Gå til innhold

Hva liker du BEST til middag?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

  • Svar 88
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • candyqueen_83

    9

  • hare1365380455

    6

  • ShitDiddelyDo

    4

  • NeaNoor

    4

Hjemme:

Biff (eller stek), stekte champignoner (eller en fin champignonstuing jeg er god på) og mine hvitløksgratinerte poteter.

Fantastisk godt!

Ute:

Stort sett sushi (gjerne med en eller annen sashimi-forrett). Helst på Alex eller Nippon Art i Oslo.

Men på den rette restauranten liker jeg å prøve meg på retter jeg ikke har spist før.

Ute liker jeg ikke å kjøpe f.eks. biff. Det lager jeg bedre hjemme selv.

Helt enig. Biff er oppskrytt på restaurant. vet ikke helt hva de gjør, men jeg klarer det mye bedre sjøl. (lært det av pappa'n min. - en av de få positive tingene jeg har med meg fra ham)

Når jeg var liten var livretten min kjøttsuppe, med poteter og løksaus.

Det er fremdeles en av mine absolutte favoritter.

Ellers så kommer flere ting høyt på listen:

Komper

Entrecote med fløtegratinerte poteter og gode grønnsaker, gjerne asparges

Fårikål (nam, endelig ferskt lam)

Lammefrikasee

Lammelår

Av enklere mer dagligdagse retter bruker vi endel koteletter, mye wok, laks og alltid mye grønnsaker.

Nå ble jeg sulten!

Jeg har skikkelig harry matsmak. Jeg elsker en blodig biff med alt tilbehør, rakørret med flatbrød og rømme og så er jo innmari glad i pizza jeg også. Ikke særlig sofistikert altså.

Ellers så er jeg faktisk glad i det meste, bare jeg slipper å lage det sjøl.

Annonse

Jeg har skikkelig harry matsmak. Jeg elsker en blodig biff med alt tilbehør, rakørret med flatbrød og rømme og så er jo innmari glad i pizza jeg også. Ikke særlig sofistikert altså.

Ellers så er jeg faktisk glad i det meste, bare jeg slipper å lage det sjøl.

Kyllingrisotto så lenge du slipper unna ruccolaen? ;)

Lammestek, lammefrikasse, får i kål, lammekoteletter....det meste av lam, rett og slett.

Asparges

Pinnekjøtt

Ovnstekte grønnsaker

Stekt kveite og stekt laks

Raclette som vi lager det

Kylling i nesten alle former

Det meste fra Dinner restaurant

Stekt makrell i rømmesaus etter mammas oppskrift

Gode kjøttkaker

Kålrabistappe

Kålstuing

Hjemmelaget blomkålsuppe

Hjemmelagede seikaker

Fiskeboller i hvit saus

Gratinert blomkål (eller andre grønnsaker) med skinkebiter

Fløtegratinerte poteter

Hvitløk

Og mye mer....

Du og jeg har skikkelig forskjellig matsmak altså. Av det du nevner er det kun pinnekjøtt og kålrabistappe som jeg synes er virkelig nydelig ;o)

Når jeg var liten var livretten min kjøttsuppe, med poteter og løksaus.

Det er fremdeles en av mine absolutte favoritter.

Ellers så kommer flere ting høyt på listen:

Komper

Entrecote med fløtegratinerte poteter og gode grønnsaker, gjerne asparges

Fårikål (nam, endelig ferskt lam)

Lammefrikasee

Lammelår

Av enklere mer dagligdagse retter bruker vi endel koteletter, mye wok, laks og alltid mye grønnsaker.

Nå ble jeg sulten!

Alt på din liste glemte jeg å ta med på min :)

Kommer veldig an på.

Stek er en selvsagt klassiker. Med hjemmelaget brun saus, poteter (gjerne mandelpoteter) og passende grønnsaker.

Tilkjørt pizza er og snadder innimellom; særlig om den har rikelig med biffkjøtt og jalapenos.

Ribbe med tilbehør på julaften, selvsagt.

Ellers er det mye godt jeg har tenkt å lage når barna blir større. Har en hyllemeter med kokebøker med ting som skal testes ut *s*

En som skal lages på nytt, er skinkestek i cognacsaus med finhakket sjalottløk. Stekt i leirform, selvfølgelig.

Hvordan skal egentlig biffen stekes? Den må ikke bli seig...

Det er vanskelig å få den perfekt hvis du kun steker den.

Jeg pleier å svi den i panna først, kun noen sekunder på hver side for å tette porene, og så slenger jeg den i ovnen på rundt 200 grader (eller litt mindre).

Hvor lenge jeg steker den i ovnen avhenger av tykkelsen. Jeg liker å kjøpe den så tjukk som mulig, og den står gjerne inne i 5-7 minutter eller noe sånt.

Så lar du den hvile i ca. 10 minutter.

Det er viktig å la den mørne litt før du begynner å tilberede den. La den gjerne ligge i romtemperatur i noen timer før du slenger den i panna.

Annonse

Hvordan skal egentlig biffen stekes? Den må ikke bli seig...

Det er vanskelig å få den perfekt hvis du kun steker den.

Jeg pleier å svi den i panna først, kun noen sekunder på hver side for å tette porene, og så slenger jeg den i ovnen på rundt 200 grader (eller litt mindre).

Hvor lenge jeg steker den i ovnen avhenger av tykkelsen. Jeg liker å kjøpe den så tjukk som mulig, og den står gjerne inne i 5-7 minutter eller noe sånt.

Så lar du den hvile i ca. 10 minutter.

Det er viktig å la den mørne litt før du begynner å tilberede den. La den gjerne ligge i romtemperatur i noen timer før du slenger den i panna.

Av fisk er det enten:

- sprøstekt, selvfisket ørret

eller

- ovnsbakt laks med masse grønnsaker

Av kjøtt er det nok stekt kyllingfilet, etterstekt i ovnen på en seng av broccoli og blomkål og med en saus av sjyet og creme fraiche og ris til... Mmmmmm!

Evt. klubb med sirup, flesk og duppe! :o)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...