Gå til innhold

Laktoseintoleranse


Gjest Jackoline

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Alle matvarer som inneholder melkesukker/laktose. Det vil si stort sett alle meierivarer unntatt gulost. Det verste du kan spise er brunost eller prim, det inneholder ganske mye laktose. Du får prøve deg litt fram og se om du tåler syrnede melkeprodukter og laktoseredusert melk. Noen tåler yoghurt, men vær obs på at det meste av yoghurt er tilsatt melkepulver, som inneholder laktose. Litago-yoghurtene er laktoseredusert.

Les innholdsfortegnelsen på matvarene du kjøper, så lærer du deg etter hvert hva du kan spise og hva du må styre unna.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jackoline

Alle matvarer som inneholder melkesukker/laktose. Det vil si stort sett alle meierivarer unntatt gulost. Det verste du kan spise er brunost eller prim, det inneholder ganske mye laktose. Du får prøve deg litt fram og se om du tåler syrnede melkeprodukter og laktoseredusert melk. Noen tåler yoghurt, men vær obs på at det meste av yoghurt er tilsatt melkepulver, som inneholder laktose. Litago-yoghurtene er laktoseredusert.

Les innholdsfortegnelsen på matvarene du kjøper, så lærer du deg etter hvert hva du kan spise og hva du må styre unna.

Takk for svaret:o) Det er godt å få hjelp, jeg har lest litt om dette. Men jeg er litt forvirret i begynnelsen, men jeg lærer etterhvert. Så da må jeg se på innholdsfortegnelsen om det inneholder melkesukker/laktose.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ettersom jeg har skjønt er det forskjell på laktoseintoleranse og melkeallergi. Når man har laktoseintoleranse skal man tåle melk i visse mengder, og ofte bedre syrnede produkter. Mens ved melkeallergi er det totalforbud mot alt som har melk i seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest venter tredjemann

Noen laktoseintolerante kan spalte litt laktose og kan dermed få i seg litt ordinære melkeprodukter uten at det er et problem, andre tåler ingenting.

Hvis du bor i nærheten av Sverige, så kan du få kjøpt laktosefri joghurt, fløte, melk osv av merket VALIO. Dette er helt uten laktose ikke bare redusert slik Tines laktoreduserte melk er. Ingen av mine barn tåler Tines l.r. melk.

Vellagrede harde hvite oser (lagret mer enn 6 måneder) er laktosefrie og tåles av de fleste.

Tines LITAGO joghurt er laktoseredusert og min sønn tåler den godt.

Ellers må du huske å lese ingredienslitene nøye - laktose (også kalt myse, osv) finner du i det utroligste.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jackoline

Noen laktoseintolerante kan spalte litt laktose og kan dermed få i seg litt ordinære melkeprodukter uten at det er et problem, andre tåler ingenting.

Hvis du bor i nærheten av Sverige, så kan du få kjøpt laktosefri joghurt, fløte, melk osv av merket VALIO. Dette er helt uten laktose ikke bare redusert slik Tines laktoreduserte melk er. Ingen av mine barn tåler Tines l.r. melk.

Vellagrede harde hvite oser (lagret mer enn 6 måneder) er laktosefrie og tåles av de fleste.

Tines LITAGO joghurt er laktoseredusert og min sønn tåler den godt.

Ellers må du huske å lese ingredienslitene nøye - laktose (også kalt myse, osv) finner du i det utroligste.

Lykke til!

Takk for god hjelp:o) Men da kan jeg ikke drikke kakao heller da?

Dette er litt slitsomt, men jeg lærer etthvert hva jeg tåler, takk:o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Jackoline

Ettersom jeg har skjønt er det forskjell på laktoseintoleranse og melkeallergi. Når man har laktoseintoleranse skal man tåle melk i visse mengder, og ofte bedre syrnede produkter. Mens ved melkeallergi er det totalforbud mot alt som har melk i seg.

Det er en forskjell, men jeg forstår ikke hva som er forskjellen enda. Håper jeg lærer det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for god hjelp:o) Men da kan jeg ikke drikke kakao heller da?

Dette er litt slitsomt, men jeg lærer etthvert hva jeg tåler, takk:o)

Hvis du tåler laktoseredusert melk, kan du lage kakao av den. Hvis du ikke tåler denne melken, går det også fint å lage kakao av soyamelk. Det begynner de å få i veldig mange vanlige matbutikker nå, men du finner dem i allefall på helsekosten.

Noen typer soyamelk er tilsatt kalsium også. Du lager kakao på samme måte som vanlig kakao. Kan lage f.eks risengrynsgrøt også av den, men da må du prøve deg fram med litt mindre melk i enn vanlig. Det finnes soyafløte og soyarømme, og du må passe på å kjøpe smør uten tilsatt melkepulver. Osv osv... Det finnes etter hvert mange produkter basert på soya, men som andre sier, utvalget er mye bedre i sverige.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jackoline

Hvis du tåler laktoseredusert melk, kan du lage kakao av den. Hvis du ikke tåler denne melken, går det også fint å lage kakao av soyamelk. Det begynner de å få i veldig mange vanlige matbutikker nå, men du finner dem i allefall på helsekosten.

Noen typer soyamelk er tilsatt kalsium også. Du lager kakao på samme måte som vanlig kakao. Kan lage f.eks risengrynsgrøt også av den, men da må du prøve deg fram med litt mindre melk i enn vanlig. Det finnes soyafløte og soyarømme, og du må passe på å kjøpe smør uten tilsatt melkepulver. Osv osv... Det finnes etter hvert mange produkter basert på soya, men som andre sier, utvalget er mye bedre i sverige.

Tusen takk for et bra svar:o) Det er godt å kunne spørre når man selv ikke vet så mye enda om dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, alt som inneholder melk :)

Mange med laktoseintoleranse tåler kokt melk, men ikke alle. Noen tåler også surmelksprodukter som surmelk, yoghurt og rømme. Du må bare prøve deg frem.

Ellers skal du unngå: Alle søtmelkstyper, ost (mange tåler ost av annen melk enn kumelk) og varer som inneholder melk eller melkepulver.

Du må lese innholdsdeklarasjonen på det meste av det du kjøper for det er melk i de underligste ting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også det. Kjøper laktoseredusert melk. Jeg har også prøvd meg fram med mange produkter. Det ser ut til at jeg tåler syrnede produkter best. Dvs. youghurt, rømme osv. Om jeg spiser annen mat først, tåler jeg også litt melkeprodukter etterpå.

Det finnes også en del gode alternativer. Spesielt i sverige er utvalget greit. Der har de også laktoseredusert kremfløte, og mager matfløte med svært lite melk.

Brunost skal ikke være bra. Men jeg spiser litt av deet også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er en forskjell, men jeg forstår ikke hva som er forskjellen enda. Håper jeg lærer det.

Om du er alergisk, så får du problemer som røde utslett, hovner opp i hals så du faktisk kan bli kvelt osv. Dette kan være veldig farlig for de som har det.

Intoleranse betyr at magen ikke klarer å spalte melkesukkeret. Da vil magen jobbe på høygir for å spalte dette. Det kan selvsagt være veldig ubehagelig + føre til diare o.l. MEN det er ikke noe farlig.

Det finnes også tabletter man kan ta for at man skal kunne spalte dette. Men da disse er dyre (mener de kostet over 300 for en boks) så droppa jeg det. Da jeg sjekket var det også veldig kort holdbarehet på dem, så det var ikke aktuelt å kjøpe dem å ta de en gang innimellom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jackoline

Om du er alergisk, så får du problemer som røde utslett, hovner opp i hals så du faktisk kan bli kvelt osv. Dette kan være veldig farlig for de som har det.

Intoleranse betyr at magen ikke klarer å spalte melkesukkeret. Da vil magen jobbe på høygir for å spalte dette. Det kan selvsagt være veldig ubehagelig + føre til diare o.l. MEN det er ikke noe farlig.

Det finnes også tabletter man kan ta for at man skal kunne spalte dette. Men da disse er dyre (mener de kostet over 300 for en boks) så droppa jeg det. Da jeg sjekket var det også veldig kort holdbarehet på dem, så det var ikke aktuelt å kjøpe dem å ta de en gang innimellom.

Tusen takk for forklaring. Da forstår jeg forskjellen:o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Jackoline

Jeg har også det. Kjøper laktoseredusert melk. Jeg har også prøvd meg fram med mange produkter. Det ser ut til at jeg tåler syrnede produkter best. Dvs. youghurt, rømme osv. Om jeg spiser annen mat først, tåler jeg også litt melkeprodukter etterpå.

Det finnes også en del gode alternativer. Spesielt i sverige er utvalget greit. Der har de også laktoseredusert kremfløte, og mager matfløte med svært lite melk.

Brunost skal ikke være bra. Men jeg spiser litt av deet også.

Takk for svaret. Jeg har testet litt. Men jeg er fortsatt litt usikker på hva jeg tåler og ikke. Jeg får bare fortsette å teste. Så får vi håpe at jeg finner ut av det snart:o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jackoline

Tja, alt som inneholder melk :)

Mange med laktoseintoleranse tåler kokt melk, men ikke alle. Noen tåler også surmelksprodukter som surmelk, yoghurt og rømme. Du må bare prøve deg frem.

Ellers skal du unngå: Alle søtmelkstyper, ost (mange tåler ost av annen melk enn kumelk) og varer som inneholder melk eller melkepulver.

Du må lese innholdsdeklarasjonen på det meste av det du kjøper for det er melk i de underligste ting.

Jeg vet hvertfall at jeg ikke kan ha proukter med skummet melk i. Jeg begynner å lære, men det er litt igjen.

Takk for at du skrev at mye inneholder melk selv om man ikke skulle tro det.

Så tusen takk for svaret:o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...