sheba Skrevet 11. desember 2006 Del Skrevet 11. desember 2006 Vi får vente i spenning;-) Ja, da vet vi det:) har aldri hørt om dette før jeg... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257905-hva-skal-vi-spise-p%C3%A5-julaften-p%C3%A5-tide-%C3%A5-bestemme-seg-snart/page/2/#findComment-2051854 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sofline Skrevet 12. desember 2006 Del Skrevet 12. desember 2006 Begge deler... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257905-hva-skal-vi-spise-p%C3%A5-julaften-p%C3%A5-tide-%C3%A5-bestemme-seg-snart/page/2/#findComment-2051947 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Basf Skrevet 12. desember 2006 Del Skrevet 12. desember 2006 Hvorfor kan man ikke lage nye tradisjoner i eget hjem og la andre ha sine trdisjoner i sine...? Det skjønner jeg virkelig ikke. Må svigerforeldre eller foreldre bli møtt med sin tradisjon, kan de ikke forsøke noe nytt når de besøker andre? Så kan de selv ha ribbe eller kalkun en av de andre dagene. For meg er ikke ribbe eller kalkun festmat, og mine unger er helt enig med meg. De elsker hjortestek med hjemmelaget vilstsaus... Når mine en gang inviterer meg på julemiddag, vil jeg spise det de gjerne vil ha som tradisjon, uten å tenke over det ett sekund... Det er jo ikke foreldre/svigerforeldre som krever, men huset herre/frue... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257905-hva-skal-vi-spise-p%C3%A5-julaften-p%C3%A5-tide-%C3%A5-bestemme-seg-snart/page/2/#findComment-2051987 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mumitrollet Skrevet 12. desember 2006 Del Skrevet 12. desember 2006 Vi skal ha både ribbe og pinnekjøtt i år - av samme grunn som dere. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257905-hva-skal-vi-spise-p%C3%A5-julaften-p%C3%A5-tide-%C3%A5-bestemme-seg-snart/page/2/#findComment-2052022 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mumitrollet Skrevet 12. desember 2006 Del Skrevet 12. desember 2006 Forresten, hva spiste dere i fjor, da? Bare å fortsette med annethvert år, vel? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257905-hva-skal-vi-spise-p%C3%A5-julaften-p%C3%A5-tide-%C3%A5-bestemme-seg-snart/page/2/#findComment-2052023 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ulrikke Skrevet 12. desember 2006 Del Skrevet 12. desember 2006 Hvis ingen vil fire på krava, så får dere lage begge deler! Stek kalkunen dagen før, f.eks... Evt. sett dere ned og finn ut om dere kunne gå for et helt annet alternativ, noe nytt. (jeg har vokst opp med reinsdyrsteik på julaften, og er nå 33 år, men jeg går overhodet ikke i frø om noen serverer meg verken hjort eller fugl eller ribbe på julaften av den grunn - det synes jeg nesten høres litt tåpelig ut, men det er min helt subjektive mening, da... Det blir da jul uansett hva man spiser, så lenge det er noe godt?) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257905-hva-skal-vi-spise-p%C3%A5-julaften-p%C3%A5-tide-%C3%A5-bestemme-seg-snart/page/2/#findComment-2052026 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemini Skrevet 12. desember 2006 Del Skrevet 12. desember 2006 Som jeg skrev lenger ned i tråden, så stemmer jeg for å lage begge deler. Men dersom du ikke vil steke en hel kalkun, så er det jo mulig å tilberede en kalkunfilet i tillegg til ribba. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257905-hva-skal-vi-spise-p%C3%A5-julaften-p%C3%A5-tide-%C3%A5-bestemme-seg-snart/page/2/#findComment-2052032 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 12. desember 2006 Del Skrevet 12. desember 2006 What?? Vet dere ikke hva sursteik er? Snakk om uvitenhet da. ;-) Det er en ganske vanlig festmiddag på disse kanter av landet, men egentlig mer til anledninger type bryllup eller konfirmasjon enn jul. Det er oksesteik marinert i surmelk en uke eller to før den stekes. Høres aldeles disgusting ut - I know. Men det er virkelig kjempegodt!! Se her f.eks: http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift2118967848.asp Gosh, jeg må innrømme at jeg aldri har hørt om dette før *flau* Høres egentlig godt ut :-) Men hvor i landet spiser man sånt da? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257905-hva-skal-vi-spise-p%C3%A5-julaften-p%C3%A5-tide-%C3%A5-bestemme-seg-snart/page/2/#findComment-2052039 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 12. desember 2006 Del Skrevet 12. desember 2006 Ja, da vet vi det:) har aldri hørt om dette før jeg... Nå ble jeg lettet over at det ikke bare er jeg som ikke har hørt om det før *hehe* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257905-hva-skal-vi-spise-p%C3%A5-julaften-p%C3%A5-tide-%C3%A5-bestemme-seg-snart/page/2/#findComment-2052040 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 12. desember 2006 Del Skrevet 12. desember 2006 Jeg bor nå jaffall i Stavanger. Kan jeg skylde på at jeg aldri har vært i Stavanger? *håpe* Jeg må spørre en av mine beste venninner om hun har hørt om sursteik.. Hun kommer fra Sandnes :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257905-hva-skal-vi-spise-p%C3%A5-julaften-p%C3%A5-tide-%C3%A5-bestemme-seg-snart/page/2/#findComment-2052043 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Speak Skrevet 12. desember 2006 Del Skrevet 12. desember 2006 Jeg er oppvokst med skinkestek. DET synes jeg er godt. Dit vi skal har de ribbe, og jeg tar med stek. Da er det noe for alle. Og tilbehøret er jo også likt, så det er veldig greit:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257905-hva-skal-vi-spise-p%C3%A5-julaften-p%C3%A5-tide-%C3%A5-bestemme-seg-snart/page/2/#findComment-2052044 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Velouria Skrevet 12. desember 2006 Del Skrevet 12. desember 2006 Jeg ville gått for å ta Kalkun den ene dagen og ribbe den andre. Det jeg er mest overrasket over er at hva slags mat man skal ha blir en stor diskusjon, om dere hadde vært 7 og 9 så skulle jeg forstått det. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257905-hva-skal-vi-spise-p%C3%A5-julaften-p%C3%A5-tide-%C3%A5-bestemme-seg-snart/page/2/#findComment-2052058 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 12. desember 2006 Del Skrevet 12. desember 2006 Jeg har lagd viltstek med hjemmelaget viltsaus når jeg har vært vertinne på julaften. Med stoooor suksess! ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257905-hva-skal-vi-spise-p%C3%A5-julaften-p%C3%A5-tide-%C3%A5-bestemme-seg-snart/page/2/#findComment-2052134 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tzatziki1365380058 Skrevet 12. desember 2006 Del Skrevet 12. desember 2006 What?? Vet dere ikke hva sursteik er? Snakk om uvitenhet da. ;-) Det er en ganske vanlig festmiddag på disse kanter av landet, men egentlig mer til anledninger type bryllup eller konfirmasjon enn jul. Det er oksesteik marinert i surmelk en uke eller to før den stekes. Høres aldeles disgusting ut - I know. Men det er virkelig kjempegodt!! Se her f.eks: http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift2118967848.asp Unnskyld, men jeg synes det høres aldeles forskrekkelig ut Er det virkelig godt? Kan du beskrive smaken - smaker det "suraktig", eller blir surmelksmaken borte? Og hva slags stek bruker du - okse? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257905-hva-skal-vi-spise-p%C3%A5-julaften-p%C3%A5-tide-%C3%A5-bestemme-seg-snart/page/2/#findComment-2052164 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 12. desember 2006 Del Skrevet 12. desember 2006 Hvis ingen vil fire på krava, så får dere lage begge deler! Stek kalkunen dagen før, f.eks... Evt. sett dere ned og finn ut om dere kunne gå for et helt annet alternativ, noe nytt. (jeg har vokst opp med reinsdyrsteik på julaften, og er nå 33 år, men jeg går overhodet ikke i frø om noen serverer meg verken hjort eller fugl eller ribbe på julaften av den grunn - det synes jeg nesten høres litt tåpelig ut, men det er min helt subjektive mening, da... Det blir da jul uansett hva man spiser, så lenge det er noe godt?) Helt enig. Selv er jeg oppvokst med svinestek, men har i de senere år selv servert viltstek. Har fått servert kalkun (som ikke er julemat for meg, men jeg sa ikke noe da og det var jo godt!) og i år blir det ribbe. Jeg er ikke spesielt glad i ribbe, men jeg er veldig glad for at jeg får være sammen med dem på julaften og satser på masse godt tilbehør! ) At voksne mennesker setter seg ned og sutrer og krangler om hva de skal servere på julaften forekommer meg ytterst barnslig. Uansett serveres det jo noe som er finere enn dagligmiddag! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257905-hva-skal-vi-spise-p%C3%A5-julaften-p%C3%A5-tide-%C3%A5-bestemme-seg-snart/page/2/#findComment-2052210 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 12. desember 2006 Del Skrevet 12. desember 2006 What?? Vet dere ikke hva sursteik er? Snakk om uvitenhet da. ;-) Det er en ganske vanlig festmiddag på disse kanter av landet, men egentlig mer til anledninger type bryllup eller konfirmasjon enn jul. Det er oksesteik marinert i surmelk en uke eller to før den stekes. Høres aldeles disgusting ut - I know. Men det er virkelig kjempegodt!! Se her f.eks: http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift2118967848.asp Jeg er fra Trøndelag og jeg har aldri hørt om det jeg heller... *Grøsser litt* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257905-hva-skal-vi-spise-p%C3%A5-julaften-p%C3%A5-tide-%C3%A5-bestemme-seg-snart/page/2/#findComment-2052213 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Patsi Skrevet 12. desember 2006 Del Skrevet 12. desember 2006 Hva med fondue? Det er høytidsmiddag hos oss - vi har det nyttårsaften, påskeaften osv (julaften har vi ribbe). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257905-hva-skal-vi-spise-p%C3%A5-julaften-p%C3%A5-tide-%C3%A5-bestemme-seg-snart/page/2/#findComment-2052226 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 12. desember 2006 Del Skrevet 12. desember 2006 Hva med fondue? Det er høytidsmiddag hos oss - vi har det nyttårsaften, påskeaften osv (julaften har vi ribbe). Jeg er åpen for det meste i matveien, men hadde jeg blitt bedt på julaftensmiddag og fått fondue så hadde jeg blitt skuffet gitt! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257905-hva-skal-vi-spise-p%C3%A5-julaften-p%C3%A5-tide-%C3%A5-bestemme-seg-snart/page/2/#findComment-2052236 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Patsi Skrevet 12. desember 2006 Del Skrevet 12. desember 2006 Jeg er åpen for det meste i matveien, men hadde jeg blitt bedt på julaftensmiddag og fått fondue så hadde jeg blitt skuffet gitt! Skuffet!! Det er jo det beste som finnes! :-) Vel, smaken er som baken osv. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257905-hva-skal-vi-spise-p%C3%A5-julaften-p%C3%A5-tide-%C3%A5-bestemme-seg-snart/page/2/#findComment-2052243 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Babette Skrevet 12. desember 2006 Del Skrevet 12. desember 2006 Begge deler... Hei! Når danskene sier "glad for": Betyr dette akkurat det samme som "glad i" på norsk? Og sier de det direkte til folk også - "jeg er glad for deg"? Det høres jo veldig rart ut, da. Men jeg snappet det opp i "Ørnen" på torsdag. "Jeg trodde hun var så glad for sin mann". Eller blir det ikke det samme som "glad i"? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/257905-hva-skal-vi-spise-p%C3%A5-julaften-p%C3%A5-tide-%C3%A5-bestemme-seg-snart/page/2/#findComment-2052272 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.