Gå til innhold

Voksenmat i barnebursdag - litt hjelp, please...


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

  • Svar 123
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • mariaflyfly

    13

  • morsan

    12

  • Glimtipper

    5

  • Speak

    4

Mest aktive i denne tråden

Hva med karbonader i pitabrød? I tillegg setter du frem stekt løk, salat, mais, tomat, agurk, ketchup, dressing, etc - så kan hver enkelt komponere sitt pitabrød.

Vi har hatt det i bursdag med 10 voksne og 8 barn - gikk så bra atte :)

Har også servert kjøttsaus, eggnudler og wokede grønnsaker (hver for seg) til omtrent like mange. Ikke fordi vi hadde voksne som var kresne, men fordi ikke alle barna er like glade i grønnsaker :)

Kom på en til, nemlig en slager hos oss, kyllingsuppe. Det er litt jobb med å skjære opp, men det kan gjøres i god tid på forhånd, f.eks. dagen før, og den er lett å skalere opp. Likes av alle, små og store. Gulrøttene er vel for mye farge, men de er jo lette å pille ut for en kresen fyr, evt. kan du jo servere dem ved siden av.

Italiensk kycklingsoppa 4 port

2 kycklingfiléer, ca 250 g

50 g rökt fläsk

2 gula lökar

2 morötter

1 bit rotselleri, ca 100 g

smör

8 dl hönsbuljong

2 tsk basilika

1/2 tsk svartpeppar

1 msk vetemjöl

2 1/2 dl matlagningsgrädde

ev 1/2 tsk salt

Gör så här:

Skär kyckling och rökt fläsk i tärningar. Skala lök, morötter och selleri. Skär allt i småbitar. Fräs kyckling och fläsk i smör i en gryta. Rör ner grönsakerna. Häll på buljongen och låt det koka upp. Lägg i linserna och krydda med basilika och peppar. Låt soppan koka ca 10 min. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner den och persiljan. Låt koka 3 min. Smaka av med salt. Servera med bröd.

Interessant! Med koke, mener du da i vann? Ja, jeg må ha det i t-skjeform...

Ofte skjærer jeg kjøttet i terninger. Steker de litt først sammen med løk. Koker det i vann til kjøttet er mørt (tid er veldig avhenging av hvilken type kjøtt. Svinekjøtt er klart på 15-30 minutter og f.eks. bankekjøtt kan trenge godt over en time.

Rist mel og vann og jevn sausen med det.

Av krydder bruker jeg gjerne buljongterning, salt, pepper og grillkrydder.

Tilsett gjerne litt matfløte på slutten.

Det er faktisk kjempegodt og kan anbefales. Man kan jo også bruke ganske billig kjøtt ettersom det blir mørt av å koke.

Annonse

Gjest ViViola

Men du - det går jo an å ha gryteretter uten for mye grüne sachen oppi. For eksempel biff stroganoff, så kan man ha salat ved siden av for dem som liker litt sunt tilbehør;-)

Jepp - har begynt å skjønne det nå, Glimtipper har jo faktisk gitt meg troen på at jeg kan lage gryterett FRA BUNNEN AV - og ikke bare stole på Toro og Knorr. He-he.

Gjest ViViola

Kom på en til, nemlig en slager hos oss, kyllingsuppe. Det er litt jobb med å skjære opp, men det kan gjøres i god tid på forhånd, f.eks. dagen før, og den er lett å skalere opp. Likes av alle, små og store. Gulrøttene er vel for mye farge, men de er jo lette å pille ut for en kresen fyr, evt. kan du jo servere dem ved siden av.

Italiensk kycklingsoppa 4 port

2 kycklingfiléer, ca 250 g

50 g rökt fläsk

2 gula lökar

2 morötter

1 bit rotselleri, ca 100 g

smör

8 dl hönsbuljong

2 tsk basilika

1/2 tsk svartpeppar

1 msk vetemjöl

2 1/2 dl matlagningsgrädde

ev 1/2 tsk salt

Gör så här:

Skär kyckling och rökt fläsk i tärningar. Skala lök, morötter och selleri. Skär allt i småbitar. Fräs kyckling och fläsk i smör i en gryta. Rör ner grönsakerna. Häll på buljongen och låt det koka upp. Lägg i linserna och krydda med basilika och peppar. Låt soppan koka ca 10 min. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner den och persiljan. Låt koka 3 min. Smaka av med salt. Servera med bröd.

Ligner veldig på den kyllingsuppen jeg pleide å lage for lenge, lenge siden - og den var knallgod!

Ingen dårlig idè; i det hele tatt, suppe er jo bare supergodt!

Gjest ViViola

Hva med karbonader i pitabrød? I tillegg setter du frem stekt løk, salat, mais, tomat, agurk, ketchup, dressing, etc - så kan hver enkelt komponere sitt pitabrød.

Vi har hatt det i bursdag med 10 voksne og 8 barn - gikk så bra atte :)

Har også servert kjøttsaus, eggnudler og wokede grønnsaker (hver for seg) til omtrent like mange. Ikke fordi vi hadde voksne som var kresne, men fordi ikke alle barna er like glade i grønnsaker :)

Karbis i pita er jo godt også, og som du sier, man kan komponere litt sjøl også.

Takker og bukker!

Gjest ViViola

Ofte skjærer jeg kjøttet i terninger. Steker de litt først sammen med løk. Koker det i vann til kjøttet er mørt (tid er veldig avhenging av hvilken type kjøtt. Svinekjøtt er klart på 15-30 minutter og f.eks. bankekjøtt kan trenge godt over en time.

Rist mel og vann og jevn sausen med det.

Av krydder bruker jeg gjerne buljongterning, salt, pepper og grillkrydder.

Tilsett gjerne litt matfløte på slutten.

Det er faktisk kjempegodt og kan anbefales. Man kan jo også bruke ganske billig kjøtt ettersom det blir mørt av å koke.

Tusen takk, dette høres jo overkommelig ut! :-)

Annonse

En "voksen" som ikke spiser "farget mat"?!?!?!?

Ærlig talt tror jeg at jeg hadde latt denne "voksne" få ordne seg med mat selv, og laget en gryterett. Servert den med ris og en god salat.

Kanskje den "voksne" kan spise ris? Det er jo rimelig fargeløst ;)

Gjest ViViola

En "voksen" som ikke spiser "farget mat"?!?!?!?

Ærlig talt tror jeg at jeg hadde latt denne "voksne" få ordne seg med mat selv, og laget en gryterett. Servert den med ris og en god salat.

Kanskje den "voksne" kan spise ris? Det er jo rimelig fargeløst ;)

Jeg er helt enig med deg, og jeg var ikke mindre sjokka da jeg fikk vite det. Men sånn er det, og jeg driver ikke med voksenopplæring på helg og i mitt hjem (så lenge det ikke er min mann som skal læres opp, da) :-).

Jeg har lyst til å lage noe som alle kan samles rundt, både fordi det gir en hyggelig stemning ved bordet, og fordi det blir mindre styr som igjen gir meg mer anledning til å være sammen med gjestene.

Har fått masse gode forslag her i denne tråden, og jeg har nok bestemt meg for hva jeg går for. :-)

Gjest ViViola

Jeg fikk lyst på det jeg også, så vi har lagd det til middag i dag. :) Glemte visst å si at det skal serveres med ris til.

Jeg lager svigermors osteboller, som jeg pleier å servere til. Det er kjempegreit, slenger bare alle ingrediensene i kjøkkenmaskina og lar den elte lenge:

500gr. hvetemel

50 gr. smør

150 gr. revet ost (cheddar, vellagret Norwegia eller annet)

1/2 teskje salt

50 gr. gjær

3 og 1/2dl. melk.

Lag vanlig gjærdeig.(smelt smør og varm melk til fingervarmt) Bland inn revet ost og salt.

heves. (45 min ca.) Del deigen i 20 biter. Bak ut i den form du selv vil.

Etterheves. ( ca. 15 min.) Pensle med litt smeltet smør, strø revet ost på toppen.

Stek midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.

Et spørsmål til: Disse ostebollene, hvordan er de kalde? Her i huset har vi aldri prøvd det, liksom, de gangene jeg har bakt har det alltid vært servert varmt/lunkent. Forsvinner jo så sykt fort! :-)

Jeg er helt enig med deg, og jeg var ikke mindre sjokka da jeg fikk vite det. Men sånn er det, og jeg driver ikke med voksenopplæring på helg og i mitt hjem (så lenge det ikke er min mann som skal læres opp, da) :-).

Jeg har lyst til å lage noe som alle kan samles rundt, både fordi det gir en hyggelig stemning ved bordet, og fordi det blir mindre styr som igjen gir meg mer anledning til å være sammen med gjestene.

Har fått masse gode forslag her i denne tråden, og jeg har nok bestemt meg for hva jeg går for. :-)

Skjønner jo egentlig at du ikke gidder å bedrive voksenopplæring (godt ord for det, forresten) når det skal være fest.

Nå er jeg spent. Hva går du for da?

Gjest ViViola

Skjønner jo egentlig at du ikke gidder å bedrive voksenopplæring (godt ord for det, forresten) når det skal være fest.

Nå er jeg spent. Hva går du for da?

Siden Glimtipper har gitt meg troen på mine gryterettevner, så går jeg nok for hennes kyllingforslag. Med flyflys osteboller som selskap (dersom de kan serveres kalde, det har jeg nemlig aldri prøvd, men jeg må lage dem fredag kveld for å rekke det). Og salat attåt.

Trur eg.

Har også veldig lyst til å prøve flyflys paprikakylling, men den har vel i overkant stort innslag av veldig mye farger for denne anledningen...

Og kyllingsuppe - mmmm...!

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...