Gjest efoll Skrevet 28. februar 2008 Del Skrevet 28. februar 2008 Jeg har lovet å lage ostekake til lørdag, men lagde en prøvekake i går som ble deprimerende mislykket (dvs smaken var ok, men den så ikke ut). Kan du hjelpe meg med en ostekakeoppskrift selv jeg klare? Ikke kom med en med hjemmelaget géle, for det var det som ødela den forige.... Vet det er utenom tema, men jeg vedder på at det er mange hobby-konditorer her.... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/300540-hjelp-m%C3%A5-ha-ostekakeoppskrift/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
AneM1365380603 Skrevet 28. februar 2008 Del Skrevet 28. februar 2008 Denne lager jeg, fikk den her på dol: GEMINIS OSTEKAKE Ingredienser: 1 1/2 pk Bixit havrekjeks (vanlig type) ca 150gr smør/margarin *** 250 g Philadelphia-ost 1 boks creme fraîche 125 gr melis 1 ts vaniljesukker *** 1 pk sitrongelé 2,5 dl vann *** 1/3 l kremfløte (liten kartong) *** Gelelokk (om ønskelig): 2 pk jordbærgele-pulver ca 5 dl vann ***************************** Fremgangsmåte: Kjeksen knuses, gjerne i foodprocessor, og blandes godt med godt romtemperert eller smeltet smør/margarin. Kjeksblandingen trykkes ut i en stor springform. Settes i kjøleskapet. Philadelphiaost, creme fraîche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster. Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens mikseren går. Fløten stivpiskes og blandes inn i røra. Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap. La stå til dette er stivnet, det tar gjerne et par timer. Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (drøyt halv mengde vann). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner. Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn! Kaken bør stå kjølig til ganske nært opptil servering. Lang tid i romtemperatur vil gjøre ostedelen av kaken for myk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/300540-hjelp-m%C3%A5-ha-ostekakeoppskrift/#findComment-2431163 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lykke til Skrevet 28. februar 2008 Del Skrevet 28. februar 2008 her finner du mange http://www.detsoteliv.no 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/300540-hjelp-m%C3%A5-ha-ostekakeoppskrift/#findComment-2431175 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mij Skrevet 28. februar 2008 Del Skrevet 28. februar 2008 Jeg har brukt Geminis oppskrift i mange år, (er hun er fremdeles, forresten??) den AneM beskriver nedenfor. Med sitrongelé på toppen istedet for jordbær. Du kan ha på frisk frukt sammen med den, ser virkelig flott ut med skiver av kiwi eller jordbær. (Men bruk da halv mengde vann i geléen) Et annet tips er å blande et par teskjeer kanel sammen med kjeksen. MMmmm! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/300540-hjelp-m%C3%A5-ha-ostekakeoppskrift/#findComment-2431225 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest efoll Skrevet 28. februar 2008 Del Skrevet 28. februar 2008 Takk for svar! Jeg skal prøve den oppskriften AneM kom med. Et tilleggspørsmål: Skal geleen i gelelokket være helt varm når jeg heller det over kaken? Blir ikke det mye søl? Og vil ikke da gelen renne utover? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/300540-hjelp-m%C3%A5-ha-ostekakeoppskrift/#findComment-2431262 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest annlovinda Skrevet 28. februar 2008 Del Skrevet 28. februar 2008 Takk for svar! Jeg skal prøve den oppskriften AneM kom med. Et tilleggspørsmål: Skal geleen i gelelokket være helt varm når jeg heller det over kaken? Blir ikke det mye søl? Og vil ikke da gelen renne utover? Geleen skal være avkjølt når du heller den over kaka, ellers renner geleen under det andre fyllet. Gjorde den feilen en gang jeg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/300540-hjelp-m%C3%A5-ha-ostekakeoppskrift/#findComment-2431269 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mij Skrevet 28. februar 2008 Del Skrevet 28. februar 2008 Takk for svar! Jeg skal prøve den oppskriften AneM kom med. Et tilleggspørsmål: Skal geleen i gelelokket være helt varm når jeg heller det over kaken? Blir ikke det mye søl? Og vil ikke da gelen renne utover? avkjøl den til "fingervarm", og hell forsiktig oppå. Ostekaken bør også ha stått i kjøleskapet en stund først. Renne utover? Bare hvis selve kaken strekker seg helt opp til kanten av formen.. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/300540-hjelp-m%C3%A5-ha-ostekakeoppskrift/#findComment-2431271 Del på andre sider Flere delingsvalg…
pusi Skrevet 28. februar 2008 Del Skrevet 28. februar 2008 Takk for svar! Jeg skal prøve den oppskriften AneM kom med. Et tilleggspørsmål: Skal geleen i gelelokket være helt varm når jeg heller det over kaken? Blir ikke det mye søl? Og vil ikke da gelen renne utover? Ser du får forskjellige svar her, og kommer med mitt råd. Geleen må være helt kald, og gjerne ha begynt å bli litt "seig". Om du lar geleen stå så lenge at den har stivnet for mye er det ingen krise, for da kan du bare varme den litt igjen, så vil den løse seg opp. Hvis du heller den på for tidlig vil den mest sannsynlig renne over. Det blir akkurat som vann, og det skal ikke store åpningen til før det renner... Jeg bruker å lage ostekake uten steking. Jeg setter kakeform-ringen rett på serveringsfatet og lager kaka oppi der. Kjeksblandingen legges oppi først, og bres utover til et jevnt lag. Så er det ost/gele/krem/melis-blanding oppå. Lar det stivne og har gelelokk på toppen. Jeg syns det er fint å pynte med halve druer eller mandariner i geleen. Disse has i før geleen stivner. Når kaken skal serveres skjærer du bare rundt ringen med en skarp kniv, løsner den forsiktig og tar den av. Å flytte en ostekake fra en kakeform til et fat er omtrent umulig, men hvis du har bakt den på fatet slipper du dette. Lykke til :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/300540-hjelp-m%C3%A5-ha-ostekakeoppskrift/#findComment-2431315 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tralla Skrevet 28. februar 2008 Del Skrevet 28. februar 2008 Jeg har brukt Geminis oppskrift i mange år, (er hun er fremdeles, forresten??) den AneM beskriver nedenfor. Med sitrongelé på toppen istedet for jordbær. Du kan ha på frisk frukt sammen med den, ser virkelig flott ut med skiver av kiwi eller jordbær. (Men bruk da halv mengde vann i geléen) Et annet tips er å blande et par teskjeer kanel sammen med kjeksen. MMmmm! ''Du kan ha på frisk frukt sammen med den, ser virkelig flott ut med skiver av kiwi eller jordbær.'' Men husk å ta på kiwi rett før servering! Hvis ikke blir ikke gelen stiv! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/300540-hjelp-m%C3%A5-ha-ostekakeoppskrift/#findComment-2431336 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 28. februar 2008 Del Skrevet 28. februar 2008 Jeg ser du har fått oppskrifter på ostekake. Jeg har begynt å lage en annen bunn til ostekaka nå og den er nydelig!! Jeg lager nøttemarengsbunn istedetfor kjeksbunn. Pisk 3 eggehviter og 2 dl melis stivt. 200 g mandler hakkes for hånd. 1 ts bakepulver. Bland alt sammen, hell i kakeforma og stek på 125 grader i 1 1/2 time. Deretter avkjøles bunnen og man lager ostekakefyll med gele på toppen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/300540-hjelp-m%C3%A5-ha-ostekakeoppskrift/#findComment-2431351 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AneM1365380603 Skrevet 28. februar 2008 Del Skrevet 28. februar 2008 Takk for svar! Jeg skal prøve den oppskriften AneM kom med. Et tilleggspørsmål: Skal geleen i gelelokket være helt varm når jeg heller det over kaken? Blir ikke det mye søl? Og vil ikke da gelen renne utover? Den er helt avkjølt, nesten begynt å bli en anelse seig før jeg heller den over. Jeg bruker ostekakeform: http://www.porsgrund.com/cuisine/products.aspx?csprodid=297&cscatid=2&cscatid2=14&cscatid3=35 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/300540-hjelp-m%C3%A5-ha-ostekakeoppskrift/#findComment-2431401 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest nikkot Skrevet 28. februar 2008 Del Skrevet 28. februar 2008 Den er helt avkjølt, nesten begynt å bli en anelse seig før jeg heller den over. Jeg bruker ostekakeform: http://www.porsgrund.com/cuisine/products.aspx?csprodid=297&cscatid=2&cscatid2=14&cscatid3=35 Den så jeg de hadde på tilbud på Glassmagasinet , 299,-, lurte på om jeg skulle kjøpe den ..... men stod over, liksom litt med det hvor mye en skal ha i skapene for en sjelden gangs bruk. Har selv den til TW .... ikke så fin hvis jeg skulle servere fra den, men klarer å skli kaken over på et fat. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/300540-hjelp-m%C3%A5-ha-ostekakeoppskrift/#findComment-2431406 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AneM1365380603 Skrevet 28. februar 2008 Del Skrevet 28. februar 2008 Den så jeg de hadde på tilbud på Glassmagasinet , 299,-, lurte på om jeg skulle kjøpe den ..... men stod over, liksom litt med det hvor mye en skal ha i skapene for en sjelden gangs bruk. Har selv den til TW .... ikke så fin hvis jeg skulle servere fra den, men klarer å skli kaken over på et fat. Det hender jeg lager to ostekaker, og da lager jeg den andre kaka på selve kakefatet med springformen rundt. Det går også fint 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/300540-hjelp-m%C3%A5-ha-ostekakeoppskrift/#findComment-2431427 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest efoll Skrevet 28. februar 2008 Del Skrevet 28. februar 2008 Jeg ser du har fått oppskrifter på ostekake. Jeg har begynt å lage en annen bunn til ostekaka nå og den er nydelig!! Jeg lager nøttemarengsbunn istedetfor kjeksbunn. Pisk 3 eggehviter og 2 dl melis stivt. 200 g mandler hakkes for hånd. 1 ts bakepulver. Bland alt sammen, hell i kakeforma og stek på 125 grader i 1 1/2 time. Deretter avkjøles bunnen og man lager ostekakefyll med gele på toppen. Denne bunnen lager jeg når jeg lager iskake. Den er kjempegod!!! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/300540-hjelp-m%C3%A5-ha-ostekakeoppskrift/#findComment-2431674 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Niffi Skrevet 28. februar 2008 Del Skrevet 28. februar 2008 Hei. Ser du har fått mange gode kakeoppskrifter, men jeg slenger på en til jeg :-) Denne er veldig frisk og god. 1 pk Bixitkjeks (eller tilsv), 165 gr smeltet smør. Kjeksen knuses, smøret blandes i og has i rundform (24 cm). ! pk philadelfiaost smeltes i vannbad. 100 gr melis, 3 dl lettrømme, 1,5 dl kremfløte, 4 ts vaniljesukker, 1 pk sitrongele (blandes ut med halvparten mengde vann, 2,5 dl). Alt dette blandes, og geleen tilsettes i flytende tilstand :-) Settes i kjøleskap noen timer før servering. Pynt med masse frukt; eks druer, clementiner, jordbær... Denne er kjempegod!! Lykke til! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/300540-hjelp-m%C3%A5-ha-ostekakeoppskrift/#findComment-2431678 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest efoll Skrevet 28. februar 2008 Del Skrevet 28. februar 2008 Hei. Ser du har fått mange gode kakeoppskrifter, men jeg slenger på en til jeg :-) Denne er veldig frisk og god. 1 pk Bixitkjeks (eller tilsv), 165 gr smeltet smør. Kjeksen knuses, smøret blandes i og has i rundform (24 cm). ! pk philadelfiaost smeltes i vannbad. 100 gr melis, 3 dl lettrømme, 1,5 dl kremfløte, 4 ts vaniljesukker, 1 pk sitrongele (blandes ut med halvparten mengde vann, 2,5 dl). Alt dette blandes, og geleen tilsettes i flytende tilstand :-) Settes i kjøleskap noen timer før servering. Pynt med masse frukt; eks druer, clementiner, jordbær... Denne er kjempegod!! Lykke til! Hjelp! Jeg spolerte sitrongeleen! Kan jeg bruke jordbørgele i selve kaken også? Jeg er superklønete.....alt bare brendte seg..... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/300540-hjelp-m%C3%A5-ha-ostekakeoppskrift/#findComment-2431685 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Niffi Skrevet 28. februar 2008 Del Skrevet 28. februar 2008 Hjelp! Jeg spolerte sitrongeleen! Kan jeg bruke jordbørgele i selve kaken også? Jeg er superklønete.....alt bare brendte seg..... Jeg har ikke prøvd med jordbærgele, men det høres faktisk godt ut :-) Prøv det du, og kanskje pynte med jordbær (hvis du har).... Kan du skrive å fortelle hvordan det går :-) Klem fra 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/300540-hjelp-m%C3%A5-ha-ostekakeoppskrift/#findComment-2431793 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 28. februar 2008 Del Skrevet 28. februar 2008 Denne bunnen lager jeg når jeg lager iskake. Den er kjempegod!!! Ja, jeg tror faktisk jeg brukte denne bunnen når jeg laga dajm-iskake for mange år siden! Jeg synes ofte kjeksbunn kan bli litt kvalmende. Nøttemarengsbunn er bare helt NAM :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/300540-hjelp-m%C3%A5-ha-ostekakeoppskrift/#findComment-2431805 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest efoll Skrevet 28. februar 2008 Del Skrevet 28. februar 2008 Jeg har ikke prøvd med jordbærgele, men det høres faktisk godt ut :-) Prøv det du, og kanskje pynte med jordbær (hvis du har).... Kan du skrive å fortelle hvordan det går :-) Klem fra Jeg dro ut igjen og kjøpte ny sitrongele og stålull til gryta Må ikke drive på dol når man skal lage kake. DET har jeg i hvert fal lært! Nå står kaka i kjøleskapet og ser veldig fin ut. Mangler gelelokket, men det tar jeg i morgen. Håper bare kaka i kjøleskapet stivener, og et jeg får til det gelelokket uten å ødelegge alt. Hm. Tror jeg trenger et husmorkurs! For en tid tilbake lagde jeg en deilig kaka når den eldste hadde besøk. Det var brownies. Moren til jenta ville gjerne ha oppskriften, for datteren hennes hadde skrytt sånn av den gode kaka! ....det var TORO Brownies, det.....måtte jo bare innrømme det... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/300540-hjelp-m%C3%A5-ha-ostekakeoppskrift/#findComment-2431815 Del på andre sider Flere delingsvalg…
pusi Skrevet 29. februar 2008 Del Skrevet 29. februar 2008 Jeg dro ut igjen og kjøpte ny sitrongele og stålull til gryta Må ikke drive på dol når man skal lage kake. DET har jeg i hvert fal lært! Nå står kaka i kjøleskapet og ser veldig fin ut. Mangler gelelokket, men det tar jeg i morgen. Håper bare kaka i kjøleskapet stivener, og et jeg får til det gelelokket uten å ødelegge alt. Hm. Tror jeg trenger et husmorkurs! For en tid tilbake lagde jeg en deilig kaka når den eldste hadde besøk. Det var brownies. Moren til jenta ville gjerne ha oppskriften, for datteren hennes hadde skrytt sånn av den gode kaka! ....det var TORO Brownies, det.....måtte jo bare innrømme det... At du av og til bruker Toro er ikke noe å skamme seg over. Jeg synes det er gøy å bake, og er flink også, men enkelte av Toros kaker blir faktisk bedre enn mine egne. Favorittene er muffins og brownies. Sjokoladekaka synes jeg ikke noe om og baker heller min egen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/300540-hjelp-m%C3%A5-ha-ostekakeoppskrift/#findComment-2432193 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.