Gjest efoll Skrevet 27. desember 2006 Skrevet 27. desember 2006 Hei Vi skal ha gjester på nyttårsaften. Hva serverer jeg?! Er ikke så vant til å ha gjester (har det nesten aldri) og er litt redd .... Nyttårsaften er jo en spsiell kveld, og jeg vil nødig dumme meg ut.... Det er en familie med barn som kommer, skal være en rolig og koselig kveld, ikke noen fest (men litt "festlig" bør det jo være, ikke som en helt vanlig kveld, liksom). Det bør være mat som barn også liker, evnt må de få et alternativ (vil gjerne at alle skal like maten). Må ikke være alt for vanskelig å lage. Tips til drikke blir også tatt godt imot! Og dessert! Hjelp meg, da folkens...! 0 Siter
hidi Skrevet 27. desember 2006 Skrevet 27. desember 2006 Helstekt indrefilèt er bare nydelig og faller i smak hos de fleste. Hjemmelaget sjokoladefromasj til dessert. Rødvin til kjøttet. 0 Siter
Gjest efoll Skrevet 27. desember 2006 Skrevet 27. desember 2006 Helstekt indrefilèt er bare nydelig og faller i smak hos de fleste. Hjemmelaget sjokoladefromasj til dessert. Rødvin til kjøttet. Oppskrifter? 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 27. desember 2006 Skrevet 27. desember 2006 Enkel og god nyttårsmat: Steik med gratinerte poteter og grønnsaker/salat, og stekte champignoner eller champignonstuing. Hvis ungene er så små at de ikke liker dette, kjøper du også inn en pose med pølser. 0 Siter
Gjest Dette skal vi spise Skrevet 27. desember 2006 Skrevet 27. desember 2006 Marinert kalkunbryst er nydelig, og lager seg selv i ovnen. Jeg er ikke så flink til å lage saus, men knorr fløtesaus (ikke toro) med litt creme fraise eller fløte er nam, og fløtegratinerte poteter er veldig godt til. Samt rosenkål. 0 Siter
Gjest annlovinda Skrevet 27. desember 2006 Skrevet 27. desember 2006 Vi skal også ha gjester på nyttårsaften. Vi skal ha kalkun. Lager stuffing, kokte mandelpoteter, saus og grønnsaker. Til dessert har vi iskake. Rødvin til maten. 0 Siter
Gjest okilu Skrevet 27. desember 2006 Skrevet 27. desember 2006 Hva annet enn kalkun kan man servere på nyttårsaften? 0 Siter
Gemini Skrevet 27. desember 2006 Skrevet 27. desember 2006 Jeg er heller ikke vant til å ha middagsgjester så ofte, og særlig ikke på sånne spesielle dager. Men har hatt kalkun et par ganger de senere årene, en gang hel kalkun, en annen gang bare en hel kalkunfilet (bare to gjester i tillegg til oss selv). Fordi jeg er såpass uvant med slike middager, så stresset jeg kanskje litt, men fikk gode tips om tilberedning og tilbehør her, og via oppskrifter ellers på nettet, så det ordnet seg finfint 0 Siter
hidi Skrevet 27. desember 2006 Skrevet 27. desember 2006 Oppskrifter? http://www.kokk.no/Desserter/Mokkakrem.shtml Det heter mokkakrem og er kjempedeilig! Indrefilèten bruner du først i panna, setter termometeret i den tykkeste enden og steker midt i ovnen på 125 grader til temp. er ca 60 grader. Beregn enogenhalv til to timers steketid... Vinmonopolet anbefaler god rødvin til! 0 Siter
Gjest lomskhet Skrevet 27. desember 2006 Skrevet 27. desember 2006 http://www.kokk.no/Desserter/Mokkakrem.shtml Det heter mokkakrem og er kjempedeilig! Indrefilèten bruner du først i panna, setter termometeret i den tykkeste enden og steker midt i ovnen på 125 grader til temp. er ca 60 grader. Beregn enogenhalv til to timers steketid... Vinmonopolet anbefaler god rødvin til! Usj, den desserten der så grusom ut... barn kan umulig like den? 0 Siter
Angelica :o) Skrevet 27. desember 2006 Skrevet 27. desember 2006 Hva annet enn kalkun kan man servere på nyttårsaften? Det samme tenkte jeg 0 Siter
hidi Skrevet 27. desember 2006 Skrevet 27. desember 2006 Usj, den desserten der så grusom ut... barn kan umulig like den? Mine elsker den! Den er som fløyel i munnen, mild og deilig...Jeg har min egen lille vri på den da. Og den kan fint stå i kjøleskapet i flere timer, så serverer jeg pisket krem ved siden... 0 Siter
Gjest lofot morsk Skrevet 27. desember 2006 Skrevet 27. desember 2006 Mine elsker den! Den er som fløyel i munnen, mild og deilig...Jeg har min egen lille vri på den da. Og den kan fint stå i kjøleskapet i flere timer, så serverer jeg pisket krem ved siden... Pisket krem.. *gøsse* Det passer ikke på bløtkake engang, nei, takke meg til andre ting her ja. 0 Siter
Gjest Debra irl Skrevet 27. desember 2006 Skrevet 27. desember 2006 Hva har du lyst på da? Hva er kosemat for dere? I fjor ble forslaget taco kastet på bordet mens vi møttes i romjulen. Og det hadde alle lyst på. Så, nyttårsaften hadde vi taco! Alle voksne og barn veldig fornøyd. Det viktigste er å kose seg. 0 Siter
kaffepiken Skrevet 27. desember 2006 Skrevet 27. desember 2006 Kalkun må det være syns vi ) Det ser flott ut med helstekt kalkun, men det blir saftigere med marinerte kalkunbryst, det tar kortere tid også. Kalkun er lettlaget mat! Hvis du skal lage kalkun må du huske å beregne godt med tid til tining først. En frossen kalkun trenger 3 døgn i kjøleskapet for å bli gjennomtint. Oppskrifter på stuffing og sånt pleier å følge med kalkunen. Og husk at det ligger en pose med innvoller inni kalkunen som skal tas ut før steking ) 0 Siter
Gjest en annen gang.. Skrevet 27. desember 2006 Skrevet 27. desember 2006 Fondue er jo kjempegodt... Raklett.. Kalkun.. Kyllingfilèt med focciabrød (vet ikke hvordan det skrives...)), hjemmelaget hvitløksdressing og gresk salat.. mmmmmmmm.... 0 Siter
Maggi Skrevet 27. desember 2006 Skrevet 27. desember 2006 Lammelår.. gjør seg selv og er deilig. 0 Siter
Minaline Skrevet 27. desember 2006 Skrevet 27. desember 2006 Fondue er jo kjempegodt... Raklett.. Kalkun.. Kyllingfilèt med focciabrød (vet ikke hvordan det skrives...)), hjemmelaget hvitløksdressing og gresk salat.. mmmmmmmm.... mmm.. har du oppskriften på dette, sikkert kjempegodt! 0 Siter
org Skrevet 27. desember 2006 Skrevet 27. desember 2006 Vi får også gjester. Skal ha kyllingfileer med godt tilbehør. Dagen før får vi også gjester. Da lager jeg stekt laks med det som hører med. Jeg synes jeg har stått på kjøkkenet i hele jula, jeg. Men jeg liker det også, da, det må jeg si. 0 Siter
Gjest Flystripa Skrevet 27. desember 2006 Skrevet 27. desember 2006 Vi skal ha helstekt kalkun, med epler og svisker som stuffing. Kalkunen blir best på langtidssteking i stekepose (masse kraft som brukes i saus). Mandelpoteter, babygulerøtter, waldorfsalat etc som tilbehør. Dessert kan være riskrem, karamellpuddig eller lignende. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.