Melissa Skrevet 13. desember 2006 Del Skrevet 13. desember 2006 I min familie bruker vi å ha pinnekjøtt, og i hans har de kalkun på julaften. Derfor har vi annet hvert år her i huset :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/258089-julemiddag/page/2/#findComment-2053957 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tzatziki1365380058 Skrevet 13. desember 2006 Del Skrevet 13. desember 2006 Vi bruker surkål og rosenkål til ribba. Har aldri brukt blomkål. Artig å se at det er forskjellige tradisjoner også på tradisjonsmat. Jeg er egentlig litt fleksibel når det gjelder blomkål, rosenkål, gulrot osv. Men surkål MÅ det være. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/258089-julemiddag/page/2/#findComment-2053972 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tzatziki1365380058 Skrevet 13. desember 2006 Del Skrevet 13. desember 2006 Kålrabistappe et et must til pinnekjøttet, ja. Mannen min vokste også opp med det til ribba :-) Surkål bruker vi også til begge deler (jeg liker ikke så godt surkål uansett). Blomkål og gulrot har mannen min aldri pleid å bruke til ribba. Han hater blomkål, men jeg tror ikke de brukte dette i oppveksten hans heller.. Det eneste som er ulikt, er at vi bruker sjy til pinnekjøttet og brun fløtesaus til ribba. Dessuten er det utrolig godt med sennep til pinnekjøttet. Mannen vil ha tyttebærsylte til ribba. Det er sevsagt slik det skal være. Alt annet blir fullstendig feil!!!!! For det første: Det skal ikke være brun saus. men ribbefett til ribba! Jeg vet det er mange som tar feil her, så jeg skal bære over med deg. For det andre: Surkål skal IKKE spise til pinnekjøtt. Surkål er godt, pinnekjøtt er godt, surkål + pinnekjøtt er vondt! For det tredje: Kålrabistappe skal IKKE spises til ribbe. Samme grunn som over, men bytt ut pinnekjøtt med ribbe og surkål med kålrabistappe. Når det gjelder andre grønnsaker, mener jeg bestemt at "Den Store Ribbeloven" tillater litt forskjellig. Kan vi nå være enige om dette, slik at du ikke kommer med tilsvarende, sant å si temmelig skjokkerende utsagn neste år også? Fint ! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/258089-julemiddag/page/2/#findComment-2053980 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 13. desember 2006 Del Skrevet 13. desember 2006 For det første: Det skal ikke være brun saus. men ribbefett til ribba! Jeg vet det er mange som tar feil her, så jeg skal bære over med deg. For det andre: Surkål skal IKKE spise til pinnekjøtt. Surkål er godt, pinnekjøtt er godt, surkål + pinnekjøtt er vondt! For det tredje: Kålrabistappe skal IKKE spises til ribbe. Samme grunn som over, men bytt ut pinnekjøtt med ribbe og surkål med kålrabistappe. Når det gjelder andre grønnsaker, mener jeg bestemt at "Den Store Ribbeloven" tillater litt forskjellig. Kan vi nå være enige om dette, slik at du ikke kommer med tilsvarende, sant å si temmelig skjokkerende utsagn neste år også? Fint ! "For det første: Det skal ikke være brun saus. men ribbefett til ribba! Jeg vet det er mange som tar feil her, så jeg skal bære over med deg." Og mannen min sier nøyaktig det motsatte. Han klager over folk som ikke skjønner at det ikke skal være ribbefett på ribba, men brun saus ;-) Jeg driter i tilbehør til ribba, for ribbe smaker kun vanlig søndagsmiddag likevel... "For det andre: Surkål skal IKKE spise til pinnekjøtt. Surkål er godt, pinnekjøtt er godt, surkål + pinnekjøtt er vondt!" Sikkert derfor jeg ikke liker surkål.. Men jeg har altså vokst opp med at resten av familien må ha dette til pinnekjøtt. Da er jeg ikke helt "uttafor" iallefall. See?;-) "For det tredje: Kålrabistappe skal IKKE spises til ribbe. Samme grunn som over, men bytt ut pinnekjøtt med ribbe og surkål med kålrabistappe.!" Som sagt, tilbehør til ribbe er ett fett for meg! Sånn, nå ser jeg at jeg har mitt på det tørre. Det er gubben og resten av slekta som er "fjerne" *flire* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/258089-julemiddag/page/2/#findComment-2053991 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tzatziki1365380058 Skrevet 13. desember 2006 Del Skrevet 13. desember 2006 "For det første: Det skal ikke være brun saus. men ribbefett til ribba! Jeg vet det er mange som tar feil her, så jeg skal bære over med deg." Og mannen min sier nøyaktig det motsatte. Han klager over folk som ikke skjønner at det ikke skal være ribbefett på ribba, men brun saus ;-) Jeg driter i tilbehør til ribba, for ribbe smaker kun vanlig søndagsmiddag likevel... "For det andre: Surkål skal IKKE spise til pinnekjøtt. Surkål er godt, pinnekjøtt er godt, surkål + pinnekjøtt er vondt!" Sikkert derfor jeg ikke liker surkål.. Men jeg har altså vokst opp med at resten av familien må ha dette til pinnekjøtt. Da er jeg ikke helt "uttafor" iallefall. See?;-) "For det tredje: Kålrabistappe skal IKKE spises til ribbe. Samme grunn som over, men bytt ut pinnekjøtt med ribbe og surkål med kålrabistappe.!" Som sagt, tilbehør til ribbe er ett fett for meg! Sånn, nå ser jeg at jeg har mitt på det tørre. Det er gubben og resten av slekta som er "fjerne" *flire* OK da 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/258089-julemiddag/page/2/#findComment-2054043 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.