Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Annonse

Her kommer min favoritt-link når det gjelder kaker.

Jeg skal bake en Verdens Beste som gubben skal ha med på jobb i morgen.

Han kunne også tenke seg ostekake (jeg baker ostekake med gelelokk), men valgte verdens beste foran den.

http://www.detsoteliv.no/

Lykke til :-)

Akkurat "Verdens beste" vet jeg flere som har hatt problemer med å få til, og jeg vil anbefale at første gang man lager den er en gang man ikke MÅ ha den kaken. (Jeg husker at min mor holdt på hele natten med å lage denne kaken, og det var tonnevis av ødelagte marengs-bunnene til frokost. :))

Jeg ville satset på en helt enkel skuffekake/langpannekake (altså en man lager i den dype ovnsformen som følger med komfyren). De er ofte enkle å lage og man kan sjelden gjøre feil.

Jeg kan tenke meg at for eksempel "Maddes sjokoladekake" på Det søte livs websider er relativt grei å lage, men jeg har dessverre ikke prøvd den. Ennå.

Selv har jeg ofte opplevd at det er lite glasur til slike kaker, slik at jeg ofte dobler glasur-porsjonen og heller bruker resten av glasuren som fyll i for eksempel Mariekjeks.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/274321-trenger-kaketips/#findComment-2218342
Del på andre sider

Jatakk, oppskrift!:)

Firkløverkake

250 g sukker

5 egg

135g hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 knivsodd salt

- - - -

135g smør

1 plate kokesjokolade

1 dl varmt vann

Egg og sukker røres hvitt og resten has oppi

Smør, kokesjoklade og vann smeltes og tilsettes deigen

170-190 grader i ca 50 min(midt i ovnen) Jeg steker den på ca 180 grader i min ovn

Fyll+topping:

2 kopper sukker

1 kopp fløte

1/2 kopp smør

2 plater firkløver(200g)

Dette smeltes sammen. Fyllet må avkjøles noe før du bruker det ellers flyter det utover.

Jeg deler kaka i to og tar en god slump inni. Resten tar jeg på toppen.

Dette er en supergod kake. Hvis du ikke baker den til i morgen, kan du jo kansje hjemme oppskriften og prøve den en annen gang. Jeg har ennå ikke opplevd at noen misliker kaka:-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/274321-trenger-kaketips/#findComment-2218343
Del på andre sider

Vannbakkelskringle. :) Men jeg har ikke oppskrifta her, og den jeg la ut på dol i sin tid er visst sletta... :(

Er det det min gamle tante kalte Wales-kringle tro? Den var laget av vannbakkelsdeig tror jeg. Var utrolig god i alle fall! Men en eller annen krem inni... Mmmm....

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/274321-trenger-kaketips/#findComment-2218344
Del på andre sider

Er det det min gamle tante kalte Wales-kringle tro? Den var laget av vannbakkelsdeig tror jeg. Var utrolig god i alle fall! Men en eller annen krem inni... Mmmm....

Ja, det er sånn! Jeg har nemlig min mormors idiotsikre oppskrift. (idiotsikker i betydningen så lenge du ikke åpner ovnsdøra under steiking!)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/274321-trenger-kaketips/#findComment-2218346
Del på andre sider

Ja, det er sånn! Jeg har nemlig min mormors idiotsikre oppskrift. (idiotsikker i betydningen så lenge du ikke åpner ovnsdøra under steiking!)

*Hehe* Det husker jeg ja! Mamma fikk oppskriften og jeg husker hun var omtrent hysterisk på når ovnsdøra kunne åpnes. :o) Noen ganger hevet kringla så mye at hele ovnen var full!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/274321-trenger-kaketips/#findComment-2218349
Del på andre sider

Akkurat "Verdens beste" vet jeg flere som har hatt problemer med å få til, og jeg vil anbefale at første gang man lager den er en gang man ikke MÅ ha den kaken. (Jeg husker at min mor holdt på hele natten med å lage denne kaken, og det var tonnevis av ødelagte marengs-bunnene til frokost. :))

Jeg ville satset på en helt enkel skuffekake/langpannekake (altså en man lager i den dype ovnsformen som følger med komfyren). De er ofte enkle å lage og man kan sjelden gjøre feil.

Jeg kan tenke meg at for eksempel "Maddes sjokoladekake" på Det søte livs websider er relativt grei å lage, men jeg har dessverre ikke prøvd den. Ennå.

Selv har jeg ofte opplevd at det er lite glasur til slike kaker, slik at jeg ofte dobler glasur-porsjonen og heller bruker resten av glasuren som fyll i for eksempel Mariekjeks.

Jeg fatter ikke hvorfor man får problem med Verdens beste?

Mine blir alltid vellykket, bortsett fra den gangen jeg brukte varmluft på stekeovnen. Jeg bakte to stykker i går uten problem.

Husk at kaker ikke skal ha for sterk varme. Max. 160 grader sier min mor, men jeg brukte 170 grader på disse. Og fulgte godt med mot slutten av steketiden.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/274321-trenger-kaketips/#findComment-2219218
Del på andre sider

Annonse

Firkløverkake

250 g sukker

5 egg

135g hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 knivsodd salt

- - - -

135g smør

1 plate kokesjokolade

1 dl varmt vann

Egg og sukker røres hvitt og resten has oppi

Smør, kokesjoklade og vann smeltes og tilsettes deigen

170-190 grader i ca 50 min(midt i ovnen) Jeg steker den på ca 180 grader i min ovn

Fyll+topping:

2 kopper sukker

1 kopp fløte

1/2 kopp smør

2 plater firkløver(200g)

Dette smeltes sammen. Fyllet må avkjøles noe før du bruker det ellers flyter det utover.

Jeg deler kaka i to og tar en god slump inni. Resten tar jeg på toppen.

Dette er en supergod kake. Hvis du ikke baker den til i morgen, kan du jo kansje hjemme oppskriften og prøve den en annen gang. Jeg har ennå ikke opplevd at noen misliker kaka:-)

Hva slags form bruker du?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/274321-trenger-kaketips/#findComment-2219661
Del på andre sider

Firkløverkake

250 g sukker

5 egg

135g hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 knivsodd salt

- - - -

135g smør

1 plate kokesjokolade

1 dl varmt vann

Egg og sukker røres hvitt og resten has oppi

Smør, kokesjoklade og vann smeltes og tilsettes deigen

170-190 grader i ca 50 min(midt i ovnen) Jeg steker den på ca 180 grader i min ovn

Fyll+topping:

2 kopper sukker

1 kopp fløte

1/2 kopp smør

2 plater firkløver(200g)

Dette smeltes sammen. Fyllet må avkjøles noe før du bruker det ellers flyter det utover.

Jeg deler kaka i to og tar en god slump inni. Resten tar jeg på toppen.

Dette er en supergod kake. Hvis du ikke baker den til i morgen, kan du jo kansje hjemme oppskriften og prøve den en annen gang. Jeg har ennå ikke opplevd at noen misliker kaka:-)

mmmm.. har ikke prøvd den ennå, men skal gjøre det ja!!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/274321-trenger-kaketips/#findComment-2223383
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...