Gå til innhold

Når er får-i-kål-sesongen?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hmm.. nei takk! ;) Holder meg til brunosten min jeg.

Men er ikke jern tatt ut av brunosten da?

Jo, tror den er tatt ut av brunosten, men bruker du jerngryte når du lager mat skal visst det hjelpe på.

Er enig.. blodmat... *Æsj*

Videoannonse
Annonse
  • Svar 64
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • keinstein

    12

  • citygirl

    7

  • Mistera

    6

  • Dorthe

    1

Mest aktive i denne tråden

Skrevet

Hmm.. nei takk! ;) Holder meg til brunosten min jeg.

Men er ikke jern tatt ut av brunosten da?

Jern er ikke lengre tilsatt brunost:-)

Skrevet

Vel, jeg vet jo ikke, jeg spør deg? Som er mesteren!

Mamma hadde hvertfall hel pepper i en sånn tesil-kule-greie da hun lagde dette da jeg var liten.

Jeg skjønner ikke hvorfor. Pepper er pepper, men ikke alle liker å tygge pepper. Korna kunne vært kokt en time først i litt vann, og så vannet og alt tilsatt fårikålen. Mye bedre.

Gjest trultemor26
Skrevet

Jo, tror den er tatt ut av brunosten, men bruker du jerngryte når du lager mat skal visst det hjelpe på.

Er enig.. blodmat... *Æsj*

Jeg har ikke jerngryte jeg.. Har alltid ønska meg det men.. Jeg har sikla på mamma sin gamle som hun knapt bruker lenger, men nei da..

Jeg har en jernstekepanne da. ;)

Gjest soljenta_83
Skrevet

Jern er ikke lengre tilsatt brunost:-)

Det er fortsatt jern i brunost,men bare naturlig jern,ikke tilsatt

Gjest Princess Peach
Skrevet

Finnes det blodpølse ennå altså? Så folk spiser det? Sprø folk.. ;)

Det er faktisk godt når man har nykål, poteter og flesk til. :)

Skrevet

Jern er ikke lengre tilsatt brunost:-)

Å?

Men det kunne vært et kulturelt moment i et ellers hardt miljø?

Skrevet

Å?

Men det kunne vært et kulturelt moment i et ellers hardt miljø?

Hæ?

:-)

Skrevet

Det er fortsatt jern i brunost,men bare naturlig jern,ikke tilsatt

Men før var det tilsatt:-)

Skrevet

Jeg har ikke jerngryte jeg.. Har alltid ønska meg det men.. Jeg har sikla på mamma sin gamle som hun knapt bruker lenger, men nei da..

Jeg har en jernstekepanne da. ;)

Funker bra det da ;)

Gjest soljenta_83
Skrevet

Men før var det tilsatt:-)

Ja før var det tilsatt. Men finnes Litago brunost fortsatt? Den var det jo tilsatt jern i.

Skrevet

Ja du sier noe der:) faktisk er kokt kål med salt og pepper ganske så godt:)

Enig.

Men i gamle dager var det ikke nok energi i grønnsakmaten for arbeidsfolk.

Du måtte ha fett og proteiner.

Mye fett i sauekjøtt. Sauene samlet inn og produserte fett og proteiner i naturen, som vi så kunne høste ved å slakte sauen og ete den.

Skrevet

Ja før var det tilsatt. Men finnes Litago brunost fortsatt? Den var det jo tilsatt jern i.

Lurer på om jerntilsetning ble forbudt pga EU eller noe.

Men Litago brunost finnes. Dog uten tilsatt jern.

Skrevet

Det er fortsatt jern i brunost,men bare naturlig jern,ikke tilsatt

Det er svært lite naturlig jern i brunost - så godt som ikke målbart.

Gjest trultemor26
Skrevet

Funker bra det da ;)

Ja, hvis den brukes så! Bruker den nesten aldri, for den er litt liten. Men brukes den til å steke pannekaker i. Pannekaker må stekes i jernpanne!

Gjest trultemor26
Skrevet

Lurer på om jerntilsetning ble forbudt pga EU eller noe.

Men Litago brunost finnes. Dog uten tilsatt jern.

Er det ikke tilsatt jern i litago prim?

Skrevet

Er det ikke tilsatt jern i litago prim?

Jo - i primen er det tilsatt jern.

Men ikke i vanlig brunost.

:-)

Gjest trultemor26
Skrevet

Jeg skjønner ikke hvorfor. Pepper er pepper, men ikke alle liker å tygge pepper. Korna kunne vært kokt en time først i litt vann, og så vannet og alt tilsatt fårikålen. Mye bedre.

Du mener å koke pepperet og bruke vannet pepperet er kokt i? Ikke selve pepperen?

Skrevet

Ja før var det tilsatt. Men finnes Litago brunost fortsatt? Den var det jo tilsatt jern i.

Jeg juger:-) Litago brunost er fortsatt tilsatt jern.

Jeg trodde ingen brunoster var tilsatt jern - Litago er kanskje unntaket.

Man lærer noe hver eneste dag.

:-)

Skrevet

Du mener å koke pepperet og bruke vannet pepperet er kokt i? Ikke selve pepperen?

Det var en ide for de som liker pepper. Jeg tror du bare kan kverne pepperet oppi fårikålen så mye du orker, men jeg etterlyser medhold.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...