Gå til innhold

Voksenmat i barnebursdag - litt hjelp, please...


Anbefalte innlegg

Gjest ViViola

Til helga skal det feires "voksenbursdag" for 7-åringen vår. Det kommer både store og små mennesker, og alle kjører såpass langt og blir såvidt lenge at de må få litt ordentlig mat også, ikke bare kaker.

Vi blir, så langt jeg vet i dag, 8 voksne og 6 barn, men den ene er baby og spiser bare pupp. :-)

Hadde tenkt på gryterett, det kan jo lages i uante mengder uten at det tar hele komfyren, samt at jeg vil koke en kjele pølser (det ene barnet spiser ikke noe annet, punktum.)

Utfordringen, da, er at den ene voksne ikke spiser "farget mat". Jeg er ikke så til husmor at jeg lager gryterett fra bånn av, her snakker vi Toro eller Knorr som hjelpere på kjøkkenet. Og i disse grytene er det farger, i kategorien paprika/mais/noe grønt. Denne personen spiser heller ikke pølser, det er et prinsipp ut fra hvordan de lages. Mao, det nytter ikke med magerpølser eller kalkun/kylling heller.

Så - er det noen her som har forslag til alternative ting å servere? Må innrømme at det har stoppet helt opp i hue mitt i dag, jeg var så innstilt på denne gryterettvarianten at jeg ikke klarer å snu.

Hjelp...?

Fortsetter under...

  • Svar 123
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • mariaflyfly

    13

  • morsan

    12

  • Glimtipper

    5

  • Speak

    4

Mest aktive i denne tråden

Gjest ViViola

Spørs jo litt hvor mye arbeid du vil legge i det, men har du en time å avse før gjestene kommer er jo skikkelig risotto knallgodt!

Hm... Er det ikke fargede matgreier i det? Herregud, nå klarer jeg da ikke å huske hvordan man lager det engang... Langt mindre hvordan det ser ut!

Vi serverer kyllingkjøttboller på pinner (3 på hver pinne kanskje, varmes i ovnen) og koker pasta ved siden av. Setter fram etpar sauser (pesto, aioli, ketchup, o.l.) sånn at folk kan velge hva de vil ha på. I tillegg hadde vi pizzasnurrer og fylte horn. Folk åt så man skulle tro de ikke hadde sett mat før, var mye kake igjen etterpå!

Gjest Elextra

Hm... Er det ikke fargede matgreier i det? Herregud, nå klarer jeg da ikke å huske hvordan man lager det engang... Langt mindre hvordan det ser ut!

Risottoen jeg har laget inneholder bare "råvarer", om du skjønner.

Jeg har brukt min forenklede versjon fra "The River Cafe"-kokeboken, f.eks. bruker jeg buljong i stedet for kyllingkraft etc. og kutter hjørner ellers der jeg kan. Men skikkelig revet parmesan er et must! :)

Finnes masse oppskrifter på nett, f.eks. http://www.jamieoliver.com/recipes/pasta/basic_risotto_recipe

Annonse

Gjest ViViola

Vi har hatt taco et par ganger, da kan jo alle velge hva de vil spise. Ellers har vi hatt sodd noen ganger, det er jo også relativt nøytralt.

Sodd er ikke noe dårlig forslag! Det vet jeg at han liker, spiser bare ikke gulerøttene - men det er jo hans eget valg. Synd det koster fletta her på østlandet, i alle fall det som er godt!

Taco til så mange synes jeg blir i overkant pesete, det er relativt mye jobb før servering. Men du har jo rett i det, da, at da kan man velge bort alt med farge.

Takk!

Hva med kylling og pasta salat med brytebrød eller rundstykker, og gryterett? Hvis man ikke spiser ditt og datt, så kan man ikke være kresen mener nå jeg da.. Ellers så kan du jo brunsteke kyllingfileter i panna, for så å steke dem i ildfast form med champinjong, spinatblader, paprika, løk, sukkererter med en god saus eller creme frashe med krydder og friske urter og servere med ris, salat og baguetter. Det kan du fikse på forhånd vettu : ) Hvis det skulle vise seg å være mannfolk som ikke spiser sånt (sånn er noen i min familie) så får de ta en pølse i lompe som ungene. :)

Gjest ViViola

Vi serverer kyllingkjøttboller på pinner (3 på hver pinne kanskje, varmes i ovnen) og koker pasta ved siden av. Setter fram etpar sauser (pesto, aioli, ketchup, o.l.) sånn at folk kan velge hva de vil ha på. I tillegg hadde vi pizzasnurrer og fylte horn. Folk åt så man skulle tro de ikke hadde sett mat før, var mye kake igjen etterpå!

Interessant! De kjøttbollene - er de ferdigkjøpt, eller lager du selv? Pinnene - slike man bruker ved grilling, ja?

Pizza-snurrer har jeg vurdert, men slo det litt fra meg av to grunner: det ene er han som ikke skal ha farget mat, og det andre er det med å få laget dem slik at de er varme. Serverte du kalde, nystekte eller varmetinte?

Gjest ViViola

Hva med kylling og pasta salat med brytebrød eller rundstykker, og gryterett? Hvis man ikke spiser ditt og datt, så kan man ikke være kresen mener nå jeg da.. Ellers så kan du jo brunsteke kyllingfileter i panna, for så å steke dem i ildfast form med champinjong, spinatblader, paprika, løk, sukkererter med en god saus eller creme frashe med krydder og friske urter og servere med ris, salat og baguetter. Det kan du fikse på forhånd vettu : ) Hvis det skulle vise seg å være mannfolk som ikke spiser sånt (sånn er noen i min familie) så får de ta en pølse i lompe som ungene. :)

Det ene paret som kommer er i en høyere generasjon, mao litt godt voksne (slik sier man "gamle" når man har kommet litt oppi åra sjøl, merker jeg... ). Jeg tror ikke salat vil være deres definisjon på middag, men jeg kan jo ta helt feil.

Det andre du nevnte, det med å steke kyllingfileter - det blir vel en relativt stor mengde som må lages til såvidt mange? Ser ikke helt for meg at jeg har utstyr til det, jeg da, men det høres jo godt ut!

Den kresne mannen spiser heller ikke pølser, og dermed blir det litt mer pes.

Gjest ViViola

Risottoen jeg har laget inneholder bare "råvarer", om du skjønner.

Jeg har brukt min forenklede versjon fra "The River Cafe"-kokeboken, f.eks. bruker jeg buljong i stedet for kyllingkraft etc. og kutter hjørner ellers der jeg kan. Men skikkelig revet parmesan er et must! :)

Finnes masse oppskrifter på nett, f.eks. http://www.jamieoliver.com/recipes/pasta/basic_risotto_recipe

Dette må utforskes! Har faktisk parmesan i fryseren, og kanskje jeg kan fikse dette. Hm.

Tusen takk!

Den ene voksne spiser ikke farget mat?? Voksne mennesker spiser det de får servert. Punktum.

Hva med en paprikakylling? 3-4 ferdigstekte kyllinger fra butikken deles opp i passe biter og legges i stor langpanne. 6 paprikaer i forskjellige farger deles i store biter og steikes litt myke, 3 løk i skiver steikes myke, og alt kokes litt i et par beger fløte. Smak til med salt og pepper, litt revet fersk ingefær og et par fedd hakka hvitløk. Blandinga helles over kyllingen, putt revet ost på toppen og gratiner i ovnen.

Serveres med ferske rundtstykker og kanskje en salat.

Gjest ViViola

Den ene voksne spiser ikke farget mat?? Voksne mennesker spiser det de får servert. Punktum.

Hva med en paprikakylling? 3-4 ferdigstekte kyllinger fra butikken deles opp i passe biter og legges i stor langpanne. 6 paprikaer i forskjellige farger deles i store biter og steikes litt myke, 3 løk i skiver steikes myke, og alt kokes litt i et par beger fløte. Smak til med salt og pepper, litt revet fersk ingefær og et par fedd hakka hvitløk. Blandinga helles over kyllingen, putt revet ost på toppen og gratiner i ovnen.

Serveres med ferske rundtstykker og kanskje en salat.

Slafs! Dette høres ut som snadder!

Ja, jeg er helt enig med deg i dette med at voksne spiser det de får servert. MEN - jeg gidder ikke bedrive voksenopplæring, det er gudskjelov ikke min mann, og vi er ikke sammen med de så ofte at det er et problem for meg. Samtidig ønsker jeg ikke at noen skal bli satt utenfor ved måltidet, så hvis mulig så finner jeg på noe som alle kan glede seg over. Han lider nemlig ikke akkurat i stillhet heller, sjø, når det serveres noe han ikke spiser.

Tusen takk for tips - nå ser det ut til at det blir endel langveisfarene gjester på søndag også, så da bruker jeg muligens denne!

Annonse

Gjest ViViola

Server gryta og pølser helt som du hadde planlagt. Gi beskjed om det på forhånd. Hvis den ene voksne personen ikke kan klare seg med ris, brød og smør, for vedkommende ta med sin egen mat.

He-he, det hadde vært noe, ja.

Nei altså, det er vel husmorstoltheten min som slår litt inn, da, jeg vil jo gjerne at alle skal ha det bra hos meg. :-)

He-he, det hadde vært noe, ja.

Nei altså, det er vel husmorstoltheten min som slår litt inn, da, jeg vil jo gjerne at alle skal ha det bra hos meg. :-)

Jeg hadde aldri orket å dille sånn med et voksent menneske (gjør det ikke for barn heller). Når det gjelder barn, mener jeg at de har godt av å ikke få spesialbehandling, og det gjelder i aller høysete grad voksne. Jeg syns det er en selvfølge at ikke verter må ta slike hensyn til gjestene sine, det er svært uhøflig av denne gjesten å forvente. La han gå sulten. Eventuelt kan han da smøre seg noen skiver på kjøkkenet? Ikke la "husmorstoltheten" gjøre dette til et problem, det er kun denne gjesten som har et problem, ikke du.

Gjest ViViola

Jeg hadde aldri orket å dille sånn med et voksent menneske (gjør det ikke for barn heller). Når det gjelder barn, mener jeg at de har godt av å ikke få spesialbehandling, og det gjelder i aller høysete grad voksne. Jeg syns det er en selvfølge at ikke verter må ta slike hensyn til gjestene sine, det er svært uhøflig av denne gjesten å forvente. La han gå sulten. Eventuelt kan han da smøre seg noen skiver på kjøkkenet? Ikke la "husmorstoltheten" gjøre dette til et problem, det er kun denne gjesten som har et problem, ikke du.

Jeg er på alle mulige måter enig i det du sier, å dille med voksne mennesker som har fått noen ideer er ikke så interessant i det daglige. Samtidig vil jeg gjerne at det skal bli en hyggelig dag for store og små, og for å si det slik: Han lider ikke akkurat i stillhet, denne mannen.

Nå går det jo en grense for meg også, da, men jeg vil gjerne lage noe om mulig som alle kan ha glede av. Så får hans kone bruke sitt daglige virke på å få han til å spise normal mat.

:-)

Personen spiser ikke farget mat???? Hva i all verden skal man spise da?????

Koldtbord har noe for enhver smak, men det er en del mer jobb enn en gryterett. Der kan du jo lage mange forskjellige ting. Cabaret, karbonader, eggerøre m.laks/spekeskinke, kokte pølser, salat, skinkestek, roastbeef, kyllingbiter....

Jeg er på alle mulige måter enig i det du sier, å dille med voksne mennesker som har fått noen ideer er ikke så interessant i det daglige. Samtidig vil jeg gjerne at det skal bli en hyggelig dag for store og små, og for å si det slik: Han lider ikke akkurat i stillhet, denne mannen.

Nå går det jo en grense for meg også, da, men jeg vil gjerne lage noe om mulig som alle kan ha glede av. Så får hans kone bruke sitt daglige virke på å få han til å spise normal mat.

:-)

Det går jo an å koke kjøtt (svin eller okse) sammen med løk. Lag en saus på dette. Gjerne fløtesaus. Serveres med salat, hvitløksbrød (eller loff) og pasta eller ris.

Gjest ViViola

Personen spiser ikke farget mat???? Hva i all verden skal man spise da?????

Koldtbord har noe for enhver smak, men det er en del mer jobb enn en gryterett. Der kan du jo lage mange forskjellige ting. Cabaret, karbonader, eggerøre m.laks/spekeskinke, kokte pølser, salat, skinkestek, roastbeef, kyllingbiter....

Å guri, nå løper tenna mine løpsk i vann her, altså - det er visst lunsjtid! :-)

Denne personen er litt spesiell i forhold til mat, ja, men akkurat hvordan de spiser hjemme vet jeg ikke helt. Forstår det slik at det går mye i kjøttdeig og pasta. Heldigvis ikke jeg som deler kjøkkenbord me'n!

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...