Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Vegetariske Italienske kjøttboller (heter den egentlig, men jeg lager stek av den)

3 piskede egg (jeg bruker gjerne 4)

1 mellomstor løk -fint snittet

1-2 fedd knust hvitløk

1-2 dl grovt reven ost

1,5 dl griljermel

0,5 dl havregryn

1 dl valnøtter *1 -finhakka

2-3 ss fløte (el. melk)

1 ts fjærkre-krydder *2

1 ts salt

Alle ingrediensene blandes.

La farsen hvile ei lita stund (ikke nødvendig)

Formes til boller/kaker eller steik og stekes på panne eller i

Ovnen v/ 175-200`c ca. 45 min.

*1: Her kan du selv velge hvilke nøtter du vil bruke;

Valnøtter, hasselnøtter, cashewnøtter.

Selv bruker jeg en blanding av disse.

Cashewnøtter er veldig godt i slike boller/steker!

*2: Her kan du velge krydder som du vil, jeg bruker som oftest et godt vilt-krydder eller grillkrydder.

("Hildurs urterarium" i Brønnøysund har et grillkrydder som passer veldig godt til dette).

Her er to jeg ikke har prøvd:

Cashewnøttestek:

100 g cashewnøtter

1 dl bokhvete

1 dl kokt naturris

3 kokte poteter

1 kokt sellerirot

3 ss hakket persille

2 ts havsalt eller seltin

Sett stekovnen på 225 °C.

Mal cashewnøttene og selleriroten. Bland alle ingrediensene godt og smak til med salt. Ha retten i en smurt og strødd form. Stekes i ca. 30 minutter.

Julefarse til stek

1 grovhakket løk

200 g sjampinjong i skiver

1 ss smør

200 g grovrevne gulrøtter

2,5 dl melk

4 lettpiskede egg

150 g støtt brød

1 dl revet ost

2 dl grovhakkede valnøtter/hasselnøtter

1 ts buljongpulver

1 ts basilikum

½ ts timian

½ ts ingefær

salt etter smak

Fres løk og sopp lett i smøret.

Bland alle ingrediensene sammen og la farsen stå og trekke i ca 30 min.

Fylles i form.

Stekes ved 200`c i 45-50 min.

La den stå noen min. i formen.

Svigermor lagde verdens beste nøttestek. Oppskrifta rakk ho ikke å få ned i kokeboka (døde i sommer), men jeg fant "grunnoppskrifta" og har fått med meg litt av det ekstra ho har puttet oppi.

Om jeg husker det kan jeg gi deg oppskrifta når vi er på plass i nyhuset. Den er virkelig goood! Og med en hjemmelaga kantarellsaus ved siden av, og hjemmelaga karamellpudding til dessert, har 2.juledags-middagen pleid å være den beste :o)

Vegetariske Italienske kjøttboller (heter den egentlig, men jeg lager stek av den)

3 piskede egg (jeg bruker gjerne 4)

1 mellomstor løk -fint snittet

1-2 fedd knust hvitløk

1-2 dl grovt reven ost

1,5 dl griljermel

0,5 dl havregryn

1 dl valnøtter *1 -finhakka

2-3 ss fløte (el. melk)

1 ts fjærkre-krydder *2

1 ts salt

Alle ingrediensene blandes. La farsen hvile ei lita stund (ikke nødvendig) Formes til boller/kaker eller steik og stekes på panne eller i Ovnen v/ 175-200`c ca. 45 min.

*1: Her kan du selv velge hvilke nøtter du vil bruke; Valnøtter, hasselnøtter, cashewnøtter. Selv bruker jeg en blanding av disse. Cashewnøtter er veldig godt i slike boller/steker!

*2: Her kan du velge krydder som du vil, jeg bruker som oftest et godt vilt-krydder eller grillkrydder. ("Hildurs urterarium" i Brønnøysund har et grillkrydder som passer veldig godt til dette).

Her er to jeg ikke har prøvd:

Cashewnøttestek:

100 g cashewnøtter

1 dl bokhvete

1 dl kokt naturris

3 kokte poteter

1 kokt sellerirot

3 ss hakket persille

2 ts havsalt eller seltin

Sett stekovnen på 225 °C. Mal cashewnøttene og selleriroten. Bland alle ingrediensene godt og smak til med salt. Ha retten i en smurt og strødd form. Stekes i ca. 30 minutter.

Julefarse til stek

1 grovhakket løk

200 g sjampinjong i skiver

1 ss smør

200 g grovrevne gulrøtter

2,5 dl melk

4 lettpiskede egg

150 g støtt brød

1 dl revet ost

2 dl grovhakkede

valnøtter/hasselnøtter

1 ts buljongpulver

1 ts basilikum

½ ts timian

½ ts ingefær

salt etter smak

Fres løk og sopp lett i smøret. Bland alle ingrediensene sammen og la farsen stå og trekke i ca 30 min. Fylles i form.

Stekes ved 200`c i 45-50 min. La den stå noen min. i formen.

Svigermor lagde verdens beste nøttestek. Oppskrifta rakk ho ikke å få ned i kokeboka (døde i sommer), men jeg fant "grunnoppskrifta" og har fått med meg litt av det ekstra ho har puttet oppi.

Om jeg husker det kan jeg gi deg oppskrifta når vi er på plass i nyhuset. Den er virkelig goood! Og med en hjemmelaga kantarellsaus ved siden av, og hjemmelaga karamellpudding til dessert, har 2.juledags-middagen pleid å være den beste :o)

Fortsetter under...

Vegetariske Italienske kjøttboller (heter den egentlig, men jeg lager stek av den)

3 piskede egg (jeg bruker gjerne 4)

1 mellomstor løk -fint snittet

1-2 fedd knust hvitløk

1-2 dl grovt reven ost

1,5 dl griljermel

0,5 dl havregryn

1 dl valnøtter *1 -finhakka

2-3 ss fløte (el. melk)

1 ts fjærkre-krydder *2

1 ts salt

Alle ingrediensene blandes.

La farsen hvile ei lita stund (ikke nødvendig)

Formes til boller/kaker eller steik og stekes på panne eller i

Ovnen v/ 175-200`c ca. 45 min.

*1: Her kan du selv velge hvilke nøtter du vil bruke;

Valnøtter, hasselnøtter, cashewnøtter.

Selv bruker jeg en blanding av disse.

Cashewnøtter er veldig godt i slike boller/steker!

*2: Her kan du velge krydder som du vil, jeg bruker som oftest et godt vilt-krydder eller grillkrydder.

("Hildurs urterarium" i Brønnøysund har et grillkrydder som passer veldig godt til dette).

Her er to jeg ikke har prøvd:

Cashewnøttestek:

100 g cashewnøtter

1 dl bokhvete

1 dl kokt naturris

3 kokte poteter

1 kokt sellerirot

3 ss hakket persille

2 ts havsalt eller seltin

Sett stekovnen på 225 °C.

Mal cashewnøttene og selleriroten. Bland alle ingrediensene godt og smak til med salt. Ha retten i en smurt og strødd form. Stekes i ca. 30 minutter.

Julefarse til stek

1 grovhakket løk

200 g sjampinjong i skiver

1 ss smør

200 g grovrevne gulrøtter

2,5 dl melk

4 lettpiskede egg

150 g støtt brød

1 dl revet ost

2 dl grovhakkede valnøtter/hasselnøtter

1 ts buljongpulver

1 ts basilikum

½ ts timian

½ ts ingefær

salt etter smak

Fres løk og sopp lett i smøret.

Bland alle ingrediensene sammen og la farsen stå og trekke i ca 30 min.

Fylles i form.

Stekes ved 200`c i 45-50 min.

La den stå noen min. i formen.

Svigermor lagde verdens beste nøttestek. Oppskrifta rakk ho ikke å få ned i kokeboka (døde i sommer), men jeg fant "grunnoppskrifta" og har fått med meg litt av det ekstra ho har puttet oppi.

Om jeg husker det kan jeg gi deg oppskrifta når vi er på plass i nyhuset. Den er virkelig goood! Og med en hjemmelaga kantarellsaus ved siden av, og hjemmelaga karamellpudding til dessert, har 2.juledags-middagen pleid å være den beste :o)

Supert, tusen takk.

Da blir middagen til Flisen og jeg litt mer spennende enn den bruker å være på julaften.

Og jeg tar gjerne i mot svigemors nøttestek også. :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...