Gå til innhold

Blaute julekarameller og sjokolade


Anbefalte innlegg

Jess, da har jeg prøvd meg på julekarameller. Og endte opp med deilig, men hjelpeløst bløt karamellguffe...*sukk*

Jeg tenkte kanskje det hadde gått an å smelte sjokolade, dyppe skjeer med karamellmasse i den, og så la det størkne igjen. Høres det ut som noe som kan funke? Hva er i så fall best; lys eller mørk sjokolade?

Andre ideer mottas også med takk :o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/294498-blaute-julekarameller-og-sjokolade/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest solstice

Lys sjokolade blir altfor søtt til karamell. Bruk mørk. Og husk at karamellmassen flyter utover når den kommer i kontakt med smeltet sjokolade, så jeg anbefaler å bruke konfektformer :) Pensle innsiden av formene med sjokolade først, la det stivne, ha i karamell som er så kald som mulig, la karamellen flyte utover til riktig fasong (gjerne i kjøleskap) og pensle sjokolade på toppen. Engangsformer er nok enklest (eventuelt lysmansjetter, de gjør samme nytten), for da kan du beholde formen på, slik at karamellen ikke stikker av :) For myk karamell er litt som trerøtter, de sniker seg inn (eller ut) overalt. Men smaken er det jo ingenting å si på!

Lys sjokolade blir altfor søtt til karamell. Bruk mørk. Og husk at karamellmassen flyter utover når den kommer i kontakt med smeltet sjokolade, så jeg anbefaler å bruke konfektformer :) Pensle innsiden av formene med sjokolade først, la det stivne, ha i karamell som er så kald som mulig, la karamellen flyte utover til riktig fasong (gjerne i kjøleskap) og pensle sjokolade på toppen. Engangsformer er nok enklest (eventuelt lysmansjetter, de gjør samme nytten), for da kan du beholde formen på, slik at karamellen ikke stikker av :) For myk karamell er litt som trerøtter, de sniker seg inn (eller ut) overalt. Men smaken er det jo ingenting å si på!

Så lurt! Tusen takk for tips, det skal jammen prøves.

:o)

Lys sjokolade blir altfor søtt til karamell. Bruk mørk. Og husk at karamellmassen flyter utover når den kommer i kontakt med smeltet sjokolade, så jeg anbefaler å bruke konfektformer :) Pensle innsiden av formene med sjokolade først, la det stivne, ha i karamell som er så kald som mulig, la karamellen flyte utover til riktig fasong (gjerne i kjøleskap) og pensle sjokolade på toppen. Engangsformer er nok enklest (eventuelt lysmansjetter, de gjør samme nytten), for da kan du beholde formen på, slik at karamellen ikke stikker av :) For myk karamell er litt som trerøtter, de sniker seg inn (eller ut) overalt. Men smaken er det jo ingenting å si på!

Karamellene ble knallgode, tusen takk for tipset om sjokolade og konfektformer! Dette kan med hell gjentas neste år også :o)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...