Gjest kokka NOT! Skrevet 22. desember 2006 Del Skrevet 22. desember 2006 Vet jeg er på forum for småbarn, men skal ikke lage stek av mennsker, altså!! Skal tilberede skinkestek og har noen spørsmål i den anledning: Trenger man kun TORO-sauspose (brun saus), eller blir det bedre med saus lagd av sjy og fløte/rømme? Noen som har gode oppskrifter? Vet at man skal gni skinkesteka inn med salt/pepper, men hva med reinsdyrsteka? Svoren ble oppkåret i butikken, hvordan få den sprø?? Glad for svar!! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/259231-trenger-hjelp-saus-til-stek/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 22. desember 2006 Del Skrevet 22. desember 2006 Jeg er nok ikke den beste på dette, og du får sikkert bedre svar fra andre, men jeg kommer med en liten kommentar likevel. Hjemmelaget saus er nesten bestandig bedre enn posesaus. Mitt "triks" er å bruke posesaus, og oppgradere denne ved å ha i f.eks. sky fra steken, vin, løk, sopp eller evt. kraft fra løk og sopp som er kokt sammen i pannen (gjerne i litt vin), en dæsj kremfløte eller crème fraiche... listen er lang over hva som kan "freshe" opp en posesaus. Rømme skiller seg gjerne (i hvertfall lettrømme), og er ikke så egnet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/259231-trenger-hjelp-saus-til-stek/#findComment-2065490 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mista nikket Skrevet 22. desember 2006 Del Skrevet 22. desember 2006 Bruker du posesaus som basis, synes jeg toro fløtesaus er mye bedre enn den brune sausen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/259231-trenger-hjelp-saus-til-stek/#findComment-2065498 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Atene Skrevet 22. desember 2006 Del Skrevet 22. desember 2006 Det blir selvfølgelig bedre med hjemmelaget saus. Toro er til nødstilfeller uten ordentlig kraft. Jeg bruker ikke fløte i sausen til svinekjøtt. Men kanskje litt sennep. Reinsdyrkjøttet gnis også inn med salt og pepper før steking. Her er det godt med fløte eller rømme i sausen, og noen skiver geitost. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/259231-trenger-hjelp-saus-til-stek/#findComment-2065505 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest GA Skrevet 22. desember 2006 Del Skrevet 22. desember 2006 Når du lager skinkesteik, så blir jo sausen nesten til av seg sjøl, og den blir da mye bedre enn tror sin. Jeg pleier å steike på rist over langpanne med vann i. Da samler det seg masse god sky oppi langpanna. Denne skyen heller jeg over i en kjele, jevner med hvetemel og vann (ristet sammen til jevning i et glass med lokk), putter evt oppi litt fløte, litt ekstra kraft (fra terning) hvis det er litt lite, sukkerkulør hvis den er i bleikeste laget. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/259231-trenger-hjelp-saus-til-stek/#findComment-2065510 Del på andre sider Flere delingsvalg…
lex Skrevet 22. desember 2006 Del Skrevet 22. desember 2006 Ha alltid Toro skysaus på lur! Den kan brukes til alt, og har en god, ganske nøytral smak. Den kan brukes alene, blandes med sky som dannes under steking, jevnes med mel og ikke minst oppgraderes ved hjelp av rømme og/eller fløte og diverse smakstilsetninger. F.eks. skvett rødvin, litt tyttebær, litt geitost, krydder etc. alt etter hva slags kjøtt det skal serveres til. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/259231-trenger-hjelp-saus-til-stek/#findComment-2065580 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 22. desember 2006 Del Skrevet 22. desember 2006 Jeg har aldri laget svinestek, men skal ha reinsdyrstek en dag i romjula. Jeg pleier (såvidt jeg husker!) å gni den inn med salt og pepper og knuste einebær. Steker den i langpanna med vann (05, liter???) med et par gulrøtter i litt store skiver og en halv sellerirot i skiver. Heller litt av vannet i panna over steika med en øse noen ganger under stekingen. Sjyet bruker jeg til å lage saus av og det blir verdens beste viltsaus! Tror jeg jevner det med litt mel og vann, tilsetter rømme og litt tyttebærsyltetøy (du kan også bruke geitost). Nå har jeg ikke oppskriften i hodet og er ikke hjemme så jeg garanterer ikke at den er akkurat sånn. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/259231-trenger-hjelp-saus-til-stek/#findComment-2065627 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Speak Skrevet 22. desember 2006 Del Skrevet 22. desember 2006 Du steker jo steka i ovnen. I langpanna du har under tar du en del vann + løk. Denne sjyen bruker du til saus. Du må ta litt jevning (mel + vann) + litt krydder. NYYYDELIG saus. Torosausen fungerer dårlig her synes jeg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/259231-trenger-hjelp-saus-til-stek/#findComment-2066045 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.