Gå til innhold

Middagstips - stramt budsjett


Anbefalte innlegg

Gjest billig og sunt

Jeg er alene med tre barn, 2 tenåringer og en knert på 5.

Er nødt for å ta et strupetak rundt økonomien nå, skal vi få hjulene til å gå rundt.

Er veldig matlei, har spist mye ferdigmat og annen hurtigmat.

Ikke er det sunt og det er steindyrt.

Trenger sårt litt inspirasjonskilder til noe "ny" mat. Vi spiser ikke noe som inneholder svin, men liker gjerne sterk mat.

Har dere noen gode og sunne middagstips?

Kylling er jo egentlig kjempedyrt, så det gjelder å spe det ut litt, for det er ungene kjempeglad i.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/288327-middagstips-stramt-budsjett/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest lykke til

Følg med på prisene på frossen kylling (filet osv), noen ganger får man store pakker til en lav pris. Tiner ganske raskt i mikrobølgeovnen hvis du har det.

Men uansett er jo ikke kylling billigmat i Norge..

For barn og unge (og selvsagt for deg også) bør man jo finne noe som er sunt også

Vi bruker mye fullkornspasta, det er litt dyrere, men allikevel rimelig mat.

Jeg kjøper frosne grønnsaker når det er på tilbud, i sterke sauser eller i woker osv, fungerer det godt.

Mht frukt og grønt: vær obs på hva som er sesongens varer, kjøper man utenom sesong er det mye som er veldig dyrt. Fråtse heller i det som er billig og friskt.

Har du en god porsjon med sunn og god mat til hver, så kan man godt spe på med rimeligere mat til de som fortsatt er sultne. Det er dyrt å la alle spise seg mette av dyre ingredienser. Presenter det som flere retter, den dyre maten som en (stor) forrett, og så ostesmørbrød etterpå. Eller med en sunn og rimelig dessert (Havrefras med melk og banan).

Hvis man har råd til å hansle inn litt stort når det er på tilbud, og har tilgang til fryseboks, kan man spare mange penger. Småhandling nesten hver dag, blir ofte dyrt.

Planlegger du litt, kan man bruke samme ingrediens flere dager etterhverndre, og dermed unngå at gode rester går til spille. Det gjelder særlig grønnsaker, som hos oss lett blir liggende litt for lenge, hvis man har brukt halvparten og glemmer resten..

Innimellom er det veldig godt - og veeeeldig billig med havregrøt.

Kjøp kjøttbein og kok suppe. Veldig godt og veldig billig det også. Ha i massevis av grønnsaker og godt med krydder.

Lagde havregrøt forleden dag, kokte den på vann (blir så mektig på melk synes jeg) og hadde i litt havrekli, hvetekim, linfrø, sesamfrø og knuste solsikkekjerner (bare bittelitt av hvert altså) og oppå hadde jeg bittelitt sukker og litt hjemmelaget jordbærsyltetøy. Knallgodt! :o) Godt med en neve rosiner oppi mens den koker også synes jeg.

Annonse

Hønsefrikasse. Kok opp flere høner når du først er i gang (putt godt krydder, laurbærblad og litt gulrot i vannet) og lag stor porsjon frikasse med masse god saus og frys ned til fler middager. Resten av krafta (avsilt) fryser du også ned og bruker til å lage eks. grønnsakssuppe senere. Nam..

Kjøttkaker er relativt billig. Kjøttdeigen kan spes ut så det blir mye mat av relativt lite. Sunt og godt:-)

Jeg lager også kyllingsuppe. Litt kyllingfilet (mye mindre enn om du kun serverer det). Stek grønnsaker som potet, løk, gulrot, blomkål, brokkoli, kålrot eller hva du nå har + kyllingfilet.

Flå 1-2 timater og finhakk disse.

Kok alt i vann med kyllingbuljong, salt, pepper og gjerne timian. Koketiden er kanskje 10-15 minutter.

Supergodt, og det går fort å lage. Mye sunn mat relativt billig.

Fiskekaker, poteter, raspet gulrot og melkesaus(smeltet smør, og ha oppi litt melk til det koker). Jeg bruker rødbeter som tilbehør også. Synes det er godt og man får rimelige fiskekaker.

Grøt er jo rimelig.

Spagetti også, men kommer jo ann på tilbehøret.

Kyllingfileter begynner jo å komme i rimelige varianter f.eks i fryseren på Kiwi.

Lapskaus kan kanskje lages i store og rimelige porsjoner og fryses ned noe til senere middager.

Eggemiddager kanskje. Bondeomelett med brød til.

Dersom du har fryser og flere butikker i nærheten, kan du jo følge med på tilbud og hamstre, dersom du likevel skal forbi butikkene.

Lagde havregrøt forleden dag, kokte den på vann (blir så mektig på melk synes jeg) og hadde i litt havrekli, hvetekim, linfrø, sesamfrø og knuste solsikkekjerner (bare bittelitt av hvert altså) og oppå hadde jeg bittelitt sukker og litt hjemmelaget jordbærsyltetøy. Knallgodt! :o) Godt med en neve rosiner oppi mens den koker også synes jeg.

Mmmmm, hørtes kjempegodt ut.

Det er også godt med en dæsj rømme oppi, også eplebiter. Mmmmmmm!

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...