KaVa Skrevet 14. november 2006 Del Skrevet 14. november 2006 Så i kjøleskapet vårt nettopp, og begynte å tenke over hva jeg har lest/hørt i det siste - og konklusjonen er: Vi har knapt noe sunnt pålegg i det hele tatt! Salamipølse - fett Leverpostei - fett Hvitost - Fett Kaviar - salt Brunost - søtt Baconost - fett Skinke - (DET må da vel være sunnt?) Makrell i tomat - sunnt, det også??? Syltetøy - søtt Hva med gomme? (søtt?) Prim (søtt?) Nåja - jeg er tilhenger av et variert kosthold, så ungene får alt det overnevnte. :-) Men hvilke pålegg ER sunne , nå for tida? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/254041-hva-er-suntda/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. Wallace Skrevet 14. november 2006 Del Skrevet 14. november 2006 Tja, jeg er nå av den oppfatning at et variert og moderat kosthold er sunt pr. definisjon. Så lenge man varierer og ikke får i seg enorme mengder av noe, og ungene er vanlig friske og aktive, gidder ikke jeg å måle verken fett- eller sukkerprosent i de vanlige påleggstypene. Derfor blir det gjerne ei skive med kaviar og ei med salami i matpakka, for eksempel. Med litt frukt eller grønt ved siden av. Men for å ta for seg lista di: Salamipølse - fett,ja. Det finnes også varianter med mindre fett. Leverpostei - fett, men også her finnes det magrere varianter, eller evt kyllingpostei. Vi varierer leverposteitype litt, men det er mest en smaksgreie. Hvitost - Helt greit. Masse nyttig kalsium. Og det er jo begrenset hvor mye gulost man kan stappe på ei skive brød. Kaviar - salt og fett, men også her er jeg veldig ubekymret. ) Brunost - søtt. Åjada. Det finnes magrere varianter. Skinke - det er sunt, ja. Magert og fint. Sånn kalkunpålegg er også bra. Makrell i tomat - sunnt, det også??? Oh yes! Feit fisk er bra. Syltetøy - søtt. Absolutt. Men sukkerinnholdet varierer veldig i de forskjellige typene. Her spises syltetøy en gang i blant. Hva med gomme? (søtt?) Prim (søtt?) Prim er vel som brunost, sånn cirka? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/254041-hva-er-suntda/#findComment-2010895 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 14. november 2006 Del Skrevet 14. november 2006 Alt med måte sier nå jeg! ) Har en gutt som bare spiser salami, servelat og leverpostei og ei jente som kun spiser prim, brunost og leverpostei så hos oss er vi ensformige i påleggveien ja! Men jeg tar det ikke så tungt. De er litt mer allsidige når det gjelder middag og gulrot og div. frukt (epler, bananer og pærer) går ned på høykant. I tillegg til en vitaminbamse og to kalktabletter om dagen så tror jeg kostholdet deres er ganske greit jeg. ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/254041-hva-er-suntda/#findComment-2010906 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lurveline Skrevet 14. november 2006 Del Skrevet 14. november 2006 Gomme og prim er søtt, ja. Det er kanskje like greit å bli vegetarianer først som sist;o) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/254041-hva-er-suntda/#findComment-2010917 Del på andre sider Flere delingsvalg…
linko Skrevet 14. november 2006 Del Skrevet 14. november 2006 Vet ikke, men kanskje du får litt bedre samvittighet dersom du legger noen skiver agurk, tomat, paprika osv oppå salamien, hvitosten osv? og gir tran i tillegg... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/254041-hva-er-suntda/#findComment-2010928 Del på andre sider Flere delingsvalg…
KaVa Skrevet 14. november 2006 Forfatter Del Skrevet 14. november 2006 Vet ikke, men kanskje du får litt bedre samvittighet dersom du legger noen skiver agurk, tomat, paprika osv oppå salamien, hvitosten osv? og gir tran i tillegg... Jeg gir tran, og ungene er flinke til å spise tomater og agurtk på maten, så det er ikke noe problem. Jeg har heller ingen dårlig samvittighet for å gi dem det pålegget jeg nevner :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/254041-hva-er-suntda/#findComment-2010945 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mirabell Skrevet 14. november 2006 Del Skrevet 14. november 2006 Gomme og prim er søtt, ja. Det er kanskje like greit å bli vegetarianer først som sist;o) Gomme og Prim er jo uansett vegetarmat... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/254041-hva-er-suntda/#findComment-2011242 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lurveline Skrevet 14. november 2006 Del Skrevet 14. november 2006 Gomme og Prim er jo uansett vegetarmat... Sikkert. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/254041-hva-er-suntda/#findComment-2011460 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sofline Skrevet 14. november 2006 Del Skrevet 14. november 2006 Variasjon er stikkordet. Jeg ville heller ikke hatt dårlig samvittighet var jeg deg. Det er også begrenset hvor mye man får i seg gjennom pålegget så lenge man spiser brød med pålegg og ikke pålegg med brød. Slik ser jeg på det: Salamipølse - fett, men og med proteiner og andre viktige næringsstoffer som finnes i kjøtt. Leverpostei - Rikt på jern. Hvitost - Her finnes det magre varianter, og den inneholder mye kalsium. Kaviar - vet jeg ikke så mye om... Brunost - ikke søtt, den er ikke tilsatt sukker. Inneholder viktige næringsstoffer som kalsium. Baconost - begrenset hvor mye fett det er i de baconostene jeg har sett. Det finnes mange magre smøreostvarianter. Skinke - Magert og sunt. Makrell i tomat - supersunt. Syltetøy - mange viktige næringsstoffer og antioksidanter i bær. Bringebær og blåbær er noe av det sunneste man kan spise. Man kan velge de variantene med lite tilsatt sukker, eller enda bedre: hjemmelaget uten tilsetningsstoffer. Hva med gomme? Vet jeg ikke hva er. Prim - Det går vel for det samme som brunost, eller er det tilsatt sukker her? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/254041-hva-er-suntda/#findComment-2011491 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Luskelita Skrevet 14. november 2006 Del Skrevet 14. november 2006 Variasjon er stikkordet. Jeg ville heller ikke hatt dårlig samvittighet var jeg deg. Det er også begrenset hvor mye man får i seg gjennom pålegget så lenge man spiser brød med pålegg og ikke pålegg med brød. Slik ser jeg på det: Salamipølse - fett, men og med proteiner og andre viktige næringsstoffer som finnes i kjøtt. Leverpostei - Rikt på jern. Hvitost - Her finnes det magre varianter, og den inneholder mye kalsium. Kaviar - vet jeg ikke så mye om... Brunost - ikke søtt, den er ikke tilsatt sukker. Inneholder viktige næringsstoffer som kalsium. Baconost - begrenset hvor mye fett det er i de baconostene jeg har sett. Det finnes mange magre smøreostvarianter. Skinke - Magert og sunt. Makrell i tomat - supersunt. Syltetøy - mange viktige næringsstoffer og antioksidanter i bær. Bringebær og blåbær er noe av det sunneste man kan spise. Man kan velge de variantene med lite tilsatt sukker, eller enda bedre: hjemmelaget uten tilsetningsstoffer. Hva med gomme? Vet jeg ikke hva er. Prim - Det går vel for det samme som brunost, eller er det tilsatt sukker her? Brunost ikke søtt??? Brunost består hovedsaklig av sukker (laktose) faktisk - og er like søtt som nugatti!! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/254041-hva-er-suntda/#findComment-2011501 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 14. november 2006 Del Skrevet 14. november 2006 Minst halvparten av det du nevner er hva jeg kaller sunne pålegg. Husk at barn trenger fett, selv om man selvfølgelig er litt påpasselig om barnet grenser til overvekt. Helst bør det ikke være altfor mye fett av feil type, men vil ikke tro en tynn skive salami er så farlig. Alt med måte, som flere andre sier. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/254041-hva-er-suntda/#findComment-2011503 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sofline Skrevet 14. november 2006 Del Skrevet 14. november 2006 Brunost ikke søtt??? Brunost består hovedsaklig av sukker (laktose) faktisk - og er like søtt som nugatti!! Og frukt består også for det meste av forskjellige sukkerarter. De er ikke "farlige" på samme måte som tilsatt sukker. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/254041-hva-er-suntda/#findComment-2011513 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Luskelita Skrevet 14. november 2006 Del Skrevet 14. november 2006 Og frukt består også for det meste av forskjellige sukkerarter. De er ikke "farlige" på samme måte som tilsatt sukker. Fruktose har vist seg å tolereres mye bedre enn andre sukkerarter som f.eks laktose. Man legger altså fortere på seg av laktose enn fruktose. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/254041-hva-er-suntda/#findComment-2011518 Del på andre sider Flere delingsvalg…
sammfunnskritiker Skrevet 14. november 2006 Del Skrevet 14. november 2006 makrell i tomat, kaviar, generellt fiskpålegg, ost, kalkun og kylling pålegg, rent kjøtt,leverpostei, egg, paprika, agurk, Jeg velger mest pålegg som inneholder lite sukker, men heller mer fett...Der jeg må velge... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/254041-hva-er-suntda/#findComment-2011764 Del på andre sider Flere delingsvalg…
KaVa Skrevet 15. november 2006 Forfatter Del Skrevet 15. november 2006 Minst halvparten av det du nevner er hva jeg kaller sunne pålegg. Husk at barn trenger fett, selv om man selvfølgelig er litt påpasselig om barnet grenser til overvekt. Helst bør det ikke være altfor mye fett av feil type, men vil ikke tro en tynn skive salami er så farlig. Alt med måte, som flere andre sier. Nei, jeg er enig - jeg lar ungene spise alle av disse påleggene, uten noen som helst dårlig samvittighet. De jeg ramser opp er pålegg jeg "alltid" har hatt i skapet, og regnet som normal pålegg. Men i det siste er det stadig noen som sier fy fy til "vanlig" pålegg, og det reagerer jeg på. Jeg mener: Alt med måte, ungene bør spise variert :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/254041-hva-er-suntda/#findComment-2012502 Del på andre sider Flere delingsvalg…
laban Skrevet 15. november 2006 Del Skrevet 15. november 2006 Nei, jeg er enig - jeg lar ungene spise alle av disse påleggene, uten noen som helst dårlig samvittighet. De jeg ramser opp er pålegg jeg "alltid" har hatt i skapet, og regnet som normal pålegg. Men i det siste er det stadig noen som sier fy fy til "vanlig" pålegg, og det reagerer jeg på. Jeg mener: Alt med måte, ungene bør spise variert :-) Siden brød er omtrent det verste man kan ha i seg om dagen, er jo påleggsproblemet indirekte løst. Unngå både brød og pålegg, det er bare grøntfor som gjelder. Beklager hvis jeg virker flåsete, og dette er ikke rettet mot deg, men jeg er lei av å lese / høre om at vi er så feite og usunne hele tiden. Etter flere år med konstant gnål tror jeg de fleste har fått det med seg. Snart kommer protestene mot at ungene får noen pepperkaker her og der i desember... Sønnen min spiser en skive med syltetøy (tynt lag) til frokost og har spesialsalami og halvfet norvegia i matpakka. Om kvelden spiser vi ikke brød. Han får til og med littegran margarin på matpakkeskivene, ellers blir de så tørre. Men ikke si det til noen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/254041-hva-er-suntda/#findComment-2012531 Del på andre sider Flere delingsvalg…
....AV Skrevet 15. november 2006 Del Skrevet 15. november 2006 Brunost ikke søtt??? Brunost består hovedsaklig av sukker (laktose) faktisk - og er like søtt som nugatti!! Brunost: 39g karbohydrat (kun fra melkesukker, ikke tilsatt sukker) Nugatti: 64g karbohydrat (hvorav 56g er tilsatt sukker) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/254041-hva-er-suntda/#findComment-2012552 Del på andre sider Flere delingsvalg…
KaVa Skrevet 15. november 2006 Forfatter Del Skrevet 15. november 2006 Siden brød er omtrent det verste man kan ha i seg om dagen, er jo påleggsproblemet indirekte løst. Unngå både brød og pålegg, det er bare grøntfor som gjelder. Beklager hvis jeg virker flåsete, og dette er ikke rettet mot deg, men jeg er lei av å lese / høre om at vi er så feite og usunne hele tiden. Etter flere år med konstant gnål tror jeg de fleste har fått det med seg. Snart kommer protestene mot at ungene får noen pepperkaker her og der i desember... Sønnen min spiser en skive med syltetøy (tynt lag) til frokost og har spesialsalami og halvfet norvegia i matpakka. Om kvelden spiser vi ikke brød. Han får til og med littegran margarin på matpakkeskivene, ellers blir de så tørre. Men ikke si det til noen. *he he he* Nei, du har rett :-) Jeg er HELT enig med deg, forøvrig. Fokuset på helse og kosthold er over alle støvelskaft, synes jeg. Min personlige mening er at man skal bruke sunn fornuft: Spise variert, holde seg unna godterier til hverdags (Men OK i helga og i bursdager etc), holde seg i rimelig fysisk aktivitet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/254041-hva-er-suntda/#findComment-2012554 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest spis variert Skrevet 15. november 2006 Del Skrevet 15. november 2006 Vi må ikke bli helt hysteriske. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/254041-hva-er-suntda/#findComment-2012560 Del på andre sider Flere delingsvalg…
KaVa Skrevet 15. november 2006 Forfatter Del Skrevet 15. november 2006 Vi må ikke bli helt hysteriske. Enig! (Som jeg skriver: Jeg lar ungene spise alt jeg har i kjøleskapet. Jeg har heller ingen dårlig samvittighet for det) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/254041-hva-er-suntda/#findComment-2012564 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.