Gjest sunt og gått Skrevet 15. september 2007 Del Skrevet 15. september 2007 Hvilket alternativ anbefaler du i stedet for den gule boksen da? Fettreduserte varianter er ikke alltid så mye bedre ettersom de ofte er tilsatt sukker for å øke smaken. Jeg går utifra at du serverer barnet ditt yoghurt naturell? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/285485-kosthold-og-sm%C3%A5barn/page/8/#findComment-2293320 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fei1365380229 Skrevet 15. september 2007 Del Skrevet 15. september 2007 ''Kjøttdeig er vel ikke rent kjøtt vel :-)'' Hm? Den kjøttdeigen som ikke er tilsatt verken salt eller vann, er ikke den rent kjøtt? Alt spekket er vel ikke skåret av kjøttet før det ble malt, men rent kjøtt vil jeg da kalle det. Det er tilsatt max mengde tillatt fett da. Opptil 14 %. Kjøttdeig består stort sett av oksekjøtt og det er rent kjøtt og så ligger fettet på utsiden. Karbonadedeig kan ha max 5 % fett. Så nei...kjøttdeig er ikke rent kjøtt! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/285485-kosthold-og-sm%C3%A5barn/page/8/#findComment-2293324 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sofline Skrevet 16. september 2007 Del Skrevet 16. september 2007 Det er tilsatt max mengde tillatt fett da. Opptil 14 %. Kjøttdeig består stort sett av oksekjøtt og det er rent kjøtt og så ligger fettet på utsiden. Karbonadedeig kan ha max 5 % fett. Så nei...kjøttdeig er ikke rent kjøtt! Jo, kjøttdeig er rent kjøtt. Fettet er en del av kjøttet så lenge det sitter naturlig fast på dyret før det males opp. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/285485-kosthold-og-sm%C3%A5barn/page/8/#findComment-2293843 Del på andre sider Flere delingsvalg…
kaffepiken Skrevet 16. september 2007 Del Skrevet 16. september 2007 Det er tilsatt max mengde tillatt fett da. Opptil 14 %. Kjøttdeig består stort sett av oksekjøtt og det er rent kjøtt og så ligger fettet på utsiden. Karbonadedeig kan ha max 5 % fett. Så nei...kjøttdeig er ikke rent kjøtt! Det er vel ikke tilsatt _ekstra_ fett? Kjøttet som males opp har jo endel fett på seg. Det er vel dette som blir med når det males opp. For øvrig enig i at det er mye fett i kjøttdeig. Derfor bruker vi stort sett kyllingkjøttdeig eller karbonadedeig. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/285485-kosthold-og-sm%C3%A5barn/page/8/#findComment-2293920 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fei1365380229 Skrevet 16. september 2007 Del Skrevet 16. september 2007 Jo, kjøttdeig er rent kjøtt. Fettet er en del av kjøttet så lenge det sitter naturlig fast på dyret før det males opp. http://www.melk.no/LevLettOrangeArticle.aspx?artid=10591 http://no.wikipedia.org/wiki/Kj%C3%B8ttdeig Jeg er ikke enig i at kjøttdeig er rent kjøtt. Det er tillatt å tilsette opptil 14 % fett. Da er det ikke rent. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/285485-kosthold-og-sm%C3%A5barn/page/8/#findComment-2293930 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fei1365380229 Skrevet 16. september 2007 Del Skrevet 16. september 2007 Det er vel ikke tilsatt _ekstra_ fett? Kjøttet som males opp har jo endel fett på seg. Det er vel dette som blir med når det males opp. For øvrig enig i at det er mye fett i kjøttdeig. Derfor bruker vi stort sett kyllingkjøttdeig eller karbonadedeig. Se svar til Softline 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/285485-kosthold-og-sm%C3%A5barn/page/8/#findComment-2293931 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sofline Skrevet 16. september 2007 Del Skrevet 16. september 2007 http://www.melk.no/LevLettOrangeArticle.aspx?artid=10591 http://no.wikipedia.org/wiki/Kj%C3%B8ttdeig Jeg er ikke enig i at kjøttdeig er rent kjøtt. Det er tillatt å tilsette opptil 14 % fett. Da er det ikke rent. http://no.wikipedia.org/wiki/Kj%C3%B8ttdeig Det står ikke her at det er tillatt å tilsette opp til 14% fett, men at det kan inneholde opp til 14% fett. Fettet er en del av kjøttet. Rent kjøtt er heller ikke 100% fettfritt. Kjøttdeig og karbonadedeig, som vi godt kan bli enige om er sunnere, lages på samme måte, men i karbonadedeigen er synlig fett og sener fjernet innen kverningen. http://no.wikipedia.org/wiki/Karbonadedeig Er det tilsatt vann og krydder, kan vi godt bli enige om at det ikke er rent kjøtt, men man kan godt få tak i kjøttdeig som ikke er inneholder det. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/285485-kosthold-og-sm%C3%A5barn/page/8/#findComment-2293950 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fei1365380229 Skrevet 16. september 2007 Del Skrevet 16. september 2007 http://no.wikipedia.org/wiki/Kj%C3%B8ttdeig Det står ikke her at det er tillatt å tilsette opp til 14% fett, men at det kan inneholde opp til 14% fett. Fettet er en del av kjøttet. Rent kjøtt er heller ikke 100% fettfritt. Kjøttdeig og karbonadedeig, som vi godt kan bli enige om er sunnere, lages på samme måte, men i karbonadedeigen er synlig fett og sener fjernet innen kverningen. http://no.wikipedia.org/wiki/Karbonadedeig Er det tilsatt vann og krydder, kan vi godt bli enige om at det ikke er rent kjøtt, men man kan godt få tak i kjøttdeig som ikke er inneholder det. http://www.mat.no/kalender.aspx?artid=10843 Jeg er ikke enig. Kjøttdeig kan tilsettes opptil 14 % fett og det prøver produsentene å holde seg tett opp mot pga pris. Kjøttdeig er bearbeidet kjøtt og kommer ikke under kategorien: rent kjøtt. Vi bør faktisk minke kjøttdeigforbruket fordi det er for høy andel fett i det. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/285485-kosthold-og-sm%C3%A5barn/page/8/#findComment-2293997 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sofline Skrevet 16. september 2007 Del Skrevet 16. september 2007 http://www.mat.no/kalender.aspx?artid=10843 Jeg er ikke enig. Kjøttdeig kan tilsettes opptil 14 % fett og det prøver produsentene å holde seg tett opp mot pga pris. Kjøttdeig er bearbeidet kjøtt og kommer ikke under kategorien: rent kjøtt. Vi bør faktisk minke kjøttdeigforbruket fordi det er for høy andel fett i det. Fett er altså en del av kjøtt. Hadde de tilsatt 14% fett, hadde det vært langt mer fett i kjøttdeigen enn 14%. Mener du også de tilsetter 6% fett i karbonadedeig? Fettfritt kjøtt finnes ikke! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/285485-kosthold-og-sm%C3%A5barn/page/8/#findComment-2294039 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fei1365380229 Skrevet 16. september 2007 Del Skrevet 16. september 2007 Fett er altså en del av kjøtt. Hadde de tilsatt 14% fett, hadde det vært langt mer fett i kjøttdeigen enn 14%. Mener du også de tilsetter 6% fett i karbonadedeig? Fettfritt kjøtt finnes ikke! Du får bare leve i villfarelsen om at kjøttdeig betegnes som rent kjøtt da...selvfølgelig inneholder alt kjøtt noe fett. Det er maks 14 % fett tilsammen selvfølgelig i kjøttdeig. Fettinnhold i ulike kjøtt og kjøttprodukter per 100 g: - svin flatbiff: 2.0% - svinekotelett uten fettrand: 5.1% - storfe flatbiff: 1.7% - storfe høyrygg: 9.2% - lam flatbiff: 2.1% - lam fårikålkjøtt: 17.6% (inkl. ben og synlig fett) - lam ytrefilet: 3.9% - kalv kotelett: 3.0% - kjøttdeig: 14% - grillpølse: 19% - kjøttpølse kokt og røkt: 18.2% - servelat: 17.3% - kokt skinke: 3.0% - leverpostei: 20.9% Tror du virkelig at de kun bruker "rent kjøtt" med fettprosent 14 %? Klart de kverner inn så mye fett at de kommer opp i tilnærmet 14% 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/285485-kosthold-og-sm%C3%A5barn/page/8/#findComment-2294119 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.