Gjest ViViola Skrevet 26. februar 2008 Skrevet 26. februar 2008 Det går jo an å koke kjøtt (svin eller okse) sammen med løk. Lag en saus på dette. Gjerne fløtesaus. Serveres med salat, hvitløksbrød (eller loff) og pasta eller ris. Interessant! Med koke, mener du da i vann? Ja, jeg må ha det i t-skjeform... 0 Siter
Gjest Kayia Skrevet 26. februar 2008 Skrevet 26. februar 2008 Å guri, nå løper tenna mine løpsk i vann her, altså - det er visst lunsjtid! :-) Denne personen er litt spesiell i forhold til mat, ja, men akkurat hvordan de spiser hjemme vet jeg ikke helt. Forstår det slik at det går mye i kjøttdeig og pasta. Heldigvis ikke jeg som deler kjøkkenbord me'n! Hva med å lage det du har lyst til, og i tillegg lage en pakke fargeløs suppe med brød til? Blomkålsuppe foreksempel? For ungene skulle jo få pølse, så da blir det jo flere valg for denne mannen - som jeg forøvrig er veldig glad jeg ikke koker for! 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 26. februar 2008 Skrevet 26. februar 2008 Hva med å lage det du har lyst til, og i tillegg lage en pakke fargeløs suppe med brød til? Blomkålsuppe foreksempel? For ungene skulle jo få pølse, så da blir det jo flere valg for denne mannen - som jeg forøvrig er veldig glad jeg ikke koker for! Det er absolutt et alternativ, tenkte bare at om vi kunne enes om èn rett + pølser ville det bli litt enklere. Og - jeg er enig med deg, å lage mat til så kresne mennesker må være en litt for stor utfordring. :-) 0 Siter
Spirello Skrevet 26. februar 2008 Skrevet 26. februar 2008 Det ene paret som kommer er i en høyere generasjon, mao litt godt voksne (slik sier man "gamle" når man har kommet litt oppi åra sjøl, merker jeg... ). Jeg tror ikke salat vil være deres definisjon på middag, men jeg kan jo ta helt feil. Det andre du nevnte, det med å steke kyllingfileter - det blir vel en relativt stor mengde som må lages til såvidt mange? Ser ikke helt for meg at jeg har utstyr til det, jeg da, men det høres jo godt ut! Den kresne mannen spiser heller ikke pølser, og dermed blir det litt mer pes. Dere er 8 voksne? Da blir det kun 8 fileter... det er jo mye tilbehør til, så det holder i massevis. Du får det fint i en litt stor ildfast form. Eller så kan du også bruke langpanna hvis den ikke er så stor. Jeg mente ikke kun salat, men kyling og pastasalat til den som ikke spiser farget mat eller hva det var.. Og gryterett til resten. da kan man også spise litt av hvert hvis man øsnker det. Lag salat til mer enn en person, så har man valget. . 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 26. februar 2008 Skrevet 26. februar 2008 Dere er 8 voksne? Da blir det kun 8 fileter... det er jo mye tilbehør til, så det holder i massevis. Du får det fint i en litt stor ildfast form. Eller så kan du også bruke langpanna hvis den ikke er så stor. Jeg mente ikke kun salat, men kyling og pastasalat til den som ikke spiser farget mat eller hva det var.. Og gryterett til resten. da kan man også spise litt av hvert hvis man øsnker det. Lag salat til mer enn en person, så har man valget. . Denne skal jeg tenke litt på - ikke dumt! Takk! 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 26. februar 2008 Skrevet 26. februar 2008 Unnskyld meg, men den ene voksne personen måtte sitte uten mat hos meg. Har jeg lagd gryterett, så får dem spise gryterett. Skjønner ikke at det er mulig for voksne mennesker å te seg sånn. 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 26. februar 2008 Skrevet 26. februar 2008 Unnskyld meg, men den ene voksne personen måtte sitte uten mat hos meg. Har jeg lagd gryterett, så får dem spise gryterett. Skjønner ikke at det er mulig for voksne mennesker å te seg sånn. Nei, hvordan man kan oppføre seg slik er meg en gåte også, men det er nå engang slik, og jeg bedriver ikke voksenopplæring på helg. :-) 0 Siter
Gjest Tatjana Skrevet 26. februar 2008 Skrevet 26. februar 2008 Nei, hvordan man kan oppføre seg slik er meg en gåte også, men det er nå engang slik, og jeg bedriver ikke voksenopplæring på helg. :-) Det skjønner jeg, men jeg tror ikke jeg hadde klart å være så tålmodig og forståelsesfull som deg. Hadde aldri orket å lage noe spesialkost med tanke på en som er så sær. 0 Siter
Glimtipper Skrevet 26. februar 2008 Skrevet 26. februar 2008 Ignorer den kresne personen. De kan spise brød. Du sier du ikke lager gryter frå grunnen av, men jeg har en kjempeenkel og veldig god oppskrift til deg. Det går raskt, spesielt om du får hjelp til oppkutting av grønnsakene. Denne er til fire personer, så kanskje gange med tre. 1 grillet kylling evt. 2 kyllingfileter 1 løk 250 g sjampinjonger 1 rød paprika 1 grønn paprika 1 ss smør eller margarin 1-4 ss hvetemel 1 hønsebuljongterning 1-2 ts tørket estragon 2 dl vann 1,5 dl kremfløte salt nykvernet pepper 2 ss søt chilli saus -------------------------------------------------------------------------------- 1. Om du bruker kyllingfileter, del disse i passende biter og gjennomstek de i panna først. Om du bruker grillede kyllinger, så må disse benes ut og deles opp i passende biter. 2. Hakk løken, skjær sjampignonen i litt store biter og strimle paprikaen. Fres løken lett, før du legger til champignonen og paprikaen. Fres litt til. 3. Smuldre buljongterningen over grønnsakene, strø over estragoon, salt og pepper. Hell deretter over fløten og vannet under omrøring. 4. Hell over den søte chillisausen. Legg til slutt til kyllingbitene og la alt koke noen minutter mens du jevner ut gryteretten med mel. Ferdig! Serves med ris og/eller rundstykker. Veldig godt og veldig enkelt. 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 26. februar 2008 Skrevet 26. februar 2008 Ignorer den kresne personen. De kan spise brød. Du sier du ikke lager gryter frå grunnen av, men jeg har en kjempeenkel og veldig god oppskrift til deg. Det går raskt, spesielt om du får hjelp til oppkutting av grønnsakene. Denne er til fire personer, så kanskje gange med tre. 1 grillet kylling evt. 2 kyllingfileter 1 løk 250 g sjampinjonger 1 rød paprika 1 grønn paprika 1 ss smør eller margarin 1-4 ss hvetemel 1 hønsebuljongterning 1-2 ts tørket estragon 2 dl vann 1,5 dl kremfløte salt nykvernet pepper 2 ss søt chilli saus -------------------------------------------------------------------------------- 1. Om du bruker kyllingfileter, del disse i passende biter og gjennomstek de i panna først. Om du bruker grillede kyllinger, så må disse benes ut og deles opp i passende biter. 2. Hakk løken, skjær sjampignonen i litt store biter og strimle paprikaen. Fres løken lett, før du legger til champignonen og paprikaen. Fres litt til. 3. Smuldre buljongterningen over grønnsakene, strø over estragoon, salt og pepper. Hell deretter over fløten og vannet under omrøring. 4. Hell over den søte chillisausen. Legg til slutt til kyllingbitene og la alt koke noen minutter mens du jevner ut gryteretten med mel. Ferdig! Serves med ris og/eller rundstykker. Veldig godt og veldig enkelt. Denne ser jo herlig ut, tusen takk! Om den ikke brukes i helga, så skal jeg absolutt prøve den senere! (Og hva brødspising angår - det er et alternativ om jeg ikke finner noe vi kan enes om hele gjengen.) 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 26. februar 2008 Skrevet 26. februar 2008 Det skjønner jeg, men jeg tror ikke jeg hadde klart å være så tålmodig og forståelsesfull som deg. Hadde aldri orket å lage noe spesialkost med tanke på en som er så sær. He-he, første gang jeg blir betegnet som tålmodig! :-) Nei, spesialmat lager jeg ikke, var mer et forsøk på å finne noe som vi kunne hatt alle sammen. Jeg ønsker ikke å lage èn rett til 7 voksne og noen barn, pølser til 1-2 barn og enda en rett til Den Kresne. DER går liksom grensa mi også, da. Har fått mange tips her, på mat som kan gå an for alle. :-) 0 Siter
Gjest Tatjana Skrevet 26. februar 2008 Skrevet 26. februar 2008 Ignorer den kresne personen. De kan spise brød. Du sier du ikke lager gryter frå grunnen av, men jeg har en kjempeenkel og veldig god oppskrift til deg. Det går raskt, spesielt om du får hjelp til oppkutting av grønnsakene. Denne er til fire personer, så kanskje gange med tre. 1 grillet kylling evt. 2 kyllingfileter 1 løk 250 g sjampinjonger 1 rød paprika 1 grønn paprika 1 ss smør eller margarin 1-4 ss hvetemel 1 hønsebuljongterning 1-2 ts tørket estragon 2 dl vann 1,5 dl kremfløte salt nykvernet pepper 2 ss søt chilli saus -------------------------------------------------------------------------------- 1. Om du bruker kyllingfileter, del disse i passende biter og gjennomstek de i panna først. Om du bruker grillede kyllinger, så må disse benes ut og deles opp i passende biter. 2. Hakk løken, skjær sjampignonen i litt store biter og strimle paprikaen. Fres løken lett, før du legger til champignonen og paprikaen. Fres litt til. 3. Smuldre buljongterningen over grønnsakene, strø over estragoon, salt og pepper. Hell deretter over fløten og vannet under omrøring. 4. Hell over den søte chillisausen. Legg til slutt til kyllingbitene og la alt koke noen minutter mens du jevner ut gryteretten med mel. Ferdig! Serves med ris og/eller rundstykker. Veldig godt og veldig enkelt. *nam* Nå fikk jeg vann i munnen! Den skal jeg jammen prøve en dag. 0 Siter
Glimtipper Skrevet 26. februar 2008 Skrevet 26. februar 2008 *nam* Nå fikk jeg vann i munnen! Den skal jeg jammen prøve en dag. Anbefales Jeg lagde den til samboeren min og nå maser han om den annenhver dag 0 Siter
Glimtipper Skrevet 26. februar 2008 Skrevet 26. februar 2008 Denne ser jo herlig ut, tusen takk! Om den ikke brukes i helga, så skal jeg absolutt prøve den senere! (Og hva brødspising angår - det er et alternativ om jeg ikke finner noe vi kan enes om hele gjengen.) Det viktigste er at du prøver deg på en hjemmelagd gryterett en dag, selv om det ikke blir i helga. Du kan ikke gå rundt og tro dette ikke er noe du får til 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 26. februar 2008 Skrevet 26. februar 2008 Anbefales Jeg lagde den til samboeren min og nå maser han om den annenhver dag He-he, det er jo "faren" ved å servere noe skikkelig godt! :-) Tusen takk, i alle fall, har lagret oppskriften, den skal uansett prøves! 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 26. februar 2008 Skrevet 26. februar 2008 Det viktigste er at du prøver deg på en hjemmelagd gryterett en dag, selv om det ikke blir i helga. Du kan ikke gå rundt og tro dette ikke er noe du får til He-he, mitt husmoralibi er at jeg baker brød. Kanskje jeg burde lagt til gryteretter? ;-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 26. februar 2008 Skrevet 26. februar 2008 Med mindre det er sykdomsgrunner til at denne personen ikke spiser farget mat (hva nå det måtte være?!) så hadde jeg ikke laget noe spesielt til denne. Jeg er heller ikke overbegeistret for kunstige søtningsstoffer, liker ikke sopp osv., men jeg spiser det jo om jeg får det servert i selskap! Det er rett og slett normal høflighet. 0 Siter
Lillemus Skrevet 26. februar 2008 Skrevet 26. februar 2008 Hm... Er det ikke fargede matgreier i det? Herregud, nå klarer jeg da ikke å huske hvordan man lager det engang... Langt mindre hvordan det ser ut! Men hva er egentlig farget mat!? Betyr det at han ikke spiser noen form for grønnsaker? Spiser han bare kjøtt og poteter? 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 26. februar 2008 Skrevet 26. februar 2008 Det skjønner jeg, men jeg tror ikke jeg hadde klart å være så tålmodig og forståelsesfull som deg. Hadde aldri orket å lage noe spesialkost med tanke på en som er så sær. Enig. Da hadde jeg heller latt være å be han Hvis han protesterer høylytt fordi han ikke får spesialtilpasset mat. Gudbedre! 0 Siter
Glimtipper Skrevet 26. februar 2008 Skrevet 26. februar 2008 He-he, mitt husmoralibi er at jeg baker brød. Kanskje jeg burde lagt til gryteretter? ;-) Det synes jeg, det er jo så enkelt og greit Også smaker det mye bedre enn poseretter, synes jeg 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.