filiokus81 Skrevet 21. desember 2007 Del Skrevet 21. desember 2007 Jess, da har jeg prøvd meg på julekarameller. Og endte opp med deilig, men hjelpeløst bløt karamellguffe...*sukk* Jeg tenkte kanskje det hadde gått an å smelte sjokolade, dyppe skjeer med karamellmasse i den, og så la det størkne igjen. Høres det ut som noe som kan funke? Hva er i så fall best; lys eller mørk sjokolade? Andre ideer mottas også med takk ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/294498-blaute-julekarameller-og-sjokolade/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest solstice Skrevet 21. desember 2007 Del Skrevet 21. desember 2007 Lys sjokolade blir altfor søtt til karamell. Bruk mørk. Og husk at karamellmassen flyter utover når den kommer i kontakt med smeltet sjokolade, så jeg anbefaler å bruke konfektformer Pensle innsiden av formene med sjokolade først, la det stivne, ha i karamell som er så kald som mulig, la karamellen flyte utover til riktig fasong (gjerne i kjøleskap) og pensle sjokolade på toppen. Engangsformer er nok enklest (eventuelt lysmansjetter, de gjør samme nytten), for da kan du beholde formen på, slik at karamellen ikke stikker av For myk karamell er litt som trerøtter, de sniker seg inn (eller ut) overalt. Men smaken er det jo ingenting å si på! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/294498-blaute-julekarameller-og-sjokolade/#findComment-2374174 Del på andre sider Flere delingsvalg…
filiokus81 Skrevet 21. desember 2007 Forfatter Del Skrevet 21. desember 2007 Lys sjokolade blir altfor søtt til karamell. Bruk mørk. Og husk at karamellmassen flyter utover når den kommer i kontakt med smeltet sjokolade, så jeg anbefaler å bruke konfektformer Pensle innsiden av formene med sjokolade først, la det stivne, ha i karamell som er så kald som mulig, la karamellen flyte utover til riktig fasong (gjerne i kjøleskap) og pensle sjokolade på toppen. Engangsformer er nok enklest (eventuelt lysmansjetter, de gjør samme nytten), for da kan du beholde formen på, slik at karamellen ikke stikker av For myk karamell er litt som trerøtter, de sniker seg inn (eller ut) overalt. Men smaken er det jo ingenting å si på! Så lurt! Tusen takk for tips, det skal jammen prøves. ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/294498-blaute-julekarameller-og-sjokolade/#findComment-2374277 Del på andre sider Flere delingsvalg…
filiokus81 Skrevet 23. desember 2007 Forfatter Del Skrevet 23. desember 2007 Lys sjokolade blir altfor søtt til karamell. Bruk mørk. Og husk at karamellmassen flyter utover når den kommer i kontakt med smeltet sjokolade, så jeg anbefaler å bruke konfektformer Pensle innsiden av formene med sjokolade først, la det stivne, ha i karamell som er så kald som mulig, la karamellen flyte utover til riktig fasong (gjerne i kjøleskap) og pensle sjokolade på toppen. Engangsformer er nok enklest (eventuelt lysmansjetter, de gjør samme nytten), for da kan du beholde formen på, slik at karamellen ikke stikker av For myk karamell er litt som trerøtter, de sniker seg inn (eller ut) overalt. Men smaken er det jo ingenting å si på! Karamellene ble knallgode, tusen takk for tipset om sjokolade og konfektformer! Dette kan med hell gjentas neste år også ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/294498-blaute-julekarameller-og-sjokolade/#findComment-2375692 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest solstice Skrevet 23. desember 2007 Del Skrevet 23. desember 2007 Karamellene ble knallgode, tusen takk for tipset om sjokolade og konfektformer! Dette kan med hell gjentas neste år også ) Så fint! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/294498-blaute-julekarameller-og-sjokolade/#findComment-2375722 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.