Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Sliter litt med kreativiteten når det gjelder middagsmat. Oftest blir det til at jeg ser i skap og frysere når jeg kommer hjem fra jobb, og lager noe etter lyst og tid der og da.

Er det noen som har noen fine rutiner rundt det med å finne på middagsmat?

Faste, raske, gode retter som brukes ofte?

Idag blir det forresten wraps her i huset. Mor og far er på slankern og kan fylle lefsa med mye salat, og de andre kan plukke det de liker.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kjent problem....

Her la vi om rutinene som et nyttårsforsett, og planlegger 14-dagers-meny og har faste handledager tirsdag og fredag ( en dag i uken, som noanoa hadde, blir utopisk foreløpig, men to dager i uken absolutt overkommelig her i huset!). Vi spiser mye mer variert og sunt, og det lønner seg økonomisk også, det ser vi allerede. Vi hadde en sånn typisk storme -innom- butikken- og- plukke- med- seg- minst- seks- ting- man- kke- trenger- pluss- middag- oppførsel tidligere.

Jeg må bare si at i tillegg til at det er sunnere, mer variert og mer økonomisk, så er det en befrielse!! Sååå deilig å slippe å tenke på hva vi skal ha til middag hver bidige dag. Litt mer jobb akkurat de dagene jeg sitter med meny-kalenderen og når det skal skrives handlelister, men det er det fader meg verdt.....

Idag fikk ungene pølser og kokte poteter og gulrøtter, vi voksne skal ha salatbuffet til kvelds :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/#findComment-2449137
Del på andre sider

Sofies mamma

Pleier å planlegge 4-5 dager framover. Sånn at ting er i hus og jeg slippet stikke i butikken når det ikke passer. Ellers er jeg ganske flink til å forberede dagen før hvis jeg vet jeg får dårlig tid. F.eks steke pannekaker kvelden før, varme opp dagen etter. Skrelle poteter og gulrøtter kvelden før, så det kan settes rett på. Huske å tine kjøtt, fiskekaker e.l. så det går kjapt når vi kommer hjem. Lager jeg gryter, lasagne e.l. lager jeg alltid tredobbel og fryser ned til to hele middager og.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/#findComment-2449327
Del på andre sider

Annonse

Kjent problem....

Her la vi om rutinene som et nyttårsforsett, og planlegger 14-dagers-meny og har faste handledager tirsdag og fredag ( en dag i uken, som noanoa hadde, blir utopisk foreløpig, men to dager i uken absolutt overkommelig her i huset!). Vi spiser mye mer variert og sunt, og det lønner seg økonomisk også, det ser vi allerede. Vi hadde en sånn typisk storme -innom- butikken- og- plukke- med- seg- minst- seks- ting- man- kke- trenger- pluss- middag- oppførsel tidligere.

Jeg må bare si at i tillegg til at det er sunnere, mer variert og mer økonomisk, så er det en befrielse!! Sååå deilig å slippe å tenke på hva vi skal ha til middag hver bidige dag. Litt mer jobb akkurat de dagene jeg sitter med meny-kalenderen og når det skal skrives handlelister, men det er det fader meg verdt.....

Idag fikk ungene pølser og kokte poteter og gulrøtter, vi voksne skal ha salatbuffet til kvelds :-)

Wow

14-dagers meny da gitt.

Det er hit jeg ønsker å komme, men det er litt vanskelig å sette opp menyen.

Spør jeg hva de forskjellige ønsker til middag vil gubben ha "æ veit itj" og ungene vil ha pannekaker eller grøt, så det er ikke mye hjelp å få...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/#findComment-2449638
Del på andre sider

Mannen min smekket sammen noe her en dag som var kjempegodt. Han kjøpte en pose Toro tomatpølsegryte og hadde i pølsebiter. Han serverte det med Jasminris. Det var uventa godt, og tok bare et øyeblikk å lage :)

Jepp, det er godt.

Men vi har det ikke ofte. Gubben er ikke glad i pølser og lillemor vil ikke ha saus. Jeg synes også det er godt med poteter til den gryta. Moste poteter i tomatsaus er kjempegodt :-))

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/#findComment-2449639
Del på andre sider

jeg har begynnt å handle 1 gang i uken, på torsdager eller fredager. Sitter da kvelden før og tenker ut meny...leter noen

ganger etter oppskrifter på art of taste

ikveld blir det forresten svin flatbiff med ovnsbakte poteter og tomat/sukkerertsalat

Leter opp nettsida til art of taste...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/#findComment-2449640
Del på andre sider

Gjest Tatjana

Jeg har i mange år skrevet ukesmeny og handlet en gang i uken. For å få litt variasjon hender det at jeg kjøper matblader eller kokebøker på salg og finner spennende oppskrifter jeg kan prøve.

Jeg kjenner for øvrig noen som har seks ukers middagsmeny. De har lista hengende oppe, med middager for seks uker. Så starter de på nytt på lista igjen. :-). Det høres kanskje litt kjedelig ut, men de har et såpass kativt liv at jeg tror det er nødvendig tidsmessig.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/#findComment-2449672
Del på andre sider

Wow

14-dagers meny da gitt.

Det er hit jeg ønsker å komme, men det er litt vanskelig å sette opp menyen.

Spør jeg hva de forskjellige ønsker til middag vil gubben ha "æ veit itj" og ungene vil ha pannekaker eller grøt, så det er ikke mye hjelp å få...

Ja men det er det som er genialt, når det er planlagt på forhånd er det ingen som kan mukke på verken det ene eller det andre, fordi alle har vært med på å bestemme i utgangspunktet. Jeg har laget meg en liste over middagene jeg "kan", også velger vi fra den når vi planlegger menyen. Jeg kan si ok, nå skal vi ha spaghetti en dag, pannekaker en dag, og fiskegrateng en dag. Så kan de få velge hvilken dag det skal være på. Og når de har vært med på å bestemme selv, så går det meste greit.... :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/#findComment-2449688
Del på andre sider

Annonse

AneM1365380603

Jepp, det er godt.

Men vi har det ikke ofte. Gubben er ikke glad i pølser og lillemor vil ikke ha saus. Jeg synes også det er godt med poteter til den gryta. Moste poteter i tomatsaus er kjempegodt :-))

Jeg glemte jo å svare på det du egentlig spurte om. Vi planlegger ofte middager noen dager framover. Jeg kjøper av og til fersk eller røykt torsk. Restene lager jeg fiskegrateng av. Det ligger nesten alltid kyllinglår i fryseren. På Rema selger de esker med 5 kg. Når jeg lager lapskaus lager jeg dobbel porsjon slik at jeg kun har oppvarming en annen dag.

Kjøttdeig, baguetter, pitabrød og karbonader er også slikt som er greit å ha liggende. Det er mat som kan brukes på mange måter. I skuffa er det også alltid et par sorter posemat. Noe som er enkelt og godt er tomatsuppe med kjøttboller i. Jeg piffer det litt opp med litt hvitløk, raspa gulrot, evt ekstra makaroni. Godt med baguetter til :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/#findComment-2449708
Del på andre sider

Har du noen mal for menyen eller er det etter innfallsmetoden?

Fiskekaker er godt. Det tror jeg vi skal ha i dag :-))

Det er etter innfallsmetoden.

Jeg vet hva vi liker og skriver det på lista,går jeg tom for ideer,ser jeg bare på de gamle listene.

det er svært sjelden at vi har noe annet enn det jeg har skrevet på lista.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/#findComment-2451954
Del på andre sider

Gjest ViViola

Ser at flere sverger til det samme som oss, nemlig menylister. Det er bare så utrolig herlig, da vet man at man har i hus det som skal til for å lage maten. Dessuten - man (eller vi, da) får et mer variert kosthold av det.

Vår menyliste legges opp etter et rimelig fast mønster:

Mandag: Noe rimelig raskt, da ungene har aktivitet tidlig. Spaghetti m/kjøttsaus eller wok, f.eks.

Tirsdag og torsdag: Fisk. Fersk fisk tirsdag, og et fiskeprodukt torsdag.

Onsdag og fredag: Kylling.

Lørdag: Grøt litt tidlig på dagen, og noe snafsemat på kvelden for oss voksne (ungene har sitt lørdagsgodteri, og orker ikke mat som regel)

Søndag: Gjerne en litt mer forseggjort middag, som grønnsakssuppe laget fra grunnen av, steik eller noe slikt. Noe med rødt kjøtt blir det gjerne.

Vi handler helst på torsdag, da er det helg etter jobb fredag. Mandag kjøper vi fisk til tirsdagsmiddagen.

Målet er å prøve minst 1 ny rett i løpet av uka, og det er veldig spennende!

Lykke til!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/302398-middag/#findComment-2451967
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...