Prinsesse Leia Skrevet 16. november 2006 Skrevet 16. november 2006 Har ikke lest hele tråden her, så sansynligvis har noen kommet meg i forkjøpet nå, men, men... Den enkleste måten å få FLOTT langpanne sjokoladekake, er å kjøpe ferdig kakemiks fra toro, tilsette smør og vann - voila Ikke blir den flat heller 0 Siter
Gjest sitarg Skrevet 17. november 2006 Skrevet 17. november 2006 Ups.. Og jeg som rørte som en gal med det tørre, men ikke med bakepulveret da. Da sier vi det er AveM sin feil at kaka både ble flat, tørr og hard. Men den går ned, men jeg hadde ikke servert den.. Poden har spist masse da, så vond var den ikke. Jeg gir ikke opp enda! Skal prøve noen ganger til, for snart er det barnebursdager som skal feires med ørten unger, da må jeg jo klare å lage noe så enkelt som sjokoladekake? *klør sge i huet* Tror ikke unger er så glade i ostekake. Blir bløtekake med ferdigbunn og masse gele og sjokoladepudding da, og to poser med toro-blanding. Uff.. *øve mer* to poser med Toro-blanding, tilsett det som skal tilsettes. Hvis du bruker visp og visper for hånd visper du bare akkurat til røra er jevn. Bruker du mikser tar det bare 30 sekunder eller deromkring. Minst mulig visping! :-) Dette klarer du! :-) 0 Siter
nedtelling Skrevet 17. november 2006 Skrevet 17. november 2006 Mitt beste tips - Toro langpannekake!!! Den smaker godt og er jo superenkel å lage. jeg har akkurat laget en nå, jeg brukte halvannen pose, men alikevel så blir den mye tynnere på sidene.. Jeg ahr ikke så stor langpanne og lurer på om det er noe jeg gjør feil da?? Jeg bruker forøvrig den største posen me TORO sjokoladekakemix 0 Siter
jubalong70 Skrevet 17. november 2006 Skrevet 17. november 2006 jeg har akkurat laget en nå, jeg brukte halvannen pose, men alikevel så blir den mye tynnere på sidene.. Jeg ahr ikke så stor langpanne og lurer på om det er noe jeg gjør feil da?? Jeg bruker forøvrig den største posen me TORO sjokoladekakemix Bruk 2 fulle poser. Og så fordeler du det så jevnt du kan utover i forma. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 17. november 2006 Skrevet 17. november 2006 Jeg bruker bakepapir i langpanna. Da er det stort sett bare å hvelve kaka ut når den er ferdig. For å dele ei kake i flere "etasjer" må du ha en lang, skarp kniv. Så er det å skjære forsiktig mens du holder forsiktig på "topplokket". Det må ikke nødvendigvis bli helt jevnt - i alle fall ikke på bløtkaker som har krem på siden også. Jeg har også bakepapir, men kaka deler seg jo når jeg hvelver den. I flere deler.. Jeg er innmari dårlig på sånt. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 17. november 2006 Skrevet 17. november 2006 Med runde kaker så legger man en sytråd beint rundt den og strammer til, da deler den seg så fint atte ) Hmm.. det må jeg prøve 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 17. november 2006 Skrevet 17. november 2006 Jeg har kaken på bakepapir. Når den er delt opp tar jeg stykkene opp med steikespaden. Det går så fint Mener du kakestykkene? For jeg vil gjerne ha hele kaken ut, uten å måtte dele i stykker. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 17. november 2006 Skrevet 17. november 2006 Prøver det neste gang jeg, for kaka i dag ble ikke bra... Men prøv oppskriften jeg ga deg. Når jeg klarer det klarer alle Er ganske mye smør og sånn i da, men det gjør den ekstra god 0 Siter
Gjest AveM Skrevet 17. november 2006 Skrevet 17. november 2006 Mener du kakestykkene? For jeg vil gjerne ha hele kaken ut, uten å måtte dele i stykker. Ja, jeg deler opp først. Jeg og mannen min holdt en gang i hver vår ende av bakepapiret mens vi løftet, men da revnet kaken litt. Det hadde sikkert gått bedre om den hadde stått kaldt først. Det er lettere å få kaken hel ut av små former på ca 20x30 cm. 0 Siter
birdie Skrevet 17. november 2006 Skrevet 17. november 2006 Det har jeg lurt på, hvordan klarer dere å få langpannekaka ut av formen uten å ødelegge den? Og dele den? Mener du dele selve kaka i to, eller dele den i to lag? Det klarer jeg ikke engang med kaker i rundform To greie teknikker, begge basert på at det er lagt bakepapir i bunnen av langpanna på forhånd: La kaka stå og "hvile" noen minutter etter at den er tatt ut av ovnen. Sjekk at kaka har sluppet alle kantene, evt. løsne med en flatbladet kniv, hold langpanna skrått mot kanten av en rist, ta tak i nærmeste snipp av bakepapiret og trekk raskt kaka over på risten. Alternativ 2: Legg en rist opp-ned oppå kaka, klem godt sammen mens du snur formen slik at risten kommer nederst, løft av formen. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 17. november 2006 Skrevet 17. november 2006 To greie teknikker, begge basert på at det er lagt bakepapir i bunnen av langpanna på forhånd: La kaka stå og "hvile" noen minutter etter at den er tatt ut av ovnen. Sjekk at kaka har sluppet alle kantene, evt. løsne med en flatbladet kniv, hold langpanna skrått mot kanten av en rist, ta tak i nærmeste snipp av bakepapiret og trekk raskt kaka over på risten. Alternativ 2: Legg en rist opp-ned oppå kaka, klem godt sammen mens du snur formen slik at risten kommer nederst, løft av formen. Jeg har pleid å bruke alt.2 men da får jeg problemer med å snu den tilbake igjen på fat eller annet brett.. da er det ingen kanter til å støtte så blir klemt sammen. 0 Siter
jubalong70 Skrevet 18. november 2006 Skrevet 18. november 2006 Jeg har også bakepapir, men kaka deler seg jo når jeg hvelver den. I flere deler.. Jeg er innmari dårlig på sånt. Prøv å legge et stort fat over langpanna før du hvelver den. Så holder du kaka på plass med fatet mens du hvelver. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.