Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Du må ikke, men tørrgjæren oppfører seg best når du skal bake på tid. Gjæren må ligge på en topp over væsken, så den ikke begynner å gjære før maskinen har startet.

Deigen skal være ganske klissete, som kule som henger godt fast i sidene hele tiden. Ha på med vann om den slipper sidene.

Ikke sett på over natta en deigbalning du ikke kjenner, det kan bli røyutvikling hvis den eser ut over kantene og ned i elementene.

Alle mine brødbakemaskiner har hatt bruksanvisninger med tørrgjær. Tørrgjær liker seg også bedre i varmere temperaturer enn 37 grader, og det er mulig at maskinene da er tilpasset dette. (nå gjetter jeg altså!) Her aldri forsøkt noe annet enn tørrgjær.

Annonse

Gjest Elextra

Har selv alltid tenkt at brødbakemaskiner er et typisk eksempel på en plasskrevende kjøkkenmaskin som blir brukt tre ganger før den stues bort.

Men nå pleier jo ikke jeg å bake brød heller, og har dessuten ferskt brød i gangavstand uansett tidspunkt på døgnet..

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...