Gå til innhold

Sunne pålegg?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

  • Svar 103
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • cecily

    14

  • morsan

    5

  • flowy

    5

  • Mirabell

    4

Mest aktive i denne tråden

Bare 7% nøtter i Nugatti? Jeg trodde det var 30-40% nøtter i Nugatti Max (men kan jo selvsagt ta feil...)

Det er 5% nøtter i Nugatti Max (8% i vanlig Nugatti). I tillegg er det 42% sukker, 26% fett og ellers ingen næringsstoffer.

http://www.stabburet.no/eway/default0.asp?pid=223&oid=-2&trg=__new&__new=-2:15789

fei1365380229

Barn som ikke er overvektige har ikke vondt av syltetøy, prim eller brunost heller.

Og i denne sammenligningen synes jeg bare det var litt rart at majones ble nevnt som sunt :)

Majones er forsåvidt ganske sunt siden det inneholder sunne planteoljer. Vi trenger fett, men ikke mettet fett.

Majones inneholder umettet fett.

Det er da lov å ha syltetøy av og til....

Leverpostei

Ost

Litt syltetøy og epleskiver

Litt syltetøy og bananskiver

Makrell i tomat

Tunfisk (bland f.eks. med litt majones, litt salt og pepper, litt sitronsaft)

Gulost og mandarinbåter

Gulost og druer

Fiskekake

Ja, men: får du barna til å spise tunfisk?

Annonse

Gjest noen ting

Jeg blir bare helt matt av alt dette. Bruker ikke folk huet lenger. (var ikke ment på deg laltså). Det viktigste er å spise normalt og variert, man kommer da evig langt nok med det. Og normale pålegg er; prim, hvitost, brunost, kaviar, skinke, salami, servelat, fiskepudding, makrell i tomat, leverpostei, kjøttpudding, smøreost, syltetøy, diverese salater basert på majones, nugatti, tomat. Skjønner ikke at det bare er å ha normal mat i huset og forvente at ungene spiser det.???? Så lenge det er litt av alt så er jo ingenting for mye...

Helt enig!

Gjest Elextra

Ikke for å være hysterisk her, men visste du at kaviar inneholder mer fett enn majones?

Sikkert masse gode næringsstoffer i kaviar likvel, men jeg fikk karambasjokk da jeg så at halvparten var fett.

Fett er jo ikke usunt for barn, med mindre de har et fedmeproblem.

Dessuten har man jo bare på et tynt lag, i forhold til en del andre pålegg.

Så jeg velger å fortsatt regne kaviar for sunt...

Gjest Elextra

Jeg sjekket også de to tubene vi hadde i kjøleskapet, husker ikke hvilket merke.

Kaviar hadde ca 55% fett og majonesen i underkant av 50%.

Da sluttet jeg å kjøpe kaviar, ja. Hadde jeg bare husket hvilket merke det var..

Synes det blir helt feil å sammenligne fettinnhold på den måten. Skulle man liksom slutte å spise olivenolje fordi den inneholder nær 100% fett?

Kaviar har man et tynt lag av på brødskiven, majones har man gjerne _oppå_ annet pålegg. Således er majones et "unødvendig" tillegg til annet pålegg, og derfor nesten unødvendige kalorier.

Annonse

Jeg blir bare helt matt av alt dette. Bruker ikke folk huet lenger. (var ikke ment på deg laltså). Det viktigste er å spise normalt og variert, man kommer da evig langt nok med det. Og normale pålegg er; prim, hvitost, brunost, kaviar, skinke, salami, servelat, fiskepudding, makrell i tomat, leverpostei, kjøttpudding, smøreost, syltetøy, diverese salater basert på majones, nugatti, tomat. Skjønner ikke at det bare er å ha normal mat i huset og forvente at ungene spiser det.???? Så lenge det er litt av alt så er jo ingenting for mye...

Amen!

Gjest Persille

Prim og brunost inneholder mye sukker og mye mettet fett. Om barn ikke har vondt av det, så er det mye sunnere med pålegg som er majones-basert. Leste i en avis i helga at brunost var det samme som å gi barn melkesjokolade på brødskiva. Melkesjokolade var faktisk litt bedre fordi den inneholder kakao;-)

Der ser du :)

Men spørsmålet var jo hva som er sunt - og i så måte er jo pålegg med majones mer usunt enn pålegg uten majones. Og skal vi reagere på brunost - så tror jeg kanksje vi må reagere på majones også.

Gjest Persille

Nå nevnte ikke jeg majones, som å bruke en tube med majones og sprute utover skiva.

Disse tubene med fiskepålegg inneholder litt majones.

Jada - vet det.

Men denne tråden gikk jo på å ekskludere pålegg vi ikke vanligvis anser som usunt, f.eks brunost og syltetøy.

Da er det vanskelig å se at pålegg som inneholder majones kan være sunt på linje med pålegg som ikke gjør det.

Makrell i tomat må f.eks være sunnere enn makrell i tomat med majones.

Gjest blomsterløk

Jada - vet det.

Men denne tråden gikk jo på å ekskludere pålegg vi ikke vanligvis anser som usunt, f.eks brunost og syltetøy.

Da er det vanskelig å se at pålegg som inneholder majones kan være sunt på linje med pålegg som ikke gjør det.

Makrell i tomat må f.eks være sunnere enn makrell i tomat med majones.

Godt mulig det.

Men i makrell i tomat er det faktisk flere kcal, enn det er i makrell & majones på tube.

I makrellfilet i tomat er det ca. 280 kcal. pr 100 gram. I makrell & majones på tube er det ca 210 kcal. pr. 100 gram.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...