Gå til innhold

Lørdagsmiddagstips - gjester med små barn


Anbefalte innlegg

Vi skal ha middagsgjester i morgen. Minstemann er 3,5 - eldste er 6,5. Vil gjerne lage noe som både voksne og barn kan kose seg med, og som ikke er det sedvanlige pizza, lasagne eller pølser. Gjør ikke noe om det tar litt tid, men en stor fordel om det kan lages klart på forhånd - feks "noe" i en form. Kan selvsagt inneholde både pasta og pølser, men kanskje en vri av det mest ordinære. Vil også helst unngå en rett til barna og en til de voksne. Så for heller de voksne krydre litt mer i etterkant.

Fortsetter under...

Annonse

"Brennende kjærlighet" er supergodt både til voksne og barn!

Lag hjemmelaga potetmos (gjerne med litt fløte istedetfor melk).

Stek løk, bacon og pølsebiter sammen i ei jerngryte. Til fire-fem personer bruker vi en løk, en pk bacon og en pakke grillpølse.

Server pølsegryta med potetmos til. Kjempegodt (og ikke spesielt sunt;-))!!

Gjest Shira12

"Brennende kjærlighet" er supergodt både til voksne og barn!

Lag hjemmelaga potetmos (gjerne med litt fløte istedetfor melk).

Stek løk, bacon og pølsebiter sammen i ei jerngryte. Til fire-fem personer bruker vi en løk, en pk bacon og en pakke grillpølse.

Server pølsegryta med potetmos til. Kjempegodt (og ikke spesielt sunt;-))!!

Det hørtes skikkelig godt ut! Må teste det ut engang, jeg liker veldig godt bacon, veldig godt pølser, elsker løk, og spiser med glede potetstappe. Så dette må våre maten for meg! :o)

Det hørtes skikkelig godt ut! Må teste det ut engang, jeg liker veldig godt bacon, veldig godt pølser, elsker løk, og spiser med glede potetstappe. Så dette må våre maten for meg! :o)

Ja, det er rågodt!

Mannen min digger det også :-)

"Brennende kjærlighet" er supergodt både til voksne og barn!

Lag hjemmelaga potetmos (gjerne med litt fløte istedetfor melk).

Stek løk, bacon og pølsebiter sammen i ei jerngryte. Til fire-fem personer bruker vi en løk, en pk bacon og en pakke grillpølse.

Server pølsegryta med potetmos til. Kjempegodt (og ikke spesielt sunt;-))!!

Høres tørt ut? Ikke noe saus eller tomater til?

Og en annen ting er at jeg synes mengden høres lite ut?

Lykke til uansett:-)

"Brennende kjærlighet" er supergodt både til voksne og barn!

Lag hjemmelaga potetmos (gjerne med litt fløte istedetfor melk).

Stek løk, bacon og pølsebiter sammen i ei jerngryte. Til fire-fem personer bruker vi en løk, en pk bacon og en pakke grillpølse.

Server pølsegryta med potetmos til. Kjempegodt (og ikke spesielt sunt;-))!!

To pølser pr. mann?! Da er dere småspiste! Er vi slag så spiser ungene (en på 6 og en på 8) og jeg en pakke på 10 grillpølser til middag!

Jeg tror jeg hadde blitt litt forundret om jeg hadde kommet bort på middag og fått nøye tildelt porsjon på to pølser...

Tomatsuppe. Litt etter hva ungene liker kan du enten ha det rett i suppa eller servere ved siden av: makaroni (den er best ved siden av synes vi), små kjøttboller, småpølser eller grillpølser i småbiter, kokte egg, krutonger (f.eks. med hvitløk og basilikum) og maiskorn. Veldig, veldig lettvindt og godt også. :o)

To pølser pr. mann?! Da er dere småspiste! Er vi slag så spiser ungene (en på 6 og en på 8) og jeg en pakke på 10 grillpølser til middag!

Jeg tror jeg hadde blitt litt forundret om jeg hadde kommet bort på middag og fått nøye tildelt porsjon på to pølser...

Gubben her klarer sikkert en pakke alene, men så elsker han pølser da.

Annonse

To pølser pr. mann?! Da er dere småspiste! Er vi slag så spiser ungene (en på 6 og en på 8) og jeg en pakke på 10 grillpølser til middag!

Jeg tror jeg hadde blitt litt forundret om jeg hadde kommet bort på middag og fått nøye tildelt porsjon på to pølser...

Men husk at gryta har bacon og løk i tillegg, samt masse potetmos som tilbehør.

Det er nok uansett riktig at mine unger er forholdsvis småspiste, så hos noen må man nok beregne mer mat.

Når vi lager denne gryta, spiser vi stort sett opp alt, men da er vi også mette allemann :-)

Høres tørt ut? Ikke noe saus eller tomater til?

Og en annen ting er at jeg synes mengden høres lite ut?

Lykke til uansett:-)

Baconfettet gjør at det ikke blir tørt. Dessuten steker jeg løken i rapsolje. Det blir absolutt ikke tørt når jeg gjør det slik. Det er nesten slik at jeg synes det kan virke litt for fett noen ganger...

Med bacon, løk og mye potetmos ved siden av, er dette nok mat for oss. Ungene mine er nok ikke av de største storspiserne, så mulig det er derfor dette blir akkurat passe for oss ;-)

Men husk at gryta har bacon og løk i tillegg, samt masse potetmos som tilbehør.

Det er nok uansett riktig at mine unger er forholdsvis småspiste, så hos noen må man nok beregne mer mat.

Når vi lager denne gryta, spiser vi stort sett opp alt, men da er vi også mette allemann :-)

Du tror vel ikke at mine unger spiser bacon og løk?! ;o)

Min elskede derimot.... Han spiser alt bare han får bacon (eller majones) til.

Du tror vel ikke at mine unger spiser bacon og løk?! ;o)

Min elskede derimot.... Han spiser alt bare han får bacon (eller majones) til.

Hehe, den lyder kjent;-)

Seksåringen spiser heller ikke bacon og løk, så hun piller ut pølsebitene. Potetstappa begynner visst å smake bedre for hver gang, så her er det håp om bedring ;-)

Hehe, den lyder kjent;-)

Seksåringen spiser heller ikke bacon og løk, så hun piller ut pølsebitene. Potetstappa begynner visst å smake bedre for hver gang, så her er det håp om bedring ;-)

Min potetstappe spiser begge ungene av hjertens lyst, poststappe vil de ikke ha, heller ikke stebestemors hjemmelagde... *Sukk*

Min potetstappe spiser begge ungene av hjertens lyst, poststappe vil de ikke ha, heller ikke stebestemors hjemmelagde... *Sukk*

Kan jeg få oppskrifta di?;-)

Jeg blander i melk, pepper og salt. Eldstejenta, pappaen og jeg elsker den potetstappa, men altså ikke de to yngste :-(

Kan jeg få oppskrifta di?;-)

Jeg blander i melk, pepper og salt. Eldstejenta, pappaen og jeg elsker den potetstappa, men altså ikke de to yngste :-(

Deler potetene i båter før jeg koker dem, da går det fortere. Når de er kokte så damper jeg dem så de ikke blir så vasne, har i en real klump margarin, salt og pepper og evt. nyraspet muskatnøtt og så melk til den blir passe. Det MÅ være smør i, ellers smaker den ikke noe synes jeg.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...