Gå til innhold

Trenger hjelp: Saus til stek!!


Anbefalte innlegg

Gjest kokka NOT!

Vet jeg er på forum for småbarn, men skal ikke lage stek av mennsker, altså!!

Skal tilberede skinkestek og har noen spørsmål i den anledning: Trenger man kun TORO-sauspose (brun saus), eller blir det bedre med saus lagd av sjy og fløte/rømme? Noen som har gode oppskrifter?

Vet at man skal gni skinkesteka inn med salt/pepper, men hva med reinsdyrsteka?

Svoren ble oppkåret i butikken, hvordan få den sprø??

Glad for svar!!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/259231-trenger-hjelp-saus-til-stek/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg er nok ikke den beste på dette, og du får sikkert bedre svar fra andre, men jeg kommer med en liten kommentar likevel.

Hjemmelaget saus er nesten bestandig bedre enn posesaus. Mitt "triks" er å bruke posesaus, og oppgradere denne ved å ha i f.eks. sky fra steken, vin, løk, sopp eller evt. kraft fra løk og sopp som er kokt sammen i pannen (gjerne i litt vin), en dæsj kremfløte eller crème fraiche... listen er lang over hva som kan "freshe" opp en posesaus. Rømme skiller seg gjerne (i hvertfall lettrømme), og er ikke så egnet.

Det blir selvfølgelig bedre med hjemmelaget saus. Toro er til nødstilfeller uten ordentlig kraft.

Jeg bruker ikke fløte i sausen til svinekjøtt. Men kanskje litt sennep.

Reinsdyrkjøttet gnis også inn med salt og pepper før steking. Her er det godt med fløte eller rømme i sausen, og noen skiver geitost.

Når du lager skinkesteik, så blir jo sausen nesten til av seg sjøl, og den blir da mye bedre enn tror sin.

Jeg pleier å steike på rist over langpanne med vann i. Da samler det seg masse god sky oppi langpanna. Denne skyen heller jeg over i en kjele, jevner med hvetemel og vann (ristet sammen til jevning i et glass med lokk), putter evt oppi litt fløte, litt ekstra kraft (fra terning) hvis det er litt lite, sukkerkulør hvis den er i bleikeste laget.

Ha alltid Toro skysaus på lur!

Den kan brukes til alt, og har en god, ganske nøytral smak.

Den kan brukes alene, blandes med sky som dannes under steking, jevnes med mel og ikke minst oppgraderes ved hjelp av rømme og/eller fløte og diverse smakstilsetninger. F.eks. skvett rødvin, litt tyttebær, litt geitost, krydder etc. alt etter hva slags kjøtt det skal serveres til.

Annonse

Jeg har aldri laget svinestek, men skal ha reinsdyrstek en dag i romjula. Jeg pleier (såvidt jeg husker!) å gni den inn med salt og pepper og knuste einebær. Steker den i langpanna med vann (05, liter???) med et par gulrøtter i litt store skiver og en halv sellerirot i skiver. Heller litt av vannet i panna over steika med en øse noen ganger under stekingen.

Sjyet bruker jeg til å lage saus av og det blir verdens beste viltsaus! Tror jeg jevner det med litt mel og vann, tilsetter rømme og litt tyttebærsyltetøy (du kan også bruke geitost). Nå har jeg ikke oppskriften i hodet og er ikke hjemme så jeg garanterer ikke at den er akkurat sånn.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...