Linnea78 Skrevet 3. april 2007 Skrevet 3. april 2007 I min familie sliter vi med allergi. Ei bestemor er glutenalergiker, tante er allergisk mot nøtter og mandel. Tenkte å bake ei kake med slik gul krem, som egentlig skal ha nøttebunn. Men kanskje noen har forslag om hva jeg kan bytte ut nøttene med? Vet at jeg kan bytte det ut med kokos, men jeg har allerede bakt ei påskekake med kokos. Forslag til noe annet jeg kan bytte det med? Det er veldig sjelden bestemor er på besøk, derfor vil jeg ha litt gode kaker til henne. 0 Siter
pastell Skrevet 3. april 2007 Skrevet 3. april 2007 Er det suksessterte du vil bake? Den bruker jeg å lage med mandler (de i familien min som ikke tåler nøtter, tåler mandler). Oppskriften jeg bruker er: 5 eggehviter + litt salt 250 g malte mandler 250 g siktet melis (evt. 1 ts bakepulver) 0 Siter
pastell Skrevet 3. april 2007 Skrevet 3. april 2007 Er det suksessterte du vil bake? Den bruker jeg å lage med mandler (de i familien min som ikke tåler nøtter, tåler mandler). Oppskriften jeg bruker er: 5 eggehviter + litt salt 250 g malte mandler 250 g siktet melis (evt. 1 ts bakepulver) 0 Siter
Lillemus Skrevet 3. april 2007 Skrevet 3. april 2007 Men MÅ alle kakene være sånn at alle kan spise dem da? Vi har flere diabetikere i familien og sørger jo for at noe av maten er sukkerfritt, men ikke dermed sagt at all maten er det. 0 Siter
pastell Skrevet 3. april 2007 Skrevet 3. april 2007 Oi, så ikke at hun ikke tålte mandler også. Så da kan du glemme oppskriften jeg nettopp sendte. 0 Siter
jubalong70 Skrevet 4. april 2007 Skrevet 4. april 2007 Du kan jo bake glutenfri bløtkake, eller Toros langpannekake, den er glutenfri. Ingen av disse behøver å ha nøtter i seg. Glutenfri bløtkake laget av glutenfritt mel smaker akkurat som vanlig bløtkake. Ellers er også Toros Eplekake glutenfri, og muffinsene. 0 Siter
Linnea78 Skrevet 4. april 2007 Forfatter Skrevet 4. april 2007 Du kan jo bake glutenfri bløtkake, eller Toros langpannekake, den er glutenfri. Ingen av disse behøver å ha nøtter i seg. Glutenfri bløtkake laget av glutenfritt mel smaker akkurat som vanlig bløtkake. Ellers er også Toros Eplekake glutenfri, og muffinsene. Joda, jeg vet at jeg kan bake andre glutenfrie kaker :-) Men jeg ville egentlig lage sukseterte med slik gul krem. Men uten nøtte/mandelbunn. Men det virker ikke til at noen har gode forslag. Foresten er vi grådig lei sjokoladelangpannekake.... Og bløtkake lagd med glutefritt mel smaker tørrere enn vanlig bløtkake, er min erfaring. 0 Siter
Linnea78 Skrevet 4. april 2007 Forfatter Skrevet 4. april 2007 Men MÅ alle kakene være sånn at alle kan spise dem da? Vi har flere diabetikere i familien og sørger jo for at noe av maten er sukkerfritt, men ikke dermed sagt at all maten er det. Nei, det må det selvfølgelig ikke. Lurte nå bare på om noen hadde gode forslag til noe å bytte ut mandel/nøtt med. 0 Siter
Lillemus Skrevet 4. april 2007 Skrevet 4. april 2007 Joda, jeg vet at jeg kan bake andre glutenfrie kaker :-) Men jeg ville egentlig lage sukseterte med slik gul krem. Men uten nøtte/mandelbunn. Men det virker ikke til at noen har gode forslag. Foresten er vi grådig lei sjokoladelangpannekake.... Og bløtkake lagd med glutefritt mel smaker tørrere enn vanlig bløtkake, er min erfaring. Du må dynke bløtkaka skikkelig! I lake fra hermetisk frukt, juice eller melk. 0 Siter
Gjest EvyM Skrevet 4. april 2007 Skrevet 4. april 2007 Hva med Dajm kake? Med marengsbunn... Eller "fromasj" kake? Si fra hvis du vil ha oppskrift. 0 Siter
Gjest girasol Skrevet 4. april 2007 Skrevet 4. april 2007 Nei, det må det selvfølgelig ikke. Lurte nå bare på om noen hadde gode forslag til noe å bytte ut mandel/nøtt med. Hei! Ja, jeg har foslag til å bytte ut mandel/nøtt med! Er selv allergisk mot begge deler, så jeg bruker gresskarfrø, solsikkefrø eller pinjekjerner isteden! tror gresskarfrø er den beste erstatningen når du skal ha det i en hel kakebunn sånn som det her!... Ellers kan du jo lage kjeksbunn med havrekjeks! 0 Siter
Linnea78 Skrevet 4. april 2007 Forfatter Skrevet 4. april 2007 Hei! Ja, jeg har foslag til å bytte ut mandel/nøtt med! Er selv allergisk mot begge deler, så jeg bruker gresskarfrø, solsikkefrø eller pinjekjerner isteden! tror gresskarfrø er den beste erstatningen når du skal ha det i en hel kakebunn sånn som det her!... Ellers kan du jo lage kjeksbunn med havrekjeks! Tusen takk for tipset! Dette skal jeg prøve. God påske til deg! 0 Siter
Linnea78 Skrevet 4. april 2007 Forfatter Skrevet 4. april 2007 Hva med Dajm kake? Med marengsbunn... Eller "fromasj" kake? Si fra hvis du vil ha oppskrift. Har oppskrift på ei nydelig daimiskake selv, som jeg har akt mange ganger. Men hva slags fromasjkake snakker vi om? Elsker kaker forstår du, og liker å prøve noe nytt innimellom. 0 Siter
Gjest EvyM Skrevet 4. april 2007 Skrevet 4. april 2007 Har oppskrift på ei nydelig daimiskake selv, som jeg har akt mange ganger. Men hva slags fromasjkake snakker vi om? Elsker kaker forstår du, og liker å prøve noe nytt innimellom. Nå har jeg ikke oppskriften akkurat her - skal finne den i morgen tidlig. Den inneholder ihvertfall to pk små melon yoghurt, fløte, og er pyntet med hermetiske mandariner. Den er veldig frisk og god, ikke for søt. 0 Siter
Linnea78 Skrevet 5. april 2007 Forfatter Skrevet 5. april 2007 Nå har jeg ikke oppskriften akkurat her - skal finne den i morgen tidlig. Den inneholder ihvertfall to pk små melon yoghurt, fløte, og er pyntet med hermetiske mandariner. Den er veldig frisk og god, ikke for søt. Hørtes kjempespennende ut.... Håper du har tid til å skrive den ned en dag :-) 0 Siter
Gjest girasol Skrevet 8. april 2007 Skrevet 8. april 2007 Tusen takk for tipset! Dette skal jeg prøve. God påske til deg! God påske til deg og (det som er igjen av den ;-))! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.