Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg har en gutt på 9-år som er ganske småspist og spiser sjelden opp skolematen jeg sender med ham. Det resulterer i at han er kjempesulten når kommer hjem. Han nekter å spise brødmat etter skoletid og koker seg stort sett nudler. Vi har frukt og grønnsaker lett tilgjengelig men det vil han ikke ha.

Nudler og rett i koppen er ikke spesielt sunt i lengden og jeg merker at han har lagt litt på seg den siste tiden (men han er fortsatt ganske tynn).

Hva slags mat skal jeg finne på som han enkelt kan lage seg selv når han kommer hjem? Det bør være sunt men samtiidig ikke for vanskelig å få til.

Gode forslag mottas med takk.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Min sønn på 9 år kommer også ofte sulten hjem uten å ha rørt skolematen sin, og han elsker nudler. Han godtar å spise skolenista hjemme.

Han elsker å lage seg pizzasmørbrød i smørbrødgrillen. Da har han på ost, ketchup og pizzakrydder. Ofte slenger han det bare i microen også.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348087
Del på andre sider

Hva med å bake opp en porsjon med pizzahorn/boller med fyll han liker? Disse kan du hive i fryseren og ta opp ett om morningen. Da kan han enkelt varme de i mikroen. Jeg baker de gjerne litt grove, og har inni enten pølse, kjøttdeig, skinke e.l

Strør litt ost både inni og på toppen og krydrer med litt godt krydder. Lettvint og greit i en hektisk hverdag, og ganske sunt viss man baker de litt grove.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348275
Del på andre sider

Hva med å bake opp en porsjon med pizzahorn/boller med fyll han liker? Disse kan du hive i fryseren og ta opp ett om morningen. Da kan han enkelt varme de i mikroen. Jeg baker de gjerne litt grove, og har inni enten pølse, kjøttdeig, skinke e.l

Strør litt ost både inni og på toppen og krydrer med litt godt krydder. Lettvint og greit i en hektisk hverdag, og ganske sunt viss man baker de litt grove.

Skulle gjerne visst hvordan du lager disse pizzahorna. Gidder du? (Jeg er en elendig baker og må helst ha de inn med t-skje ;-))

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348315
Del på andre sider

Annonse

Skulle gjerne visst hvordan du lager disse pizzahorna. Gidder du? (Jeg er en elendig baker og må helst ha de inn med t-skje ;-))

Selvfølgelig kan jeg hjelpe deg med oppskrift!

1 1/2 kg mel. Pleier å bruke ca halvparten med grovt og halvparten med vanlig. Prøv deg frem.

2 pakker tørrgjær

7 1/2 dl vann

150 gram smeltet smør.

kjevler ut en runding som jeg skjærer opp i trekanter. Legger så på fyll og ruller de til horn.

Steker de på 225 grader i midten i ca 20 minutter, men du ser når de begynner å bli lysebrune.

Husk å la deigen hve godt først ( ca en time) en gang før du kjevler ut, og etterheves etter å ha lagt i fyll i ca en halv time.

Dette blir ca 25-30 horn. Kan også bake de uten grovt mel, men da blir de jo ikke så grove. Vil man att de skal være sunne men ikke fult så grove så bruk sammalt rugmel sammen med hvetemel. Kan også ha oppi litt kruskakli, det er mye brukt her pga fiber. Lykke til med baking.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348339
Del på andre sider

Selvfølgelig kan jeg hjelpe deg med oppskrift!

1 1/2 kg mel. Pleier å bruke ca halvparten med grovt og halvparten med vanlig. Prøv deg frem.

2 pakker tørrgjær

7 1/2 dl vann

150 gram smeltet smør.

kjevler ut en runding som jeg skjærer opp i trekanter. Legger så på fyll og ruller de til horn.

Steker de på 225 grader i midten i ca 20 minutter, men du ser når de begynner å bli lysebrune.

Husk å la deigen hve godt først ( ca en time) en gang før du kjevler ut, og etterheves etter å ha lagt i fyll i ca en halv time.

Dette blir ca 25-30 horn. Kan også bake de uten grovt mel, men da blir de jo ikke så grove. Vil man att de skal være sunne men ikke fult så grove så bruk sammalt rugmel sammen med hvetemel. Kan også ha oppi litt kruskakli, det er mye brukt her pga fiber. Lykke til med baking.

Tusen takk, det skal jeg prøve! :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348365
Del på andre sider

Selvfølgelig kan jeg hjelpe deg med oppskrift!

1 1/2 kg mel. Pleier å bruke ca halvparten med grovt og halvparten med vanlig. Prøv deg frem.

2 pakker tørrgjær

7 1/2 dl vann

150 gram smeltet smør.

kjevler ut en runding som jeg skjærer opp i trekanter. Legger så på fyll og ruller de til horn.

Steker de på 225 grader i midten i ca 20 minutter, men du ser når de begynner å bli lysebrune.

Husk å la deigen hve godt først ( ca en time) en gang før du kjevler ut, og etterheves etter å ha lagt i fyll i ca en halv time.

Dette blir ca 25-30 horn. Kan også bake de uten grovt mel, men da blir de jo ikke så grove. Vil man att de skal være sunne men ikke fult så grove så bruk sammalt rugmel sammen med hvetemel. Kan også ha oppi litt kruskakli, det er mye brukt her pga fiber. Lykke til med baking.

Har du ikke salt i deigen?

Og: Det blir mange ganger sunnere hvis du bytter ut margarinen med melk/vann og har litt olje i deigen i stedet for. :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348376
Del på andre sider

Selvfølgelig kan jeg hjelpe deg med oppskrift!

1 1/2 kg mel. Pleier å bruke ca halvparten med grovt og halvparten med vanlig. Prøv deg frem.

2 pakker tørrgjær

7 1/2 dl vann

150 gram smeltet smør.

kjevler ut en runding som jeg skjærer opp i trekanter. Legger så på fyll og ruller de til horn.

Steker de på 225 grader i midten i ca 20 minutter, men du ser når de begynner å bli lysebrune.

Husk å la deigen hve godt først ( ca en time) en gang før du kjevler ut, og etterheves etter å ha lagt i fyll i ca en halv time.

Dette blir ca 25-30 horn. Kan også bake de uten grovt mel, men da blir de jo ikke så grove. Vil man att de skal være sunne men ikke fult så grove så bruk sammalt rugmel sammen med hvetemel. Kan også ha oppi litt kruskakli, det er mye brukt her pga fiber. Lykke til med baking.

selvfølgelig må man ha salt! 2 t-skjeer er passe :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348378
Del på andre sider

Har du ikke salt i deigen?

Og: Det blir mange ganger sunnere hvis du bytter ut margarinen med melk/vann og har litt olje i deigen i stedet for. :-)

Har prøvd å bytte ut med ole osv, men synest faktisk de er best med smør.. Men i vanlig pizzadeig bruker jeg olje.

Takk for att du gjorde meg oppmerksom på saltet. Glemte det her, tok den rett fra hodet!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348380
Del på andre sider

Annonse

Det kommer jo an på hva han liker.

Men det første du kan gjøre er vel å slutte å ha nudler etc. i huset og/eller ta konflikten med hva han ikke får spise av tøys etter skolen. Så lenge barna får velge minste motstands vei, gjør de det.

Mine får spise opp matpakken i første omgang. Dette både for å lære dem å ikke sløse og for at det ikke skal være noe vits i å ikke spise den på skolen.

mvh

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348569
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...