Minaline Skrevet 26. april 2007 Del Skrevet 26. april 2007 Hei, må lage en kake i dag for å ha med på jobben til fredagskos;) - tenkte sjokoladekake? Gode tips? Ikke for avansert heller, men noe som faller i smak hos kollegaer.. Også vil jeg gjerne imponere litt da... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/274321-trenger-kaketips/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
fei1365380229 Skrevet 26. april 2007 Del Skrevet 26. april 2007 Fransk sjokoladekake? Med litt vaniljeis til. Nam,nam... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/274321-trenger-kaketips/#findComment-2218322 Del på andre sider Flere delingsvalg…
vintermor Skrevet 26. april 2007 Del Skrevet 26. april 2007 Firkløverkake? Kan skrive inn oppskrift hvis du vil ha den. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/274321-trenger-kaketips/#findComment-2218328 Del på andre sider Flere delingsvalg…
pusi Skrevet 26. april 2007 Del Skrevet 26. april 2007 Her kommer min favoritt-link når det gjelder kaker. Jeg skal bake en Verdens Beste som gubben skal ha med på jobb i morgen. Han kunne også tenke seg ostekake (jeg baker ostekake med gelelokk), men valgte verdens beste foran den. http://www.detsoteliv.no/ Lykke til :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/274321-trenger-kaketips/#findComment-2218330 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Minaline Skrevet 26. april 2007 Forfatter Del Skrevet 26. april 2007 Fransk sjokoladekake? Med litt vaniljeis til. Nam,nam... Oppskrift takk! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/274321-trenger-kaketips/#findComment-2218334 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Minaline Skrevet 26. april 2007 Forfatter Del Skrevet 26. april 2007 Firkløverkake? Kan skrive inn oppskrift hvis du vil ha den. Jatakk, oppskrift! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/274321-trenger-kaketips/#findComment-2218335 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 26. april 2007 Del Skrevet 26. april 2007 Vannbakkelskringle. Men jeg har ikke oppskrifta her, og den jeg la ut på dol i sin tid er visst sletta... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/274321-trenger-kaketips/#findComment-2218337 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Moder'n-2 Skrevet 26. april 2007 Del Skrevet 26. april 2007 Her kommer min favoritt-link når det gjelder kaker. Jeg skal bake en Verdens Beste som gubben skal ha med på jobb i morgen. Han kunne også tenke seg ostekake (jeg baker ostekake med gelelokk), men valgte verdens beste foran den. http://www.detsoteliv.no/ Lykke til :-) Akkurat "Verdens beste" vet jeg flere som har hatt problemer med å få til, og jeg vil anbefale at første gang man lager den er en gang man ikke MÅ ha den kaken. (Jeg husker at min mor holdt på hele natten med å lage denne kaken, og det var tonnevis av ødelagte marengs-bunnene til frokost. ) Jeg ville satset på en helt enkel skuffekake/langpannekake (altså en man lager i den dype ovnsformen som følger med komfyren). De er ofte enkle å lage og man kan sjelden gjøre feil. Jeg kan tenke meg at for eksempel "Maddes sjokoladekake" på Det søte livs websider er relativt grei å lage, men jeg har dessverre ikke prøvd den. Ennå. Selv har jeg ofte opplevd at det er lite glasur til slike kaker, slik at jeg ofte dobler glasur-porsjonen og heller bruker resten av glasuren som fyll i for eksempel Mariekjeks. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/274321-trenger-kaketips/#findComment-2218342 Del på andre sider Flere delingsvalg…
vintermor Skrevet 26. april 2007 Del Skrevet 26. april 2007 Jatakk, oppskrift! Firkløverkake 250 g sukker 5 egg 135g hvetemel 2 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker 1 knivsodd salt - - - - 135g smør 1 plate kokesjokolade 1 dl varmt vann Egg og sukker røres hvitt og resten has oppi Smør, kokesjoklade og vann smeltes og tilsettes deigen 170-190 grader i ca 50 min(midt i ovnen) Jeg steker den på ca 180 grader i min ovn Fyll+topping: 2 kopper sukker 1 kopp fløte 1/2 kopp smør 2 plater firkløver(200g) Dette smeltes sammen. Fyllet må avkjøles noe før du bruker det ellers flyter det utover. Jeg deler kaka i to og tar en god slump inni. Resten tar jeg på toppen. Dette er en supergod kake. Hvis du ikke baker den til i morgen, kan du jo kansje hjemme oppskriften og prøve den en annen gang. Jeg har ennå ikke opplevd at noen misliker kaka:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/274321-trenger-kaketips/#findComment-2218343 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 26. april 2007 Del Skrevet 26. april 2007 Vannbakkelskringle. Men jeg har ikke oppskrifta her, og den jeg la ut på dol i sin tid er visst sletta... Er det det min gamle tante kalte Wales-kringle tro? Den var laget av vannbakkelsdeig tror jeg. Var utrolig god i alle fall! Men en eller annen krem inni... Mmmm.... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/274321-trenger-kaketips/#findComment-2218344 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 26. april 2007 Del Skrevet 26. april 2007 Er det det min gamle tante kalte Wales-kringle tro? Den var laget av vannbakkelsdeig tror jeg. Var utrolig god i alle fall! Men en eller annen krem inni... Mmmm.... Ja, det er sånn! Jeg har nemlig min mormors idiotsikre oppskrift. (idiotsikker i betydningen så lenge du ikke åpner ovnsdøra under steiking!) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/274321-trenger-kaketips/#findComment-2218346 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 26. april 2007 Del Skrevet 26. april 2007 Ja, det er sånn! Jeg har nemlig min mormors idiotsikre oppskrift. (idiotsikker i betydningen så lenge du ikke åpner ovnsdøra under steiking!) *Hehe* Det husker jeg ja! Mamma fikk oppskriften og jeg husker hun var omtrent hysterisk på når ovnsdøra kunne åpnes. ) Noen ganger hevet kringla så mye at hele ovnen var full! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/274321-trenger-kaketips/#findComment-2218349 Del på andre sider Flere delingsvalg…
pusi Skrevet 27. april 2007 Del Skrevet 27. april 2007 Akkurat "Verdens beste" vet jeg flere som har hatt problemer med å få til, og jeg vil anbefale at første gang man lager den er en gang man ikke MÅ ha den kaken. (Jeg husker at min mor holdt på hele natten med å lage denne kaken, og det var tonnevis av ødelagte marengs-bunnene til frokost. ) Jeg ville satset på en helt enkel skuffekake/langpannekake (altså en man lager i den dype ovnsformen som følger med komfyren). De er ofte enkle å lage og man kan sjelden gjøre feil. Jeg kan tenke meg at for eksempel "Maddes sjokoladekake" på Det søte livs websider er relativt grei å lage, men jeg har dessverre ikke prøvd den. Ennå. Selv har jeg ofte opplevd at det er lite glasur til slike kaker, slik at jeg ofte dobler glasur-porsjonen og heller bruker resten av glasuren som fyll i for eksempel Mariekjeks. Jeg fatter ikke hvorfor man får problem med Verdens beste? Mine blir alltid vellykket, bortsett fra den gangen jeg brukte varmluft på stekeovnen. Jeg bakte to stykker i går uten problem. Husk at kaker ikke skal ha for sterk varme. Max. 160 grader sier min mor, men jeg brukte 170 grader på disse. Og fulgte godt med mot slutten av steketiden. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/274321-trenger-kaketips/#findComment-2219218 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Petruskaen Skrevet 27. april 2007 Del Skrevet 27. april 2007 Firkløverkake 250 g sukker 5 egg 135g hvetemel 2 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker 1 knivsodd salt - - - - 135g smør 1 plate kokesjokolade 1 dl varmt vann Egg og sukker røres hvitt og resten has oppi Smør, kokesjoklade og vann smeltes og tilsettes deigen 170-190 grader i ca 50 min(midt i ovnen) Jeg steker den på ca 180 grader i min ovn Fyll+topping: 2 kopper sukker 1 kopp fløte 1/2 kopp smør 2 plater firkløver(200g) Dette smeltes sammen. Fyllet må avkjøles noe før du bruker det ellers flyter det utover. Jeg deler kaka i to og tar en god slump inni. Resten tar jeg på toppen. Dette er en supergod kake. Hvis du ikke baker den til i morgen, kan du jo kansje hjemme oppskriften og prøve den en annen gang. Jeg har ennå ikke opplevd at noen misliker kaka:-) Hva slags form bruker du? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/274321-trenger-kaketips/#findComment-2219661 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Minaline Skrevet 4. mai 2007 Forfatter Del Skrevet 4. mai 2007 Firkløverkake 250 g sukker 5 egg 135g hvetemel 2 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker 1 knivsodd salt - - - - 135g smør 1 plate kokesjokolade 1 dl varmt vann Egg og sukker røres hvitt og resten has oppi Smør, kokesjoklade og vann smeltes og tilsettes deigen 170-190 grader i ca 50 min(midt i ovnen) Jeg steker den på ca 180 grader i min ovn Fyll+topping: 2 kopper sukker 1 kopp fløte 1/2 kopp smør 2 plater firkløver(200g) Dette smeltes sammen. Fyllet må avkjøles noe før du bruker det ellers flyter det utover. Jeg deler kaka i to og tar en god slump inni. Resten tar jeg på toppen. Dette er en supergod kake. Hvis du ikke baker den til i morgen, kan du jo kansje hjemme oppskriften og prøve den en annen gang. Jeg har ennå ikke opplevd at noen misliker kaka:-) mmmm.. har ikke prøvd den ennå, men skal gjøre det ja!! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/274321-trenger-kaketips/#findComment-2223383 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.