Spirello Skrevet 16. november 2006 Skrevet 16. november 2006 jeg er amatør på å lage kaker som skal stekes! Men har lyst til å gjøre et siste tappert forsøk på å lage sjokoladekake i langpanne. Får den alltid flat! Han dere en superenkel oppskrift uten så mye dilldall å dele med meg? Den bør være sånn at idioter kan lage den altså.. *fnis* Bakverk, ostekaker og annen mat har jeg teken på, men kaker blir ALLTID mislykka (bortsett fra sjokoladefondant da, men det går vel ikke som kake?)... HJELP! På forhånd takk! 0 Siter
NeaNoor Skrevet 16. november 2006 Skrevet 16. november 2006 Denne: http://www.toro.no/magasin_velbekomme/index.php?valg=produkt&undervalg=produkt&produkt=11984 Slår aldri feil. Også er den GOD! 0 Siter
Gjest AveM Skrevet 16. november 2006 Skrevet 16. november 2006 3 egg, 4,5 dl sukker, 6,5 dl mel, 2,5 dl melk, 3 ts bakepulver, 3 ts vaniljesukker, 225 gr smeltet margarin, 2 ss kakao - eller mer. 220 grader ca 20 min. midt i ovnen. Fyll: 6 ss smeltet margarin piskes med 300 gr melis. Rør i 3 ts vaniljesukker, 6 ss kaffe og 1-2 ts kakao. Eller smelt 2 ss margarin i 1 dl fløte, 2-3 ss sterk kaffe, 2 plater kokesjokolade og rør i 300-400 gram melis. Denne glasuroppskriften fikk jeg av ei her på DOL, men husker ikke hvem. Den er skikkelig god! Når kaker blir flate er det ofte pga at røra blir vispet for voldsomt i etter at bakepulveret er kommet i. 0 Siter
kati Skrevet 16. november 2006 Skrevet 16. november 2006 Mølleren sin ferdigblanding, enkelt og greit. Tilsett noe vann og olje, og vips, sjokoladelangpannekake, som alle liker (har fått mye skryt av kaken i barnebursdager, faktisk) 0 Siter
Spirello Skrevet 16. november 2006 Forfatter Skrevet 16. november 2006 Denne: http://www.toro.no/magasin_velbekomme/index.php?valg=produkt&undervalg=produkt&produkt=11984 Slår aldri feil. Også er den GOD! Tro det eller ei, men fikk den flat og! Nå tenke jeg ikke skulle jukse da, men lage selv... Men ellers takk for tips. Synes forresten den var litt for søt. 0 Siter
Spirello Skrevet 16. november 2006 Forfatter Skrevet 16. november 2006 3 egg, 4,5 dl sukker, 6,5 dl mel, 2,5 dl melk, 3 ts bakepulver, 3 ts vaniljesukker, 225 gr smeltet margarin, 2 ss kakao - eller mer. 220 grader ca 20 min. midt i ovnen. Fyll: 6 ss smeltet margarin piskes med 300 gr melis. Rør i 3 ts vaniljesukker, 6 ss kaffe og 1-2 ts kakao. Eller smelt 2 ss margarin i 1 dl fløte, 2-3 ss sterk kaffe, 2 plater kokesjokolade og rør i 300-400 gram melis. Denne glasuroppskriften fikk jeg av ei her på DOL, men husker ikke hvem. Den er skikkelig god! Når kaker blir flate er det ofte pga at røra blir vispet for voldsomt i etter at bakepulveret er kommet i. Hjertlig takk for oppskrift! Den skal jeg prøve å lage etterpå... Spennende. Hihi.. Visste ikke det med bakepulver, så det var flott du sa. Kan være jeg er litt for iverig på å røre ja.. Skal huske på det. Skal gi beskjed her om terningkast etterpå. Blir den mislykka og så kaster jeg inn kake-baker håndkleet og holder meg til ostekaker og boller som jeg kan. 0 Siter
Gjest Flystripa Skrevet 16. november 2006 Skrevet 16. november 2006 Tro det eller ei, men fikk den flat og! Nå tenke jeg ikke skulle jukse da, men lage selv... Men ellers takk for tips. Synes forresten den var litt for søt. Denne flat? Jeg synes forøvrig også den er litt søt, men jeg siler en stor spiseskje med bake-kakao oppi - den blir perfekt 0 Siter
Gjest AveM Skrevet 16. november 2006 Skrevet 16. november 2006 Hjertlig takk for oppskrift! Den skal jeg prøve å lage etterpå... Spennende. Hihi.. Visste ikke det med bakepulver, så det var flott du sa. Kan være jeg er litt for iverig på å røre ja.. Skal huske på det. Skal gi beskjed her om terningkast etterpå. Blir den mislykka og så kaster jeg inn kake-baker håndkleet og holder meg til ostekaker og boller som jeg kan. Ikke nevn ordet ostekake en gang til.. Får helt vann i munnen. Hehe.. Denne oppskriften du fikk nå gir en middels høy kake, ikke sånn veldig høy. Jeg har inntrykk av at ungene liker lave kaker med mye fyll framfor høye kaker med lite fyll 0 Siter
Spirello Skrevet 16. november 2006 Forfatter Skrevet 16. november 2006 Ikke nevn ordet ostekake en gang til.. Får helt vann i munnen. Hehe.. Denne oppskriften du fikk nå gir en middels høy kake, ikke sånn veldig høy. Jeg har inntrykk av at ungene liker lave kaker med mye fyll framfor høye kaker med lite fyll Driver og lager ostekake nå, den er faktisk kjempegod om jeg skal si det selv. (Må være lov det når alle mine andre kaker blir mislykka). Jeg liker egentlig litt høyere kake med lite glasur jeg da men.. Gubben i huset spiset alt, så den blir nok borte uansett. Skal ha gjester i morgen og de får i hvert fall ostekake, så får vi se hva det blir utav sjokoladekaka. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 16. november 2006 Skrevet 16. november 2006 Den her er veldig enkel og veldig god. Enda bedre dagen etter Sjokoladekake i stor langpanne: 6 egg 5 dl sukker Piskes til eggedosis Ca 8 dl hvetemel Ca 6 dl melk 4 ts vaniljesukker 3 ts bakepulver 5 ss kakaopulver 350-400 g melange Det tørre blandes og has i eggedosisen. Ha i melk. Blandes. Smøret smeltes og has i røren. Ikke pisk røren for mye, bare bland den lett sammen så det ikke er klumper. Stekes på 180 grader ca 30 min. Sjekk med en kakenål. Glasur: 500-600 g melis. (holder med en pakke) 200-250 g smeltet melange 2 ts vaniljesukker 6 ss kaffe 1 ss kakaopulver Blandes og smøres på lunken kake. Pynt med kokos/nonstop/det man liker Kaken holder seg veldig lenge. 0 Siter
Gjest sitarg Skrevet 16. november 2006 Skrevet 16. november 2006 3 egg, 4,5 dl sukker, 6,5 dl mel, 2,5 dl melk, 3 ts bakepulver, 3 ts vaniljesukker, 225 gr smeltet margarin, 2 ss kakao - eller mer. 220 grader ca 20 min. midt i ovnen. Fyll: 6 ss smeltet margarin piskes med 300 gr melis. Rør i 3 ts vaniljesukker, 6 ss kaffe og 1-2 ts kakao. Eller smelt 2 ss margarin i 1 dl fløte, 2-3 ss sterk kaffe, 2 plater kokesjokolade og rør i 300-400 gram melis. Denne glasuroppskriften fikk jeg av ei her på DOL, men husker ikke hvem. Den er skikkelig god! Når kaker blir flate er det ofte pga at røra blir vispet for voldsomt i etter at bakepulveret er kommet i. Det med bakepulveret er ikke helt riktig. Det er når det tørre (melet, bakepulveret, kakaoen osv) vispes for hardt i - for da mister eggedosisien mye av luftigheten sin. Så det er ikke visping av bakepulveret som er problemet, men visping av eggedosisen etter tilsetting av melet. 0 Siter
Gjest sitarg Skrevet 16. november 2006 Skrevet 16. november 2006 Tro det eller ei, men fikk den flat og! Nå tenke jeg ikke skulle jukse da, men lage selv... Men ellers takk for tips. Synes forresten den var litt for søt. Hva er det du gjør galt, tro? Den Toro-kaka er ikke MULIG å gjøre feil med! Skulle man nå tro.. :-) Hvordan tilbereder du kakene? Hva skjer? Du har ikke rett og slett for stor langpanne? 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 16. november 2006 Skrevet 16. november 2006 Det med bakepulveret er ikke helt riktig. Det er når det tørre (melet, bakepulveret, kakaoen osv) vispes for hardt i - for da mister eggedosisien mye av luftigheten sin. Så det er ikke visping av bakepulveret som er problemet, men visping av eggedosisen etter tilsetting av melet. Enig. Lufta man har opparbeidet i eggedosisen blir slått ut igjen om man pisker det tørre for godt inn. 0 Siter
Jorunn Skrevet 16. november 2006 Skrevet 16. november 2006 http://home.no.net/lpkake/sjoko_og_krydderkake.htm Denne klare du nok. Er kjempegod og enkel å lage. 0 Siter
jubalong70 Skrevet 16. november 2006 Skrevet 16. november 2006 Mitt beste tips - Toro langpannekake!!! Den smaker godt og er jo superenkel å lage. 0 Siter
estima Skrevet 16. november 2006 Skrevet 16. november 2006 Mitt beste tips - Toro langpannekake!!! Den smaker godt og er jo superenkel å lage. Full støtte til TORO langpannekake. 0 Siter
Spirello Skrevet 16. november 2006 Forfatter Skrevet 16. november 2006 Mitt beste tips - Toro langpannekake!!! Den smaker godt og er jo superenkel å lage. Som jeg skrev lenger ned her så har jeg prøvd den, men synes den også ble flat? Også synes jeg den er en smule for søt... Skal ikke være lett! 0 Siter
Spirello Skrevet 16. november 2006 Forfatter Skrevet 16. november 2006 Den her er veldig enkel og veldig god. Enda bedre dagen etter Sjokoladekake i stor langpanne: 6 egg 5 dl sukker Piskes til eggedosis Ca 8 dl hvetemel Ca 6 dl melk 4 ts vaniljesukker 3 ts bakepulver 5 ss kakaopulver 350-400 g melange Det tørre blandes og has i eggedosisen. Ha i melk. Blandes. Smøret smeltes og has i røren. Ikke pisk røren for mye, bare bland den lett sammen så det ikke er klumper. Stekes på 180 grader ca 30 min. Sjekk med en kakenål. Glasur: 500-600 g melis. (holder med en pakke) 200-250 g smeltet melange 2 ts vaniljesukker 6 ss kaffe 1 ss kakaopulver Blandes og smøres på lunken kake. Pynt med kokos/nonstop/det man liker Kaken holder seg veldig lenge. Takk! Skal prøve den en anne gang, nå står kaka til AveM i ovnen.. 0 Siter
Spirello Skrevet 16. november 2006 Forfatter Skrevet 16. november 2006 Hva er det du gjør galt, tro? Den Toro-kaka er ikke MULIG å gjøre feil med! Skulle man nå tro.. :-) Hvordan tilbereder du kakene? Hva skjer? Du har ikke rett og slett for stor langpanne? Tenkte kanskje det jeg og.. Men jeg er IKKE flink til å lage kaker altså.. Når sant skal sies. Toto-kaka ble i hvert fall gansek flat, ikke så flat at jeg ikke serverte den da, men for flat etter min (og mamma og sambis) mening. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 16. november 2006 Skrevet 16. november 2006 Takk! Skal prøve den en anne gang, nå står kaka til AveM i ovnen.. Til og med jeg får til denne Jeg får heller ikke til Toro, Møllerens osv osv. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.