Gå til innhold

Voksenmat i barnebursdag - litt hjelp, please...


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

  • Svar 123
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • mariaflyfly

    13

  • morsan

    12

  • Glimtipper

    5

  • Speak

    4

Mest aktive i denne tråden

Gjest ViViola

Jeg hadde nok gitt klar beskjed om at man plukker ut diskret det man absolutt ikke liker, men ikke kommenterer det høyt. Ærlig talt, jeg forventer at ungene mine ikke sitter og griner på nesa av mat - av en voksen bør det ikke være nødvendig å forvente det engang, det er bare vanlig folkeskikk.

Jeg er helt enig i prinsippet, men som sagt tidligere - han lider ikke i stillhet. Og jeg ønsker ikke et "lurveleven" ved bordet, verken fra store eller små. Jeg vil at dagen skal bli hyggelig og en positiv opplevelse, særlig for jubilanten.

Og derfor prøver jeg å lage noe som vi kan spise alle sammen, uten for mye akking og stønning og lidelse. :-)

Jeg er helt enig i prinsippet, men som sagt tidligere - han lider ikke i stillhet. Og jeg ønsker ikke et "lurveleven" ved bordet, verken fra store eller små. Jeg vil at dagen skal bli hyggelig og en positiv opplevelse, særlig for jubilanten.

Og derfor prøver jeg å lage noe som vi kan spise alle sammen, uten for mye akking og stønning og lidelse. :-)

Jeg hadde nok måttet gå fra bordet, skjønner jeg. I fare for å kakke fyren i hue med noe hardt. ;)

Gjest ViViola

Siden det er ganske lett å plukke ut paprikaen, er det kanskje bra nok for han særlingen også. ;)

Osteboller er nydelig. Både det og denne kyllingretten er nok litt 70- eller 80-talls ifølge min svigermor. Men det er kjempegodt, synes vi. :)

Åja? Kan ikke huske at vi hadde noe overhode som inneholdt kyllingfileter i min oppvekst, jeg, enda den var på både 70- og 80-tallet. Tror vi levde veeeeldig husmannsaktig, da, min gamle stefar var ikke akkurat sprek i matveien (heller). Kylling var virkelig festmat, husker at det var ferdiggrillet kylling et par 17. maier. Det var virkelig stor stas, ja.

Men du kan godt ha rett i det med at særingen kunne ha fått i seg dette, med litt pirking. Biten blir jo store nok.

Må ta en prat med gubben i kveld, så blir vi nok enige om noe.

Åja? Kan ikke huske at vi hadde noe overhode som inneholdt kyllingfileter i min oppvekst, jeg, enda den var på både 70- og 80-tallet. Tror vi levde veeeeldig husmannsaktig, da, min gamle stefar var ikke akkurat sprek i matveien (heller). Kylling var virkelig festmat, husker at det var ferdiggrillet kylling et par 17. maier. Det var virkelig stor stas, ja.

Men du kan godt ha rett i det med at særingen kunne ha fått i seg dette, med litt pirking. Biten blir jo store nok.

Må ta en prat med gubben i kveld, så blir vi nok enige om noe.

Det er jo nettopp snakk om ferdiggrilla kylling. Hehe ;) Ganske så eksotisk, ja. :D

Annonse

Jeg er helt enig i prinsippet, men som sagt tidligere - han lider ikke i stillhet. Og jeg ønsker ikke et "lurveleven" ved bordet, verken fra store eller små. Jeg vil at dagen skal bli hyggelig og en positiv opplevelse, særlig for jubilanten.

Og derfor prøver jeg å lage noe som vi kan spise alle sammen, uten for mye akking og stønning og lidelse. :-)

For en type!! Helt utrolig at voksne folk lager slikt vesen over ting som lett kan pilles ut av maten. Skjønner at du gjerne vil prøve å slippe mas&styr om dette - ikke minst unngå at dine egne barn ser at det er "lov" av voksne å oppføre seg slik.... :-(

Antar dette er din manns yngre bror eller noe slikt, og at karakteristikken "voksen" kan trekkes i tvil.....;-)

Gjest ViViola

Og så må jeg legge til at det ikke hadde gjort meg filla om han f eks hadde pellet ut paprikabitene fra gryteretten, såfremt han hadde gjort det på en diskrét måte og uten å oje og akke seg.

Det ojjes og akkes og lides med lyd. Det er det minst sjarmerende med hele framtoningen. Ungene fikk hakeslepp første gangen de spiste sammen med han - de ble lettere sjokkskadd over at en voksen person både klagde over maten, pirket ut ting OG slapp unna med det! De ventet nok på at jeg skulle ta'n fatt. He-he.

Det ojjes og akkes og lides med lyd. Det er det minst sjarmerende med hele framtoningen. Ungene fikk hakeslepp første gangen de spiste sammen med han - de ble lettere sjokkskadd over at en voksen person både klagde over maten, pirket ut ting OG slapp unna med det! De ventet nok på at jeg skulle ta'n fatt. He-he.

Men det er ihvertfall bra at ungene steiler når de ser den type oppførsel. Og i tillegg fra en voksenperson.

Min kjære, gamle mormor skulle nok fått skikk på han! :D

Gjest ViViola

For en type!! Helt utrolig at voksne folk lager slikt vesen over ting som lett kan pilles ut av maten. Skjønner at du gjerne vil prøve å slippe mas&styr om dette - ikke minst unngå at dine egne barn ser at det er "lov" av voksne å oppføre seg slik.... :-(

Antar dette er din manns yngre bror eller noe slikt, og at karakteristikken "voksen" kan trekkes i tvil.....;-)

Se svar til deg lenger ned...

Ikke min manns bror, men nært. :-) Han er gift, da, og har egne barn. Disse har imidlertid et helt normalt forhold til mat, så jeg antar at mor i huset har regien hjemme hva bordskikk angår. Hun er i alle fall overhode ikke sær.

Ellers snill og grei, da!

Åja? Kan ikke huske at vi hadde noe overhode som inneholdt kyllingfileter i min oppvekst, jeg, enda den var på både 70- og 80-tallet. Tror vi levde veeeeldig husmannsaktig, da, min gamle stefar var ikke akkurat sprek i matveien (heller). Kylling var virkelig festmat, husker at det var ferdiggrillet kylling et par 17. maier. Det var virkelig stor stas, ja.

Men du kan godt ha rett i det med at særingen kunne ha fått i seg dette, med litt pirking. Biten blir jo store nok.

Må ta en prat med gubben i kveld, så blir vi nok enige om noe.

Fantes det rå kyllingfilet til salgs i Norge på 70-80-tallet???

Husker jeg var i USA i 1986 hos noen som kjøpte rå kyllingfilét som ble delt opp og brukt i wok. Jeg kom hjem med kofferten full av en diger wok-panne (fantes ikke mange av dem i Norge på den tiden), men husker det tok noen år før enn jeg fikk tak i kyllingfilet - var bare grillet kylling å få...;-)

Annonse

Gjest ViViola

Du får nøye deg med å knuse sovepiller eler valium og blande inn i maten hans...;-)

Hi-hi, det hadde jo vært litt gøy...! Neida, han er veldig snill og grei ellers, sjø, hadde han ikke vært det ville det vært en rimelig uspiselig (!) type. ;-)

Gjest annlovinda

Jeg fikk lyst på det jeg også, så vi har lagd det til middag i dag. :) Glemte visst å si at det skal serveres med ris til.

Jeg lager svigermors osteboller, som jeg pleier å servere til. Det er kjempegreit, slenger bare alle ingrediensene i kjøkkenmaskina og lar den elte lenge:

500gr. hvetemel

50 gr. smør

150 gr. revet ost (cheddar, vellagret Norwegia eller annet)

1/2 teskje salt

50 gr. gjær

3 og 1/2dl. melk.

Lag vanlig gjærdeig.(smelt smør og varm melk til fingervarmt) Bland inn revet ost og salt.

heves. (45 min ca.) Del deigen i 20 biter. Bak ut i den form du selv vil.

Etterheves. ( ca. 15 min.) Pensle med litt smeltet smør, strø revet ost på toppen.

Stek midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.

Osteboller har jeg ikke spist på utrolig lenge, fikk så lyst på det nå.....

Tror jeg må se om jeg rekker å bake en av de første dagene. Den kyllinggryta så skikkelig god ut også, skal prøves.

Se svar til deg lenger ned...

Ikke min manns bror, men nært. :-) Han er gift, da, og har egne barn. Disse har imidlertid et helt normalt forhold til mat, så jeg antar at mor i huset har regien hjemme hva bordskikk angår. Hun er i alle fall overhode ikke sær.

Ellers snill og grei, da!

Ja, ja, nok et eksempel på at man (dessverre) får disse karene "ferdig oppdratt"!!! ;-)

Gjest ViViola

Fantes det rå kyllingfilet til salgs i Norge på 70-80-tallet???

Husker jeg var i USA i 1986 hos noen som kjøpte rå kyllingfilét som ble delt opp og brukt i wok. Jeg kom hjem med kofferten full av en diger wok-panne (fantes ikke mange av dem i Norge på den tiden), men husker det tok noen år før enn jeg fikk tak i kyllingfilet - var bare grillet kylling å få...;-)

Ah, det kan jo være litt av forklaringen, at det rett og slett ikke fantes.

Uansett, jeg tror ikke det hadde vært en del av vårt husmannskosthold, det gikk i hovedsak i selvprodusert kjøtt med hjemmeavlede grønnsaker og poteter - og brun saus. Innmat og "utmat", ikke alt som står på bordet vårt i dag, nei...

Osteboller har jeg ikke spist på utrolig lenge, fikk så lyst på det nå.....

Tror jeg må se om jeg rekker å bake en av de første dagene. Den kyllinggryta så skikkelig god ut også, skal prøves.

Det lukter ihvertfall godt av den nå, her på kjøkkenet vårt. :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...