Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Ikke helt tema men...

Jeg har jenta mi som fyller ni år nå og som ønsker seg sååå veldig en fløtekake.

Jeg er her med et ønske om å få en oppskrift som er bombesikker. Altså de siste to gangene har kaka mi sunket i midten for meg. Jeg har sluppet kaka ned på benken når den var ferdig stekt, for at den ikke skal synke. Gjør dere det?

Jeg blir veldig glad for hjelp her, pga vonde armer og skuldre så vil jeg ikke mislykkes.....

Skrevet

For meg funker det å være så forsiktig som mulig med kaka. Jeg lar den gjerne stå et par minutter med ovnsdøra på gløtt, slik at den ikke får kuldesjokk. ;)

Skrevet

Ingredienser

5 stk. egg

150 g (1 3/4 dl) sukker

150 g (2 1/2 dl) hvetemel

1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen til alt melet er fordelt. Husk melet i bunnen også.

Hell røren i en smurt springform, ca. 24 cm. i diameter. Sett formen nederst i stekeovnen ved 160 °C og stek i ca. 40 minutter.

Det er viktig at du er tålmodig når du visper eggedosis, visp i minst 5 minutter. Sikt melet i, litt for litt og vend inn veldig forsiktig slik at du ikke slår luften ut av røren.

Er du nøye med dette kommer du til å få et bra resultat.

Lykke til og gratulerer med dattera:o)

Skrevet

Husk å ha samme temperatur på ingrediensene. Ta ut eggene av kjøleskapet et par timer før du skal bruke dem. Kjøp store egg! :)

Skrevet

Ingredienser

5 stk. egg

150 g (1 3/4 dl) sukker

150 g (2 1/2 dl) hvetemel

1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen til alt melet er fordelt. Husk melet i bunnen også.

Hell røren i en smurt springform, ca. 24 cm. i diameter. Sett formen nederst i stekeovnen ved 160 °C og stek i ca. 40 minutter.

Det er viktig at du er tålmodig når du visper eggedosis, visp i minst 5 minutter. Sikt melet i, litt for litt og vend inn veldig forsiktig slik at du ikke slår luften ut av røren.

Er du nøye med dette kommer du til å få et bra resultat.

Lykke til og gratulerer med dattera:o)

Du er en knupp! :) Men du tar den ut forsiktig uten å slippe den hardt ned?

Takk :) Ho gleder seg til feiring.

Skrevet

For meg funker det å være så forsiktig som mulig med kaka. Jeg lar den gjerne stå et par minutter med ovnsdøra på gløtt, slik at den ikke får kuldesjokk. ;)

Takk for begge dine tips! Hærlig med dol ;)

Skrevet

Du må måle str.på formen du skal bake bløtkake i.

Form på 22cm: 4 egg,

Form på 24cm: 5 egg,

Form på 26cm: 6 egg,

Form på 28cm: 7 egg,

Pr. egg

25 gr.sukker

25gr. hvetemel

1/4 ts bakepulver

Mengen tilpasses etter menge egg og str.på formen. (Bruk maks 1 1/2 ts bakepulver til 7egg).

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend forsiktig i eggedosisen.

Hell i smurt form. Kle bunnen av springformen med bakepapir da blir kaka lettere å hvelve.

Stek ved 175'C i ca30-40 min. Bruk stekepinne (tynn strikkepinne) til å sjekke sitter det igjen deig på pinnen er ikke kaka ferdig.

Dette er ei vanntett oppskrift! Men husk at bløtkaker ikke tåler trekk og dump. Det betyr at du ikke skal slippe kaka ned i bordet, og barna (eller du og mannen) bør ikke hoppe foran ovnen mens kaka stekes. Jeg har stekt den mange ganger og aldri mislykkes. Det er viktig å bruke rett menge egg da. Lykke til, bruker du denne oppskrifta vil du lykkes. :-)

Skrevet

Du må måle str.på formen du skal bake bløtkake i.

Form på 22cm: 4 egg,

Form på 24cm: 5 egg,

Form på 26cm: 6 egg,

Form på 28cm: 7 egg,

Pr. egg

25 gr.sukker

25gr. hvetemel

1/4 ts bakepulver

Mengen tilpasses etter menge egg og str.på formen. (Bruk maks 1 1/2 ts bakepulver til 7egg).

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend forsiktig i eggedosisen.

Hell i smurt form. Kle bunnen av springformen med bakepapir da blir kaka lettere å hvelve.

Stek ved 175'C i ca30-40 min. Bruk stekepinne (tynn strikkepinne) til å sjekke sitter det igjen deig på pinnen er ikke kaka ferdig.

Dette er ei vanntett oppskrift! Men husk at bløtkaker ikke tåler trekk og dump. Det betyr at du ikke skal slippe kaka ned i bordet, og barna (eller du og mannen) bør ikke hoppe foran ovnen mens kaka stekes. Jeg har stekt den mange ganger og aldri mislykkes. Det er viktig å bruke rett menge egg da. Lykke til, bruker du denne oppskrifta vil du lykkes. :-)

Tusen takk! Nå har jeg skrevet ut oppskriftene her. Tusen takk for din tid!

Skrevet

Jeg ser du har fått oppskrift.

Jeg bruker den samme oppskriften, men i min er det 6 egg, 180 gram sukker, 180 gram mel og 1 ts bakepulver. Det blir jo det samme som den andre bare større form.

Jeg steker den på 160 grader, sjekker at den er ferdig stekt med en pinne (vanlig tre grillpinne). Jeg tar den forsiktig ut og legger en rist oppå kaka, så snur jeg risten med kaka oppå, slik at den blir opp-ned. Jeg lar risten stå på en stekeplate mens den kjøles. Kakeformen står over mens den kjøles ned.

Når du pynter deler du i tre deler. Bruk en pakke fløte inni og en oppå.

Jeg liker også godt vaniljekrem, banan og bringebærsyltetøy inni.

Lag kaka dagen før, så blir den kjempegod.

Skrevet

Jeg ser du har fått oppskrift.

Jeg bruker den samme oppskriften, men i min er det 6 egg, 180 gram sukker, 180 gram mel og 1 ts bakepulver. Det blir jo det samme som den andre bare større form.

Jeg steker den på 160 grader, sjekker at den er ferdig stekt med en pinne (vanlig tre grillpinne). Jeg tar den forsiktig ut og legger en rist oppå kaka, så snur jeg risten med kaka oppå, slik at den blir opp-ned. Jeg lar risten stå på en stekeplate mens den kjøles. Kakeformen står over mens den kjøles ned.

Når du pynter deler du i tre deler. Bruk en pakke fløte inni og en oppå.

Jeg liker også godt vaniljekrem, banan og bringebærsyltetøy inni.

Lag kaka dagen før, så blir den kjempegod.

Takk for tips! Ja dagen etter er den best. Jeg lager den kvelden i forveien tenker jeg. Gleder meg nå etter alle svarene. Jeg innrømmer at det så mørkt ut m tanke på mine to siste forsøk. :)

Skrevet

Du er en knupp! :) Men du tar den ut forsiktig uten å slippe den hardt ned?

Takk :) Ho gleder seg til feiring.

Behandles forsiktig hele veien ja :o)

Gjest også en mamma
Skrevet

Dunking av ferskt bakverk er jo selve oppskriften på sammensunket, ekkelt resultat. Så slutt med det, så vil du nok se at kaka blir bedre! :-) Vær forsiktig med den nystekte kaka. Dunker du de ferske brødene eller bollene også så kan de få det vi pleide å kalle for rå-rand. Ekkelt...

Skrevet

Dunking av ferskt bakverk er jo selve oppskriften på sammensunket, ekkelt resultat. Så slutt med det, så vil du nok se at kaka blir bedre! :-) Vær forsiktig med den nystekte kaka. Dunker du de ferske brødene eller bollene også så kan de få det vi pleide å kalle for rå-rand. Ekkelt...

*skal slutte med det* Fatter ikke hvor jeg har det fra.. Jeg har fått fine resultater også tidligere, men ikke siste gangene. Takk for tips :)

Gjest Elextra
Skrevet

Mener du bløtkake?

Jeg kjøper sukkerbrød på bakeren eller butikken. Blir så godt så, om det bare dynkes litt :-).

Skrevet

Mener du bløtkake?

Jeg kjøper sukkerbrød på bakeren eller butikken. Blir så godt så, om det bare dynkes litt :-).

:) Fløtekake, bløtkake, blaudis, kremkake ellers så er sikkert enda mange andre navn, på ei kjær kake :)

Ja den i butikkene fungerer den også, men hjemmelaget er best!

Gjest Elextra
Skrevet

:) Fløtekake, bløtkake, blaudis, kremkake ellers så er sikkert enda mange andre navn, på ei kjær kake :)

Ja den i butikkene fungerer den også, men hjemmelaget er best!

Det er det sikkert ingen tvil om :-).

Skrevet

Husk å ha samme temperatur på ingrediensene. Ta ut eggene av kjøleskapet et par timer før du skal bruke dem. Kjøp store egg! :)

Takk skal gjøre det. Har alltid tatt dem direkte fra kjølen jeg...

Gjest også en mamma
Skrevet

*skal slutte med det* Fatter ikke hvor jeg har det fra.. Jeg har fått fine resultater også tidligere, men ikke siste gangene. Takk for tips :)

Ja slutt med det! Lov meg det! Aldri mer dunking av bakverk! *streng* :-)

(Syns jeg ser deg denge kaka... :-D )

Sofies mamma
Skrevet

Det er én kake av alle jeg har prøvd som ikke kan bli mislykket i det hele tatt dersom man følger oppskriften, som er superenkel. Det er en fantastisk kake. I tillegg elsker barn den over alt på jord. Denne MÅ du prøve :-)

MYKT SUKKERBRØD

4 EGG

4 DL SUKKER

PISKES TIL EGGEDOSIS

100GRAM SMØR

2 DL MELK

KOKES OPP

BLAND EGGEDOSIS, MELK, SMØR

TILSETT:

2 TS BAKEPULVER

4 DL MEL

STEKES 45 MIN, 175, NEDERST

PYNT MED MELIS OG STRØ

Skrevet

Min mor sverger til å la kaka avkjøle seg i formen, men stående på hode.

Hun har flotte bunner 99% av gangene hun baker sukkerbrød.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...