Gjest Sopp er nam Skrevet 7. november 2006 Skrevet 7. november 2006 Er det sundt å spise sopp, som f.eks canatarell? Eller øker det faren for at man selv får det? Candida altså? 0 Siter
Sofline Skrevet 7. november 2006 Skrevet 7. november 2006 Nei, man får ikke sopp av å spise sopp. Sopp (den spislige varianten) inneholder mange vitaminer mv. og er kalorifattig, så det må regnes som sunt. Men husk å gjennomsteke dem. 0 Siter
Gjest sopp er nam Skrevet 7. november 2006 Skrevet 7. november 2006 Nei, man får ikke sopp av å spise sopp. Sopp (den spislige varianten) inneholder mange vitaminer mv. og er kalorifattig, så det må regnes som sunt. Men husk å gjennomsteke dem. Hvorfor må den gjennomstekes? Kan jeg koke den? 0 Siter
Sofline Skrevet 7. november 2006 Skrevet 7. november 2006 Hvorfor må den gjennomstekes? Kan jeg koke den? Sopp kan inneholde fenylhydrazinforbindelser, som kan være kreftfremkallende. Det forsvinner ved varmebehandling. Du kan godt koke. http://matportalen.no/Saker/1086266796.47 0 Siter
keinstein Skrevet 7. november 2006 Skrevet 7. november 2006 Rent statistisk, så kan det ikke være sundt å spise mye sopp. Fordi det finnes så stor andel giftig sopp med så mange ulike giftige stoffer at det er nesten umulig at det finnes en sopp helt uten skadelige virkninger/stoffer. Dermed kan ingen heller si at de vet alt om sopp, da vi ikke vet hvilke skader de ukjente stoffene kan gjøre på lenger sikt. Dessuten kan de oppstå ukjente mutasjoner og endringer vi ikke fanger opp når så få spiser sopp og det gjøres så lite forskning. Sopp er en ganske komplisert og underlig organisme. 0 Siter
keinstein Skrevet 7. november 2006 Skrevet 7. november 2006 Sopp kan inneholde fenylhydrazinforbindelser, som kan være kreftfremkallende. Det forsvinner ved varmebehandling. Du kan godt koke. http://matportalen.no/Saker/1086266796.47 IIIIK. Godt at jeg ikke spiser sopp, men noen liker å leve farlig. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 7. november 2006 Skrevet 7. november 2006 Hvorfor må den gjennomstekes? Kan jeg koke den? Kokt sopp?? Usj 0 Siter
Sofline Skrevet 7. november 2006 Skrevet 7. november 2006 IIIIK. Godt at jeg ikke spiser sopp, men noen liker å leve farlig. Det forsvinner som sagt ved varmebehandling. Det er også kreftfremkallende stoffer i alt kjøttpålegget du kjøper i butikken. 0 Siter
keinstein Skrevet 7. november 2006 Skrevet 7. november 2006 Det forsvinner som sagt ved varmebehandling. Det er også kreftfremkallende stoffer i alt kjøttpålegget du kjøper i butikken. Steking danner frie radikaler, så det er ikke bra. Jo høyere temperatur, jo mer skadelig. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.