Gjest eljo Skrevet 18. september 2006 Skrevet 18. september 2006 Hvis gubben kan sette på ovnen, kan han ikke lage middag da? ;-) hehe, joda, og det gjør han også.nesten hver dag:-) 0 Siter
Gjest eljo Skrevet 18. september 2006 Skrevet 18. september 2006 Pizza fra bunnen (bokstavelig talt) er ikke hverdagskost her i huset. Skulle jeg bruke nesten en time på middag (som det vel totalt tar å lage pizza) ville jeg heller satset på noe annet og sunnere. kom gjerne med andre tips :-) Og gjerne med noe man kan lage mye om gangen av og invitere noen på i farta en vanlig hverdagsettermiddag, jfr å "bytte middag" 0 Siter
puttelull Skrevet 18. september 2006 Skrevet 18. september 2006 Sett ovnen på 225 grader med det samme du kommer hjem. Så hiver du ihop en pizzabunn, og bruker 25 gr gjær, og godt lunkent vann. Når ovnen har gått opp, kjevler du ut deigen, har på Dolmiosaus, pepperoni, oliven, rødløk og masse ost. Ha pizzaen inn i ovnen, og etter ca 15 minutter er maten klar. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 18. september 2006 Skrevet 18. september 2006 Sett ovnen på 225 grader med det samme du kommer hjem. Så hiver du ihop en pizzabunn, og bruker 25 gr gjær, og godt lunkent vann. Når ovnen har gått opp, kjevler du ut deigen, har på Dolmiosaus, pepperoni, oliven, rødløk og masse ost. Ha pizzaen inn i ovnen, og etter ca 15 minutter er maten klar. Trengs det ikke mer heving? 0 Siter
Lillemus Skrevet 18. september 2006 Skrevet 18. september 2006 Trengs det ikke mer heving? Nei, pizzabunnen skal jo ikke være flere cm tykk heller. ) Vi pleier å lage deigen og deretter hever den mens vi steker kjøttdeigen og så baker vi ut deigen. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 18. september 2006 Skrevet 18. september 2006 Nei, pizzabunnen skal jo ikke være flere cm tykk heller. ) Vi pleier å lage deigen og deretter hever den mens vi steker kjøttdeigen og så baker vi ut deigen. Da skal jeg prøve meg på det neste gang! 0 Siter
Mary Poppins Skrevet 18. september 2006 Skrevet 18. september 2006 Jeg bruker fajita lefser som bunn, har på ost og kjøttdeig i tacosaus (stek opp en god del og ha det i fryseren), og ha over oregano. Veldig godt, enkelt og kjapt. 0 Siter
Osiris Skrevet 18. september 2006 Skrevet 18. september 2006 Pizza fra bunnen (bokstavelig talt) er ikke hverdagskost her i huset. Skulle jeg bruke nesten en time på middag (som det vel totalt tar å lage pizza) ville jeg heller satset på noe annet og sunnere. Pizza behøver ikke være usunt. Men den norske varianten med haugevis av kjøtdeig og ost oppå er nok ikke den sunneste. Tynn pizzabunn med tomatskiver, litt mozzarellaost og fersk basilikum er nydelig og sunn. 0 Siter
Osiris Skrevet 18. september 2006 Skrevet 18. september 2006 Denne her er rask og bra, oppskriften til Lars Barmen: http://www.mat.no/skriv_ut.aspx?artid=6666 Feilen med norsk hjemmelaget pizza er at alt for mange tror det er påbudt med en haug med kjøttdeig og et berg av gummiost oppå. Til pizza er det bare mozzarella som duger. 0 Siter
Lillemus Skrevet 19. september 2006 Skrevet 19. september 2006 Da skal jeg prøve meg på det neste gang! Jeg bruker bare 1 ss tørrgjær (eller en halv pose) på 3,5 dl vann i deigen da. Trengs ikke mer, med mindre du vil ha skikkelig tykk bunn. 0 Siter
Gjest italiano Skrevet 19. september 2006 Skrevet 19. september 2006 Trengs det ikke mer heving? Det er neimen ikke alltid jeg har tid til å la den heve i det hele tatt jeg , da blir den veldig lik på sånn tynn hard italiensk bunn, men den er veldig god fordet. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 19. september 2006 Skrevet 19. september 2006 Pizza behøver ikke være usunt. Men den norske varianten med haugevis av kjøtdeig og ost oppå er nok ikke den sunneste. Tynn pizzabunn med tomatskiver, litt mozzarellaost og fersk basilikum er nydelig og sunn. Jeg sier ikke at det er usunt. Men jeg mener barna mine trenger litt mer næring til middag, fortrinnsvis noe med proteiner (og da helst fra fersk basis). 0 Siter
Gjest bare sånn til info. Skrevet 19. september 2006 Skrevet 19. september 2006 Jeg sier ikke at det er usunt. Men jeg mener barna mine trenger litt mer næring til middag, fortrinnsvis noe med proteiner (og da helst fra fersk basis). En bekjent har et barn som nekter å spise middag, vil IKKE ha i det hele tatt. Hun søkte råd på helsestasjonen, og fikk til svar at det ikke gjorde noen ting om ikke barnet spiser middag. Så lenge barnet får i seg brødmat, litt frukt o.l., så går det veldig bra. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 19. september 2006 Skrevet 19. september 2006 En bekjent har et barn som nekter å spise middag, vil IKKE ha i det hele tatt. Hun søkte råd på helsestasjonen, og fikk til svar at det ikke gjorde noen ting om ikke barnet spiser middag. Så lenge barnet får i seg brødmat, litt frukt o.l., så går det veldig bra. Jada, stort sett går det bra, det gjør det jo også med de som vokser opp i fattigdom med ensidig kosthold, men ideelt er det ikke. 0 Siter
puttelull Skrevet 19. september 2006 Skrevet 19. september 2006 Trengs det ikke mer heving? Nei, ikke med så lite gjær. (Det blir vel en 10 minutters heving) Nå liker vi tynne bunner, da! 0 Siter
2469 Skrevet 19. september 2006 Skrevet 19. september 2006 Har ikke lest alle andre svar så du har kanskje fått tipset før, men bruk pitabrød som bunn så slipper du det. Til fyll bruker du det du har lyst til jeg pleier å: - kutte bacon i biter og steke - steke karbonadedeig sammen med bacon - dele opp gulrøtter og purre - blande alt sammen med ketchup (uten sukker) og litt vann. - legge litt fyll på hvert pitabrød og så ost på toppen og inn ovnen til osten har smeltet. Inntertier hos jenta vår på 5 i allefall. 0 Siter
puttelull Skrevet 19. september 2006 Skrevet 19. september 2006 Jeg bruker bare 1 ss tørrgjær (eller en halv pose) på 3,5 dl vann i deigen da. Trengs ikke mer, med mindre du vil ha skikkelig tykk bunn. 1 ss tørrgjær/halv pose = 25 gr gjær, så vi gjør det likt;-) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 19. september 2006 Skrevet 19. september 2006 Jeg bruker bare 1 ss tørrgjær (eller en halv pose) på 3,5 dl vann i deigen da. Trengs ikke mer, med mindre du vil ha skikkelig tykk bunn. *noterer* 0 Siter
Gjest togli Skrevet 19. september 2006 Skrevet 19. september 2006 Det er neimen ikke alltid jeg har tid til å la den heve i det hele tatt jeg , da blir den veldig lik på sånn tynn hard italiensk bunn, men den er veldig god fordet. Hm, det må prøves! 0 Siter
Gjest togli Skrevet 19. september 2006 Skrevet 19. september 2006 Nei, ikke med så lite gjær. (Det blir vel en 10 minutters heving) Nå liker vi tynne bunner, da! Det gjør jeg også og jeg har problemer med å få den tynn nok. Må visst se på hevetida mi heretter ;-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.