Gå til innhold

Bollebakinghjelp!


Anbefalte innlegg

Gjest Bakermester harepus

Jeg baker boller idag (flink!), men så ble jeg putselig i tvil.Er det slik at man skal pensle bollene FØR de heves? Ut fra teksten på posen med bollemel står det nemlig det. Jeg har alltid gjort penslingen til slutt, etter hevingen, men mine boller er sjelden spesielt vellykket heller.

Et lite spørsmål til helt på tampen; når man lager kanelboller, skal det være smør også da? i tillegg til sukkeret og kanelen som strøs på?

Vet at dette ikke er riktig forum, men jeg tenkte at det muligens var noen med erfaring fra dette kompliserte området av livet her:)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/302561-bollebakinghjelp/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest bakermester harepus

Jeg pleier alltid å pensle bollene rett før steking. I kanelboller skal det være smør, ja. Smelt litt smør og pensle det på deigen før du har på kanel og sukker. :-)

Mange takk for oppklarende svar:)

Men er det nødvendig å smelte smøret først? Hva skjer hvis man ikke gjør det?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/302561-bollebakinghjelp/#findComment-2450831
Del på andre sider

Annonse

Mange takk for oppklarende svar:)

Men er det nødvendig å smelte smøret først? Hva skjer hvis man ikke gjør det?

Nei, det er det sikkert ikke. Hvis smøret er smøremykt, så kan du jo bare smøre det på eller legge noen klatter hist og her. Jeg smelter smøret fordi jeg ikke vil bruke så mye. :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/302561-bollebakinghjelp/#findComment-2450914
Del på andre sider

Jeg pensler bollene rett før steking, men mener å ha lest et sted at man bør pensle de såpass lenge før at egget rekker å "stivne/størkne" før de settes i ovnen uten at jeg kan si at jeg har prøvd spesielt på det.... bollene blir nå hvertfall blanke og fine!

Når jeg lager kanelboller pleier jeg å pensle med flytende smør før jeg strør kanel og sukker på, men det er rett og slett bare fordi det er lettere enn å smøre vanlig smør på. Uten smør syns jeg strøet bare detter av.

Håper du bruker ferdigpose med bolleblanding? Hvis man strever litt med bakingen er hvertfall det første tips fra meg... :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/302561-bollebakinghjelp/#findComment-2450958
Del på andre sider

Vi pensler bollene når vi husker det. :o) Som regel etter utbaking, men om vi glemmer det så blir jo det første brettet penslet rett før det går i ovnen. Har forøvrig aldri merket noen forskjell på det.

Når det gjelder kanelboller så er det riktige selvsagt å røre sammen smør, kanel og sukker i en bolle og så smøre det utover leiven. ;o) Det tror jeg jaggu vi skal lage i helgen...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/302561-bollebakinghjelp/#findComment-2451122
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...