Gå til innhold

ekstremt overvektig


Gjest Anonym bruker
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest Anonym bruker

Hei! jeg er ganske ung, og jeg bryr meg om meg selv. Jeg har et problem...og det er overvek! Jeger ca. 1,68 høy, og veier 80kg. og jeg er 15 år!! Jeg orker snart ikke mer! Jeg spiser normalt, og sykler fram og tilbake fra skolen hver dag. Kan jeg få slankepiller? Og hvor mange kilo bør jeg gå ned. Jeg har strekkmerter over store deler av kroppen, hvordan får jeg det bort?? Hilsen "overvektig jente"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Lillemus

Ekstremt overvektig er du nå ikke da, men overvektig ja.

Hvordan er veien du sykler til skolen da? 1 km rett frem? 5 km med godt kupert terreng? Blir ikke mange kaloriene forbrendt på å småtråkke 1 km vet du.

Ut og gå på ettermiddagen/kvelden? Gå på litt hurtig så du kjenner du blir svett og anpusten - etterhvert kan du kanskje legge inn korte løpestrekk? Husk skikkelige sko! Kanskje du kan kjøpe deg eller spørre om foreldrene dine kan sponse deg med en skritt-teller? Det er moro å se hvor mange skritt man har gått på en tur!

Spis frokost hver dag - grovt brød med lite smør, magert pålegg og gjerne masse agurk / paprika / salat på i tillegg til pålegget. Samme til lunsj. Middag skal bestå av halvparten grønnsaker, 1/4 poteter/ris/pasta og 1/4 fisk/kjøtt/fugl sånn grovt sett. Et knekkebrød eller to til kvelds om du er sulten. Sånn generelt da - rene kornblandinger (ikke sånne som inneholder 35% sukker!) med skummet melk eller lettyoghurt kan være en like bra frokost eller lunsj. Og 2 frukter og nesten så mye grønnsaker du orker om dagen!

Men unn deg selv litt sjokolade, potetgull og brus på lørdagene om du pleier å spise det - ellers sprekker du ganske fort.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Orio

Har du prøvd å spise ned alt du spiser i løpet av en dag? (Gjerne en uke.) Da får du full oversikt over hvor mye og hva du faktisk spiser. Du ser også lettere hvor du kan kutte ned litt og bytte ut med sunnere alternativer.

Det aller viktigste når du prøver å gå ned i vekt/stabilisere vekten er å spise ofte og mye nok. Du skal ikke gå sulten. Og å være litt mer aktiv enn du pleier.

Egentlig synes jeg du er for ung til å slanke deg, i alle fall på egen hånd. Ta kontakt med fastlegen din, og avtal at h*n følger deg opp underveis. Det er alt for lett å utvikle spiseforstyrrelser når man er så ung som du er.

Det aller viktigste når du prøver å gå ned i vekt/stabilisere vekten er å spise ofte og mye nok. Du skal ikke gå sulten. Og å være litt mer aktiv enn du pleier.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...