Gjest kvarpesyk Skrevet 19. januar 2007 Del Skrevet 19. januar 2007 Jeg og datteren på 8 tenkte vi skulle imponere brodern og fadern i morgen, med forrett, hovedrett og dessert... Har indrefileet av svin som basis til hovedretten da, det er vi veldig glade i:o) kom gjerne med utfyllende oppskrifter til oss, fra forrett - dessert... Nå venter jeg spent... Må ikke være for innviklet, vi er ingen storkokker:o) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/262780-kokkehjelpo/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
NeaNoor Skrevet 19. januar 2007 Del Skrevet 19. januar 2007 Forrett: Innbakte scampi med sweet chili-saus til. Hovedrett: Svinemedlaljonger med potetbåter, gresk salat og kryddersmør til. Dessert: Sjokoladefondant med is. Nam, nå ble jeg sulten. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/262780-kokkehjelpo/#findComment-2105225 Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 Skrevet 19. januar 2007 Del Skrevet 19. januar 2007 Forrett: Innbakte scampi med sweet chili-saus til. Hovedrett: Svinemedlaljonger med potetbåter, gresk salat og kryddersmør til. Dessert: Sjokoladefondant med is. Nam, nå ble jeg sulten. Jeg må innrømme at jeg aldri har laget noen tre retters før. Blir veldig enkelt her Hvordan gjør dere det? Lager ferdig alt før man serverer? Da blir det jo kaldt. Mye stress om man skal lage ferdig hovedretten midt i forretten. Hehe. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/262780-kokkehjelpo/#findComment-2105242 Del på andre sider Flere delingsvalg…
NeaNoor Skrevet 19. januar 2007 Del Skrevet 19. januar 2007 Jeg må innrømme at jeg aldri har laget noen tre retters før. Blir veldig enkelt her Hvordan gjør dere det? Lager ferdig alt før man serverer? Da blir det jo kaldt. Mye stress om man skal lage ferdig hovedretten midt i forretten. Hehe. Forreten og desserten trenger jo ikke nødvendigvis å være varm og kan dermed lages i forveien. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/262780-kokkehjelpo/#findComment-2105247 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mista nikket Skrevet 19. januar 2007 Del Skrevet 19. januar 2007 Hva med en kremet champingnonsuppe (fra pose) og sjokoladepudding med krem/fløte/vaniljesaus. Lettvint og greit. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/262780-kokkehjelpo/#findComment-2105251 Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 Skrevet 19. januar 2007 Del Skrevet 19. januar 2007 Forreten og desserten trenger jo ikke nødvendigvis å være varm og kan dermed lages i forveien. :-) Men f.eks scampi og fondant bør vel være varm? Den menyen din hørtes veldig god ut. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/262780-kokkehjelpo/#findComment-2105262 Del på andre sider Flere delingsvalg…
zupernova Skrevet 19. januar 2007 Del Skrevet 19. januar 2007 Jeg må innrømme at jeg aldri har laget noen tre retters før. Blir veldig enkelt her Hvordan gjør dere det? Lager ferdig alt før man serverer? Da blir det jo kaldt. Mye stress om man skal lage ferdig hovedretten midt i forretten. Hehe. Om du har lyst å lage treretters en gang så er et kjempegodt tips til kald forrett en god spekeskinke med melon(synes Galiamelon er den beste), det er en sikker vinner når jeg skal imponere sambo ;o) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/262780-kokkehjelpo/#findComment-2105331 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Linnea78 Skrevet 19. januar 2007 Del Skrevet 19. januar 2007 Har oppskrift på knallgod sjokoladepudding hvis du vil lage det. Den er ganske lettvindt, og smaker 100 ganger bedre enn den ferdige. Har også oppskrift på vaniljesaus. Den smaker også himmelsk og er ikke vanskelig å lage, 8 åringen er fint med på masse av det. Har ellers oppskrift på mange andre himmelske desserter. Som sagogrynspudding (sagogryn, melk og mandeldråper) serveres med rød saus. Snøsaft (eggehvite, saft og gelatin) serveres med eggekrem. Karamellmousse denne inneholder karamellisering av sukker, som det anbefales at voksne tar seg av, krem og gelatin, serveres med karamellkrem. Karamellpudding. Tilslørtebondepiker. Dere kan også servere kake til dessert. Jeg er ett kake og dessert menneske så jeg har massevis av oppskrifter... :-) Du får skrive hvis du ønsker oppskrift på noe av det. Orker ikke skrive hvis du ikke er interessert. Lykke til med kokkinga i allefall. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/262780-kokkehjelpo/#findComment-2105368 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs.Biko Skrevet 20. januar 2007 Del Skrevet 20. januar 2007 Ok her er en grei treretters som burde være grei, og dessuten liker barn det også. Lett og lage, gjør alt ferdig på forhånd, men ikke varm ting før gjestene er hjemme. Forrett Spinatsuppe. Tin (ikke nødvendig men best tint) en pose hakket spinat (koster ca 15 kr i butikk). Fres (ikke brun) 2-3 chalottløk i en gryte et par minutt, ha i muskatt 1-2 kryddermål, ha i spinaten. La det stå og putre litt. Spe med ca 7,5 dl kylling bulljong, ikke noen annen buljong, det er ikke godt. NB Hvor tykk suppen blir bestemmer du med mengde bulljong. Smak til med salt og pepper.Skru av og la stå klart til servering. NB spinat må spises samme dag. Ikke spar på restene. Serveres med halve hardkokte egg. Hovedrett Gordon Bleu (Panerte og fylte svinekoteletter) Kjøp tykke svinekoteletter, gjerne noen fine og dyre. Uten ben og ikke røykt. Skjær et dypt snitt sånn at du nesten deler de i to på langs. Ha i en røykt skinke bit, litt sennep og en god smakfylt ost. (lagret Gouda, ridderost e.l). fest sammen hullet med en tannpirker e.l. Vend kotelettene først egg, så i mel blandet med litt salt og pepper. Så i egg, så i panermel. Det krever tre tallerkener. Men det er verdt det. Stekes på medium varme, IKKE brenn de!! i ca5 min på hver side. Det gjør du når du tar inn spinatsuppen. Da er "gjesten" mett, og kan vile ganske lenge før neste rett. Gordon bleu serveres med sitronskive, kokte melne poteter (ikke så mye) og brokkoli eller annet grønt. Melne poteter kresjer ofte, trikset er å dampe de. Kokt i vann er de en katastrofe. Hvis du ikke kan dampe ville jeg valgt faste poteter i steden. Husk at gjestene har spist suppe og ikke vil ha så mye på tallerkenen. Hvis det er storspisere i familien kan du sette ut en bolle med poterer på bordet til de som vil supplere. Dessert Arabiske appelsiner Skjær av skallet på søte appelsiner, evn clementiner. Skjær appelsinene i tynne skiver. Legg skivene pent på små flate tallerkener. Jeg pleier å legge i sirkel. Til de voksne: kvern forsiktig over med svart pepper. Ikke mye, og små korn.(det høres rart ut men der kjempegodt). Barna trenger ikke pepper. Ta over forsiktig med god olivenolje. 2-3 ts per person, også til barna. Strø over med hvitt sukker. Etter ønske og sødme på appelsinene. La stå og marinere med plast over i noen timer. Vi serverer ofte med en kremdott. Men det er ikke nødvendig. Å drikke til. Dette er øl mat. Ikke prøv med vin, det kresjer helt. Pl til suppe og svin er bra. Åpne heller en flaske vin til ost og kjærlighet når kaffen er drukket og roen har senket seg. Innkjøp til fire: Spinat (en pakke) Muskat Kyllingbulljong (evn flytende fond) 6 gode Egg (også til Gordon Bleu) en pk Sjalottløk 4 Svinekotelletter, spør i butikken hva som er best til retten Sennep, dijon er best Ost, også til ost på kvelden. (Ridder ost, Brie/Camamber, en blåmugg ost) 1 pakke Røykt skinke gjerne hamburgerrygg Panermel (lys type hvis du kan velge) Tannstikkere, jeg bruker coctailpinner av tre, eller griddspidd av tre som jeg knekker. Poteter Brokkoli 6 Appelsiner, 1,5 til hver. Øl til de voksne, ingefærøl eller mosell til barna. Pommac er også godt. Til desserten kan du evn servere en liten søt sherry eller likør. Det du måtte like. Regner med at du har mel, salt og pepper,smør/margaring og god virgin olivenolje i huset. Ang olivenolje, grønn er bedre en gul, og hvis du ikke bruker det mye må du kjøpe en LITEN flaske. Er bare til å bruke til kald mat. Jeg syns det er greit å servere suppe rett fra en pen gryte, eller bolle på bordet, og ha egg liggende klar i hver dype tallerken. Husk at suppe skal være rykende varm og at spinat griser når det bobler. (bruk lokk!!) Hovedretten syns jeg du kan servere på fatene. Desserten gjør du ferdig i god tid. Ta vekk plasten rett før servering. Ta over rett før servering. Håper du eller andre kan bruke dette. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/262780-kokkehjelpo/#findComment-2106307 Del på andre sider Flere delingsvalg…
astridny Skrevet 22. januar 2007 Del Skrevet 22. januar 2007 Har oppskrift på knallgod sjokoladepudding hvis du vil lage det. Den er ganske lettvindt, og smaker 100 ganger bedre enn den ferdige. Har også oppskrift på vaniljesaus. Den smaker også himmelsk og er ikke vanskelig å lage, 8 åringen er fint med på masse av det. Har ellers oppskrift på mange andre himmelske desserter. Som sagogrynspudding (sagogryn, melk og mandeldråper) serveres med rød saus. Snøsaft (eggehvite, saft og gelatin) serveres med eggekrem. Karamellmousse denne inneholder karamellisering av sukker, som det anbefales at voksne tar seg av, krem og gelatin, serveres med karamellkrem. Karamellpudding. Tilslørtebondepiker. Dere kan også servere kake til dessert. Jeg er ett kake og dessert menneske så jeg har massevis av oppskrifter... :-) Du får skrive hvis du ønsker oppskrift på noe av det. Orker ikke skrive hvis du ikke er interessert. Lykke til med kokkinga i allefall. Hei. Jeg sier ja takk til oppskrift på sjokoladepudding. ;-) Da kan jeg overaske min mor og min mann. :_) På forhånd takk for oppskriften. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/262780-kokkehjelpo/#findComment-2108663 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.