Gjest AveM Skrevet 28. august 2006 Skrevet 28. august 2006 Hmm.. nei takk! Holder meg til brunosten min jeg. Men er ikke jern tatt ut av brunosten da? Jo, tror den er tatt ut av brunosten, men bruker du jerngryte når du lager mat skal visst det hjelpe på. Er enig.. blodmat... *Æsj* 0 Siter
citygirl Skrevet 28. august 2006 Skrevet 28. august 2006 Hmm.. nei takk! Holder meg til brunosten min jeg. Men er ikke jern tatt ut av brunosten da? Jern er ikke lengre tilsatt brunost:-) 0 Siter
keinstein Skrevet 28. august 2006 Skrevet 28. august 2006 Vel, jeg vet jo ikke, jeg spør deg? Som er mesteren! Mamma hadde hvertfall hel pepper i en sånn tesil-kule-greie da hun lagde dette da jeg var liten. Jeg skjønner ikke hvorfor. Pepper er pepper, men ikke alle liker å tygge pepper. Korna kunne vært kokt en time først i litt vann, og så vannet og alt tilsatt fårikålen. Mye bedre. 0 Siter
Gjest trultemor26 Skrevet 28. august 2006 Skrevet 28. august 2006 Jo, tror den er tatt ut av brunosten, men bruker du jerngryte når du lager mat skal visst det hjelpe på. Er enig.. blodmat... *Æsj* Jeg har ikke jerngryte jeg.. Har alltid ønska meg det men.. Jeg har sikla på mamma sin gamle som hun knapt bruker lenger, men nei da.. Jeg har en jernstekepanne da. 0 Siter
Gjest soljenta_83 Skrevet 28. august 2006 Skrevet 28. august 2006 Jern er ikke lengre tilsatt brunost:-) Det er fortsatt jern i brunost,men bare naturlig jern,ikke tilsatt 0 Siter
Gjest Princess Peach Skrevet 28. august 2006 Skrevet 28. august 2006 Finnes det blodpølse ennå altså? Så folk spiser det? Sprø folk.. Det er faktisk godt når man har nykål, poteter og flesk til. 0 Siter
keinstein Skrevet 28. august 2006 Skrevet 28. august 2006 Jern er ikke lengre tilsatt brunost:-) Å? Men det kunne vært et kulturelt moment i et ellers hardt miljø? 0 Siter
citygirl Skrevet 28. august 2006 Skrevet 28. august 2006 Å? Men det kunne vært et kulturelt moment i et ellers hardt miljø? Hæ? :-) 0 Siter
citygirl Skrevet 28. august 2006 Skrevet 28. august 2006 Det er fortsatt jern i brunost,men bare naturlig jern,ikke tilsatt Men før var det tilsatt:-) 0 Siter
Gjest AveM Skrevet 28. august 2006 Skrevet 28. august 2006 Jeg har ikke jerngryte jeg.. Har alltid ønska meg det men.. Jeg har sikla på mamma sin gamle som hun knapt bruker lenger, men nei da.. Jeg har en jernstekepanne da. Funker bra det da 0 Siter
Gjest soljenta_83 Skrevet 28. august 2006 Skrevet 28. august 2006 Men før var det tilsatt:-) Ja før var det tilsatt. Men finnes Litago brunost fortsatt? Den var det jo tilsatt jern i. 0 Siter
keinstein Skrevet 28. august 2006 Skrevet 28. august 2006 Ja du sier noe der:) faktisk er kokt kål med salt og pepper ganske så godt:) Enig. Men i gamle dager var det ikke nok energi i grønnsakmaten for arbeidsfolk. Du måtte ha fett og proteiner. Mye fett i sauekjøtt. Sauene samlet inn og produserte fett og proteiner i naturen, som vi så kunne høste ved å slakte sauen og ete den. 0 Siter
citygirl Skrevet 28. august 2006 Skrevet 28. august 2006 Ja før var det tilsatt. Men finnes Litago brunost fortsatt? Den var det jo tilsatt jern i. Lurer på om jerntilsetning ble forbudt pga EU eller noe. Men Litago brunost finnes. Dog uten tilsatt jern. 0 Siter
citygirl Skrevet 28. august 2006 Skrevet 28. august 2006 Det er fortsatt jern i brunost,men bare naturlig jern,ikke tilsatt Det er svært lite naturlig jern i brunost - så godt som ikke målbart. 0 Siter
Gjest trultemor26 Skrevet 28. august 2006 Skrevet 28. august 2006 Funker bra det da Ja, hvis den brukes så! Bruker den nesten aldri, for den er litt liten. Men brukes den til å steke pannekaker i. Pannekaker må stekes i jernpanne! 0 Siter
Gjest trultemor26 Skrevet 28. august 2006 Skrevet 28. august 2006 Lurer på om jerntilsetning ble forbudt pga EU eller noe. Men Litago brunost finnes. Dog uten tilsatt jern. Er det ikke tilsatt jern i litago prim? 0 Siter
citygirl Skrevet 28. august 2006 Skrevet 28. august 2006 Er det ikke tilsatt jern i litago prim? Jo - i primen er det tilsatt jern. Men ikke i vanlig brunost. :-) 0 Siter
Gjest trultemor26 Skrevet 28. august 2006 Skrevet 28. august 2006 Jeg skjønner ikke hvorfor. Pepper er pepper, men ikke alle liker å tygge pepper. Korna kunne vært kokt en time først i litt vann, og så vannet og alt tilsatt fårikålen. Mye bedre. Du mener å koke pepperet og bruke vannet pepperet er kokt i? Ikke selve pepperen? 0 Siter
citygirl Skrevet 28. august 2006 Skrevet 28. august 2006 Ja før var det tilsatt. Men finnes Litago brunost fortsatt? Den var det jo tilsatt jern i. Jeg juger:-) Litago brunost er fortsatt tilsatt jern. Jeg trodde ingen brunoster var tilsatt jern - Litago er kanskje unntaket. Man lærer noe hver eneste dag. :-) 0 Siter
keinstein Skrevet 28. august 2006 Skrevet 28. august 2006 Du mener å koke pepperet og bruke vannet pepperet er kokt i? Ikke selve pepperen? Det var en ide for de som liker pepper. Jeg tror du bare kan kverne pepperet oppi fårikålen så mye du orker, men jeg etterlyser medhold. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.