Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest abrahamsen

Det er utrooooooooooolig mye mat som inneholder melk. Nesten alt. Det finnes forskjellige havremelke sorter som er fine å bruke til matlaging. Du bruker de på samme måte som vanlig melk. Soyamelk og rismelk setter smak på mate, men det gjør ikke havremelk. Du får kjøpt melange uten melk, og soya soft uten melk.

Ellers blir man god på å lese på ingredienser når man går i butikken. Vær oppmerksom på at myse også er melk. (Det er også endel andre navn som er melk, men de kommer jeg ikke på. Står melk tidlig på ingrediens lista vil det si at produktet inneholder mye melk. Står det tilslutt er det lite. Gilde mager grillpølse inneholder ikke melk og og det finnes en is som heter TOFU. Dette er fint å ha i bursdager hvor man har melkeaalergikere.

Det var alt jeg kom på nå, håper det hjalp litt.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/271562-melkeallergi/#findComment-2199368
Del på andre sider

Det er litt vanskelig å svare siden du skriver å generelt og ikke skriver hvilken sammenheng du skal servere mat i. Jeg har ei venninne som har melkeallergi og vet litt hva hun ikke kan spise, så jeg kan prøve å komme med noen tips.

Er det barnebursdag med pølser og kaker er det lurt å sjekke innhold på pølsene at de ikke inneholder melk. Sjokoladekake må lages med mørk kokesjokolade og smør uten melk.

Dersom det er middag og kjøtt som skal stekes bør det også brukes smør uten melk i pannen, evt olje. Sjekk sauser for melk og finn en uten melk til allergikeren. Pizzaen bør ha en del uten ost for allergikeren. Det finnes alternativer til kumelk som kan brukes, tror soya er en del brukt, og kanskje geitemelk, husker ikke helt....

Det enkleste er vel kanskje å spørre foeldrene til det aktuelle barnet, dersom det er dine egne barn kan det jo være at astma og allergi forbundet har noen flere tips.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/271562-melkeallergi/#findComment-2199538
Del på andre sider

Det er litt vanskelig å svare siden du skriver å generelt og ikke skriver hvilken sammenheng du skal servere mat i. Jeg har ei venninne som har melkeallergi og vet litt hva hun ikke kan spise, så jeg kan prøve å komme med noen tips.

Er det barnebursdag med pølser og kaker er det lurt å sjekke innhold på pølsene at de ikke inneholder melk. Sjokoladekake må lages med mørk kokesjokolade og smør uten melk.

Dersom det er middag og kjøtt som skal stekes bør det også brukes smør uten melk i pannen, evt olje. Sjekk sauser for melk og finn en uten melk til allergikeren. Pizzaen bør ha en del uten ost for allergikeren. Det finnes alternativer til kumelk som kan brukes, tror soya er en del brukt, og kanskje geitemelk, husker ikke helt....

Det enkleste er vel kanskje å spørre foeldrene til det aktuelle barnet, dersom det er dine egne barn kan det jo være at astma og allergi forbundet har noen flere tips.

Det er to jenter vi har i barneahagen. Dette er ennå fersk for foreldrene, så de har ikke så mange tips å komme med. Som regel gir de barna vanlig skive om de ikke kan spise den andre maten, men jeg syns jo det hadde vært kjekt å funnet noen spennende ting å servere alternativt til barna.

Men hvordan står "melk" beskrevet på pakkninger? Syns ofte de pakker inn dette på flere ulike måter.... Melk, myse, fløte og sånn er jo greit. Men er det andre ord vi må være obs på?

Er det mindre farlig for barn med melkeallergi å få i seg melk enn det feks er for en med cøliaki å få i seg gluten? Har inntrykk av at det ikke er helt krise om de får i seg litt melk. Men det går jo rett i bleia, stort sett da.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/271562-melkeallergi/#findComment-2199674
Del på andre sider

Svært få barn er _allergiske_ mot melk etter som jeg har hørt. Som regel dreier det seg om intoleranser, enten protein-intoleranse eller laktoseintoleranse. Det er viktig å vite hva som er hva slik at man slipper å holde barnet unødig unna melk. Siden du sier at det ikke er farlig at barnet får i seg litt melk, vil jeg gjette at det er en intoleranse det er snakk om her.

Jeg har en med lakotseintoleranse. For hans del må vi styre unna alt som inneholder laktose (melkesukker). Han tåler mat som inneholder spor av melk, det er mengden det kommer an på. Han kan etter hvert nå bruke laktoseredusert melk nå og de laktosereduserte yoghurtene, og gulost. Tidligere holdt vi ham unna dette også men han tåler det bedre nå. Hvis det er en proteinintoleranse måtte vi holdt ham unna all melk. Da må man gå for soyaprodukter som soya-yoghurt, soya- eller rismelk, etc.. De som har proteinintoleranse vokser det visst ofte av seg med tiden.

Veldig mye inneholder melk, så man må rett og slett lese innholdsfortegnelsen. Noen produkter er tilsatt laktose eller melkeprotein, da står det i innholdsfortegnelsen.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/271562-melkeallergi/#findComment-2199716
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...