Gå til innhold

Hjelpebryst


Gjest eljo

Anbefalte innlegg

Ser du "reklamerer" endel for såkalt hjelpebryst, er det noe man kan eksperimentere med selv, eller bør man få hjelp? (Har ammet i snart ti uker og begynner å føle meg ganske trygg på situasjonen). Jeg gir både bryst og tillegg, og det ville jo vært greit å kunne gi begge deler samtidig. Vi man kunne øke produksjonen ved å bruke dette istedet for å gi pupp og så tillegg? Bør man kjøpe ferdig "sett" (Medela tror jeg det het) eller fins det en slange eller lignende man kan kjøpe og bruke sammen med de flaskene man har allerede? Vil ikke ungen kunne bli "bortskjemt" ved at det kommer masse melk, både fra bryst og slange samtidig, slik at den blir sint når man da siden bare gir pupp uten slangen?

Mange spørsmål, men det høres litt interessant ut med denne patenten...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ragnhild Alquist, Helsesøster

Kjære eljo. Ideen med hjelpebryst eller sonde på brystet er:1. Ungå sugeforvirring mellom bryst og flaske.2. Stimmulerer barnet til dypere mer effektiv suging, som igjen virker inn på produksjonen. 3. Barnet kan selv bestemme hvor mye tillegg det trenger.4. Tidsbesparende. Alternativet til hjelpebryst er et tynnt sugekateter som kan bestilles gjennom apoteket eller fåes i butikker som selger sykepleieartikkler. Navnet er Mülly sugekateter med trakt, 53 cm langt. Produsert av Maersk Medical A/S. Det ser ut som et tynnt sugerør. I den ene enden er det små hull og i den andre enden er det en liten trakt. Trakten puttes ned i tåteflasken med melk, pass på at den altid er under væskenivået. Lag et litt større hull i tåtesmukken slik at du kan tre den tynne slangen innenifra og ut av smukken. Den tynne delen plastrer du fast på brystet ditt slik at enden slutter i pakt med brystknoppen din. Tenk deg at det er en ekstra melkegang. Plasteret setter du et stykke innpå brystet slik at ikke barnet kommer i kontakt med det.Når du former brystet for å koble barnet til, holder du samtidig over slangen slik at den føres inn i barnets munn. Når barnet begynner å suge, vil du se at melken suges fra flasken opp i røret og inn i barnets munn. Selv om strømmen av melk blir sterkere , har barnet bedre kontroll over dette enn når det får av flaskesmukk. Noen barn trenger å øve noen ganger for å godta. Kan ikke se at det er noe fare forbundet med å prøve dersom du sikrer at slangen er godt festet med et plaster til brystet ditt, og at du trekker forsiktig slangen ut av barnets munn hvis det blir tomt før barnet slipper brystet. Rengjøres med å spyle gjennom med kaldt vann og så vaskes i godt varmt vann og henges til tørk. Kan ikke kokes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...