caprice Skrevet 12. januar 2007 Skrevet 12. januar 2007 Vi skal ha middagsgjester i morgen. Minstemann er 3,5 - eldste er 6,5. Vil gjerne lage noe som både voksne og barn kan kose seg med, og som ikke er det sedvanlige pizza, lasagne eller pølser. Gjør ikke noe om det tar litt tid, men en stor fordel om det kan lages klart på forhånd - feks "noe" i en form. Kan selvsagt inneholde både pasta og pølser, men kanskje en vri av det mest ordinære. Vil også helst unngå en rett til barna og en til de voksne. Så for heller de voksne krydre litt mer i etterkant. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 12. januar 2007 Skrevet 12. januar 2007 Pai? Med noe godt fyll i. Guttungen her spiser det. Hadde besøk av en annen gutt som var litt skeptisk, men var du klar over at squash gjør deg sterk? Og så sunn at du orker enda litt mer i barnehagen ;o) 0 Siter
Gjest Persille Skrevet 12. januar 2007 Skrevet 12. januar 2007 Taco Det liker alle, barna kan styre med det selv - og det er hyggelig. 0 Siter
Gjest kokkeline Skrevet 12. januar 2007 Skrevet 12. januar 2007 Lag en pastagryte (kjøttdeig tomatsaus sopp løk eller hva du foretrekker) Da trenger du bare koke pasta når gjestene kommer. Ha nystekte baguetter til. Suppe og godt brød. 0 Siter
nedtelling Skrevet 12. januar 2007 Skrevet 12. januar 2007 WOK bruk kylling eller kjøtt. Grønnsakene kan kuttets opp på forhånd.. denne middagen tar ikke lang tid, mmmm nå fikk jeg lyst på WOK 0 Siter
Gjest togli Skrevet 12. januar 2007 Skrevet 12. januar 2007 "Brennende kjærlighet" er supergodt både til voksne og barn! Lag hjemmelaga potetmos (gjerne med litt fløte istedetfor melk). Stek løk, bacon og pølsebiter sammen i ei jerngryte. Til fire-fem personer bruker vi en løk, en pk bacon og en pakke grillpølse. Server pølsegryta med potetmos til. Kjempegodt (og ikke spesielt sunt;-))!! 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 12. januar 2007 Skrevet 12. januar 2007 "Brennende kjærlighet" er supergodt både til voksne og barn! Lag hjemmelaga potetmos (gjerne med litt fløte istedetfor melk). Stek løk, bacon og pølsebiter sammen i ei jerngryte. Til fire-fem personer bruker vi en løk, en pk bacon og en pakke grillpølse. Server pølsegryta med potetmos til. Kjempegodt (og ikke spesielt sunt;-))!! Det hørtes skikkelig godt ut! Må teste det ut engang, jeg liker veldig godt bacon, veldig godt pølser, elsker løk, og spiser med glede potetstappe. Så dette må våre maten for meg! ) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 12. januar 2007 Skrevet 12. januar 2007 Det hørtes skikkelig godt ut! Må teste det ut engang, jeg liker veldig godt bacon, veldig godt pølser, elsker løk, og spiser med glede potetstappe. Så dette må våre maten for meg! ) Ja, det er rågodt! Mannen min digger det også :-) 0 Siter
Gjest kioo Skrevet 12. januar 2007 Skrevet 12. januar 2007 "Brennende kjærlighet" er supergodt både til voksne og barn! Lag hjemmelaga potetmos (gjerne med litt fløte istedetfor melk). Stek løk, bacon og pølsebiter sammen i ei jerngryte. Til fire-fem personer bruker vi en løk, en pk bacon og en pakke grillpølse. Server pølsegryta med potetmos til. Kjempegodt (og ikke spesielt sunt;-))!! Høres tørt ut? Ikke noe saus eller tomater til? Og en annen ting er at jeg synes mengden høres lite ut? Lykke til uansett:-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 12. januar 2007 Skrevet 12. januar 2007 "Brennende kjærlighet" er supergodt både til voksne og barn! Lag hjemmelaga potetmos (gjerne med litt fløte istedetfor melk). Stek løk, bacon og pølsebiter sammen i ei jerngryte. Til fire-fem personer bruker vi en løk, en pk bacon og en pakke grillpølse. Server pølsegryta med potetmos til. Kjempegodt (og ikke spesielt sunt;-))!! To pølser pr. mann?! Da er dere småspiste! Er vi slag så spiser ungene (en på 6 og en på 8) og jeg en pakke på 10 grillpølser til middag! Jeg tror jeg hadde blitt litt forundret om jeg hadde kommet bort på middag og fått nøye tildelt porsjon på to pølser... 0 Siter
Lillemus Skrevet 12. januar 2007 Skrevet 12. januar 2007 Tomatsuppe. Litt etter hva ungene liker kan du enten ha det rett i suppa eller servere ved siden av: makaroni (den er best ved siden av synes vi), små kjøttboller, småpølser eller grillpølser i småbiter, kokte egg, krutonger (f.eks. med hvitløk og basilikum) og maiskorn. Veldig, veldig lettvindt og godt også. ) 0 Siter
Gjest AveM Skrevet 12. januar 2007 Skrevet 12. januar 2007 To pølser pr. mann?! Da er dere småspiste! Er vi slag så spiser ungene (en på 6 og en på 8) og jeg en pakke på 10 grillpølser til middag! Jeg tror jeg hadde blitt litt forundret om jeg hadde kommet bort på middag og fått nøye tildelt porsjon på to pølser... Gubben her klarer sikkert en pakke alene, men så elsker han pølser da. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 12. januar 2007 Skrevet 12. januar 2007 To pølser pr. mann?! Da er dere småspiste! Er vi slag så spiser ungene (en på 6 og en på 8) og jeg en pakke på 10 grillpølser til middag! Jeg tror jeg hadde blitt litt forundret om jeg hadde kommet bort på middag og fått nøye tildelt porsjon på to pølser... Men husk at gryta har bacon og løk i tillegg, samt masse potetmos som tilbehør. Det er nok uansett riktig at mine unger er forholdsvis småspiste, så hos noen må man nok beregne mer mat. Når vi lager denne gryta, spiser vi stort sett opp alt, men da er vi også mette allemann :-) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 12. januar 2007 Skrevet 12. januar 2007 Høres tørt ut? Ikke noe saus eller tomater til? Og en annen ting er at jeg synes mengden høres lite ut? Lykke til uansett:-) Baconfettet gjør at det ikke blir tørt. Dessuten steker jeg løken i rapsolje. Det blir absolutt ikke tørt når jeg gjør det slik. Det er nesten slik at jeg synes det kan virke litt for fett noen ganger... Med bacon, løk og mye potetmos ved siden av, er dette nok mat for oss. Ungene mine er nok ikke av de største storspiserne, så mulig det er derfor dette blir akkurat passe for oss ;-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 13. januar 2007 Skrevet 13. januar 2007 Men husk at gryta har bacon og løk i tillegg, samt masse potetmos som tilbehør. Det er nok uansett riktig at mine unger er forholdsvis småspiste, så hos noen må man nok beregne mer mat. Når vi lager denne gryta, spiser vi stort sett opp alt, men da er vi også mette allemann :-) Du tror vel ikke at mine unger spiser bacon og løk?! ;o) Min elskede derimot.... Han spiser alt bare han får bacon (eller majones) til. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 13. januar 2007 Skrevet 13. januar 2007 Du tror vel ikke at mine unger spiser bacon og løk?! ;o) Min elskede derimot.... Han spiser alt bare han får bacon (eller majones) til. Hehe, den lyder kjent;-) Seksåringen spiser heller ikke bacon og løk, så hun piller ut pølsebitene. Potetstappa begynner visst å smake bedre for hver gang, så her er det håp om bedring ;-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 13. januar 2007 Skrevet 13. januar 2007 Hehe, den lyder kjent;-) Seksåringen spiser heller ikke bacon og løk, så hun piller ut pølsebitene. Potetstappa begynner visst å smake bedre for hver gang, så her er det håp om bedring ;-) Min potetstappe spiser begge ungene av hjertens lyst, poststappe vil de ikke ha, heller ikke stebestemors hjemmelagde... *Sukk* 0 Siter
Gjest togli Skrevet 13. januar 2007 Skrevet 13. januar 2007 Min potetstappe spiser begge ungene av hjertens lyst, poststappe vil de ikke ha, heller ikke stebestemors hjemmelagde... *Sukk* Kan jeg få oppskrifta di?;-) Jeg blander i melk, pepper og salt. Eldstejenta, pappaen og jeg elsker den potetstappa, men altså ikke de to yngste :-( 0 Siter
Lillemus Skrevet 13. januar 2007 Skrevet 13. januar 2007 Kan jeg få oppskrifta di?;-) Jeg blander i melk, pepper og salt. Eldstejenta, pappaen og jeg elsker den potetstappa, men altså ikke de to yngste :-( Deler potetene i båter før jeg koker dem, da går det fortere. Når de er kokte så damper jeg dem så de ikke blir så vasne, har i en real klump margarin, salt og pepper og evt. nyraspet muskatnøtt og så melk til den blir passe. Det MÅ være smør i, ellers smaker den ikke noe synes jeg. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.