Gjest Amatøra Skrevet 5. september 2006 Skrevet 5. september 2006 Pølser på termos er jo et kjent begrep, men hvordan gjør man egentlig - varmer man pølser i gryte med vann og tar pølsene ut av gryta og opp i termos? Eller skal det være vann i termosen også? 0 Siter
morsan Skrevet 5. september 2006 Skrevet 5. september 2006 Du må varme pølsene på vanlig måte først, og så har du dem oppi termosen. Fordelen MED vann oppi: holder seg lenger varmt. Ulempen med vann oppi: Blir litt vasne. Evt mellomløsning: Ha buljong oppi. 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 5. september 2006 Skrevet 5. september 2006 Jeg tror du tar kokende vann i termosen og putter pølsene oppi. Så trekker de mens du drar på tur. 0 Siter
morsan Skrevet 5. september 2006 Skrevet 5. september 2006 Jeg tror du tar kokende vann i termosen og putter pølsene oppi. Så trekker de mens du drar på tur. Da tror jeg ikke de blir så veldig varme og/eller kjølner alt for fort. Det er jo ikke plass til så veldig mye vann ved siden av pølsene, ihvertfall hvis man skal ha med seg mer enn bare en eller to! ;-) Så da ville de kjøleskapskalde pølsene fort ha kjølt ned det lille vannet som er før vannet hadde rukket å varme opp pølsene så mye.... 0 Siter
alida Skrevet 5. september 2006 Skrevet 5. september 2006 Jeg tror du tar kokende vann i termosen og putter pølsene oppi. Så trekker de mens du drar på tur. Det gjorde vi i Tusenfryd i helga. Funka det.... 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 5. september 2006 Skrevet 5. september 2006 Da tror jeg ikke de blir så veldig varme og/eller kjølner alt for fort. Det er jo ikke plass til så veldig mye vann ved siden av pølsene, ihvertfall hvis man skal ha med seg mer enn bare en eller to! ;-) Så da ville de kjøleskapskalde pølsene fort ha kjølt ned det lille vannet som er før vannet hadde rukket å varme opp pølsene så mye.... Ok... jeg har ikke gjort det selv, så har jeg glemt "oppskriften". 0 Siter
morsan Skrevet 5. september 2006 Skrevet 5. september 2006 Ok... jeg har ikke gjort det selv, så har jeg glemt "oppskriften". :-) Men nå ser jeg at alida har sagt at ditt forslag funket fint, så da gjør det sikkert det. Men jeg tror nok at vi kommer til å fortsette å varme dem på forhånd. Som oftest er pølse på termos et påskefenomen, og man får plass til utrolig mange pølser i en mat-termos når man stapper det tett oppi! ;-) Tror ikke disse pølsene hadde blitt så veldig varme, da, nei. 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 5. september 2006 Skrevet 5. september 2006 :-) Men nå ser jeg at alida har sagt at ditt forslag funket fint, så da gjør det sikkert det. Men jeg tror nok at vi kommer til å fortsette å varme dem på forhånd. Som oftest er pølse på termos et påskefenomen, og man får plass til utrolig mange pølser i en mat-termos når man stapper det tett oppi! ;-) Tror ikke disse pølsene hadde blitt så veldig varme, da, nei. Så du har litt vann i? 0 Siter
morsan Skrevet 5. september 2006 Skrevet 5. september 2006 Så du har litt vann i? Buljong! .-) Da lukter det skikkelig gammeldags påsketur!!! :-D 0 Siter
Linnea78 Skrevet 6. september 2006 Skrevet 6. september 2006 Du må varme pølsene på vanlig måte først, og så har du dem oppi termosen. Fordelen MED vann oppi: holder seg lenger varmt. Ulempen med vann oppi: Blir litt vasne. Evt mellomløsning: Ha buljong oppi. husk noe å fiske de opp igjen med. :-) 0 Siter
puttelull Skrevet 6. september 2006 Skrevet 6. september 2006 Gjør slik du sier, jeg. Passer faktisk godt på at det _ikke_ blir med vann i termosen... Da sveller pølsene ut, og sprekker. Og mine sære unger skal ikke ha pølser med sprekk, nei!;-( Ellers varmer jeg også opp termosen med kokende vann på forhånd. DA holder pølsene seg lengre varm. Men jeg skulle hatt en annen termos, en slik "mat-termos"... 0 Siter
puttelull Skrevet 6. september 2006 Skrevet 6. september 2006 :-) Men nå ser jeg at alida har sagt at ditt forslag funket fint, så da gjør det sikkert det. Men jeg tror nok at vi kommer til å fortsette å varme dem på forhånd. Som oftest er pølse på termos et påskefenomen, og man får plass til utrolig mange pølser i en mat-termos når man stapper det tett oppi! ;-) Tror ikke disse pølsene hadde blitt så veldig varme, da, nei. Hvor får jeg tak i mat-termos? Jeg har en vanlig termos, og får plass til 10 stk i den, - men å få dem _ut_ igjen, er verre;-( 0 Siter
morsan Skrevet 6. september 2006 Skrevet 6. september 2006 Hvor får jeg tak i mat-termos? Jeg har en vanlig termos, og får plass til 10 stk i den, - men å få dem _ut_ igjen, er verre;-( Tja, vi får vel ikke plass til så veldig mange fler enn 10 pølser altså, kanskje 12-13?? Husker ikke helt. Men det er som du sier mye lettere å få dem UT! ;-) Jeg har kjøpt min på Jernia. Tror de også har på Clas Ohlsson. 0 Siter
citygirl Skrevet 6. september 2006 Skrevet 6. september 2006 Hvor får jeg tak i mat-termos? Jeg har en vanlig termos, og får plass til 10 stk i den, - men å få dem _ut_ igjen, er verre;-( http://www.clasohlson.no/shop/store/printpage_wag.asp?COSID=DF7D2EFCEA5B48D4B351C6C059826B12851970&CatPath=0q535q271&IsCampaign=N&WAGID=27372&NoCache=9%2F6%2F2006+10%3A32%3A53+AM Jeg har en sånn en. Funker fint til pølser, supper og gryteretter. 0 Siter
puttelull Skrevet 6. september 2006 Skrevet 6. september 2006 http://www.clasohlson.no/shop/store/printpage_wag.asp?COSID=DF7D2EFCEA5B48D4B351C6C059826B12851970&CatPath=0q535q271&IsCampaign=N&WAGID=27372&NoCache=9%2F6%2F2006+10%3A32%3A53+AM Jeg har en sånn en. Funker fint til pølser, supper og gryteretter. Takk! Sender ei bestilling dit, tror jeg. Jakttid, vet du. Og eldstemann er fast på elglaget til bestefar, så må ha pølsetermos nå! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.