pærebrus Skrevet 2. februar 2008 Skrevet 2. februar 2008 Hemmeligheten bak gode gratinerte poteter er lav temperatur og laaaang tid :-). Men om du skal rekke det i dag og begynne først nå blir det neppe mat før ved 21-22-tiden Såpass ja, hvilken temperatur og hvor lenge bruker du å ha de inne da? Jeg fant en ny oppskrift i kokeboka til Stiansen, der man skal koke potetene litt i melk/fløte først. Så tenkte å prøve det. Problemet mitt er at det blir så veldig tyntflytende, jeg vil ha en litt tykk saus som det er i de kjøpepakkene. Er da hemmeligheten den lange steketiden, eller er det andre ting som spiller inn her? 0 Siter
Gjest Kayia Skrevet 2. februar 2008 Skrevet 2. februar 2008 Jeg skal straks ut døra og se Lønsj, den nye norske m Hennie/ Dahl Thorp og Tjelta. Kanskje det blir en pils eller et glass vin etterpå også? 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 2. februar 2008 Skrevet 2. februar 2008 I dag hadde eg faktisk ikkje tenkt å kose meg i det hele tatt. Er aleine no, sønnen er i bursdagsselskap, så nå nyter eg stillheten... 0 Siter
Gjest mora2 Skrevet 2. februar 2008 Skrevet 2. februar 2008 Vel,jeg som egentlig ville spilt poker i kveld, er blitt hjemme.. Snufse... Men skal kose meg med farmen, og trøste spise masse godteri! ;0) 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 2. februar 2008 Skrevet 2. februar 2008 Såpass ja, hvilken temperatur og hvor lenge bruker du å ha de inne da? Jeg fant en ny oppskrift i kokeboka til Stiansen, der man skal koke potetene litt i melk/fløte først. Så tenkte å prøve det. Problemet mitt er at det blir så veldig tyntflytende, jeg vil ha en litt tykk saus som det er i de kjøpepakkene. Er da hemmeligheten den lange steketiden, eller er det andre ting som spiller inn her? Lang steketid og skikkelig kremfløte, ikke matfløte. 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 2. februar 2008 Skrevet 2. februar 2008 Såpass ja, hvilken temperatur og hvor lenge bruker du å ha de inne da? Jeg fant en ny oppskrift i kokeboka til Stiansen, der man skal koke potetene litt i melk/fløte først. Så tenkte å prøve det. Problemet mitt er at det blir så veldig tyntflytende, jeg vil ha en litt tykk saus som det er i de kjøpepakkene. Er da hemmeligheten den lange steketiden, eller er det andre ting som spiller inn her? Jeg koker potetskiver i kremfløte sammen med litt hvitløk og pepper. Så gratinerer jeg det etterpå. Da blir det tykt og godt. Bruker du matfløte vil det ikke tykne på samme måte. 0 Siter
pærebrus Skrevet 2. februar 2008 Skrevet 2. februar 2008 [quote name=Shira )' timestamp='1201977560' post='3796581] Jeg koker potetskiver i kremfløte sammen med litt hvitløk og pepper. Så gratinerer jeg det etterpå. Da blir det tykt og godt. Bruker du matfløte vil det ikke tykne på samme måte. Hm... dumt jeg ikke brukte bare kremfløte da, hadde igjen litt matfløte i en boks så det ble litt blanding. Får håpe det blir bra likevel:) Hadde litt ost innimellom potetskivene også, tenkte kanskje det hjalp på litt, hehe. 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 2. februar 2008 Skrevet 2. februar 2008 Hm... dumt jeg ikke brukte bare kremfløte da, hadde igjen litt matfløte i en boks så det ble litt blanding. Får håpe det blir bra likevel:) Hadde litt ost innimellom potetskivene også, tenkte kanskje det hjalp på litt, hehe. Det gjør ikke noe om du sper med litt matfløte, så lenge det er kremfløte som er basis. 0 Siter
pærebrus Skrevet 2. februar 2008 Skrevet 2. februar 2008 [quote name=Shira )' timestamp='1201983232' post='3796676] Det gjør ikke noe om du sper med litt matfløte, så lenge det er kremfløte som er basis. De ble ganske gode! Men skal ta litt mindre poteter neste gang, tror det ble litt mye i forhold til væskemengden. Men jeg nærmer meg målet om gode gratinerte poteter:) 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 3. februar 2008 Skrevet 3. februar 2008 De ble ganske gode! Men skal ta litt mindre poteter neste gang, tror det ble litt mye i forhold til væskemengden. Men jeg nærmer meg målet om gode gratinerte poteter:) Så bra ) Snart har du akkurat de rette gratinerte potetene. Er mange ting jeg har prøvd meg frem på før det sitter perfekt. 0 Siter
jubalong70 Skrevet 3. februar 2008 Skrevet 3. februar 2008 I går var det generalprøve for jentene til kl var over 19, så det ble lite kos. I dag er det ballettforestilling, så vi tar vel kosen igjen neste helg 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.