avidi Skrevet 26. november 2007 Del Skrevet 26. november 2007 Jeg har en gutt på 9-år som er ganske småspist og spiser sjelden opp skolematen jeg sender med ham. Det resulterer i at han er kjempesulten når kommer hjem. Han nekter å spise brødmat etter skoletid og koker seg stort sett nudler. Vi har frukt og grønnsaker lett tilgjengelig men det vil han ikke ha. Nudler og rett i koppen er ikke spesielt sunt i lengden og jeg merker at han har lagt litt på seg den siste tiden (men han er fortsatt ganske tynn). Hva slags mat skal jeg finne på som han enkelt kan lage seg selv når han kommer hjem? Det bør være sunt men samtiidig ikke for vanskelig å få til. Gode forslag mottas med takk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest AveM Skrevet 26. november 2007 Del Skrevet 26. november 2007 Min sønn på 9 år kommer også ofte sulten hjem uten å ha rørt skolematen sin, og han elsker nudler. Han godtar å spise skolenista hjemme. Han elsker å lage seg pizzasmørbrød i smørbrødgrillen. Da har han på ost, ketchup og pizzakrydder. Ofte slenger han det bare i microen også. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348087 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Liliaceae Skrevet 26. november 2007 Del Skrevet 26. november 2007 Frokostblanding? Min 9 åring spiser enten brødskiver eller frokostblanding. Hvis jeg er hjemme får hun gjerne nudler, som hun aller helst vil ha. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348269 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piamia Skrevet 26. november 2007 Del Skrevet 26. november 2007 Hva med å bake opp en porsjon med pizzahorn/boller med fyll han liker? Disse kan du hive i fryseren og ta opp ett om morningen. Da kan han enkelt varme de i mikroen. Jeg baker de gjerne litt grove, og har inni enten pølse, kjøttdeig, skinke e.l Strør litt ost både inni og på toppen og krydrer med litt godt krydder. Lettvint og greit i en hektisk hverdag, og ganske sunt viss man baker de litt grove. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348275 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Enina Skrevet 26. november 2007 Del Skrevet 26. november 2007 Hva med å bake opp en porsjon med pizzahorn/boller med fyll han liker? Disse kan du hive i fryseren og ta opp ett om morningen. Da kan han enkelt varme de i mikroen. Jeg baker de gjerne litt grove, og har inni enten pølse, kjøttdeig, skinke e.l Strør litt ost både inni og på toppen og krydrer med litt godt krydder. Lettvint og greit i en hektisk hverdag, og ganske sunt viss man baker de litt grove. Skulle gjerne visst hvordan du lager disse pizzahorna. Gidder du? (Jeg er en elendig baker og må helst ha de inn med t-skje ;-)) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348315 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Helmi Skrevet 26. november 2007 Del Skrevet 26. november 2007 Hos oss er havregrøt populært. Det finnes hurtiggrøt i porsjonsposer - lages i mikroen. Og det finnes også den typen som bare blandes med kokt vann. Nam nam... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348324 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piamia Skrevet 26. november 2007 Del Skrevet 26. november 2007 Skulle gjerne visst hvordan du lager disse pizzahorna. Gidder du? (Jeg er en elendig baker og må helst ha de inn med t-skje ;-)) Selvfølgelig kan jeg hjelpe deg med oppskrift! 1 1/2 kg mel. Pleier å bruke ca halvparten med grovt og halvparten med vanlig. Prøv deg frem. 2 pakker tørrgjær 7 1/2 dl vann 150 gram smeltet smør. kjevler ut en runding som jeg skjærer opp i trekanter. Legger så på fyll og ruller de til horn. Steker de på 225 grader i midten i ca 20 minutter, men du ser når de begynner å bli lysebrune. Husk å la deigen hve godt først ( ca en time) en gang før du kjevler ut, og etterheves etter å ha lagt i fyll i ca en halv time. Dette blir ca 25-30 horn. Kan også bake de uten grovt mel, men da blir de jo ikke så grove. Vil man att de skal være sunne men ikke fult så grove så bruk sammalt rugmel sammen med hvetemel. Kan også ha oppi litt kruskakli, det er mye brukt her pga fiber. Lykke til med baking. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348339 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest orignale GIN Skrevet 26. november 2007 Del Skrevet 26. november 2007 Poden her i huset lager seg ostesmørbrød-pizzaer. Bruker pitababrød fra frysen, som han tar på pålegg alt etter hva vi har i kjøleskapet. Pizza, skinke, pølse, salami, osv og ost på toppen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348349 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Enina Skrevet 26. november 2007 Del Skrevet 26. november 2007 Selvfølgelig kan jeg hjelpe deg med oppskrift! 1 1/2 kg mel. Pleier å bruke ca halvparten med grovt og halvparten med vanlig. Prøv deg frem. 2 pakker tørrgjær 7 1/2 dl vann 150 gram smeltet smør. kjevler ut en runding som jeg skjærer opp i trekanter. Legger så på fyll og ruller de til horn. Steker de på 225 grader i midten i ca 20 minutter, men du ser når de begynner å bli lysebrune. Husk å la deigen hve godt først ( ca en time) en gang før du kjevler ut, og etterheves etter å ha lagt i fyll i ca en halv time. Dette blir ca 25-30 horn. Kan også bake de uten grovt mel, men da blir de jo ikke så grove. Vil man att de skal være sunne men ikke fult så grove så bruk sammalt rugmel sammen med hvetemel. Kan også ha oppi litt kruskakli, det er mye brukt her pga fiber. Lykke til med baking. Tusen takk, det skal jeg prøve! :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348365 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sofline Skrevet 26. november 2007 Del Skrevet 26. november 2007 Selvfølgelig kan jeg hjelpe deg med oppskrift! 1 1/2 kg mel. Pleier å bruke ca halvparten med grovt og halvparten med vanlig. Prøv deg frem. 2 pakker tørrgjær 7 1/2 dl vann 150 gram smeltet smør. kjevler ut en runding som jeg skjærer opp i trekanter. Legger så på fyll og ruller de til horn. Steker de på 225 grader i midten i ca 20 minutter, men du ser når de begynner å bli lysebrune. Husk å la deigen hve godt først ( ca en time) en gang før du kjevler ut, og etterheves etter å ha lagt i fyll i ca en halv time. Dette blir ca 25-30 horn. Kan også bake de uten grovt mel, men da blir de jo ikke så grove. Vil man att de skal være sunne men ikke fult så grove så bruk sammalt rugmel sammen med hvetemel. Kan også ha oppi litt kruskakli, det er mye brukt her pga fiber. Lykke til med baking. Har du ikke salt i deigen? Og: Det blir mange ganger sunnere hvis du bytter ut margarinen med melk/vann og har litt olje i deigen i stedet for. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348376 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piamia Skrevet 26. november 2007 Del Skrevet 26. november 2007 Selvfølgelig kan jeg hjelpe deg med oppskrift! 1 1/2 kg mel. Pleier å bruke ca halvparten med grovt og halvparten med vanlig. Prøv deg frem. 2 pakker tørrgjær 7 1/2 dl vann 150 gram smeltet smør. kjevler ut en runding som jeg skjærer opp i trekanter. Legger så på fyll og ruller de til horn. Steker de på 225 grader i midten i ca 20 minutter, men du ser når de begynner å bli lysebrune. Husk å la deigen hve godt først ( ca en time) en gang før du kjevler ut, og etterheves etter å ha lagt i fyll i ca en halv time. Dette blir ca 25-30 horn. Kan også bake de uten grovt mel, men da blir de jo ikke så grove. Vil man att de skal være sunne men ikke fult så grove så bruk sammalt rugmel sammen med hvetemel. Kan også ha oppi litt kruskakli, det er mye brukt her pga fiber. Lykke til med baking. selvfølgelig må man ha salt! 2 t-skjeer er passe :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348378 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piamia Skrevet 26. november 2007 Del Skrevet 26. november 2007 Har du ikke salt i deigen? Og: Det blir mange ganger sunnere hvis du bytter ut margarinen med melk/vann og har litt olje i deigen i stedet for. :-) Har prøvd å bytte ut med ole osv, men synest faktisk de er best med smør.. Men i vanlig pizzadeig bruker jeg olje. Takk for att du gjorde meg oppmerksom på saltet. Glemte det her, tok den rett fra hodet! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348380 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sofline Skrevet 26. november 2007 Del Skrevet 26. november 2007 Har prøvd å bytte ut med ole osv, men synest faktisk de er best med smør.. Men i vanlig pizzadeig bruker jeg olje. Takk for att du gjorde meg oppmerksom på saltet. Glemte det her, tok den rett fra hodet! Lett å glemme... :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348388 Del på andre sider Flere delingsvalg…
PieLill Skrevet 27. november 2007 Del Skrevet 27. november 2007 Det kommer jo an på hva han liker. Men det første du kan gjøre er vel å slutte å ha nudler etc. i huset og/eller ta konflikten med hva han ikke får spise av tøys etter skolen. Så lenge barna får velge minste motstands vei, gjør de det. Mine får spise opp matpakken i første omgang. Dette både for å lære dem å ikke sløse og for at det ikke skal være noe vits i å ikke spise den på skolen. mvh 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348569 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 27. november 2007 Del Skrevet 27. november 2007 Slutt å ha nudler i hus, det er skikkelig drittmat. Min spiser litt frukt, en brødskive eller en yoghurt når han kommer fra sfo dersom han er sulten. Jeg prøver å ha middagen ferdig til 16.30, da blir det ikke så lenge å vente. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348572 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 27. november 2007 Del Skrevet 27. november 2007 Ernæringsmessig er nudler noe av det verste man kan spise visstnok. Ha frukt, grønt, knekkebrød, kornblandinger, yoghurt o.l. i huset istedet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348574 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest no nudles Skrevet 27. november 2007 Del Skrevet 27. november 2007 Ikke ha nudler i hus. Mine spiser gjerne weetabix eller brødskive. Hva med å ha en fiskekake/kjøttkake med i matboksen? Han bør lære seg til å spise matpakken. Ta gjerne en prat med helsesøster. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348585 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Speak Skrevet 27. november 2007 Del Skrevet 27. november 2007 Disse ferdigposene med nudler inneholder enormt mye fett (de er visstnok frityrstekte) og mye salt. Eggnudler er et bedre alternativ. Disse kjøpes i litt større forpakninger. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348672 Del på andre sider Flere delingsvalg…
avidi Skrevet 27. november 2007 Forfatter Del Skrevet 27. november 2007 Takk for mange gode innspill. Knekkebrød, kornblanding, frukt og grønsaker har vi mye av huset men han vil ikke ha det. Jeg skal slutte å kjøpe inn nudler og rett i koppen og heller ta bråket som kommer. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348673 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Torv Skrevet 27. november 2007 Del Skrevet 27. november 2007 Du har fått mange fine svar, og jeg henger meg på det å ikke ha nudler mm tilgjengelig. PS....har hørt at 1 pose av disse nudlene, har samme kaloriinnhold som et stort stykke marsipankake. Mvh 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292119-mat-etter-skoletid/#findComment-2348822 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.