Gå til innhold

hjemmelaget pizza, trenger tips


Anbefalte innlegg

Skrevet

når jeg drar på jobb i 730-tiden og ramler inn døra ca 1715 etter å ha hentet i bhg blir det ofte kylling med ris og ferdigsaus eller pasta m ferdigsaus eller joikakaker med poteter til middag i en fart. men pizza kunne vel kanskje også gå an hvis gubben satte på ovnen og gjorde klart litt på forhånd.

hva har dere oppå? jeg blir så utrolig fantasiløs, selv om det burde være superenkelt å lage god og sunn pizza.

hva slags grønnsaker? saus? hva slags kjøtt? enkel deig som ikke må ligge og heve og hvile i timesvis? kjapp, god og enkel middag??

Skrevet

Vi pleier å lage bunn etter oppskrift - tar ca 1/2 time å heve. Men jeg tror du kan kjøpe ferdigbunn som jeg hørt er god.

Den røde sausen som smøres på først er enten tomatpure, tacosaus eller pastasaus (ettersom hva vi har ligggende).

Som fyll bruker vi ofte rester av bacon, skinke, kylling og/eller tacokjøttdeig.

Av grønnsaker bruker vi løk, tomater kuttet i små biter, mais etc.

Om vi lager tacopizza knuser vi tacochips eller tacoskjell over, men under osten.

Om dere har veldig dårlig tid går det an å kjøpe ferdig pizza og ta på ekstra pepperoni, ost, tomatbiter etc.

Til lørdager lager vi også rømme/hvitløksdressing. Den kan lages av dip-mixen til maarud ;)

Skrevet

Enkel pizzabunn:

6dl mjøl,1pk tørrgjær,litt salt og sukker,3dl temperert vatn,evt ca 2ss olje

bland det tørre, ha i vatn og juster evt med mjøl/vatn til ein har ein smidig deig.Det går godt å kjevle den ut med ein gang, men blir luftigare om den får stå litt.

Saus:mange muligheter,liker best ferdig pizzasaus frå toro på firkantaglas (har kun sett den på ica)

Fyll: det som finnes i kjøleskapet. feks: strimla påleggsskinke,paprika,ananas,sopp,

Pass på å ikkje ha for mykje fyll, da har bunnen ein tendens til å bli litt blaut..

Skrevet

Pizza fra bunnen (bokstavelig talt) er ikke hverdagskost her i huset.

Skulle jeg bruke nesten en time på middag (som det vel totalt tar å lage pizza) ville jeg heller satset på noe annet og sunnere.

Skrevet

Vi har alltid et lager av ferdige pizzabunner i frysen. Kjøpt på Rimi til 10 kr stk., med tomatsaus og ost på.

Da har man alltid noe på lur, og som oftest har man noe til å slenge på også og alle får det de vil ha.

Skrevet

Vi har alltid et lager av ferdige pizzabunner i frysen. Kjøpt på Rimi til 10 kr stk., med tomatsaus og ost på.

Da har man alltid noe på lur, og som oftest har man noe til å slenge på også og alle får det de vil ha.

Det hørtes lurt ut, som en "nødmiddag".

Skrevet

Det hørtes lurt ut, som en "nødmiddag".

Jupp, veldig god smak på de bunnene og sausen også. Det er forresten sånne små bunner, så det blir vel ca en til hver.

Skrevet

Jupp, veldig god smak på de bunnene og sausen også. Det er forresten sånne små bunner, så det blir vel ca en til hver.

Forøvrig synes jeg de små helt ferdige pizzaene også er ganske greie til slike nødmiddager, da.. når jeg tenker meg om :-).

Skrevet

Vi har alltid et lager av ferdige pizzabunner i frysen. Kjøpt på Rimi til 10 kr stk., med tomatsaus og ost på.

Da har man alltid noe på lur, og som oftest har man noe til å slenge på også og alle får det de vil ha.

Man kan lage halvstekte pizzabunner selv også. Bare steke dem 3-5 minutter ved sterk varme, og fryse i en stabel med matpapir mellom.

Gjest blomsterløk
Skrevet

Du kan jo f.eks. bruke pitabrød som pizzabunner, enten slik de er eller dele de i to slik at de blir tynnere.

Hvis vi skal ha slik lettvint pizza bruker vi ofte glass med pizzasaus, skinke/salami/kjøttdeig-rester, lett ost og div. krydder på toppen.

Skrevet

Man kan lage halvstekte pizzabunner selv også. Bare steke dem 3-5 minutter ved sterk varme, og fryse i en stabel med matpapir mellom.

oppskrift? Fryser du dem når de er avkjølt? I plast?

Skrevet

oppskrift? Fryser du dem når de er avkjølt? I plast?

Jeg har egentlig ingen oppskrift. Bare tar litt mel, salt og en pakke tørrgjær, og blander inn lunkent vann og noen skjeer olje. Så tilsetter jeg mer mel til konsistensen er passe. Kjevles ut tynt etter heving, og prikkes med gaffel før stekingen, ellers får du pitabrød istedenfor...

Pakkes i plast og fryses.

Jeg lagde sånne forhåndsstekte bunner til guttungens bursdag et år også. Da fikk alle gjestene lage sin egen pizza, med halvstekt bunn som utgangspunkt.

Skrevet

Deigen kan du lage kvelden i forveien og la den heve i kjøleskapet. (Bruk bare bittelitt gjær.)

Vi lager stort sett kjøttsaus med kjøttdeig eller med elgkjøtt. Lager vanlig tomatsaus og har kjøttet i.

Har ost og oregano på toppen.

Skrevet

Grov pizzabunn:

Grov pizzadeig

150 g hvetemel siktet

50 g kruskakli

40 g solsikkekjerner

25 g gjær

1/2 ts salt

1 ss olivenolje

1 1/2 dl vann

Rør ut gjæren i olivenolje, salt og vann. Bløtlegg kruskakli og solsikkekjerner i halvparten av væsken. Tilsett alt melet, kna deigen godt sammen og la den hvile i 15 minutter.

Kjevle deigen til to runde pizzaer og halvstek dem ved 160 grader i 6 minutter

Smør tomatrøren på de halvstekte pizzabunnene og legg over fyllet. Dryss revet ost på toppen, og stek pizzaen videre ved 280 grader på øverste rille i 8-10 minutter.

Jeg pleier å kutte ut solsikkekjernene. Ta på det du liker: ost, skinke, parmaskinke, pølser, kjøttdeig. Alt kan brukes. Jeg bruker pizzasausen fra Dolmio. Bunnene kan fryses ned etter at de er halvstekte.

Skrevet

Hvis du bruker bakepulver istedetfor gjær i pizzabunnen så slipper du heving. Fyllet gjør du klart kvelden i forveien og bare slenger på. Evt. du steker kjøttdeigen (om du skal ha det på) mens pizzabunnen hever.

Skrevet

Kjøp en ferdigbunn, smør på Dolmio eller annen ferdig saus, hakk opp evnt. løk, paprika, purreløk og strø dette og mais på - avh. av hva du liker og stekt kjøttdeig og ferdigrevet ost, så tar pizzaen bare 10 min å steke :-)

Skrevet

Hvis gubben kan sette på ovnen, kan han ikke lage middag da? ;-)

Skrevet

Pizza fra bunnen (bokstavelig talt) er ikke hverdagskost her i huset.

Skulle jeg bruke nesten en time på middag (som det vel totalt tar å lage pizza) ville jeg heller satset på noe annet og sunnere.

Jeg tenkte det samme... Pizza er godt, men ikke spesielt sunt.

Skrevet

Forøvrig synes jeg de små helt ferdige pizzaene også er ganske greie til slike nødmiddager, da.. når jeg tenker meg om :-).

:) Men dyrere og plusset her er når ungene får velge selv hva de skal ha på

Skrevet

Jeg lager alltid pizzabunnen først og så lager jeg sausen. Deigen trenger ikke heve lenger enn dette.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...