Gå til innhold

økedager - tillegg om kvelden


Gjest eljo

Anbefalte innlegg

Ser at dere anbefaler at man gir tillegget om kvelden istedet for etter hver amming, men min pode blir ikke fornøyd med to pupper foreløpig. Kan jeg likevel la være å gi tilegg etter ammingen og så legge til "hele tiden" for å øke produksjonen skikkelig? Eller bør han få litt så han ikke er sulten en hel dag? hvor ofte er det vits i å legge til? en gang i timen er greit, men er det noe poeng å legge til oftere enn det? Da er det vel ikke mye melk å tilby?

Hvor mange økedager må man regne for å komme opp fra ca 40ml totalt (kan være mer da det bare er målt med pumpe) til så mye som han trenger?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ragnhild Alquist, Helsesøster

Kjære eljo.

Barnet trenger ca 15% av kroppsvekten i døgnet. D.v.s. hvis barnet ditt veier 3500g nå, trenger det ca 525 ml i døgnet fordelt på antall måltider. Det er ikke godt å si hvor mye barnet får hver gang, men vanligvis produserer man mere melk om natten og tidlig på dagen. Er du utslitt, reduseres og så produksjonen noe. Så hvil deg så ofte du kan. Hvis barnet ikke blir tilfreds etter måltidene bør en vurder å gi tillegg på kopp eller skje. Et lite spedbarn bør ha 3 gode porsjoner med avføring i døgnet, og 5 gode våte bleier med lys urin i døgnet. Det skal ha gjennvunnet fødselsvekt etter 14 dager og øke med 150 til 200 g i uken etter dette. Er du usikker på om barnet får nok mat, sjekk vekten på helsestasjonen eller på barselavdelingen hvis barnet er under 14 dager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...