Gå til innhold

Blodsukker


tinys
 Del

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Jackoline

Det finnes sukker i produkter som en ikke trodde inneholdt sukker. Så litt sukker får du nok i deg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tinys

Det finnes sukker i produkter som en ikke trodde inneholdt sukker. Så litt sukker får du nok i deg.

Ja men jeg tenker når vi ikke spiser sukker, blir det slik at blodsukkeret synker, og øker kraftig når vi spiser? Hvordan er det da med de som har diabetes? Erstatter insulinet dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jubalong70

Ja men jeg tenker når vi ikke spiser sukker, blir det slik at blodsukkeret synker, og øker kraftig når vi spiser? Hvordan er det da med de som har diabetes? Erstatter insulinet dette?

Kroppen danner sukker av karbohydrater. Så om du spiser en skive brød uten sukker så vil kroppen gjøre om det til sukker. Dette kan da måles på blodsukkeret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Gjest Masa85

Ja men jeg tenker når vi ikke spiser sukker, blir det slik at blodsukkeret synker, og øker kraftig når vi spiser? Hvordan er det da med de som har diabetes? Erstatter insulinet dette?

Når blodsukkeret er høyt betyr det ikke at du har rent sukker i blodet. Blodsukkeret stiger og synker ettersom hva du spiser. Det stiger kraftig dersom du spiser "raske" karbohydrater, slik som i hvitt brød, godteri og pasta, og det stiger saktere ved "langsomme" karbohydrater som finnes i grovt brød og grønnsaker. Disse matvarene med "langsomme" karbohydratene gjør at du holder deg mett mye lengre. Blodsukkeret stiger selv om du ikke spiser sukker. Kroppen omdanner for eksempel stivelse (som finnes mye av i brød og grønnsaker) til små sukkermolekyler.

Når du spiser suges næringen opp i tarmen og over i blodet, derifra er det Insulin som "hjelper" næringsstoffene inn i cellene. Siden insulin hjelper næringen fra blodet til cellene, blir ikke blodsukkeret så høyt. Grunnen til at diabetikere får så høyt blodsukker er at de har lite insulin som hjelper næringen fra blodet til cellene. Dersom du ikke spiser på lang tid henter kroppen næring fra cellene (feks fettceller) og over i blodet slik at ikke blodsukkeret blir for lavt. Også denne mekanismen fungerer dårligere hos diabetikere, derfor får de av og til for lavt blodsukker, og noe som hete føling (som kan være farlig dersom diabetikeren ikke får mat).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...