pekkaline Skrevet 14. mars 2007 Del Skrevet 14. mars 2007 Ikke helt tema men... Jeg har jenta mi som fyller ni år nå og som ønsker seg sååå veldig en fløtekake. Jeg er her med et ønske om å få en oppskrift som er bombesikker. Altså de siste to gangene har kaka mi sunket i midten for meg. Jeg har sluppet kaka ned på benken når den var ferdig stekt, for at den ikke skal synke. Gjør dere det? Jeg blir veldig glad for hjelp her, pga vonde armer og skuldre så vil jeg ikke mislykkes..... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/270300-sukkerbr%C3%B8d/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
flowy Skrevet 14. mars 2007 Del Skrevet 14. mars 2007 For meg funker det å være så forsiktig som mulig med kaka. Jeg lar den gjerne stå et par minutter med ovnsdøra på gløtt, slik at den ikke får kuldesjokk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/270300-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-2190780 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lurveline Skrevet 14. mars 2007 Del Skrevet 14. mars 2007 Ingredienser 5 stk. egg 150 g (1 3/4 dl) sukker 150 g (2 1/2 dl) hvetemel 1 ts bakepulver Fremgangsmåte Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen til alt melet er fordelt. Husk melet i bunnen også. Hell røren i en smurt springform, ca. 24 cm. i diameter. Sett formen nederst i stekeovnen ved 160 °C og stek i ca. 40 minutter. Det er viktig at du er tålmodig når du visper eggedosis, visp i minst 5 minutter. Sikt melet i, litt for litt og vend inn veldig forsiktig slik at du ikke slår luften ut av røren. Er du nøye med dette kommer du til å få et bra resultat. Lykke til og gratulerer med dattera:o) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/270300-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-2190794 Del på andre sider Flere delingsvalg…
flowy Skrevet 14. mars 2007 Del Skrevet 14. mars 2007 Husk å ha samme temperatur på ingrediensene. Ta ut eggene av kjøleskapet et par timer før du skal bruke dem. Kjøp store egg! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/270300-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-2190804 Del på andre sider Flere delingsvalg…
pekkaline Skrevet 14. mars 2007 Forfatter Del Skrevet 14. mars 2007 Ingredienser 5 stk. egg 150 g (1 3/4 dl) sukker 150 g (2 1/2 dl) hvetemel 1 ts bakepulver Fremgangsmåte Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen til alt melet er fordelt. Husk melet i bunnen også. Hell røren i en smurt springform, ca. 24 cm. i diameter. Sett formen nederst i stekeovnen ved 160 °C og stek i ca. 40 minutter. Det er viktig at du er tålmodig når du visper eggedosis, visp i minst 5 minutter. Sikt melet i, litt for litt og vend inn veldig forsiktig slik at du ikke slår luften ut av røren. Er du nøye med dette kommer du til å få et bra resultat. Lykke til og gratulerer med dattera:o) Du er en knupp! Men du tar den ut forsiktig uten å slippe den hardt ned? Takk Ho gleder seg til feiring. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/270300-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-2190807 Del på andre sider Flere delingsvalg…
pekkaline Skrevet 14. mars 2007 Forfatter Del Skrevet 14. mars 2007 For meg funker det å være så forsiktig som mulig med kaka. Jeg lar den gjerne stå et par minutter med ovnsdøra på gløtt, slik at den ikke får kuldesjokk. Takk for begge dine tips! Hærlig med dol 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/270300-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-2190809 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Linnea78 Skrevet 14. mars 2007 Del Skrevet 14. mars 2007 Du må måle str.på formen du skal bake bløtkake i. Form på 22cm: 4 egg, Form på 24cm: 5 egg, Form på 26cm: 6 egg, Form på 28cm: 7 egg, Pr. egg 25 gr.sukker 25gr. hvetemel 1/4 ts bakepulver Mengen tilpasses etter menge egg og str.på formen. (Bruk maks 1 1/2 ts bakepulver til 7egg). Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend forsiktig i eggedosisen. Hell i smurt form. Kle bunnen av springformen med bakepapir da blir kaka lettere å hvelve. Stek ved 175'C i ca30-40 min. Bruk stekepinne (tynn strikkepinne) til å sjekke sitter det igjen deig på pinnen er ikke kaka ferdig. Dette er ei vanntett oppskrift! Men husk at bløtkaker ikke tåler trekk og dump. Det betyr at du ikke skal slippe kaka ned i bordet, og barna (eller du og mannen) bør ikke hoppe foran ovnen mens kaka stekes. Jeg har stekt den mange ganger og aldri mislykkes. Det er viktig å bruke rett menge egg da. Lykke til, bruker du denne oppskrifta vil du lykkes. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/270300-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-2190821 Del på andre sider Flere delingsvalg…
pekkaline Skrevet 14. mars 2007 Forfatter Del Skrevet 14. mars 2007 Du må måle str.på formen du skal bake bløtkake i. Form på 22cm: 4 egg, Form på 24cm: 5 egg, Form på 26cm: 6 egg, Form på 28cm: 7 egg, Pr. egg 25 gr.sukker 25gr. hvetemel 1/4 ts bakepulver Mengen tilpasses etter menge egg og str.på formen. (Bruk maks 1 1/2 ts bakepulver til 7egg). Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend forsiktig i eggedosisen. Hell i smurt form. Kle bunnen av springformen med bakepapir da blir kaka lettere å hvelve. Stek ved 175'C i ca30-40 min. Bruk stekepinne (tynn strikkepinne) til å sjekke sitter det igjen deig på pinnen er ikke kaka ferdig. Dette er ei vanntett oppskrift! Men husk at bløtkaker ikke tåler trekk og dump. Det betyr at du ikke skal slippe kaka ned i bordet, og barna (eller du og mannen) bør ikke hoppe foran ovnen mens kaka stekes. Jeg har stekt den mange ganger og aldri mislykkes. Det er viktig å bruke rett menge egg da. Lykke til, bruker du denne oppskrifta vil du lykkes. :-) Tusen takk! Nå har jeg skrevet ut oppskriftene her. Tusen takk for din tid! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/270300-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-2190828 Del på andre sider Flere delingsvalg…
pusi Skrevet 14. mars 2007 Del Skrevet 14. mars 2007 Jeg ser du har fått oppskrift. Jeg bruker den samme oppskriften, men i min er det 6 egg, 180 gram sukker, 180 gram mel og 1 ts bakepulver. Det blir jo det samme som den andre bare større form. Jeg steker den på 160 grader, sjekker at den er ferdig stekt med en pinne (vanlig tre grillpinne). Jeg tar den forsiktig ut og legger en rist oppå kaka, så snur jeg risten med kaka oppå, slik at den blir opp-ned. Jeg lar risten stå på en stekeplate mens den kjøles. Kakeformen står over mens den kjøles ned. Når du pynter deler du i tre deler. Bruk en pakke fløte inni og en oppå. Jeg liker også godt vaniljekrem, banan og bringebærsyltetøy inni. Lag kaka dagen før, så blir den kjempegod. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/270300-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-2190829 Del på andre sider Flere delingsvalg…
pekkaline Skrevet 14. mars 2007 Forfatter Del Skrevet 14. mars 2007 Jeg ser du har fått oppskrift. Jeg bruker den samme oppskriften, men i min er det 6 egg, 180 gram sukker, 180 gram mel og 1 ts bakepulver. Det blir jo det samme som den andre bare større form. Jeg steker den på 160 grader, sjekker at den er ferdig stekt med en pinne (vanlig tre grillpinne). Jeg tar den forsiktig ut og legger en rist oppå kaka, så snur jeg risten med kaka oppå, slik at den blir opp-ned. Jeg lar risten stå på en stekeplate mens den kjøles. Kakeformen står over mens den kjøles ned. Når du pynter deler du i tre deler. Bruk en pakke fløte inni og en oppå. Jeg liker også godt vaniljekrem, banan og bringebærsyltetøy inni. Lag kaka dagen før, så blir den kjempegod. Takk for tips! Ja dagen etter er den best. Jeg lager den kvelden i forveien tenker jeg. Gleder meg nå etter alle svarene. Jeg innrømmer at det så mørkt ut m tanke på mine to siste forsøk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/270300-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-2190835 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lurveline Skrevet 14. mars 2007 Del Skrevet 14. mars 2007 Du er en knupp! Men du tar den ut forsiktig uten å slippe den hardt ned? Takk Ho gleder seg til feiring. Behandles forsiktig hele veien ja ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/270300-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-2190843 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest også en mamma Skrevet 14. mars 2007 Del Skrevet 14. mars 2007 Dunking av ferskt bakverk er jo selve oppskriften på sammensunket, ekkelt resultat. Så slutt med det, så vil du nok se at kaka blir bedre! :-) Vær forsiktig med den nystekte kaka. Dunker du de ferske brødene eller bollene også så kan de få det vi pleide å kalle for rå-rand. Ekkelt... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/270300-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-2190880 Del på andre sider Flere delingsvalg…
pekkaline Skrevet 14. mars 2007 Forfatter Del Skrevet 14. mars 2007 Dunking av ferskt bakverk er jo selve oppskriften på sammensunket, ekkelt resultat. Så slutt med det, så vil du nok se at kaka blir bedre! :-) Vær forsiktig med den nystekte kaka. Dunker du de ferske brødene eller bollene også så kan de få det vi pleide å kalle for rå-rand. Ekkelt... *skal slutte med det* Fatter ikke hvor jeg har det fra.. Jeg har fått fine resultater også tidligere, men ikke siste gangene. Takk for tips 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/270300-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-2190899 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 14. mars 2007 Del Skrevet 14. mars 2007 Mener du bløtkake? Jeg kjøper sukkerbrød på bakeren eller butikken. Blir så godt så, om det bare dynkes litt :-). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/270300-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-2190907 Del på andre sider Flere delingsvalg…
pekkaline Skrevet 14. mars 2007 Forfatter Del Skrevet 14. mars 2007 Mener du bløtkake? Jeg kjøper sukkerbrød på bakeren eller butikken. Blir så godt så, om det bare dynkes litt :-). Fløtekake, bløtkake, blaudis, kremkake ellers så er sikkert enda mange andre navn, på ei kjær kake Ja den i butikkene fungerer den også, men hjemmelaget er best! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/270300-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-2190912 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 14. mars 2007 Del Skrevet 14. mars 2007 Fløtekake, bløtkake, blaudis, kremkake ellers så er sikkert enda mange andre navn, på ei kjær kake Ja den i butikkene fungerer den også, men hjemmelaget er best! Det er det sikkert ingen tvil om :-). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/270300-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-2190951 Del på andre sider Flere delingsvalg…
pekkaline Skrevet 14. mars 2007 Forfatter Del Skrevet 14. mars 2007 Husk å ha samme temperatur på ingrediensene. Ta ut eggene av kjøleskapet et par timer før du skal bruke dem. Kjøp store egg! Takk skal gjøre det. Har alltid tatt dem direkte fra kjølen jeg... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/270300-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-2191064 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest også en mamma Skrevet 14. mars 2007 Del Skrevet 14. mars 2007 *skal slutte med det* Fatter ikke hvor jeg har det fra.. Jeg har fått fine resultater også tidligere, men ikke siste gangene. Takk for tips Ja slutt med det! Lov meg det! Aldri mer dunking av bakverk! *streng* :-) (Syns jeg ser deg denge kaka... :-D ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/270300-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-2191078 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sofies mamma Skrevet 14. mars 2007 Del Skrevet 14. mars 2007 Det er én kake av alle jeg har prøvd som ikke kan bli mislykket i det hele tatt dersom man følger oppskriften, som er superenkel. Det er en fantastisk kake. I tillegg elsker barn den over alt på jord. Denne MÅ du prøve :-) MYKT SUKKERBRØD 4 EGG 4 DL SUKKER PISKES TIL EGGEDOSIS 100GRAM SMØR 2 DL MELK KOKES OPP BLAND EGGEDOSIS, MELK, SMØR TILSETT: 2 TS BAKEPULVER 4 DL MEL STEKES 45 MIN, 175, NEDERST PYNT MED MELIS OG STRØ 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/270300-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-2191086 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 14. mars 2007 Del Skrevet 14. mars 2007 Min mor sverger til å la kaka avkjøle seg i formen, men stående på hode. Hun har flotte bunner 99% av gangene hun baker sukkerbrød. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/270300-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-2191093 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.