Gjest Osteberta Skrevet 9. desember 2006 Del Skrevet 9. desember 2006 Gelélokk til ostekake? Hvordan lager jeg gelelokket til ostekaken? Gjør jeg som det står på pakken.. lager vanlig gele med 5 dl.vann eller lager jeg den sterkere m/2,5 dl. vann? Noen som kan gi meg noen gode råd her? Jeg må helle den over ostekaken når den har stivnet (altså ostekremen har stivnet først?)så helle geleén mens den er varm og ikke har stivnet ennå? Må ha hjelp av noen flinke mødre her, håper noen har tid til å svare meg! :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257628-litt-utenom-barn-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest kakemons Skrevet 9. desember 2006 Del Skrevet 9. desember 2006 Jeg lager gelèlokket med litt mindre vann, slik at ikke lokket blir så "tykt", jeg bruker 3 dl vann istedenfor 5. Men er dere glad i gelè så går det fint an å bruke 5 dl. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257628-litt-utenom-barn-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-2048805 Del på andre sider Flere delingsvalg…
sheba Skrevet 9. desember 2006 Del Skrevet 9. desember 2006 Du halverer vannmengden til geleen også må den avkjøles før du heller den på ostemassen:) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257628-litt-utenom-barn-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-2048809 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Osteberta Skrevet 9. desember 2006 Del Skrevet 9. desember 2006 Du halverer vannmengden til geleen også må den avkjøles før du heller den på ostemassen:) Takk for tips! :-) Jeg er helt grønn på kjøkkenet og ikke noe flink av meg, så må ha ting med teskje *flau* Når du skriver avkjøle geleen før jeg heller den på ostekaka, mener du at den ikke skal være så varm. For den starter vel å stivne ganske fort eller? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257628-litt-utenom-barn-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-2048820 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemini Skrevet 9. desember 2006 Del Skrevet 9. desember 2006 Takk for tips! :-) Jeg er helt grønn på kjøkkenet og ikke noe flink av meg, så må ha ting med teskje *flau* Når du skriver avkjøle geleen før jeg heller den på ostekaka, mener du at den ikke skal være så varm. For den starter vel å stivne ganske fort eller? Jeg avkjøler til den er ganske lunken, nesten kald. Men du må passe på, for som du sier, den stivner jo fort når den blir helt kald. Ellers er det jo lurt å lage kaken dagen i forveien, eller minst en del timer, så ostemassen får stivnet, og så vente med å lage gelelokket. Oftest lager jeg ostekake (bunn og ostedelen) dagen før, og så gelelokket om morgenen, hvis kaken skal serveres neste ettermiddag/kveld. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257628-litt-utenom-barn-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-2048840 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest kakemons Skrevet 9. desember 2006 Del Skrevet 9. desember 2006 Takk for tips! :-) Jeg er helt grønn på kjøkkenet og ikke noe flink av meg, så må ha ting med teskje *flau* Når du skriver avkjøle geleen før jeg heller den på ostekaka, mener du at den ikke skal være så varm. For den starter vel å stivne ganske fort eller? Den stivner ikke så fort, den må være *helt* avkjølt. Ostemassen med sitrongelèen må være *helt* stivnet før du forsiktig heller på lokket. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257628-litt-utenom-barn-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-2048841 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Osteberta Skrevet 9. desember 2006 Del Skrevet 9. desember 2006 Jeg avkjøler til den er ganske lunken, nesten kald. Men du må passe på, for som du sier, den stivner jo fort når den blir helt kald. Ellers er det jo lurt å lage kaken dagen i forveien, eller minst en del timer, så ostemassen får stivnet, og så vente med å lage gelelokket. Oftest lager jeg ostekake (bunn og ostedelen) dagen før, og så gelelokket om morgenen, hvis kaken skal serveres neste ettermiddag/kveld. Ja jeg har akkurat laget ferdig kaken med ostelokket. Tenkte å lage gelélokket i morgen!:-) Tusen takk for alle gode råd her! Hva skulle jeg gjort uten dere! :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257628-litt-utenom-barn-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-2048865 Del på andre sider Flere delingsvalg…
sheba Skrevet 9. desember 2006 Del Skrevet 9. desember 2006 Takk for tips! :-) Jeg er helt grønn på kjøkkenet og ikke noe flink av meg, så må ha ting med teskje *flau* Når du skriver avkjøle geleen før jeg heller den på ostekaka, mener du at den ikke skal være så varm. For den starter vel å stivne ganske fort eller? jeg avkjøler til den er litt mindre enn lunken:) tapper kaldt vann i oppvask kummen og rører med visp til den er avkjølt. når du heller den over ostemassen så gjør det forsiktig, ostemassen kan blande seg litt i geleen og det ser ikke så lekkert ut.. om geleen skummer litt så fjerner jeg det med litt husholdningspapir:) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257628-litt-utenom-barn-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-2048921 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Linnea78 Skrevet 10. desember 2006 Del Skrevet 10. desember 2006 Geleen stivner ikke så fort... Det er lurt å vente til den begynner å stivne. Den er da lettere å "holde på plass". Dersom du kommer til å vente for lenge, slik at geleen har stivnet litt er det bare å sette den i varmt vannbad. Hvis du bruker visp da blir den fort flytende igjen. :-) Lykke til med kakelaginga i dag. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257628-litt-utenom-barn-sp%C3%B8rsm%C3%A5l/#findComment-2049117 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.