Gjest Gravid og litt engstelig Skrevet 30. januar 2008 Del Skrevet 30. januar 2008 Jeg er gravid i uke 23. Gleder meg veldig over denne graviditeten da jeg tidligere har hatt to spontanaborter. Må likevel si at jeg til tider bekymrer meg til det slitsomme over alt jeg spiser. Dette gjelder listeria. Fikk servert en is her om dagen hos noen jeg var hos. Slik saft/krem is. Heter vel kanskje smoothie? Er generelt ikke så glad i is, men spiste en liten porsjon. Så etterpå på lokket på isen at den var italiensk... Ble kjempe redd da jeg vet de ikke pasturiserer all melka til is der. En annen is ble også satt frem. Den var fra Hennig Olsen. Etter hvert kom jeg til å tenke på at denne isen jeg spiste av kanskje også egentlig var Hennig Olsen, men bare italiensk oppskrift. Så ikke på merket, men det er kanskje mest sannsynlig? Søkte litt på isen deres og fant noe is med lignende emballasje i deres utvalg. Kan jeg føle meg trygg på at isen ikke inneholder listeria uansett om den er norsk eller italiensk? Hørte også de som serverte den sa den hadde stått en stund i kjøleskapet, ikke i fryseren. Hvor stor er egentlig sannsynligheten for at jeg skal ha fått noen bakterier som babyen i magen min tar skade av? Av ren nysgjerrighet: Hvorfor i all verden driver de ikke å pasteuriserer melkeprodukter i slike land som Italia? Har folk der disse bakteriene i seg allerede og er immune eller må gravide og andre utsatte grupper der holde seg unna slik mat? Må ellers si at jeg mener å ha holdt meg unna absolutt alt på denne listen over hva som er farlig for gravide å spise, og også det vi kan spise, men bør være forsitkige med. I tillegg lar jeg være å spise det jeg selv innbiller meg/ er usikker på om vi kan spise. Begynner å bli ganske snevert i matveien etterhvert. Men prøver jo å spise mest mulig sunt og variert for babys skyld. Takker for svar. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/298221-listeria/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
KaVa Skrevet 31. januar 2008 Del Skrevet 31. januar 2008 Tror du kan slappe _helt_ av! Sannsynligvis er det snakk om en norskprodusert is etter italiensk oppskrift. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/298221-listeria/#findComment-2410451 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Miklos Degre, Dr Med Spesialist i mikrobiologi Skrevet 31. januar 2008 Del Skrevet 31. januar 2008 Jeg har ikke oversikt over produksjonsdetaljene for italiensk is. Jeg tror egentlig at de bruker pasteurisert melk i produkter som selges på det internasjonale markedet, selv om jeg vet at EU tillater upasteurisert melkeprodukter i bl.a. osteproduksjon. Det er i alle fall en klar regel for norske melkeprodukter at de skal pasteuriseres. Jeg kan egentlig ikke gi deg noe mer beroligende opplysninger enn at det er tross alt meget sjelden i Norge. Det diagnostiseres kun ca 20 tilfeller per år i hele landet. Det beste rådet jeg kan gi at du burde kanskje diskutere dette med din gynekolog. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/298221-listeria/#findComment-2410579 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.