Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Gjest Timiti
Skrevet

Hæ?

Vitsen med at jeg syns det er teit å holde oppskrifter hemmelig? Eller mener du at du også syns det er teit å holde oppskrifter hemmelig?

Beklager, jeg leste "greit". Sorry. :-)

  • Svar 41
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • morsan

    8

  • erin

    2

  • candyqueen_83

    2

  • Linnea78

    2

Mest aktive i denne tråden

Gjest hushora
Skrevet

Og hva gjør det om "alle" lager det samme? Man skal være rimelig selvopptatt hvis man tror at "alle" vil lage samme kaka som en selv;)

Hvis man alltid lager noe som "alle" vil ha blir det ganske kjedelig å komme på besøk til andre og de alltid lager det samme som deg selv. Det går jo an å finne på noe selv også.

Gjest for eksempel?
Skrevet

Nei, jeg baker nesten ikke kaker.

Hva er poenget med å holde en kakeoppskrift hemmelig? Kaka blir vel ikke noe bedre av den grunn? Har du en god forklaring, så kom gjerne med den. Kanskje skjønner jeg det bedre da:)

Hvorfor holder konditorer, kokker o.l. oppskriftene hemmelig da? Det er jo for at ikke alle skal lage det samme og for at noe skal være litt unikt. Hvis først én får "kloa" i det, går det ikke mange sekundene før resten av verden har det også.

Gjest togli
Skrevet

Hvis man alltid lager noe som "alle" vil ha blir det ganske kjedelig å komme på besøk til andre og de alltid lager det samme som deg selv. Det går jo an å finne på noe selv også.

Jo, forsåvidt enig i det. Jeg synes likevel det virker utrolig sært å ikke dele en oppskrift med en som ønsker den...

Skrevet

Hvis man alltid lager noe som "alle" vil ha blir det ganske kjedelig å komme på besøk til andre og de alltid lager det samme som deg selv. Det går jo an å finne på noe selv også.

Hvor ofte spiser man egentlig kaker, da? Ikke ofte for mitt vedkommende ihvertfall, så jeg tåler fint å spise f eks Kvæfjord hver gang! ;-)

Dessuten er jo kaker også preget av mote. Da jeg var barn var det INGEN som serverte slikt som dajmiskake, ostekake, Kvæfjord-kake.

Og nå for tida er det nesten ingen som serverer en god, gammeldags fyrstekake lenger.

Skrevet

Hvorfor holder konditorer, kokker o.l. oppskriftene hemmelig da? Det er jo for at ikke alle skal lage det samme og for at noe skal være litt unikt. Hvis først én får "kloa" i det, går det ikke mange sekundene før resten av verden har det også.

Man kan da ikke sammenligne næringsdrift med hjemmebakst! Det blir som forskjellen på Coca Colas hemmelige oppskrift og om tante Gunda ikke ønsker å dele med de andre hvordan hun lager hjemmelaget ripssaft!

Gjest hushora
Skrevet

Jo, forsåvidt enig i det. Jeg synes likevel det virker utrolig sært å ikke dele en oppskrift med en som ønsker den...

Mulig, men jeg synes det er like sært å spørre etter oppskrifter. På samme måte osm jeg synes det er spes å herme etter alle i ett og alt; uansett hva det gjelder -oppskrifter eller andre ting. Det må da være veldig kjedelig å være en "sau" som dilter etter alle i ett og alt og som ikke klarer å finne på noe selv?!

Gjest for eksempel?
Skrevet

Man kan da ikke sammenligne næringsdrift med hjemmebakst! Det blir som forskjellen på Coca Colas hemmelige oppskrift og om tante Gunda ikke ønsker å dele med de andre hvordan hun lager hjemmelaget ripssaft!

Hvis det er oppskrifter som f.eks bare er i familien eller som en selv har laget, blir det jo litt det samme -kansjke man har tenkt til å bruke det til noe innen næring en vakker dag... :)

Gjest togli
Skrevet

Hvorfor holder konditorer, kokker o.l. oppskriftene hemmelig da? Det er jo for at ikke alle skal lage det samme og for at noe skal være litt unikt. Hvis først én får "kloa" i det, går det ikke mange sekundene før resten av verden har det også.

De tjener penger på kakene sine, i motsetning til folk som lager kaker uten å tjene penger på dem. Jeg synes det er sært å ikke dele en oppskrift med en som gjerne ønsker den.

Jeg var en gang hos en venninne og vi skulle på fest sammen. Hun hadde en veldig god parfyme stående på badehylla og jeg spurte pent om jeg kunne få en dæsj. Hun sa nei fordi hun ville være den eneste som duftet av denne parfymen på festen. Jeg må innrømme at jeg måtte jobbe hardt for å kvele latteren som trua med å bryte ut;) Sorry, men sånne småligheter skjønner jeg meg ikke på;)

Gjest togli
Skrevet

Mulig, men jeg synes det er like sært å spørre etter oppskrifter. På samme måte osm jeg synes det er spes å herme etter alle i ett og alt; uansett hva det gjelder -oppskrifter eller andre ting. Det må da være veldig kjedelig å være en "sau" som dilter etter alle i ett og alt og som ikke klarer å finne på noe selv?!

Det er vel de færreste som lager kake etter egen, selvkomponert oppskrift (i så fall bare sånne som Bree i "Frustrerte Fruer";)).

Hadde jeg vært glad i kaker, hadde jeg selvsagt bedt om å få oppskriften eller navnet på kaka, dersom jeg syntes kaka var utrolig god! Dette handler ikke om å herme etter folk, men om å få lov til å, på egen hånd, å lage denne kaka som smaker så godt.

Skrevet

Mulig, men jeg synes det er like sært å spørre etter oppskrifter. På samme måte osm jeg synes det er spes å herme etter alle i ett og alt; uansett hva det gjelder -oppskrifter eller andre ting. Det må da være veldig kjedelig å være en "sau" som dilter etter alle i ett og alt og som ikke klarer å finne på noe selv?!

Men innen all matlaging så tar jo de aller fleste av oss etter andre! Hvem spiste f eks ruccola for 15 år siden?? Eller tacos for 25 år siden? osv osv

Vi blir i større eller mindre grad påvirket av trender i matveien, vi leser oppskrifter i blader osv, vi fikser og trikser på oppskriftene etter beste evne og lager kanskje vår egen vri på dem. Men de færreste av oss kan vel skryte på seg å ha _funnet opp_ matretter helt selv?

Det kan ihvertfall ikke jeg!

Men jeg driver ikke og spør etter kake-oppskrifter fra andre lell, rett og slett fordi jeg nesten aldri baker. Har mer enn nok med å fikse en enkelt gulrotkake eller sjokoladekake! ;-)

Skrevet

Hvis det er oppskrifter som f.eks bare er i familien eller som en selv har laget, blir det jo litt det samme -kansjke man har tenkt til å bruke det til noe innen næring en vakker dag... :)

Joda, men faren er der for at oppskriften går i grava med opphavskvinnen!

Gjest togli
Skrevet

Men innen all matlaging så tar jo de aller fleste av oss etter andre! Hvem spiste f eks ruccola for 15 år siden?? Eller tacos for 25 år siden? osv osv

Vi blir i større eller mindre grad påvirket av trender i matveien, vi leser oppskrifter i blader osv, vi fikser og trikser på oppskriftene etter beste evne og lager kanskje vår egen vri på dem. Men de færreste av oss kan vel skryte på seg å ha _funnet opp_ matretter helt selv?

Det kan ihvertfall ikke jeg!

Men jeg driver ikke og spør etter kake-oppskrifter fra andre lell, rett og slett fordi jeg nesten aldri baker. Har mer enn nok med å fikse en enkelt gulrotkake eller sjokoladekake! ;-)

Skriver under på den:)

Her i huset kan vi å bake to-tre kaker. Gubben baker sjokoladekake og jeg kan å lage hele to kaker!! Ostekake og surmelkskake. Aldri om jeg deler de oppskriftene med noen altså!!!

Skrevet

Skriver under på den:)

Her i huset kan vi å bake to-tre kaker. Gubben baker sjokoladekake og jeg kan å lage hele to kaker!! Ostekake og surmelkskake. Aldri om jeg deler de oppskriftene med noen altså!!!

Den superlette gulrotkakeoppskriften jeg bruker fant jeg faktisk her på dol, men det er flere år siden, og hun som la den ut er her ikke lenger, så nå er min munn lukket med syv segl!! ;-)

Gjest togli
Skrevet

Den superlette gulrotkakeoppskriften jeg bruker fant jeg faktisk her på dol, men det er flere år siden, og hun som la den ut er her ikke lenger, så nå er min munn lukket med syv segl!! ;-)

Steike ti' kor sær du e !!!

candyqueen_83
Skrevet

Kan du ikke bare lage det du skrev her? Marengsbunn, krem med eplebiter og en karamellsaus?

Marengsbunn: 40 gr ( ca.2 stk ) eggehviter 45 gr melis 20 gr kokosmasse 20 gr malte, uskåldete mandler

Eplekrem:

Pisk fløte, bland evt med vaniljekrem? og tilsett eplebiter,kanskje noen sitrondråper.

Karamellsaus:

1 dl melis 1/2 dl sirup 2 dl fløte

kokes på svak varme mens man rører - til det blir "karamell".

Rør inn 1 ts vaniljesukker.

Legger innlegget inn på dette forumet også jeg. Kan ikke være så vanskelig å lage kaka når man vet alt hva den inneholder.

Og helt utrolig teit å skulle holde kakeoppskrifter hemmelig? Jeg hadde bare blitt glad jeg hvis noen syns kaka mi var god og ville prøve seg på den selv :o)

candyqueen_83
Skrevet

Kan du ikke bare lage det du skrev her? Marengsbunn, krem med eplebiter og en karamellsaus?

Marengsbunn: 40 gr ( ca.2 stk ) eggehviter 45 gr melis 20 gr kokosmasse 20 gr malte, uskåldete mandler

Eplekrem:

Pisk fløte, bland evt med vaniljekrem? og tilsett eplebiter,kanskje noen sitrondråper.

Karamellsaus:

1 dl melis 1/2 dl sirup 2 dl fløte

kokes på svak varme mens man rører - til det blir "karamell".

Rør inn 1 ts vaniljesukker.

Legger innlegget inn på dette forumet også jeg. Kan ikke være så vanskelig å lage kaka når man vet alt hva den inneholder.

Og helt utrolig teit å skulle holde kakeoppskrifter hemmelig? Jeg hadde bare blitt glad jeg hvis noen syns kaka mi var god og ville prøve seg på den selv :o)

Glemte å legge ved fremgangsmåten til bunnen:

Visp melis og eggehvite stivt. Vend inn kokos og malte mandler. Sprøytes på bakepapier i spiralform 22 cm i diameter. Stekes i ovnen ved 165 grader C, til bunnen har en gylden farge.Avkjøles

Gjest Persille
Skrevet

u/t= Utenom tema!

Nei, det ot - off topic :)

U/t = uten tekst.

Gjest hushora
Skrevet

Nei, det ot - off topic :)

U/t = uten tekst.

Ikke på norsk.

Gjest Persille
Skrevet

Ikke på norsk.

Neivel, så hva bruker du for å markere "uten tekst" da? Når man svarer, eller stiller hele spørsmålet i overskriften?

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...