Gjest Bakermester harepus Skrevet 27. mars 2008 Del Skrevet 27. mars 2008 Jeg baker boller idag (flink!), men så ble jeg putselig i tvil.Er det slik at man skal pensle bollene FØR de heves? Ut fra teksten på posen med bollemel står det nemlig det. Jeg har alltid gjort penslingen til slutt, etter hevingen, men mine boller er sjelden spesielt vellykket heller. Et lite spørsmål til helt på tampen; når man lager kanelboller, skal det være smør også da? i tillegg til sukkeret og kanelen som strøs på? Vet at dette ikke er riktig forum, men jeg tenkte at det muligens var noen med erfaring fra dette kompliserte området av livet her:) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302561-bollebakinghjelp/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
flowy Skrevet 27. mars 2008 Del Skrevet 27. mars 2008 Jeg pleier alltid å pensle bollene rett før steking. I kanelboller skal det være smør, ja. Smelt litt smør og pensle det på deigen før du har på kanel og sukker. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302561-bollebakinghjelp/#findComment-2450828 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bakermester harepus Skrevet 27. mars 2008 Del Skrevet 27. mars 2008 Jeg pleier alltid å pensle bollene rett før steking. I kanelboller skal det være smør, ja. Smelt litt smør og pensle det på deigen før du har på kanel og sukker. :-) Mange takk for oppklarende svar:) Men er det nødvendig å smelte smøret først? Hva skjer hvis man ikke gjør det? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302561-bollebakinghjelp/#findComment-2450831 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest D*lilith Skrevet 27. mars 2008 Del Skrevet 27. mars 2008 Mange takk for oppklarende svar:) Men er det nødvendig å smelte smøret først? Hva skjer hvis man ikke gjør det? Jeg smelter aldri smøret fødrst,bare smører det på og det går greit det. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302561-bollebakinghjelp/#findComment-2450833 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest annlovinda Skrevet 27. mars 2008 Del Skrevet 27. mars 2008 Mange takk for oppklarende svar:) Men er det nødvendig å smelte smøret først? Hva skjer hvis man ikke gjør det? Går så bra uten å smelte smøret også, jeg gjør aldri det. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302561-bollebakinghjelp/#findComment-2450835 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Persille1365381127 Skrevet 27. mars 2008 Del Skrevet 27. mars 2008 Jeg rører smør, kanel og sukker sammen i en bolle FØR jeg smører det på deigen - da blir det best resultat 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302561-bollebakinghjelp/#findComment-2450866 Del på andre sider Flere delingsvalg…
KaVa Skrevet 27. mars 2008 Del Skrevet 27. mars 2008 Jeg rører smør, kanel og sukker sammen i en bolle FØR jeg smører det på deigen - da blir det best resultat Sånn gjør jeg også det :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302561-bollebakinghjelp/#findComment-2450873 Del på andre sider Flere delingsvalg…
flowy Skrevet 27. mars 2008 Del Skrevet 27. mars 2008 Mange takk for oppklarende svar:) Men er det nødvendig å smelte smøret først? Hva skjer hvis man ikke gjør det? Nei, det er det sikkert ikke. Hvis smøret er smøremykt, så kan du jo bare smøre det på eller legge noen klatter hist og her. Jeg smelter smøret fordi jeg ikke vil bruke så mye. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302561-bollebakinghjelp/#findComment-2450914 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Åsemor Skrevet 27. mars 2008 Del Skrevet 27. mars 2008 Jeg rører smør, kanel og sukker sammen i en bolle FØR jeg smører det på deigen - da blir det best resultat Nei fysj, det er ekkelt! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302561-bollebakinghjelp/#findComment-2450917 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Linnea78 Skrevet 27. mars 2008 Del Skrevet 27. mars 2008 Jeg pensler bollene med egg rett før steking. Og jeg bruker bare sukker og kanel i kanelsnurrene. Men det er sikkert hver sin smak og forskjellige oppskrifter. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302561-bollebakinghjelp/#findComment-2450918 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cizz Skrevet 27. mars 2008 Del Skrevet 27. mars 2008 Jeg pensler bollene rett før steking, men mener å ha lest et sted at man bør pensle de såpass lenge før at egget rekker å "stivne/størkne" før de settes i ovnen uten at jeg kan si at jeg har prøvd spesielt på det.... bollene blir nå hvertfall blanke og fine! Når jeg lager kanelboller pleier jeg å pensle med flytende smør før jeg strør kanel og sukker på, men det er rett og slett bare fordi det er lettere enn å smøre vanlig smør på. Uten smør syns jeg strøet bare detter av. Håper du bruker ferdigpose med bolleblanding? Hvis man strever litt med bakingen er hvertfall det første tips fra meg... :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302561-bollebakinghjelp/#findComment-2450958 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Persille1365381127 Skrevet 27. mars 2008 Del Skrevet 27. mars 2008 Nei fysj, det er ekkelt! Nei, det er den eneste måten det blir perfekt på 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302561-bollebakinghjelp/#findComment-2451081 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 27. mars 2008 Del Skrevet 27. mars 2008 Vi pensler bollene når vi husker det. ) Som regel etter utbaking, men om vi glemmer det så blir jo det første brettet penslet rett før det går i ovnen. Har forøvrig aldri merket noen forskjell på det. Når det gjelder kanelboller så er det riktige selvsagt å røre sammen smør, kanel og sukker i en bolle og så smøre det utover leiven. ;o) Det tror jeg jaggu vi skal lage i helgen... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302561-bollebakinghjelp/#findComment-2451122 Del på andre sider Flere delingsvalg…
filiokus81 Skrevet 28. mars 2008 Del Skrevet 28. mars 2008 Jeg rører smør, kanel og sukker sammen i en bolle FØR jeg smører det på deigen - da blir det best resultat Åh ja, da blir de supergode! Nå fikk jeg lyst på skillingsboller (som det heter her i Bergen) altså... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/302561-bollebakinghjelp/#findComment-2451956 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.