Gjest julemiddag.... Skrevet 12. desember 2006 Skrevet 12. desember 2006 ja, så er det snart tid for å kjøpe inn julemiddag (vi er litt seine, i og med at det er vel mange som allerede har kjøpt inn middagen). men så er det jo sånn at mannen i huset er fast bestemt på at han skal ha pinnekjøtt, noe som jeg ikke liker. så det blir vel til at vi må ha to middager i år også.. jeg er egentlig imot at vi skal lage til to middager på julaften, ikke at det er så mye ekstra stress, men det er jo mye koseligere dersom alle kan spise det samme.. hva mener dere og hvilke erfaringer har dere med julemiddagen?? 0 Siter
thinkerbell Skrevet 12. desember 2006 Skrevet 12. desember 2006 åh....!.. pinnekjøtt med julepølse og kålrabistappe.. 0 Siter
caprice Skrevet 12. desember 2006 Skrevet 12. desember 2006 Jeg la inn et innlegg om dette litt lengre ned her. Hos oss står det mellom ribbe og kalkun. Egentlig har jeg mest lyst til at vi skal ha noe helt annet som skal være _vår_ julemiddagtradisjon, når vi for første gang skal står for julemiddag og julefeiring hjemme hos oss selv (har alltid tidligere vært hos våre foreldre). Problemet er at vi ikke blir enige om hva vi skal ha... 0 Siter
Gjest togli Skrevet 12. desember 2006 Skrevet 12. desember 2006 Mannen min MÅ ha ribbe og jeg MÅ ha pinnekjøtt ;-) Ikke noe problem å lage begge deler. Tilbehøret er jo det samme, så det eneste ekstra blir kjøttet og evt. saus til ribba. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 12. desember 2006 Skrevet 12. desember 2006 åh....!.. pinnekjøtt med julepølse og kålrabistappe.. *teller ned dagene* 0 Siter
sheba Skrevet 12. desember 2006 Skrevet 12. desember 2006 åh....!.. pinnekjøtt med julepølse og kålrabistappe.. pinnekjøtt med "dampepølse"!! nam!! men det er nyttårsmat for oss;) 0 Siter
Velouria Skrevet 13. desember 2006 Skrevet 13. desember 2006 Jeg la inn et innlegg om dette litt lengre ned her. Hos oss står det mellom ribbe og kalkun. Egentlig har jeg mest lyst til at vi skal ha noe helt annet som skal være _vår_ julemiddagtradisjon, når vi for første gang skal står for julemiddag og julefeiring hjemme hos oss selv (har alltid tidligere vært hos våre foreldre). Problemet er at vi ikke blir enige om hva vi skal ha... Vi lager vår egen greie i år, vi skal være hjemme for første gang. Han er vant med fiskesuppe og ørret, jeg er vant med ribbe og vi er ikke spesielt begeistret for noen av delene (og jeg spiser ikke kjøtt lengre). Vi skal ha kalkun og nøttestek, skal prøve oppskriften Nitni gav meg. Det kommer nok til å bli to middager her en stund, siden mannen er kjøtteter, og det er helt greit syns jeg alle skal kose seg på julaften 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 13. desember 2006 Skrevet 13. desember 2006 Vi har bestilt ribbe, som vi skal hente lille julaften. Ribben er et must for min mann. Selv har jeg ikke så sterke preferanser, er ikke spesielt glad i ribbe, men det er helt greit, det er dessuten veldig jul. 0 Siter
Gjest GA Skrevet 13. desember 2006 Skrevet 13. desember 2006 Vi har bestilt ribbe, som vi skal hente lille julaften. Ribben er et must for min mann. Selv har jeg ikke så sterke preferanser, er ikke spesielt glad i ribbe, men det er helt greit, det er dessuten veldig jul. Lille julaften? Du burde egentlig gni den inn med salt og pepper seinest den 22... Og så legge den med svoren ned på et kjølig sted. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 13. desember 2006 Skrevet 13. desember 2006 Lille julaften? Du burde egentlig gni den inn med salt og pepper seinest den 22... Og så legge den med svoren ned på et kjølig sted. Jasså? Har ikke peiling på ribbe selv, det er min manns gebet, får kanskje tipse ham om dette. Takk! :-) 0 Siter
Gjest Tatjana Skrevet 13. desember 2006 Skrevet 13. desember 2006 Vel, hos oss ble kompromisset at jeg gikk over til hans tradisjon. Vi spiser kalkun på julaften, det er han vant til fra han var barn. Jeg var vant til ribbe og pølse, men det ville ikke han ha. Så hadde jeg ikke så sterke følelser for ribba heller, jeg syns kalkun er kjempegodt. Jeg ville heller det enn å lage to middager på julaften, det er pes nok som det er den dagen syns jeg. Det viktigste her er vel at dere finner ut hva som passer for dere. Syns dere det er best med to retter så gjør dere det. Finner dere et kompromiss som dere begge syns er greit så gjør dere det. Det er jo viktig at at alle skal kose seg på julaften syns jeg, og da er det i grunnen bare dere som kan finne ut hvordan dere vil ha det. 0 Siter
Gjest GA Skrevet 13. desember 2006 Skrevet 13. desember 2006 Jasså? Har ikke peiling på ribbe selv, det er min manns gebet, får kanskje tipse ham om dette. Takk! :-) Det er ihvertfall det jeg har lært av faren min, og hans ribbe er det mye bedre smak på enn de fleste andre versjoner jeg har vært borti. 0 Siter
Gjest studentmamma Skrevet 13. desember 2006 Skrevet 13. desember 2006 Pinnekjøtt er hellig for meg både på julaften og nyttårsaften. Heldigvis føler samboeren min det samme. Hos foreldrene mine hadde vi pinnekjøtt og ribbe annenhvert år. Men både pappa og vi barna liker best pinnekjøtt, så nå har vi pinnekjøtt på julaften hjemme hos mine foreldre. 0 Siter
Gjest Wita Skrevet 13. desember 2006 Skrevet 13. desember 2006 Selvsgat må mannen din få pinnekjøtt. Skjønner han godt jeg. Lag heller to middager. Han lager det han vil ha. Du lager det du vil ha. 0 Siter
tzatziki1365380058 Skrevet 13. desember 2006 Skrevet 13. desember 2006 Mannen min MÅ ha ribbe og jeg MÅ ha pinnekjøtt ;-) Ikke noe problem å lage begge deler. Tilbehøret er jo det samme, så det eneste ekstra blir kjøttet og evt. saus til ribba. Hæ? Tilbehøret er da ikke det samme??? Kålrabistappe til pinnekjøttet, vel! Og surkål, blomkål og gulrot til ribba! Spiser dere surkål til pinnekjøttet eller kålrabistappe til ribba? Begge deler er fullstendig feil 0 Siter
Osiris Skrevet 13. desember 2006 Skrevet 13. desember 2006 Hæ? Tilbehøret er da ikke det samme??? Kålrabistappe til pinnekjøttet, vel! Og surkål, blomkål og gulrot til ribba! Spiser dere surkål til pinnekjøttet eller kålrabistappe til ribba? Begge deler er fullstendig feil Vi bruker surkål og rosenkål til ribba. Har aldri brukt blomkål. Artig å se at det er forskjellige tradisjoner også på tradisjonsmat. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 13. desember 2006 Skrevet 13. desember 2006 Jeg hadde nok blitt ganske lei meg, om jeg ikke fikk pinnekjøtt på julaften. Vi har i alle år løst dette ved og lage 2 middager. Noen tradisjoner må man få lov og ta med seg. Men såklart, blir en enig om en felles middag, som ny tradisjon, er jo det flott. Men så enkelt er det jo ikke alltid. 0 Siter
puttelull Skrevet 13. desember 2006 Skrevet 13. desember 2006 Før vi fikk unger, feiret vi julekveld annet hvert år hos hverandres foreldre. Hos meg var det ribbe og pølse, medisterkaker og koteletter, surkål, poteter og sjy. Hos ham er det lutefisk med "mjølke-gryn". JEg spiser lutefisk, men jeg vil ha bacon og ertestuing til, for den tradisjonen kom stemoren min med fra Nordland. Nå har vi 3 unger, bor på samme gård som mine svigerforeldre, og vi tenker hvert år at vi vil finne en egen julemiddag/kompromiss. Men vi ender opp med "vet-bæta" på formiddagen: alt godt julepålegg, lefser, sirup, heimbrygga øl osv. Etter fjøstid, er det lutefisk og "mjølke-gryn", men sivgermor tenker på meg, så det er i tillegg bacon og ertestuing, og poteter. Ho sjøl smaker ikke på det, engang.... Men det er greit, det! Det blir to vidt forskjellige matretter; med og uten bacon, så jeg får da litt svineflesk, sjøl om jeg ikke får ribbe. OG det er veldig greit å ikke måtte reise bort, og samtidig få middagen servert! Så lat er jeg, ja!:-) 0 Siter
Gjest annlovinda Skrevet 13. desember 2006 Skrevet 13. desember 2006 Vi har alltid pleid å ha ribbe julaften, og pinnekjøtt 1. juledag det ene året. Året etter har vi pinnekjøtt på julaften og ribbe 1. juledag. Da har jeg og samboer 'vår' julemiddag annet hvert år. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 13. desember 2006 Skrevet 13. desember 2006 Hæ? Tilbehøret er da ikke det samme??? Kålrabistappe til pinnekjøttet, vel! Og surkål, blomkål og gulrot til ribba! Spiser dere surkål til pinnekjøttet eller kålrabistappe til ribba? Begge deler er fullstendig feil Kålrabistappe et et must til pinnekjøttet, ja. Mannen min vokste også opp med det til ribba :-) Surkål bruker vi også til begge deler (jeg liker ikke så godt surkål uansett). Blomkål og gulrot har mannen min aldri pleid å bruke til ribba. Han hater blomkål, men jeg tror ikke de brukte dette i oppveksten hans heller.. Det eneste som er ulikt, er at vi bruker sjy til pinnekjøttet og brun fløtesaus til ribba. Dessuten er det utrolig godt med sennep til pinnekjøttet. Mannen vil ha tyttebærsylte til ribba. Det er sevsagt slik det skal være. Alt annet blir fullstendig feil!!!!! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.