Gjest snickerskakebaker Skrevet 17. februar 2008 Del Skrevet 17. februar 2008 Jeg har lagd snickerskake for første gang etter denne oppskriften 350 g salte peanøtter 200 g Ritz salte kjeks 6 stk eggehvite 5 dl sukker 2 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker Glasur : 100 g smør 200 g lys kokesjokolade 6 stk eggeplomme 100 g melis (bland smelteblanding med eggedosis) Ville ikke ha peanøttsmør, cornflakes, kaffe eller krem og da endte jeg på denne. Men så var det meningen at sjokoladeglasuren skal ligge som et stivt lag på toppen og smørsmålet er hvordan stivner den? Min ble helt flytende. Jeg lagde glasuren, avkjølte den, hadde den på kald kake og satte den i kjølskap over natta. Men den var ikke stiv likevel. Og da renner det og klisser litt når man deler opp, denne skulle blitt like stiv som på en sjokolade man kjøper i butikken. Noen glasurkyndige her som kan hjelpe meg så den blir bedre neste gang? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/299584-glasuren-p%C3%A5-snickerskake-trenger-jeg-hjelp-til/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
gunrika Skrevet 17. februar 2008 Del Skrevet 17. februar 2008 Min oppskrift på glasurern: 5 eggeplommer 100 g smelta smør 2 pl lys kokesjokolade 100 g melis. Kokes opp og avkjøles litt Peanøtter til pynt Denne var vel ganske lik din, men min har nå alltid blitt stiv 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/299584-glasuren-p%C3%A5-snickerskake-trenger-jeg-hjelp-til/#findComment-2423245 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest snickerskakebaker Skrevet 17. februar 2008 Del Skrevet 17. februar 2008 Min oppskrift på glasurern: 5 eggeplommer 100 g smelta smør 2 pl lys kokesjokolade 100 g melis. Kokes opp og avkjøles litt Peanøtter til pynt Denne var vel ganske lik din, men min har nå alltid blitt stiv Er den ganske stiv når du tar den på eller flytende? Blir den like stiv som på f.eks en snickers du kjøper? Hvor lenge står den kaldt? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/299584-glasuren-p%C3%A5-snickerskake-trenger-jeg-hjelp-til/#findComment-2423284 Del på andre sider Flere delingsvalg…
grot Skrevet 17. februar 2008 Del Skrevet 17. februar 2008 Er den ganske stiv når du tar den på eller flytende? Blir den like stiv som på f.eks en snickers du kjøper? Hvor lenge står den kaldt? Nei glasuren blir ikke stiv som sjokolade, men den er såpass stiv at den ligger som et pent, litt tykt lokk på toppen av kaka. Det som er viktg er at smør og sjokolade som smeltes sammen må bli godt avkjølt før du tilsetter det i eggedosisen. Min glasur har også vært litt tynn noen ganger men da har jeg bare satt hele bolllen i kjøleskapet en halvtimes tid før jeg bredte den utover. Det hjalp godt:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/299584-glasuren-p%C3%A5-snickerskake-trenger-jeg-hjelp-til/#findComment-2423342 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Persille1365381127 Skrevet 17. februar 2008 Del Skrevet 17. februar 2008 Om du smelter sjokolade og Delfiafett sammen (bare litt fett), så blir sjokoladen stiv. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/299584-glasuren-p%C3%A5-snickerskake-trenger-jeg-hjelp-til/#findComment-2423482 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.