KaVa Skrevet 8. januar 2008 Skrevet 8. januar 2008 Vesla har bursdag fredag - og ønsker seg en rosa kake Noen forslag fra dere kloke DOL damer 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 8. januar 2008 Skrevet 8. januar 2008 Sjokoladekake, så kjøper du sånn cacas konditorfarge på Jernia. Lager smørkrem, og har i hvit smeltet sjokololade, og farge. Det funket her da guttungen bare måtte ha blå kake, han bare måtte altså! Og mammaen ikke er noen kjempebaker ;o) 0 Siter
birdie Skrevet 8. januar 2008 Skrevet 8. januar 2008 Vet ikke hvor bakete du er, men prinsesse/Barbiekake hadde kanskje vært noe? http://tinyurl.com/2xe9aw http://www.kakeverden.no/oppskrift_marshmallow_fondant.htm Selve kakebunnen er bakt i en ildfast bolle, det finnes visst også egne former til disse dokkekakene. Jernia fører vel mye av det de selger på Cacas-party (Wilton? Wilson?). 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 8. januar 2008 Skrevet 8. januar 2008 Jeg lagde prinsesseslott i rosa for noen år siden - til stor applaus fra alle de inviterte prinsessene. :-) Det var skremmende enkelt, og vil du ha forklaringen skal du få den - bare spør. Rosa krem er imidlertid enkelt, du har i konditorfarge i kremen. Jeg brukte også saft fra bringebærsyltetøy (hjemmelaget, slik som var skikkelig rennende), for mye konditorfarge gjør ett eller annet med smaken. Blei så flott att'e! 0 Siter
astridny Skrevet 8. januar 2008 Skrevet 8. januar 2008 Jeg lagde prinsesseslott i rosa for noen år siden - til stor applaus fra alle de inviterte prinsessene. :-) Det var skremmende enkelt, og vil du ha forklaringen skal du få den - bare spør. Rosa krem er imidlertid enkelt, du har i konditorfarge i kremen. Jeg brukte også saft fra bringebærsyltetøy (hjemmelaget, slik som var skikkelig rennende), for mye konditorfarge gjør ett eller annet med smaken. Blei så flott att'e! Kan du forklare meg hvordan du laget prinsesse slott? På forhånd takk. 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 8. januar 2008 Skrevet 8. januar 2008 Kan du forklare meg hvordan du laget prinsesse slott? På forhånd takk. Klart! (Jeg er nemlig så stolt av den kaka, for jeg er egentlig mer slik hverdagsbaker enn festkakebaker - så jeg forteller villig! :-)) Altså, man trenger et sukkerbrød, 2 rullekaker (fortrinnsvis kjøpte, slik at de er skikkelig faste) og 4 iskjeks samt melis, krem og smågodt (det siste til pynt og ikke minst trøst for bakeren om det skulle skjære seg). Del rullekakene i 2, slik at du altså har 4 halve rullekaker. Del sukkerbrødet og fyll med det du ville fylle med uansett, som en vanlig bløtkake. Legg på toppen på sukkerbrødet. Så kommer det som kanskje er litt vanskelig å forklare, men jeg skal gjøre så godt jeg kan. Skjær ut 4 halvsirkler i sukkerbrødet, i hver "hjørne" av den runde kaken. He-he. Tips for å forstå: Hvis du lager en firkant i f.eks. papir og tilpasser den slik at den går helt ut i ytre del av kaka i hjørnene (på papiret), så er det disse hjørnene du skal skjære ut. I utskjæringene skal du sette de 4 halve rullekakene på høykant, og de blir da tårnene i prinsessekakehuset. På toppen av hver rullekake - som står på høykant - plasserer du en iskjeks oppned. Jeg dekket iskjeksene med melis først, så de ble hvite, men det går jo også an å bruke sjokolade - eller bare ha dem som de er. De er da taket på tårnene. Så er det bare å dekke hele sullamitten med krem, fortrinnsvis i rosa farge, og feste smågodt i kremen. Ikke krem på iskjeksene, da, men det var kanskje helt unødvendig å si. Forresten, nå kom jeg på at jeg også hadde ett eller annet midt på kaka, altså midt på sukkerbrødet, som en forhøyning. Hm, hva kunne det være, da? Foresvever meg at også det var ett eller annet ferdig kjøpt i kakevarianten, men nå husker jeg ikke. Det var rundt, i alle fall, det husker jeg, og på toppen satte vi lysene. Bakdelen med kaka er at den er umulig å oppbevare, den blir høy og dermed passer den ikke inn i vanlige kaketiner. Så denne jobben må gjøre ganske tett innpå selskapstiden. Det tok ikke veldig lang tid når jeg bare skjønte hva jeg skulle gjøre. Ble det forståelig? 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 8. januar 2008 Skrevet 8. januar 2008 Klart! (Jeg er nemlig så stolt av den kaka, for jeg er egentlig mer slik hverdagsbaker enn festkakebaker - så jeg forteller villig! :-)) Altså, man trenger et sukkerbrød, 2 rullekaker (fortrinnsvis kjøpte, slik at de er skikkelig faste) og 4 iskjeks samt melis, krem og smågodt (det siste til pynt og ikke minst trøst for bakeren om det skulle skjære seg). Del rullekakene i 2, slik at du altså har 4 halve rullekaker. Del sukkerbrødet og fyll med det du ville fylle med uansett, som en vanlig bløtkake. Legg på toppen på sukkerbrødet. Så kommer det som kanskje er litt vanskelig å forklare, men jeg skal gjøre så godt jeg kan. Skjær ut 4 halvsirkler i sukkerbrødet, i hver "hjørne" av den runde kaken. He-he. Tips for å forstå: Hvis du lager en firkant i f.eks. papir og tilpasser den slik at den går helt ut i ytre del av kaka i hjørnene (på papiret), så er det disse hjørnene du skal skjære ut. I utskjæringene skal du sette de 4 halve rullekakene på høykant, og de blir da tårnene i prinsessekakehuset. På toppen av hver rullekake - som står på høykant - plasserer du en iskjeks oppned. Jeg dekket iskjeksene med melis først, så de ble hvite, men det går jo også an å bruke sjokolade - eller bare ha dem som de er. De er da taket på tårnene. Så er det bare å dekke hele sullamitten med krem, fortrinnsvis i rosa farge, og feste smågodt i kremen. Ikke krem på iskjeksene, da, men det var kanskje helt unødvendig å si. Forresten, nå kom jeg på at jeg også hadde ett eller annet midt på kaka, altså midt på sukkerbrødet, som en forhøyning. Hm, hva kunne det være, da? Foresvever meg at også det var ett eller annet ferdig kjøpt i kakevarianten, men nå husker jeg ikke. Det var rundt, i alle fall, det husker jeg, og på toppen satte vi lysene. Bakdelen med kaka er at den er umulig å oppbevare, den blir høy og dermed passer den ikke inn i vanlige kaketiner. Så denne jobben må gjøre ganske tett innpå selskapstiden. Det tok ikke veldig lang tid når jeg bare skjønte hva jeg skulle gjøre. Ble det forståelig? Kjære vene, jeg er jo delvis senil tror jeg. Altså, jeg dekket ikke iskjeksene med melis, men med det man får når man blander melis og vann - og som jeg bare ikke klarer å huske navnet på nå. 0 Siter
Katt-ja Skrevet 8. januar 2008 Skrevet 8. januar 2008 Kjære vene, jeg er jo delvis senil tror jeg. Altså, jeg dekket ikke iskjeksene med melis, men med det man får når man blander melis og vann - og som jeg bare ikke klarer å huske navnet på nå. hihi - melisglasur? 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 8. januar 2008 Skrevet 8. januar 2008 hihi - melisglasur? GLASUR var det jæv.... ordet jeg ikke klarte å komme på. Huff, jeg begynner visst å bli gammel... Takk! :-) 0 Siter
Gjest Gurojenta Skrevet 8. januar 2008 Skrevet 8. januar 2008 Den rød fargen til Cacas blir rosa om du ikke bruker for mye av den. Den er ypperlig å f.eks farge marsipan med, så kanskje det er en mulighet? 0 Siter
Gjest GA Skrevet 8. januar 2008 Skrevet 8. januar 2008 Det finnes rosa strøssel (på Meny?) som man kan drysse på sjokoldekake ihvertfall 0 Siter
Gjest prust Skrevet 8. januar 2008 Skrevet 8. januar 2008 Klart! (Jeg er nemlig så stolt av den kaka, for jeg er egentlig mer slik hverdagsbaker enn festkakebaker - så jeg forteller villig! :-)) Altså, man trenger et sukkerbrød, 2 rullekaker (fortrinnsvis kjøpte, slik at de er skikkelig faste) og 4 iskjeks samt melis, krem og smågodt (det siste til pynt og ikke minst trøst for bakeren om det skulle skjære seg). Del rullekakene i 2, slik at du altså har 4 halve rullekaker. Del sukkerbrødet og fyll med det du ville fylle med uansett, som en vanlig bløtkake. Legg på toppen på sukkerbrødet. Så kommer det som kanskje er litt vanskelig å forklare, men jeg skal gjøre så godt jeg kan. Skjær ut 4 halvsirkler i sukkerbrødet, i hver "hjørne" av den runde kaken. He-he. Tips for å forstå: Hvis du lager en firkant i f.eks. papir og tilpasser den slik at den går helt ut i ytre del av kaka i hjørnene (på papiret), så er det disse hjørnene du skal skjære ut. I utskjæringene skal du sette de 4 halve rullekakene på høykant, og de blir da tårnene i prinsessekakehuset. På toppen av hver rullekake - som står på høykant - plasserer du en iskjeks oppned. Jeg dekket iskjeksene med melis først, så de ble hvite, men det går jo også an å bruke sjokolade - eller bare ha dem som de er. De er da taket på tårnene. Så er det bare å dekke hele sullamitten med krem, fortrinnsvis i rosa farge, og feste smågodt i kremen. Ikke krem på iskjeksene, da, men det var kanskje helt unødvendig å si. Forresten, nå kom jeg på at jeg også hadde ett eller annet midt på kaka, altså midt på sukkerbrødet, som en forhøyning. Hm, hva kunne det være, da? Foresvever meg at også det var ett eller annet ferdig kjøpt i kakevarianten, men nå husker jeg ikke. Det var rundt, i alle fall, det husker jeg, og på toppen satte vi lysene. Bakdelen med kaka er at den er umulig å oppbevare, den blir høy og dermed passer den ikke inn i vanlige kaketiner. Så denne jobben må gjøre ganske tett innpå selskapstiden. Det tok ikke veldig lang tid når jeg bare skjønte hva jeg skulle gjøre. Ble det forståelig? Dette hadde vært midt i blinken for jentene mine!!!! De fyller 4 og 7 år hhv i mars og juni. Tror faktisk jeg også kunne greie dette.... 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 8. januar 2008 Skrevet 8. januar 2008 Dette hadde vært midt i blinken for jentene mine!!!! De fyller 4 og 7 år hhv i mars og juni. Tror faktisk jeg også kunne greie dette.... Vet du, hvis du overhode er i stand til å bake noe som helst, er denne helt grei! Det handler kun om å forstå hva jeg prøvde å forklare, og alt annet kan jo kjøpes ferdig (men man må jo kanskje ha noe i midten av bløtkakedelen, da, altså inni selve kaka - og det kan ikke kjøpes). Det ble som sagt veldig populært her, både hos jubilanten og gjestene. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 8. januar 2008 Skrevet 8. januar 2008 Vet du, hvis du overhode er i stand til å bake noe som helst, er denne helt grei! Det handler kun om å forstå hva jeg prøvde å forklare, og alt annet kan jo kjøpes ferdig (men man må jo kanskje ha noe i midten av bløtkakedelen, da, altså inni selve kaka - og det kan ikke kjøpes). Det ble som sagt veldig populært her, både hos jubilanten og gjestene. Jeg lager knallgod bløtkake - men er ikke så flink til å pynte. Liker å bake kake - det aller meste blir godt, men finishen er det så som så med av og til (pepperkakene og bollene ser ut som om det er ungene som har laget det, f.eks.) Dette har jeg lyst til å prøve! 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 8. januar 2008 Skrevet 8. januar 2008 Klart! (Jeg er nemlig så stolt av den kaka, for jeg er egentlig mer slik hverdagsbaker enn festkakebaker - så jeg forteller villig! :-)) Altså, man trenger et sukkerbrød, 2 rullekaker (fortrinnsvis kjøpte, slik at de er skikkelig faste) og 4 iskjeks samt melis, krem og smågodt (det siste til pynt og ikke minst trøst for bakeren om det skulle skjære seg). Del rullekakene i 2, slik at du altså har 4 halve rullekaker. Del sukkerbrødet og fyll med det du ville fylle med uansett, som en vanlig bløtkake. Legg på toppen på sukkerbrødet. Så kommer det som kanskje er litt vanskelig å forklare, men jeg skal gjøre så godt jeg kan. Skjær ut 4 halvsirkler i sukkerbrødet, i hver "hjørne" av den runde kaken. He-he. Tips for å forstå: Hvis du lager en firkant i f.eks. papir og tilpasser den slik at den går helt ut i ytre del av kaka i hjørnene (på papiret), så er det disse hjørnene du skal skjære ut. I utskjæringene skal du sette de 4 halve rullekakene på høykant, og de blir da tårnene i prinsessekakehuset. På toppen av hver rullekake - som står på høykant - plasserer du en iskjeks oppned. Jeg dekket iskjeksene med melis først, så de ble hvite, men det går jo også an å bruke sjokolade - eller bare ha dem som de er. De er da taket på tårnene. Så er det bare å dekke hele sullamitten med krem, fortrinnsvis i rosa farge, og feste smågodt i kremen. Ikke krem på iskjeksene, da, men det var kanskje helt unødvendig å si. Forresten, nå kom jeg på at jeg også hadde ett eller annet midt på kaka, altså midt på sukkerbrødet, som en forhøyning. Hm, hva kunne det være, da? Foresvever meg at også det var ett eller annet ferdig kjøpt i kakevarianten, men nå husker jeg ikke. Det var rundt, i alle fall, det husker jeg, og på toppen satte vi lysene. Bakdelen med kaka er at den er umulig å oppbevare, den blir høy og dermed passer den ikke inn i vanlige kaketiner. Så denne jobben må gjøre ganske tett innpå selskapstiden. Det tok ikke veldig lang tid når jeg bare skjønte hva jeg skulle gjøre. Ble det forståelig? Oi, takk for genialt tips! *lagrer til jentungens bursdag* ''smågodt (det siste til pynt og ikke minst trøst for bakeren om det skulle skjære seg)'' Hihi, snakker om å være forberedt. 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 8. januar 2008 Skrevet 8. januar 2008 Prinsessebløtkake-tipset fra Mom33 er jo helt genialt. Men dersom du trenger en helt enkel sjokoladekakevariant, har jeg god erfaring med å blande den hvite kakeglasuren fra Toro med litt konditorfarge. 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 8. januar 2008 Skrevet 8. januar 2008 Oi, takk for genialt tips! *lagrer til jentungens bursdag* ''smågodt (det siste til pynt og ikke minst trøst for bakeren om det skulle skjære seg)'' Hihi, snakker om å være forberedt. Skulle vært speider jeg, vett'u - Alltid Beredt! ;-) 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 8. januar 2008 Skrevet 8. januar 2008 Jeg lager knallgod bløtkake - men er ikke så flink til å pynte. Liker å bake kake - det aller meste blir godt, men finishen er det så som så med av og til (pepperkakene og bollene ser ut som om det er ungene som har laget det, f.eks.) Dette har jeg lyst til å prøve! Da er du garantert å lykkes med dette. :-) (Jeg har også lagd ei annen prinsessekake veldig enkelt, som også slo svært godt an. Vil du høre?) 0 Siter
Gjest prust Skrevet 8. januar 2008 Skrevet 8. januar 2008 Da er du garantert å lykkes med dette. :-) (Jeg har også lagd ei annen prinsessekake veldig enkelt, som også slo svært godt an. Vil du høre?) Ja takk! Det kan jo være at jeg glemmer den første måten du fortalte, og bare kommer på den enkle? 0 Siter
KaVa Skrevet 8. januar 2008 Forfatter Skrevet 8. januar 2008 Jeg lagde prinsesseslott i rosa for noen år siden - til stor applaus fra alle de inviterte prinsessene. :-) Det var skremmende enkelt, og vil du ha forklaringen skal du få den - bare spør. Rosa krem er imidlertid enkelt, du har i konditorfarge i kremen. Jeg brukte også saft fra bringebærsyltetøy (hjemmelaget, slik som var skikkelig rennende), for mye konditorfarge gjør ett eller annet med smaken. Blei så flott att'e! Denne var jo genial da! *skriver handleliste* 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.