Gå til innhold

Hjelp! Må ha ostekakeoppskrift!


Anbefalte innlegg

Jeg har lovet å lage ostekake til lørdag, men lagde en prøvekake i går som ble deprimerende mislykket (dvs smaken var ok, men den så ikke ut).

Kan du hjelpe meg med en ostekakeoppskrift selv jeg klare? Ikke kom med en med hjemmelaget géle, for det var det som ødela den forige....

Vet det er utenom tema, men jeg vedder på at det er mange hobby-konditorer her....

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/300540-hjelp-m%C3%A5-ha-ostekakeoppskrift/
Del på andre sider

Fortsetter under...

AneM1365380603

Denne lager jeg, fikk den her på dol:

GEMINIS OSTEKAKE

Ingredienser:

1 1/2 pk Bixit havrekjeks (vanlig type)

ca 150gr smør/margarin

***

250 g Philadelphia-ost

1 boks creme fraîche

125 gr melis

1 ts vaniljesukker

***

1 pk sitrongelé

2,5 dl vann

***

1/3 l kremfløte (liten kartong)

***

Gelelokk (om ønskelig):

2 pk jordbærgele-pulver ca 5 dl vann

*****************************

Fremgangsmåte:

Kjeksen knuses, gjerne i foodprocessor, og blandes godt med godt romtemperert eller smeltet smør/margarin. Kjeksblandingen trykkes ut i en stor springform. Settes i kjøleskapet.

Philadelphiaost, creme fraîche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster.

Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens mikseren går.

Fløten stivpiskes og blandes inn i røra.

Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap. La stå til dette er stivnet, det tar gjerne et par timer.

Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (drøyt halv mengde vann). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner.

Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn!

Kaken bør stå kjølig til ganske nært opptil servering. Lang tid i romtemperatur vil gjøre ostedelen av kaken for myk.

Jeg har brukt Geminis oppskrift i mange år, (er hun er fremdeles, forresten??) den AneM beskriver nedenfor. Med sitrongelé på toppen istedet for jordbær. Du kan ha på frisk frukt sammen med den, ser virkelig flott ut med skiver av kiwi eller jordbær. (Men bruk da halv mengde vann i geléen)

Et annet tips er å blande et par teskjeer kanel sammen med kjeksen. MMmmm!

Gjest annlovinda

Takk for svar! Jeg skal prøve den oppskriften AneM kom med.

Et tilleggspørsmål: Skal geleen i gelelokket være helt varm når jeg heller det over kaken? Blir ikke det mye søl? Og vil ikke da gelen renne utover?

Geleen skal være avkjølt når du heller den over kaka, ellers renner geleen under det andre fyllet. Gjorde den feilen en gang jeg.

Annonse

Takk for svar! Jeg skal prøve den oppskriften AneM kom med.

Et tilleggspørsmål: Skal geleen i gelelokket være helt varm når jeg heller det over kaken? Blir ikke det mye søl? Og vil ikke da gelen renne utover?

avkjøl den til "fingervarm", og hell forsiktig oppå. Ostekaken bør også ha stått i kjøleskapet en stund først.

Renne utover? Bare hvis selve kaken strekker seg helt opp til kanten av formen.. :-)

Takk for svar! Jeg skal prøve den oppskriften AneM kom med.

Et tilleggspørsmål: Skal geleen i gelelokket være helt varm når jeg heller det over kaken? Blir ikke det mye søl? Og vil ikke da gelen renne utover?

Ser du får forskjellige svar her, og kommer med mitt råd.

Geleen må være helt kald, og gjerne ha begynt å bli litt "seig".

Om du lar geleen stå så lenge at den har stivnet for mye er det ingen krise, for da kan du bare varme den litt igjen, så vil den løse seg opp.

Hvis du heller den på for tidlig vil den mest sannsynlig renne over. Det blir akkurat som vann, og det skal ikke store åpningen til før det renner...

Jeg bruker å lage ostekake uten steking. Jeg setter kakeform-ringen rett på serveringsfatet og lager kaka oppi der.

Kjeksblandingen legges oppi først, og bres utover til et jevnt lag. Så er det ost/gele/krem/melis-blanding oppå. Lar det stivne og har gelelokk på toppen.

Jeg syns det er fint å pynte med halve druer eller mandariner i geleen. Disse has i før geleen stivner.

Når kaken skal serveres skjærer du bare rundt ringen med en skarp kniv, løsner den forsiktig og tar den av.

Å flytte en ostekake fra en kakeform til et fat er omtrent umulig, men hvis du har bakt den på fatet slipper du dette.

Lykke til :-)

Jeg har brukt Geminis oppskrift i mange år, (er hun er fremdeles, forresten??) den AneM beskriver nedenfor. Med sitrongelé på toppen istedet for jordbær. Du kan ha på frisk frukt sammen med den, ser virkelig flott ut med skiver av kiwi eller jordbær. (Men bruk da halv mengde vann i geléen)

Et annet tips er å blande et par teskjeer kanel sammen med kjeksen. MMmmm!

''Du kan ha på frisk frukt sammen med den, ser virkelig flott ut med skiver av kiwi eller jordbær.''

Men husk å ta på kiwi rett før servering! Hvis ikke blir ikke gelen stiv!

Jeg ser du har fått oppskrifter på ostekake. Jeg har begynt å lage en annen bunn til ostekaka nå og den er nydelig!! Jeg lager nøttemarengsbunn istedetfor kjeksbunn.

Pisk 3 eggehviter og 2 dl melis stivt.

200 g mandler hakkes for hånd.

1 ts bakepulver.

Bland alt sammen, hell i kakeforma og stek på 125 grader i 1 1/2 time.

Deretter avkjøles bunnen og man lager ostekakefyll med gele på toppen.

AneM1365380603

Takk for svar! Jeg skal prøve den oppskriften AneM kom med.

Et tilleggspørsmål: Skal geleen i gelelokket være helt varm når jeg heller det over kaken? Blir ikke det mye søl? Og vil ikke da gelen renne utover?

Den er helt avkjølt, nesten begynt å bli en anelse seig før jeg heller den over. Jeg bruker ostekakeform:

http://www.porsgrund.com/cuisine/products.aspx?csprodid=297&cscatid=2&cscatid2=14&cscatid3=35

Den er helt avkjølt, nesten begynt å bli en anelse seig før jeg heller den over. Jeg bruker ostekakeform:

http://www.porsgrund.com/cuisine/products.aspx?csprodid=297&cscatid=2&cscatid2=14&cscatid3=35

Den så jeg de hadde på tilbud på Glassmagasinet :), 299,-, lurte på om jeg skulle kjøpe den ..... men stod over, liksom litt med det hvor mye en skal ha i skapene for en sjelden gangs bruk. Har selv den til TW .... ikke så fin hvis jeg skulle servere fra den, men klarer å skli kaken over på et fat.

AneM1365380603

Den så jeg de hadde på tilbud på Glassmagasinet :), 299,-, lurte på om jeg skulle kjøpe den ..... men stod over, liksom litt med det hvor mye en skal ha i skapene for en sjelden gangs bruk. Har selv den til TW .... ikke så fin hvis jeg skulle servere fra den, men klarer å skli kaken over på et fat.

Det hender jeg lager to ostekaker, og da lager jeg den andre kaka på selve kakefatet med springformen rundt. Det går også fint :)

Annonse

Jeg ser du har fått oppskrifter på ostekake. Jeg har begynt å lage en annen bunn til ostekaka nå og den er nydelig!! Jeg lager nøttemarengsbunn istedetfor kjeksbunn.

Pisk 3 eggehviter og 2 dl melis stivt.

200 g mandler hakkes for hånd.

1 ts bakepulver.

Bland alt sammen, hell i kakeforma og stek på 125 grader i 1 1/2 time.

Deretter avkjøles bunnen og man lager ostekakefyll med gele på toppen.

Denne bunnen lager jeg når jeg lager iskake. Den er kjempegod!!!

Hei.

Ser du har fått mange gode kakeoppskrifter, men jeg slenger på en til jeg :-) Denne er veldig frisk og god.

1 pk Bixitkjeks (eller tilsv), 165 gr smeltet smør. Kjeksen knuses, smøret blandes i og has i rundform (24 cm).

! pk philadelfiaost smeltes i vannbad.

100 gr melis, 3 dl lettrømme, 1,5 dl kremfløte, 4 ts vaniljesukker, 1 pk sitrongele (blandes ut med halvparten mengde vann, 2,5 dl). Alt dette blandes, og geleen tilsettes i flytende tilstand :-)

Settes i kjøleskap noen timer før servering.

Pynt med masse frukt; eks druer, clementiner, jordbær...

Denne er kjempegod!! Lykke til!

Hei.

Ser du har fått mange gode kakeoppskrifter, men jeg slenger på en til jeg :-) Denne er veldig frisk og god.

1 pk Bixitkjeks (eller tilsv), 165 gr smeltet smør. Kjeksen knuses, smøret blandes i og has i rundform (24 cm).

! pk philadelfiaost smeltes i vannbad.

100 gr melis, 3 dl lettrømme, 1,5 dl kremfløte, 4 ts vaniljesukker, 1 pk sitrongele (blandes ut med halvparten mengde vann, 2,5 dl). Alt dette blandes, og geleen tilsettes i flytende tilstand :-)

Settes i kjøleskap noen timer før servering.

Pynt med masse frukt; eks druer, clementiner, jordbær...

Denne er kjempegod!! Lykke til!

Hjelp! Jeg spolerte sitrongeleen! Kan jeg bruke jordbørgele i selve kaken også?

Jeg er superklønete.....alt bare brendte seg.....:(

Hjelp! Jeg spolerte sitrongeleen! Kan jeg bruke jordbørgele i selve kaken også?

Jeg er superklønete.....alt bare brendte seg.....:(

Jeg har ikke prøvd med jordbærgele, men det høres faktisk godt ut :-) Prøv det du, og kanskje pynte med jordbær (hvis du har).... Kan du skrive å fortelle hvordan det går :-)

Klem fra

Jeg har ikke prøvd med jordbærgele, men det høres faktisk godt ut :-) Prøv det du, og kanskje pynte med jordbær (hvis du har).... Kan du skrive å fortelle hvordan det går :-)

Klem fra

Jeg dro ut igjen og kjøpte ny sitrongele og stålull til gryta ;) Må ikke drive på dol når man skal lage kake. DET har jeg i hvert fal lært!

Nå står kaka i kjøleskapet og ser veldig fin ut. Mangler gelelokket, men det tar jeg i morgen. Håper bare kaka i kjøleskapet stivener, og et jeg får til det gelelokket uten å ødelegge alt.

Hm. Tror jeg trenger et husmorkurs!

For en tid tilbake lagde jeg en deilig kaka når den eldste hadde besøk. Det var brownies. Moren til jenta ville gjerne ha oppskriften, for datteren hennes hadde skrytt sånn av den gode kaka!

....det var TORO Brownies, det.....måtte jo bare innrømme det... :)

Jeg dro ut igjen og kjøpte ny sitrongele og stålull til gryta ;) Må ikke drive på dol når man skal lage kake. DET har jeg i hvert fal lært!

Nå står kaka i kjøleskapet og ser veldig fin ut. Mangler gelelokket, men det tar jeg i morgen. Håper bare kaka i kjøleskapet stivener, og et jeg får til det gelelokket uten å ødelegge alt.

Hm. Tror jeg trenger et husmorkurs!

For en tid tilbake lagde jeg en deilig kaka når den eldste hadde besøk. Det var brownies. Moren til jenta ville gjerne ha oppskriften, for datteren hennes hadde skrytt sånn av den gode kaka!

....det var TORO Brownies, det.....måtte jo bare innrømme det... :)

At du av og til bruker Toro er ikke noe å skamme seg over.

Jeg synes det er gøy å bake, og er flink også, men enkelte av Toros kaker blir faktisk bedre enn mine egne.

Favorittene er muffins og brownies. Sjokoladekaka synes jeg ikke noe om og baker heller min egen.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...