Gå til innhold

Hva liker ikke du til middag da?


Anbefalte innlegg

Stekt sild, med poteter, grønnsaker, rå løk og rødbeter.

Tilbehøret kan jeg leve med, men stekt sild er en av de veldig, veldig få tingene jeg ikke klarer.

Etterhvert som jeg har blitt eldre, har og lever blitt kuttet totalt ut på middagsreportoaret; til tross for at det var noe av det beste jeg kunne få når jeg var liten.

Jo mer jeg leser, jo mer skjønner jeg at jeg egentlig er ganske grei i matveien. Sild er jo noe av det beste som fins! Jeg fikk vann i munnen av beskrivelsen din, jeg. *ler*

Fortsetter under...

  • Svar 240
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • mariaflyfly

    27

  • morsan

    21

  • ShitDiddelyDo

    18

  • org

    16

Mest aktive i denne tråden

Jeg fikk da levergryte i ny og ne og formaninger om hvor sunt det var.

Fordelen var at Fatter ikke var spesielt begeistra han heller, så det blei lenger og lenger mellom hver gang. Det samme gjalt heldigvis fiskeboller - det er det verste han veit den dag i dag. ;)

Lever i fløtesaus har jeg laget til ungene flere ganger. De logrer vel ikke akkurat over menyvalget, men de har smakt og spist hver sin lille porsjon. Det _er_ sunt da!

God vin? Da veit du hvertfall hva slags vin du skal skaffe deg! ;)

Ja. Amarone. :)

Men de var fine de to jeg drakk i helga også.

Skal drikke opp de jeg har her nå, jeg har to igjen, og så gjøre et innkjøp.

Men du: Det finnes jo haugevis av ulike Amarone-vin. Hvilken skal jeg ta?

Kraft man får på et eller annet tidspunkt når man tilbereder pinnekjøtt.

Smakte det første gang i fjor - og det var slett ikke ille.

Jeg husker ikke hvor kraften kom fra, men jeg tror det var fra noe lammekjøtt.

Godt var det i hvert fall, og jeg spiste det ofte.

Men det er sikkert 20 år siden sist jeg spiste det.

Jo mer jeg leser, jo mer skjønner jeg at jeg egentlig er ganske grei i matveien. Sild er jo noe av det beste som fins! Jeg fikk vann i munnen av beskrivelsen din, jeg. *ler*

hehe.

Kom på et par andre saker jeg ikke kommer til å røre før det blir istid i helvete:

Snegler og froskelår. Myggkake. Kandiserte insekter.

Hunedkjøtt og kattekjøtt. Og rottekjøtt.

Stekt sild, med poteter, grønnsaker, rå løk og rødbeter.

Tilbehøret kan jeg leve med, men stekt sild er en av de veldig, veldig få tingene jeg ikke klarer.

Etterhvert som jeg har blitt eldre, har og lever blitt kuttet totalt ut på middagsreportoaret; til tross for at det var noe av det beste jeg kunne få når jeg var liten.

Sild glemte jeg å ta med. Faren min tvang meg til å spise det i oppveksten. Nå kan jeg heldigvis bestemme sånt selv :)

Annonse

hehe.

Kom på et par andre saker jeg ikke kommer til å røre før det blir istid i helvete:

Snegler og froskelår. Myggkake. Kandiserte insekter.

Hunedkjøtt og kattekjøtt. Og rottekjøtt.

Snegler smaker egentlig ingenting. Det andre der frister ikke så veldig, men jeg har aldri smakt. Kanskje jeg hadde likt det? :-P

Jentungen1365380808

Spiser det meste, men sauekjøtt, krabbe, lutefisk og stekt sild er utelukket. Ellers klarer jeg å presse ned det meste, i hvert fall hvis jeg er på besøk. Liker heller ikke bernaise, og prøver å unngå agurken hvis det er det i salaten. Da jeg var liten, fikk søsteren min og jeg lungemos til middag de gangene foreldrene mine hadde sild. Men det var også de eneste gangene det ble servert noe annet til oss. Ellers måtte vi spise det som ble servert.

Jentungen1365380808

Spiser det meste, men sauekjøtt, krabbe, lutefisk og stekt sild er utelukket. Ellers klarer jeg å presse ned det meste, i hvert fall hvis jeg er på besøk. Liker heller ikke bernaise, og prøver å unngå agurken hvis det er det i salaten. Da jeg var liten, fikk søsteren min og jeg lungemos til middag de gangene foreldrene mine hadde sild. Men det var også de eneste gangene det ble servert noe annet til oss. Ellers måtte vi spise det som ble servert.

Er også litt skeptisk til rakafisk, og alt det andre de kan finne på å servere i Hallingdal...

Jeg husker ikke hvor kraften kom fra, men jeg tror det var fra noe lammekjøtt.

Godt var det i hvert fall, og jeg spiste det ofte.

Men det er sikkert 20 år siden sist jeg spiste det.

Den vi lager er fra krafta man får når man koker sylte + littegranne kraft og fett fra ribbesteikinga.

men det finnes jo mange måter å lage mølje på, i Nordnorge lager man det vel av fiskekraft tror jeg?

Har en lillesøster som var litt ekstrem i barneårene.

Eneste jeg vet om til dags dato som hadde ketchup på kokt torsk.

Min gutt insisterte på ketsjup på fårikål i dag. Resten av familien brakk seg omtrent.

-og dattra mi (som ikke liker ketsjup) vil ha sennep på alt.

Annonse

tzatziki1365380058

Carpaccio er så godt at jeg får tårer i øynene når jeg får servert en skikkelig god en! ;)

Blodpudding, nei, men rått kjøtt, ja....

Det er nok i hodet ditt, ja.

Jeg synes forresten at carpaccio smaker ok, men tanken på hva der er.... IIIIK!

Lurer på om alle sammen fremdeles synes at ungene _alltid_ må smake en liiiiten bit av middagen uansett?

-det er egentlig regelen her i huset, men hvis det er noe jeg veit ungene omtrent spydde av sist de prøvde, så får de slippe.

Jeg truer ikke guttungen til å smake, men jeg oppmuntrer sterkt. Og han prøver stort sett alltid en liten bit. Om han da misliker det skikkelig, slipper han å spise mer. Men jeg lager ikke noen alternativ middag. ;o)

Jeg truer ikke guttungen til å smake, men jeg oppmuntrer sterkt. Og han prøver stort sett alltid en liten bit. Om han da misliker det skikkelig, slipper han å spise mer. Men jeg lager ikke noen alternativ middag. ;o)

Det blir på en måte litt urettferdig, for vi hadde vel ikke giddi å lage en rett vi synes smaker helt forferdelig, for så å true hele familien til å smake?

Tror ikke mine foreldre laget røkt kolje for å plage alle sammen da jeg var liten? De laget det sikkert fordi de likte det sjøl (grøss) og gjene ville at jeg skulle lære å like det.

Så ungene må alltid smake litt på ting i tilfelle de skulle ha lært å like det, mens vi voksne slipper å lære oss å like ting vi ikke likte sist vi prøvde.

Det blir på en måte litt urettferdig, for vi hadde vel ikke giddi å lage en rett vi synes smaker helt forferdelig, for så å true hele familien til å smake?

Tror ikke mine foreldre laget røkt kolje for å plage alle sammen da jeg var liten? De laget det sikkert fordi de likte det sjøl (grøss) og gjene ville at jeg skulle lære å like det.

Så ungene må alltid smake litt på ting i tilfelle de skulle ha lært å like det, mens vi voksne slipper å lære oss å like ting vi ikke likte sist vi prøvde.

Hva mener du blir urettferdig - at de må smake, eller at det ikke lages alternativ middag?

I første fall, helt enig. I andre fall: Noe av maten på bordet er spiselig uansett. ;o)

Lurer på om alle sammen fremdeles synes at ungene _alltid_ må smake en liiiiten bit av middagen uansett?

-det er egentlig regelen her i huset, men hvis det er noe jeg veit ungene omtrent spydde av sist de prøvde, så får de slippe.

Niks. Med min mors meget omtalte levergryte friskt i minne, må ikke mine barn smake. Men de blir likevel oppfordret til å smake.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...