Gjest Vanskelig å beregne Skrevet 9. mars 2007 Skrevet 9. mars 2007 Tenkte vi skulle ha en hel kylling til middag i dag som veier ca. 900 g. Men en kylling er litt knapt. Tar jeg derimot 2 hele kyllinger så blir det for mye og det begynner å bli dyrt. Vi er 4 personer, barna er 3 og 6 år. Grønnsaker er de ikke så glad i. Det blir dyrt om jeg hele tiden skal lage rikelig og matrester blir ofte ikke spist. En pk. kjøttdeig er også knappt men vi blir jo sånn noelunde mette. Pleier dere å lage rikelig med middagsmat slik at de kan spise seg stappmette eller pleier det å bli litt knappt? 0 Siter
Gjest frisørtime Skrevet 9. mars 2007 Skrevet 9. mars 2007 Ja det er ikke så lett å beregne etterhvert som de vokser til - 8-åringen min spiste en HEL grillkylling alene! Han er slank, og fryktelig sulten til middag når han har spist lite av nista si. Og to bokser joika er egentlig for lite til en fam. på 4, men 3 bokser - det kan jeg da ikke kjøpe. 1 pakke på 500 gram finnbiff - nå er det for lite. Men 2 pakker koster jo ganske mye, så det syns jeg er drøyt altså. Skvoink. 0 Siter
pekkaline Skrevet 9. mars 2007 Skrevet 9. mars 2007 Jeg er den som lager mye, helst bør det bli mat til neste dag også. Ikke alltid det blir det Eks kjøttkaker lager jeg utav minst 4x400gram. Da blir det mat dagen etter også. 0 Siter
Gjest godt tilbehør Skrevet 9. mars 2007 Skrevet 9. mars 2007 Det kommer veldig an på hva det er (mht pris) og om det er greit å ha rester (hvis feks jeg og minstemann kommer alene hjem neste dag mens pappaen og eldstemann er på trening, er det greit med en liten rest til oss..) Men i ditt tilfelle ville jeg delt opp fuglen i passe stykker (feks fire store og fire små) slik at alle fikk en rimelig andel hver, og så ville jeg hatt rikelig med tilbehør. Barna ville fått et stykke fugl og en porsjon tilbehør, og de ville ikke fått mer kylling før tilbehøret var spist opp. Mine er heller ikke fantastisk glad i alle typer grønnskaer, men begge har noen typer de spiser. Så jeg lager dette. Og rikelig med pasta/ris/poteter. Og saus. Så ville jeg satt frem et fat med (noe oppskåret, noe hel) frukt. 0 Siter
jubalong70 Skrevet 9. mars 2007 Skrevet 9. mars 2007 Jeg lager gjerne rikelig med middag, men jeg er også flink til å bruke opp rester 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 9. mars 2007 Skrevet 9. mars 2007 Jeg lager som oftes rikelig. Med kjøttdeigen gjør jeg det slik at jeg bruker en hel pakke, så deler jeg en pakke i to, fryser den delen jeg ikke bruker til neste kjøttdeigmiddag. Er det lite kjøtt, lager jeg rikelig med tilbehør. Du kan jo kjøpe en hel kylling + en halv? 0 Siter
alida Skrevet 9. mars 2007 Skrevet 9. mars 2007 Lager rikelig med middag, men er flink til å bruke rester. Resten av kyllingenkan brukes i en kyllingsalat til lunsj neste dag feks. En pakke kjøttdeig holder foreløbig for oss, men ser for meg at vi etterhvert begynner å bruke 1 1/2 pakke. Jeg har forressten blitt veldig flink til å spare på fiskerester også. Lager fiskegrateng eller fiskeform av rester. Pannekakerester blir frokost eller lunsjmat til skolegutten vår. 0 Siter
Gemini Skrevet 9. mars 2007 Skrevet 9. mars 2007 Jeg har jo ikke barn selv ennå, og uansett er det en stund til dette vil bli aktuelt her. Men det er vel ikke verre enn å tilberede halvannen kylling, halvannen pakke kjøttdeig osv? Og så fryse resten, det kommer alltids med til en annen gang, hvis du stadig trenger halvannen pk/stk av noe. 0 Siter
kaffepiken Skrevet 9. mars 2007 Skrevet 9. mars 2007 For oss fire pleier det å holde med en hel grillet kylling. Vi lager godt tilbehør sånn at alle blir mette. Ofte bruker jeg bare 1/2 pakke kjøttdeig av gangen, f.eks når jeg lager spaghettisaus. Jeg har jeg oppi grønnsaker og sånt, så det blir like mye, bare at sausen inneholder andre ting også. Syns det blir litt massivt hvis det er for mye kjøtt i maten. 0 Siter
Gjest vil aldri ha for lite mat Skrevet 9. mars 2007 Skrevet 9. mars 2007 Jeg hater å ha for lite mat. Skal vi ha kylling så kjøper jeg to. Vi er to voksne og to barn på 4 og 9 år. Det blir ikke dyrt med 100,- for kylling når det da trengs kun litt ris og saus og brød som tilbehør. Når det deles opp i kroner og øre så er ikke stk. prisen pr. person så gal. Vi spiser ikke alltid opp all kyllingen, men da blir det spist opp senere på kvelden som sjesk. 0 Siter
Speak Skrevet 9. mars 2007 Skrevet 9. mars 2007 Jeg hadde kjøpt to kyllinger og renset det som ble igjen. Det blir da f.eks. pålegg eller lunsj dagen etter. Kjøttdeig kan du jo fryse. Jeg kjøper alltid "løsvekt" og fryser dette i posjoner som passer oss. 0 Siter
Dorthe Skrevet 9. mars 2007 Skrevet 9. mars 2007 Har man ikke råd, så har man ikke. Sånn er det med den saken. Bedre med knapp middag hver dag enn en uke uten mat på slutten av måneden. 0 Siter
Gjest girasol Skrevet 9. mars 2007 Skrevet 9. mars 2007 Jeg lager rikelig! Når det gjelder kjøttdeig tar jeg rett og slett og kjøper to pakker og fryser ned halvparten av den ene. Da har jeg en halv en ekstra neste gang vi skal ha kjøttdeig også! Når det gjelder kylling ville jeg da tatt 2 hele kyllinger, og brukt restene til en salat eller i en kyllinggryte dagen etter, eller noen dager etter! 0 Siter
Gjest Psyk av alt Skrevet 9. mars 2007 Skrevet 9. mars 2007 Hos oss blir det oftere litt knapt enn for mye. Og vi holder oss slanke om ikke annet... 0 Siter
delphina1365380402 Skrevet 10. mars 2007 Skrevet 10. mars 2007 Når du har rester kan du jo bruke disse som supplement til middag neste dag, enten som forrett eller at f.eks. barna kan velge mellom rester eller "ny" middag. Ellers er det jo mange måter å drøye maten på, enten ved å ha suppe først eller bruk av brød eller annet tilbehør. Lilker ikke barna noen grønnsaker? Har du prøvd alt mulig? 0 Siter
Sofies mamma Skrevet 10. mars 2007 Skrevet 10. mars 2007 Lager så alle blir mette. Bruker alt av rester. Har aldri hatt for lite middag. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.