Gå til innhold

Gutt snart 6


Le Rock

Anbefalte innlegg

Etter å ha vært tørr om natten i lang tid 1 1/2 har han plutselig begynt å tisse på seg om natten. Han blir veldig lei seg når det skjer, og vi har nå etter et par uker begynt å bekymre oss.

Før dette startet var han veldig opptatt av sitt kjønn, og "lekte og dro" mye med den. Av og til ble den stiv, og han likte det ikke. Det var vanskelig for ham å konsentrere seg om andre ting. Deretter ble han litt sår på tissen, og måtte tisses "3 dråper" hele ettermiddagen hjemme. Vi fikk en sårsalve av vår lege, og han ble bedre. Den hyppige vannlatingen har avtatt, men det er alltid "i siste liten" når ham MÅ på do. Han har det da travelt, og tisser av og til litt "skjeivt"...

Vi bor i et fransktalende land, og skal flytte til Oslo i juli. Vi har snakket med ham om dette, og han gleder seg.

Han fikk en bror for 1 1/2 år siden, og de to setter stor pris på hverandre. Storebror er litt lei for at han må på skolen når lillebror kan være hjemme hele dagen.

Han er generelt veldig beskjeden, og uttrykker ikke så lett sine problemer / bekymringer.

Kan årsaken være psykisk? Og i tilfelle hvordan skal vi som foreldre best hjelpe ham?

Vi kommer nok til å sjekke om han kan ha fått en urininfeksjon - hvis situasjonen ikke snart bedrer seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Siri Harket, uroterapeut

Til Le Rock Det du skriver om gutten din er ikke helt uvanlig når man får småsøsken. Det som er viktig er at han har gode dovaner på dagtid. Du sier at han alltid må i siste liten, og det kan kanskje tyde på at han er en gutt som holder seg i det lengste. Barn skal gå på toalettet minst 5 ganger om dagen. Det er viktig at han starter dagen med å tisse, og at det er det siste han gjør før han legger seg. resten fordeles utover dagen. Når det gjelder urinveisinfeksjon så er ofte symptomene hyppig "småskvetting"Du sier også at han tisser skjevt.Dere kan evt.snakke med en barnelege når dere flytter til Norge, dersom ikke tingene endrer seg. Det finnes også et medikament en del barn bruker på natten mot sengevæting.Det skal være med å redusere urinproduksjonen på natten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...