Gå til innhold

Julemiddag


Gjest julemiddag....

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

tzatziki1365380058

Vi bruker surkål og rosenkål til ribba. Har aldri brukt blomkål. Artig å se at det er forskjellige tradisjoner også på tradisjonsmat.

Jeg er egentlig litt fleksibel når det gjelder blomkål, rosenkål, gulrot osv. Men surkål MÅ det være.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/258089-julemiddag/page/2/#findComment-2053972
Del på andre sider

tzatziki1365380058

Kålrabistappe et et must til pinnekjøttet, ja. Mannen min vokste også opp med det til ribba :-)

Surkål bruker vi også til begge deler (jeg liker ikke så godt surkål uansett).

Blomkål og gulrot har mannen min aldri pleid å bruke til ribba. Han hater blomkål, men jeg tror ikke de brukte dette i oppveksten hans heller..

Det eneste som er ulikt, er at vi bruker sjy til pinnekjøttet og brun fløtesaus til ribba. Dessuten er det utrolig godt med sennep til pinnekjøttet. Mannen vil ha tyttebærsylte til ribba.

Det er sevsagt slik det skal være. Alt annet blir fullstendig feil!!!!!

For det første: Det skal ikke være brun saus. men ribbefett til ribba! Jeg vet det er mange som tar feil her, så jeg skal bære over med deg.

For det andre: Surkål skal IKKE spise til pinnekjøtt. Surkål er godt, pinnekjøtt er godt, surkål + pinnekjøtt er vondt!

For det tredje: Kålrabistappe skal IKKE spises til ribbe. Samme grunn som over, men bytt ut pinnekjøtt med ribbe og surkål med kålrabistappe.

Når det gjelder andre grønnsaker, mener jeg bestemt at "Den Store Ribbeloven" tillater litt forskjellig.

Kan vi nå være enige om dette, slik at du ikke kommer med tilsvarende, sant å si temmelig skjokkerende utsagn neste år også? Fint :) !

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/258089-julemiddag/page/2/#findComment-2053980
Del på andre sider

For det første: Det skal ikke være brun saus. men ribbefett til ribba! Jeg vet det er mange som tar feil her, så jeg skal bære over med deg.

For det andre: Surkål skal IKKE spise til pinnekjøtt. Surkål er godt, pinnekjøtt er godt, surkål + pinnekjøtt er vondt!

For det tredje: Kålrabistappe skal IKKE spises til ribbe. Samme grunn som over, men bytt ut pinnekjøtt med ribbe og surkål med kålrabistappe.

Når det gjelder andre grønnsaker, mener jeg bestemt at "Den Store Ribbeloven" tillater litt forskjellig.

Kan vi nå være enige om dette, slik at du ikke kommer med tilsvarende, sant å si temmelig skjokkerende utsagn neste år også? Fint :) !

"For det første: Det skal ikke være brun saus. men ribbefett til ribba! Jeg vet det er mange som tar feil her, så jeg skal bære over med deg."

Og mannen min sier nøyaktig det motsatte. Han klager over folk som ikke skjønner at det ikke skal være ribbefett på ribba, men brun saus ;-) Jeg driter i tilbehør til ribba, for ribbe smaker kun vanlig søndagsmiddag likevel...

"For det andre: Surkål skal IKKE spise til pinnekjøtt. Surkål er godt, pinnekjøtt er godt, surkål + pinnekjøtt er vondt!"

Sikkert derfor jeg ikke liker surkål.. Men jeg har altså vokst opp med at resten av familien må ha dette til pinnekjøtt. Da er jeg ikke helt "uttafor" iallefall. See?;-)

"For det tredje: Kålrabistappe skal IKKE spises til ribbe. Samme grunn som over, men bytt ut pinnekjøtt med ribbe og surkål med kålrabistappe.!"

Som sagt, tilbehør til ribbe er ett fett for meg!

Sånn, nå ser jeg at jeg har mitt på det tørre. Det er gubben og resten av slekta som er "fjerne" *flire*

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/258089-julemiddag/page/2/#findComment-2053991
Del på andre sider

tzatziki1365380058

"For det første: Det skal ikke være brun saus. men ribbefett til ribba! Jeg vet det er mange som tar feil her, så jeg skal bære over med deg."

Og mannen min sier nøyaktig det motsatte. Han klager over folk som ikke skjønner at det ikke skal være ribbefett på ribba, men brun saus ;-) Jeg driter i tilbehør til ribba, for ribbe smaker kun vanlig søndagsmiddag likevel...

"For det andre: Surkål skal IKKE spise til pinnekjøtt. Surkål er godt, pinnekjøtt er godt, surkål + pinnekjøtt er vondt!"

Sikkert derfor jeg ikke liker surkål.. Men jeg har altså vokst opp med at resten av familien må ha dette til pinnekjøtt. Da er jeg ikke helt "uttafor" iallefall. See?;-)

"For det tredje: Kålrabistappe skal IKKE spises til ribbe. Samme grunn som over, men bytt ut pinnekjøtt med ribbe og surkål med kålrabistappe.!"

Som sagt, tilbehør til ribbe er ett fett for meg!

Sånn, nå ser jeg at jeg har mitt på det tørre. Det er gubben og resten av slekta som er "fjerne" *flire*

OK da :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/258089-julemiddag/page/2/#findComment-2054043
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...