Gå til innhold

Endelig nytt kjøkken! Tips til planlegging? (u/tema)


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

  • Svar 67
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • Lillemus

    4

  • caprice

    4

  • ashild

    4

  • bb71

    4

Mest aktive i denne tråden

Vi har dette og er fornøyd! Vi har et lite hus og vil at alt skal være lyst, så da gjorde det seg med hvit innredning. Den er i tillegg tidløs og klassisk.

På mange måter synes jeg helt glatte dører er pent, men ikke blant de Ikea-innredningene jeg så.. Her synes jeg absolutt denne var penest!

Det er veldig fint, men dessverre vil ikke mannen min ha hvitt kjøkken....

Ok, jeg ville nok heller hatt et kremhvitt kjøkken om jeg skulle velge. Fant ikke noen kremhvite..

Jeg innbiller meg at man fort blir lei av mørke kjøkken, men godt mulig jeg tar feil :-)

Det kjøkkenet valgte jeg i 2003, og ble veldig fornøyd, budsjettet tatt i betraktning! Men om jeg var "rik" ville jeg nok valgt et annet.

Savner det, nå har jeg flyttet.... Men gleder meg til jeg får råd til å pusse opp dette også!

Her er mitt drømmekjøkken :-)

http://www.norema.no/kjoekken.asp?range=rillevanilje&subcat=rille

Annonse

Jeg er så veldig på jakt etter slik krydderhylle som er på bildet til høyre. Må sjekke marbodal jeg nå da!

Moro at de "skuffene" er tilbake. Jeg kan huske at farmor hadde slike, men med gjennomsiktig glass ved håndtaket :-)

Vinhylle, høyskap, skap opp til taket og mørk benkeplate som tåler varme gryter. Alt er notert! Særlig det med skap opp til taket er jeg veldig med på! Det samler seg så mye møkk oppå der! Og så ser det så rotete ut når vi setter all verdens der oppe. Takk for tipset!

Ikke lagre vinen din i vinhylle på kjøkkenet, det ødelegger vinen din, det er for varmt.

Anbefaler kolonialskuffer og overskap som går helt til taket. Ellers er det lurt å sette av mye plass til resirkulering, vi har 4 avfallsbokser i skapet vårt (en til restavfall, en til matsøppel, en til returkartonger og en til glass og metall - savner en til papir og en til plast (som vi skal begynne å sortere her snart)).

Ellers finnes det en sak for å fylle zalo inni skapet under vasken og så er det bygd inn en pumpe i vasken. Da slipper du at zaloflaska "alltid" står på benken.

Et viktig prinsipp for oss da vi planla kjøkken var at ingenting skulle stå fast fremme på kjøkkenbenken, synes det aldri blir skikkelig ryddig da. Vi har endt opp med vannkokeren og radio på kjøkkenbenken, men det gikk ikke an å unngå til oss.

Annonse

Vi har også langt smalt kjøkken, med skap fra gulv til tak. Det er vi veldig fornøyd med. Jeg har tenkt veldig praktisk hele veien (synes jeg). Vi har ingen åpne hyller (støv) eller glassdører (for rotete i skapene - blir ikke pent). På benken får bare de tingene som er i daglig/ukentlig bruk stå. Dvs brødrister, brødfjøl, brødbakemaskin og kjøkkenmaskin + tekanna, som stor sett står på komfyren. Vi har uttrekkbart strykebrett fra en skuff - som jeg er veldig fornøyd med. Lett å stryke en liten ting da - uten å måtte dra frem strykebrett fra skap eller kjeller. Ellers er jeg også svært glad i store skuffer - det gir god oversikt. Jeg har en marmorplate ved siden av komfyren - til varme ting - og den kan også brukes som skjærefjøl (da blir ikke knivene sløve). Vi har eikekjøkken - blir aldri helt umoderne, selv om det ikke er det hippeste. Skulle jeg valgt i dag tror jeg at det ville blitt et kremfarget kjøkken.

Ikke lagre vinen din i vinhylle på kjøkkenet, det ødelegger vinen din, det er for varmt.

Vinen blir uansett ikke "lagret" hos oss....Den forsvinner umerkelig fort....

Men vinen tar sikkert ikke skade av å ligge der noen dager....?

Mange skuffer. Store og dype, gjerne inndelt i "rom".

Jeg syns det er mye mer praktisk og oversiktlig enn underskap og høyskap, og kan brukes både til matvarer, kasseroller, tallerkner, el-utstyr osv...

Ja! Det skal jeg huske! Takk...

Overskapene skal gå helt til taken, og velg kolonialskuffer i stedet for skap (underskap).

Ikea har også et greit tegneprogram på nettet + alle modellene sine der. Greit å leke litt.

Takk for tips. Skal ta med meg det med skuffer istedet for skap. Sikkert lurt!

Anbefaler kolonialskuffer og overskap som går helt til taket. Ellers er det lurt å sette av mye plass til resirkulering, vi har 4 avfallsbokser i skapet vårt (en til restavfall, en til matsøppel, en til returkartonger og en til glass og metall - savner en til papir og en til plast (som vi skal begynne å sortere her snart)).

Ellers finnes det en sak for å fylle zalo inni skapet under vasken og så er det bygd inn en pumpe i vasken. Da slipper du at zaloflaska "alltid" står på benken.

Et viktig prinsipp for oss da vi planla kjøkken var at ingenting skulle stå fast fremme på kjøkkenbenken, synes det aldri blir skikkelig ryddig da. Vi har endt opp med vannkokeren og radio på kjøkkenbenken, men det gikk ikke an å unngå til oss.

Takk!

Det der med Zaloen høres smart ut....

Vi har også langt smalt kjøkken, med skap fra gulv til tak. Det er vi veldig fornøyd med. Jeg har tenkt veldig praktisk hele veien (synes jeg). Vi har ingen åpne hyller (støv) eller glassdører (for rotete i skapene - blir ikke pent). På benken får bare de tingene som er i daglig/ukentlig bruk stå. Dvs brødrister, brødfjøl, brødbakemaskin og kjøkkenmaskin + tekanna, som stor sett står på komfyren. Vi har uttrekkbart strykebrett fra en skuff - som jeg er veldig fornøyd med. Lett å stryke en liten ting da - uten å måtte dra frem strykebrett fra skap eller kjeller. Ellers er jeg også svært glad i store skuffer - det gir god oversikt. Jeg har en marmorplate ved siden av komfyren - til varme ting - og den kan også brukes som skjærefjøl (da blir ikke knivene sløve). Vi har eikekjøkken - blir aldri helt umoderne, selv om det ikke er det hippeste. Skulle jeg valgt i dag tror jeg at det ville blitt et kremfarget kjøkken.

Har du kjøpt strykebrettet på Ikea? Jeg så at de har det der, og lurer veldig på om det funker. Er det god nok kvalitet?

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...