pusi Skrevet 25. mars 2008 Del Skrevet 25. mars 2008 Sliter litt med kreativiteten når det gjelder middagsmat. Oftest blir det til at jeg ser i skap og frysere når jeg kommer hjem fra jobb, og lager noe etter lyst og tid der og da. Er det noen som har noen fine rutiner rundt det med å finne på middagsmat? Faste, raske, gode retter som brukes ofte? Idag blir det forresten wraps her i huset. Mor og far er på slankern og kan fylle lefsa med mye salat, og de andre kan plukke det de liker. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest noanoa Skrevet 25. mars 2008 Del Skrevet 25. mars 2008 jeg har begynnt å handle 1 gang i uken, på torsdager eller fredager. Sitter da kvelden før og tenker ut meny...leter noen ganger etter oppskrifter på art of taste ikveld blir det forresten svin flatbiff med ovnsbakte poteter og tomat/sukkerertsalat 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/#findComment-2448890 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest noanoa Skrevet 25. mars 2008 Del Skrevet 25. mars 2008 jeg har begynnt å handle 1 gang i uken, på torsdager eller fredager. Sitter da kvelden før og tenker ut meny...leter noen ganger etter oppskrifter på art of taste ikveld blir det forresten svin flatbiff med ovnsbakte poteter og tomat/sukkerertsalat 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/#findComment-2448891 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AneM1365380603 Skrevet 25. mars 2008 Del Skrevet 25. mars 2008 Mannen min smekket sammen noe her en dag som var kjempegodt. Han kjøpte en pose Toro tomatpølsegryte og hadde i pølsebiter. Han serverte det med Jasminris. Det var uventa godt, og tok bare et øyeblikk å lage 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/#findComment-2449084 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cizz Skrevet 25. mars 2008 Del Skrevet 25. mars 2008 Kjent problem.... Her la vi om rutinene som et nyttårsforsett, og planlegger 14-dagers-meny og har faste handledager tirsdag og fredag ( en dag i uken, som noanoa hadde, blir utopisk foreløpig, men to dager i uken absolutt overkommelig her i huset!). Vi spiser mye mer variert og sunt, og det lønner seg økonomisk også, det ser vi allerede. Vi hadde en sånn typisk storme -innom- butikken- og- plukke- med- seg- minst- seks- ting- man- kke- trenger- pluss- middag- oppførsel tidligere. Jeg må bare si at i tillegg til at det er sunnere, mer variert og mer økonomisk, så er det en befrielse!! Sååå deilig å slippe å tenke på hva vi skal ha til middag hver bidige dag. Litt mer jobb akkurat de dagene jeg sitter med meny-kalenderen og når det skal skrives handlelister, men det er det fader meg verdt..... Idag fikk ungene pølser og kokte poteter og gulrøtter, vi voksne skal ha salatbuffet til kvelds :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/#findComment-2449137 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sofies mamma Skrevet 25. mars 2008 Del Skrevet 25. mars 2008 Pleier å planlegge 4-5 dager framover. Sånn at ting er i hus og jeg slippet stikke i butikken når det ikke passer. Ellers er jeg ganske flink til å forberede dagen før hvis jeg vet jeg får dårlig tid. F.eks steke pannekaker kvelden før, varme opp dagen etter. Skrelle poteter og gulrøtter kvelden før, så det kan settes rett på. Huske å tine kjøtt, fiskekaker e.l. så det går kjapt når vi kommer hjem. Lager jeg gryter, lasagne e.l. lager jeg alltid tredobbel og fryser ned til to hele middager og. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/#findComment-2449327 Del på andre sider Flere delingsvalg…
astridny Skrevet 25. mars 2008 Del Skrevet 25. mars 2008 Jeg skriver meny hver fredag for hele neste uke. Så handler jeg det på lørdagen. Enkelt og greit. I morra skal vi ha fiskekaker,poteter,løk og grønnsaker. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/#findComment-2449392 Del på andre sider Flere delingsvalg…
pusi Skrevet 26. mars 2008 Forfatter Del Skrevet 26. mars 2008 Jeg skriver meny hver fredag for hele neste uke. Så handler jeg det på lørdagen. Enkelt og greit. I morra skal vi ha fiskekaker,poteter,løk og grønnsaker. Har du noen mal for menyen eller er det etter innfallsmetoden? Fiskekaker er godt. Det tror jeg vi skal ha i dag :-)) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/#findComment-2449636 Del på andre sider Flere delingsvalg…
pusi Skrevet 26. mars 2008 Forfatter Del Skrevet 26. mars 2008 Kjent problem.... Her la vi om rutinene som et nyttårsforsett, og planlegger 14-dagers-meny og har faste handledager tirsdag og fredag ( en dag i uken, som noanoa hadde, blir utopisk foreløpig, men to dager i uken absolutt overkommelig her i huset!). Vi spiser mye mer variert og sunt, og det lønner seg økonomisk også, det ser vi allerede. Vi hadde en sånn typisk storme -innom- butikken- og- plukke- med- seg- minst- seks- ting- man- kke- trenger- pluss- middag- oppførsel tidligere. Jeg må bare si at i tillegg til at det er sunnere, mer variert og mer økonomisk, så er det en befrielse!! Sååå deilig å slippe å tenke på hva vi skal ha til middag hver bidige dag. Litt mer jobb akkurat de dagene jeg sitter med meny-kalenderen og når det skal skrives handlelister, men det er det fader meg verdt..... Idag fikk ungene pølser og kokte poteter og gulrøtter, vi voksne skal ha salatbuffet til kvelds :-) Wow 14-dagers meny da gitt. Det er hit jeg ønsker å komme, men det er litt vanskelig å sette opp menyen. Spør jeg hva de forskjellige ønsker til middag vil gubben ha "æ veit itj" og ungene vil ha pannekaker eller grøt, så det er ikke mye hjelp å få... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/#findComment-2449638 Del på andre sider Flere delingsvalg…
pusi Skrevet 26. mars 2008 Forfatter Del Skrevet 26. mars 2008 Mannen min smekket sammen noe her en dag som var kjempegodt. Han kjøpte en pose Toro tomatpølsegryte og hadde i pølsebiter. Han serverte det med Jasminris. Det var uventa godt, og tok bare et øyeblikk å lage Jepp, det er godt. Men vi har det ikke ofte. Gubben er ikke glad i pølser og lillemor vil ikke ha saus. Jeg synes også det er godt med poteter til den gryta. Moste poteter i tomatsaus er kjempegodt :-)) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/#findComment-2449639 Del på andre sider Flere delingsvalg…
pusi Skrevet 26. mars 2008 Forfatter Del Skrevet 26. mars 2008 jeg har begynnt å handle 1 gang i uken, på torsdager eller fredager. Sitter da kvelden før og tenker ut meny...leter noen ganger etter oppskrifter på art of taste ikveld blir det forresten svin flatbiff med ovnsbakte poteter og tomat/sukkerertsalat Leter opp nettsida til art of taste... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/#findComment-2449640 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tatjana Skrevet 26. mars 2008 Del Skrevet 26. mars 2008 Jeg har i mange år skrevet ukesmeny og handlet en gang i uken. For å få litt variasjon hender det at jeg kjøper matblader eller kokebøker på salg og finner spennende oppskrifter jeg kan prøve. Jeg kjenner for øvrig noen som har seks ukers middagsmeny. De har lista hengende oppe, med middager for seks uker. Så starter de på nytt på lista igjen. :-). Det høres kanskje litt kjedelig ut, men de har et såpass kativt liv at jeg tror det er nødvendig tidsmessig. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/#findComment-2449672 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cizz Skrevet 26. mars 2008 Del Skrevet 26. mars 2008 Wow 14-dagers meny da gitt. Det er hit jeg ønsker å komme, men det er litt vanskelig å sette opp menyen. Spør jeg hva de forskjellige ønsker til middag vil gubben ha "æ veit itj" og ungene vil ha pannekaker eller grøt, så det er ikke mye hjelp å få... Ja men det er det som er genialt, når det er planlagt på forhånd er det ingen som kan mukke på verken det ene eller det andre, fordi alle har vært med på å bestemme i utgangspunktet. Jeg har laget meg en liste over middagene jeg "kan", også velger vi fra den når vi planlegger menyen. Jeg kan si ok, nå skal vi ha spaghetti en dag, pannekaker en dag, og fiskegrateng en dag. Så kan de få velge hvilken dag det skal være på. Og når de har vært med på å bestemme selv, så går det meste greit.... :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/#findComment-2449688 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AneM1365380603 Skrevet 26. mars 2008 Del Skrevet 26. mars 2008 Jepp, det er godt. Men vi har det ikke ofte. Gubben er ikke glad i pølser og lillemor vil ikke ha saus. Jeg synes også det er godt med poteter til den gryta. Moste poteter i tomatsaus er kjempegodt :-)) Jeg glemte jo å svare på det du egentlig spurte om. Vi planlegger ofte middager noen dager framover. Jeg kjøper av og til fersk eller røykt torsk. Restene lager jeg fiskegrateng av. Det ligger nesten alltid kyllinglår i fryseren. På Rema selger de esker med 5 kg. Når jeg lager lapskaus lager jeg dobbel porsjon slik at jeg kun har oppvarming en annen dag. Kjøttdeig, baguetter, pitabrød og karbonader er også slikt som er greit å ha liggende. Det er mat som kan brukes på mange måter. I skuffa er det også alltid et par sorter posemat. Noe som er enkelt og godt er tomatsuppe med kjøttboller i. Jeg piffer det litt opp med litt hvitløk, raspa gulrot, evt ekstra makaroni. Godt med baguetter til 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/#findComment-2449708 Del på andre sider Flere delingsvalg…
astridny Skrevet 28. mars 2008 Del Skrevet 28. mars 2008 Har du noen mal for menyen eller er det etter innfallsmetoden? Fiskekaker er godt. Det tror jeg vi skal ha i dag :-)) Det er etter innfallsmetoden. Jeg vet hva vi liker og skriver det på lista,går jeg tom for ideer,ser jeg bare på de gamle listene. det er svært sjelden at vi har noe annet enn det jeg har skrevet på lista. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/#findComment-2451954 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ViViola Skrevet 28. mars 2008 Del Skrevet 28. mars 2008 Ser at flere sverger til det samme som oss, nemlig menylister. Det er bare så utrolig herlig, da vet man at man har i hus det som skal til for å lage maten. Dessuten - man (eller vi, da) får et mer variert kosthold av det. Vår menyliste legges opp etter et rimelig fast mønster: Mandag: Noe rimelig raskt, da ungene har aktivitet tidlig. Spaghetti m/kjøttsaus eller wok, f.eks. Tirsdag og torsdag: Fisk. Fersk fisk tirsdag, og et fiskeprodukt torsdag. Onsdag og fredag: Kylling. Lørdag: Grøt litt tidlig på dagen, og noe snafsemat på kvelden for oss voksne (ungene har sitt lørdagsgodteri, og orker ikke mat som regel) Søndag: Gjerne en litt mer forseggjort middag, som grønnsakssuppe laget fra grunnen av, steik eller noe slikt. Noe med rødt kjøtt blir det gjerne. Vi handler helst på torsdag, da er det helg etter jobb fredag. Mandag kjøper vi fisk til tirsdagsmiddagen. Målet er å prøve minst 1 ny rett i løpet av uka, og det er veldig spennende! Lykke til! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/#findComment-2451967 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.