Gå til innhold

Julemiddag


Gjest julemiddag....

Anbefalte innlegg

Gjest julemiddag....

ja, så er det snart tid for å kjøpe inn julemiddag (vi er litt seine, i og med at det er vel mange som allerede har kjøpt inn middagen).

men så er det jo sånn at mannen i huset er fast bestemt på at han skal ha pinnekjøtt, noe som jeg ikke liker. så det blir vel til at vi må ha to middager i år også.. jeg er egentlig imot at vi skal lage til to middager på julaften, ikke at det er så mye ekstra stress, men det er jo mye koseligere dersom alle kan spise det samme..

hva mener dere og hvilke erfaringer har dere med julemiddagen??

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/258089-julemiddag/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg la inn et innlegg om dette litt lengre ned her. Hos oss står det mellom ribbe og kalkun. Egentlig har jeg mest lyst til at vi skal ha noe helt annet som skal være _vår_ julemiddagtradisjon, når vi for første gang skal står for julemiddag og julefeiring hjemme hos oss selv (har alltid tidligere vært hos våre foreldre). Problemet er at vi ikke blir enige om hva vi skal ha...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/258089-julemiddag/#findComment-2053290
Del på andre sider

Annonse

Jeg la inn et innlegg om dette litt lengre ned her. Hos oss står det mellom ribbe og kalkun. Egentlig har jeg mest lyst til at vi skal ha noe helt annet som skal være _vår_ julemiddagtradisjon, når vi for første gang skal står for julemiddag og julefeiring hjemme hos oss selv (har alltid tidligere vært hos våre foreldre). Problemet er at vi ikke blir enige om hva vi skal ha...

Vi lager vår egen greie i år, vi skal være hjemme for første gang. Han er vant med fiskesuppe og ørret, jeg er vant med ribbe og vi er ikke spesielt begeistret for noen av delene (og jeg spiser ikke kjøtt lengre). Vi skal ha kalkun og nøttestek, skal prøve oppskriften Nitni gav meg. Det kommer nok til å bli to middager her en stund, siden mannen er kjøtteter, og det er helt greit syns jeg alle skal kose seg på julaften :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/258089-julemiddag/#findComment-2053464
Del på andre sider

Vi har bestilt ribbe, som vi skal hente lille julaften.

Ribben er et must for min mann. Selv har jeg ikke så sterke preferanser, er ikke spesielt glad i ribbe, men det er helt greit, det er dessuten veldig jul.

Lille julaften?

Du burde egentlig gni den inn med salt og pepper seinest den 22... Og så legge den med svoren ned på et kjølig sted.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/258089-julemiddag/#findComment-2053614
Del på andre sider

Vel, hos oss ble kompromisset at jeg gikk over til hans tradisjon. Vi spiser kalkun på julaften, det er han vant til fra han var barn.

Jeg var vant til ribbe og pølse, men det ville ikke han ha. Så hadde jeg ikke så sterke følelser for ribba heller, jeg syns kalkun er kjempegodt. Jeg ville heller det enn å lage to middager på julaften, det er pes nok som det er den dagen syns jeg.

Det viktigste her er vel at dere finner ut hva som passer for dere. Syns dere det er best med to retter så gjør dere det. Finner dere et kompromiss som dere begge syns er greit så gjør dere det. Det er jo viktig at at alle skal kose seg på julaften syns jeg, og da er det i grunnen bare dere som kan finne ut hvordan dere vil ha det.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/258089-julemiddag/#findComment-2053630
Del på andre sider

Gjest studentmamma

Pinnekjøtt er hellig for meg både på julaften og nyttårsaften. Heldigvis føler samboeren min det samme.

Hos foreldrene mine hadde vi pinnekjøtt og ribbe annenhvert år. Men både pappa og vi barna liker best pinnekjøtt, så nå har vi pinnekjøtt på julaften hjemme hos mine foreldre.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/258089-julemiddag/#findComment-2053650
Del på andre sider

Annonse

tzatziki1365380058

Mannen min MÅ ha ribbe og jeg MÅ ha pinnekjøtt ;-)

Ikke noe problem å lage begge deler. Tilbehøret er jo det samme, så det eneste ekstra blir kjøttet og evt. saus til ribba.

Hæ? Tilbehøret er da ikke det samme???

Kålrabistappe til pinnekjøttet, vel!

Og surkål, blomkål og gulrot til ribba!

Spiser dere surkål til pinnekjøttet eller kålrabistappe til ribba? Begge deler er fullstendig feil :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/258089-julemiddag/#findComment-2053734
Del på andre sider

Hæ? Tilbehøret er da ikke det samme???

Kålrabistappe til pinnekjøttet, vel!

Og surkål, blomkål og gulrot til ribba!

Spiser dere surkål til pinnekjøttet eller kålrabistappe til ribba? Begge deler er fullstendig feil :)

Vi bruker surkål og rosenkål til ribba. Har aldri brukt blomkål. Artig å se at det er forskjellige tradisjoner også på tradisjonsmat.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/258089-julemiddag/#findComment-2053751
Del på andre sider

Jeg hadde nok blitt ganske lei meg, om jeg ikke fikk pinnekjøtt på julaften.

Vi har i alle år løst dette ved og lage 2 middager.

Noen tradisjoner må man få lov og ta med seg.

Men såklart, blir en enig om en felles middag, som ny tradisjon, er jo det flott. Men så enkelt er det jo ikke alltid.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/258089-julemiddag/#findComment-2053758
Del på andre sider

Før vi fikk unger, feiret vi julekveld annet hvert år hos hverandres foreldre. Hos meg var det ribbe og pølse, medisterkaker og koteletter, surkål, poteter og sjy. Hos ham er det lutefisk med "mjølke-gryn".

JEg spiser lutefisk, men jeg vil ha bacon og ertestuing til, for den tradisjonen kom stemoren min med fra Nordland.

Nå har vi 3 unger, bor på samme gård som mine svigerforeldre, og vi tenker hvert år at vi vil finne en egen julemiddag/kompromiss. Men vi ender opp med "vet-bæta" på formiddagen: alt godt julepålegg, lefser, sirup, heimbrygga øl osv. Etter fjøstid, er det lutefisk og "mjølke-gryn", men sivgermor tenker på meg, så det er i tillegg bacon og ertestuing, og poteter. Ho sjøl smaker ikke på det, engang.... Men det er greit, det! Det blir to vidt forskjellige matretter; med og uten bacon, så jeg får da litt svineflesk, sjøl om jeg ikke får ribbe. OG det er veldig greit å ikke måtte reise bort, og samtidig få middagen servert!

Så lat er jeg, ja!:-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/258089-julemiddag/#findComment-2053775
Del på andre sider

Hæ? Tilbehøret er da ikke det samme???

Kålrabistappe til pinnekjøttet, vel!

Og surkål, blomkål og gulrot til ribba!

Spiser dere surkål til pinnekjøttet eller kålrabistappe til ribba? Begge deler er fullstendig feil :)

Kålrabistappe et et must til pinnekjøttet, ja. Mannen min vokste også opp med det til ribba :-)

Surkål bruker vi også til begge deler (jeg liker ikke så godt surkål uansett).

Blomkål og gulrot har mannen min aldri pleid å bruke til ribba. Han hater blomkål, men jeg tror ikke de brukte dette i oppveksten hans heller..

Det eneste som er ulikt, er at vi bruker sjy til pinnekjøttet og brun fløtesaus til ribba. Dessuten er det utrolig godt med sennep til pinnekjøttet. Mannen vil ha tyttebærsylte til ribba.

Det er sevsagt slik det skal være. Alt annet blir fullstendig feil!!!!!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/258089-julemiddag/#findComment-2053951
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...