Gå til innhold

Glasuren på snickerskake trenger jeg hjelp til


Anbefalte innlegg

Gjest snickerskakebaker

Jeg har lagd snickerskake for første gang etter denne oppskriften

350 g salte peanøtter

200 g Ritz salte kjeks

6 stk eggehvite

5 dl sukker

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

Glasur :

100 g smør

200 g lys kokesjokolade

6 stk eggeplomme

100 g melis

(bland smelteblanding med eggedosis)

Ville ikke ha peanøttsmør, cornflakes, kaffe eller krem og da endte jeg på denne. Men så var det meningen at sjokoladeglasuren skal ligge som et stivt lag på toppen og smørsmålet er hvordan stivner den? Min ble helt flytende. Jeg lagde glasuren, avkjølte den, hadde den på kald kake og satte den i kjølskap over natta. Men den var ikke stiv likevel. Og da renner det og klisser litt når man deler opp, denne skulle blitt like stiv som på en sjokolade man kjøper i butikken.

Noen glasurkyndige her som kan hjelpe meg så den blir bedre neste gang?

Fortsetter under...

Gjest snickerskakebaker

Min oppskrift på glasurern:

5 eggeplommer

100 g smelta smør

2 pl lys kokesjokolade

100 g melis.

Kokes opp og avkjøles litt Peanøtter til pynt

Denne var vel ganske lik din, men min har nå alltid blitt stiv

Er den ganske stiv når du tar den på eller flytende? Blir den like stiv som på f.eks en snickers du kjøper? Hvor lenge står den kaldt?

Er den ganske stiv når du tar den på eller flytende? Blir den like stiv som på f.eks en snickers du kjøper? Hvor lenge står den kaldt?

Nei glasuren blir ikke stiv som sjokolade, men den er såpass stiv at den ligger som et pent, litt tykt lokk på toppen av kaka. Det som er viktg er at smør og sjokolade som smeltes sammen må bli godt avkjølt før du tilsetter det i eggedosisen.

Min glasur har også vært litt tynn noen ganger men da har jeg bare satt hele bolllen i kjøleskapet en halvtimes tid før jeg bredte den utover. Det hjalp godt:-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...