Gå til innhold

FU: Din favoritt av kjøpebrød?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

  • Svar 51
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • morsan

    7

  • Lotte :o)

    4

  • ilaria

    3

  • AneM1365380603

    2

Mest aktive i denne tråden

Gjest Elextra

Jeg biter meg sjelden merke i navnet på brødet, og handler i stadig nye butikker, så kjøper ikke noe fast.

Handler jeg mot formodning på Rimi, synes jeg speltbrødet og Sigdalsbrødene er gode. Ellers prøver jeg å handle brød på Centra, liker godt de som er pakket i klar plast, velger gjerne de mellomgrove og kanskje stenovnsbakte.

Ellers er jo favorittene fra Åpent Bakeri, men der blir gjerne bare handlet enkelte lørdager.

Gjest klaymen

Veto fra guttungen? Herregud, hvem er det som bestemmer i huset. Er det barna? Du må ta kontrollen tilbake før det er for sent.

Ja, jeg ser på dette som et svært alvorlig problem i familien vår. Jeg har sterkt vurdert å tilkalle profesjonell hjelp, kanskje jeg skal ringe Jesper Juul og spørre hvordan jeg skal klare å gjenerobre kontrollen over syvåringen min? Det er jo for ille at det er han som skal bestemme over oss!

;-) Jeg hadde nok klart å bestemme hvis jeg mente det var veldig viktig at vi spiste et annet brød enn Superbrød.

:-)

Når vi er i Oslo drar vi på åpent bakeri . Men de er ikke så gode når de blir fryst. Før vi drar hjem hamstrer vi baker Hansens grove speltbrød og fryser ned i passe biter (finnes ikke baker hansen her).

Jeg syntes det er mye dårlig butikkbrød. Kjøper ikke brød som er tilsatt ekstra hvetegluten, da jeg ikke tror det er bra for barn i vekst. Til vanlig blir det mye knekkebrød istedet.

Pandabrød :o)

Men nå har et lokalt treningssenter/helsesenter lansert et eget brød (Friskhusbrødet) - og det var kjempegodt, så det seiler opp som ny favoritt :o)

Ellers er brødene hos den lokale bakeren også billige og veldig gode!

Hilsen

Annonse

Jeg baker hverdagsbrødet selv, men i helgene hender det vi kjøper halvgrovt steinovnbakt brød fra bakern. Er ikke spesielt begeistret for kjøpebrød fra Rema etc egentlig, syns de er for søte og luftige, men velger et av de groveste når jeg har vært sløv på bakefronten. PS. Poden er veldig glad når jeg ikke har bakt, og aller helst skulle det vært loff - eller rosinboller - hver dag! ;)

Gjest Elextra

Jeg baker hverdagsbrødet selv, men i helgene hender det vi kjøper halvgrovt steinovnbakt brød fra bakern. Er ikke spesielt begeistret for kjøpebrød fra Rema etc egentlig, syns de er for søte og luftige, men velger et av de groveste når jeg har vært sløv på bakefronten. PS. Poden er veldig glad når jeg ikke har bakt, og aller helst skulle det vært loff - eller rosinboller - hver dag! ;)

Hehe, husker jeg jublet når vi endelig fikk kneippbrød da jeg var liten. Jeg var ikke særlig begeistret for min mors tunge og grøve brød!

Litt av den grunn har jeg aldri bakt særlig med brød selv, men har stadig ambisjoner med å komme i gang - da antakelig med noen halvgrove og litt lettere brød enn min mors "klubber".

Hehe, husker jeg jublet når vi endelig fikk kneippbrød da jeg var liten. Jeg var ikke særlig begeistret for min mors tunge og grøve brød!

Litt av den grunn har jeg aldri bakt særlig med brød selv, men har stadig ambisjoner med å komme i gang - da antakelig med noen halvgrove og litt lettere brød enn min mors "klubber".

Samme her vettu.. Fersk kneip med leverpostei - dét var godt på sent 70-tall det! :) Litt den følelsen jeg får igjen når jeg tar en skive Jarlsberg og hakkede solmodne tomater på steinovnbrødet lørdags morgen nå! :)

Men som voksen syns jeg mammas (og eget, hehe) grovbrød er kjempegodt - mye bedre enn kjøpebrød, så kanskje poden får samme utvikling? :)

Hehe, husker jeg jublet når vi endelig fikk kneippbrød da jeg var liten. Jeg var ikke særlig begeistret for min mors tunge og grøve brød!

Litt av den grunn har jeg aldri bakt særlig med brød selv, men har stadig ambisjoner med å komme i gang - da antakelig med noen halvgrove og litt lettere brød enn min mors "klubber".

Å, jeg elsket mors grove hjemmebakte brød! :-) Å få skalken av et fortsatt varmt brød og smøre på margarin så det smeltet var toppers:-)

Men jeg har en mann som ikke har vokst opp med hjemmebakt brød, og han mislikte mine hjemmebakte sterkt, og derfor har jeg kuttet ut hjemmebaksten....;-/

Jeg varierer hva jeg kjøper, men det er alltid grove brød, og helst med frø og slikt. Jeg kjøper også helst brød som er "firkantet", altså som enten er bakt i form eller bakt tett-i-tett slik at det får en "rett kant" på siden. Altså ikke slik fasong som det er på f eks kneipp.

Gjest Elextra

Å, jeg elsket mors grove hjemmebakte brød! :-) Å få skalken av et fortsatt varmt brød og smøre på margarin så det smeltet var toppers:-)

Men jeg har en mann som ikke har vokst opp med hjemmebakt brød, og han mislikte mine hjemmebakte sterkt, og derfor har jeg kuttet ut hjemmebaksten....;-/

Kanskje din mor var en bedre baker enn min :P.

Kanskje din mor var en bedre baker enn min :P.

*he he* Kanskje det.

Men når man baker skikkelig grove brød blir de jo alltid litt 'tunge'/kompakte i forhold til brøld man kjøper. Så det er vel også et spørsmål om man liker slik type brød.

Og på 70-tallet var det jo temmelig elendig utvalg av brød i butikken - det var vel nesten bare kneipp og Graham-brød og loff...;-)

Annonse

Vi kjøper brød hos den lokale bakeren. Hverken mannen eller ungene liker brød med frø/hele korn, så det blir mye kneippbrød (av veldig god kvalitet), pandabrød, speltbrød eller vanlig grovbrød. Jeg blir drittlei av disse til tider, så da kjøper jeg mørkt, grovt rugbrød, med masse hele korn, som jeg deler opp, fryser ned og tar opp dagsrasjoner til meg selv. Brød fra de store industribakeriene spiser vi kanskje et par ganger i året.

et par av de lokale Mega-butikkene har også egne bakeri, så det hender vi kjøper brød der også, men foretrekker den lokale bakeren.

*he he* Kanskje det.

Men når man baker skikkelig grove brød blir de jo alltid litt 'tunge'/kompakte i forhold til brøld man kjøper. Så det er vel også et spørsmål om man liker slik type brød.

Og på 70-tallet var det jo temmelig elendig utvalg av brød i butikken - det var vel nesten bare kneipp og Graham-brød og loff...;-)

Loff, da skulle mamma ha mødreforeningsmøte eller kortlag!

Og pålegg var kokt egg toppet med røkt laks eller ansjonsfilet, litt finere kjøttpålegg med sylteagurk, og det ble kjøpt - hold dere fast - kiwi! Ååå, så deilig det var å få det som ble til overs! :)

Gjest J.R.-07

Nå går vi inn for å ikke spise så mye brød lenger, men kjøper vi brød blir det Leva fra Pågen. Kjøpes på rema 1000. Det er et oppskåret fullkornsbrød med omega 3. Holder seg ferskt lenge :o)

Hvorfor gå inn for mindre brød:? Bare nysgjerrig:)

Loff, da skulle mamma ha mødreforeningsmøte eller kortlag!

Og pålegg var kokt egg toppet med røkt laks eller ansjonsfilet, litt finere kjøttpålegg med sylteagurk, og det ble kjøpt - hold dere fast - kiwi! Ååå, så deilig det var å få det som ble til overs! :)

Jeg husker faktisk veldig godt første gangen jeg smakte Kiwi. Søsteren min hadde ekstrajobb på et hotell, og en dag hadde det vært en frukt- og grønt-konferanse el lign, der kjøpmenn fra hele distriktet fikk demonstrert nye sorter frukt og grønt som nå kom i salg.

Søsteren min hadde med smaksprøver hjem, deriblant av Kiwi. Dette kan kanskje ha vært i 1982 eller deromkring.;-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...